חדשות ערוץ 10-נפתר נושא זכות השיבה

גידעון1

New member
חדשות ערוץ 10-נפתר נושא זכות השיבה

בשיחות לא רשמיות נאמר שאולמרט ואבו מאזן סגרו על 50 אלף איש שיוכלו לחזור לארץ. חזרתם תתפרס על פני 10 שנים. מה דעתכם על הסכם זה במידה והוא אכן יקבל תוקף רשמי?

ידיעה מפוקפקת ביותר, לא מאמין.

יש היום לפחות 4 מיליון פליטים ובני משפחותיהם, יש כאלה שטוענים שהמספר מגיע ל6 מיליון. עכשיו 50 אלף, מתוך 4 מיליון כמה אחוזים זה יוצא? אחוז ורבע במקרה הטוב. שום סיכוי שבעולם שאבו מאזן או כל גורם פלשתיני רציני יסכים לזה שרק אחוז ורבע מהפליטים יחזרו ל"מולדתם" ואילו האחרים לא. ונגיד היפוטתית שזו העיסקה: מבחינתי, בשום פנים ואופן לא!, זה קו אדום עקרוני, אפס זה המספר ואם זה מה שימנע את השלום, אז שימנע!

THE WIZARD 55

New member
למה יובל?

50 אלף...זה לא הרבה... אבל גם בעיניי זה נראה מופרך, ומה על שאר הפליטים? לא דנו בפיצוי שיקבלו?..

היום יש 1.2+ מיליון פלשתינים אזרחי ישראל שהם

יותר מ20% מכלל האוכלוסיה והמספר גדל במהירות, זה כבר הרבה מאד, לא רוצה להגיע למצב שבו אוכלוסיה אחרת מאתגרת את הסטטוס קוו וההגמוניה של הלאום היהודי במדינתו היחידה. לא רוצה שהחלטות המדינה יהיו תלויות או מושפעות מהשאיפות הלאומיות של הציבור הפלשתיני בישראל. לא רוצה להגיע למצב של מלחמת אזרחים. זה עיניין של עקרון, לא מוכן שישראל תאזרח אף פלשתיני, לא דרך "זכות" השיבה ולא דרך "איחוד משפחות". אני בעד מדינה פלשתינית ואחת הסיבות שאני בעד מדינה פלשתינית זה כדי שהיא זו שתאזרח ותיתן את התרון לבעיית הפליטים. פיצוי כספי? סבבה, שהעולם יפצה אותם, אם זה לא יעלה יותר מידי שגם אנחנו ניתן קצת (אני לא מוכן שאנחנו נפגע בכלכלה שלנו עבור משהו שמבחינתי אנחנו בכלל לא אחראים לו), נעזור בשיקום ושלום על ישראל.

THE WIZARD 55

New member
טוב, אז זה בוא נגיד ככה

כמה ערבים ישראלים יש כאן?..הפחד שלך האישי הוא ש-50 אלף איש ישלהבו את ערביי ישראל?.. או שיסיתו?..

ערבים ישראלים=פלשתינים ישראלים, קצת מעל 1.2

מיליון איש. הפחד שלי שהפלשתינאי ישראל יגיעו למספר כזה שישראל תפסיק להיות מדינה יהודית, שהייצוג שלהם בכנסת יהיה כזה גדול שאי אפשר יהיה להעביר החלטות ללא הקול שלהם, בערך מה שקורה היום עם החרדים (שזה עדיין יחסית נסבל, בנתיים), שההגדרה והזהות של ישראל כמדינה יהודית תאותגר ע"י חלק מהאוכלוסיה. שוב פעם, זה העיקרון, לא המספר, המספר בכלל לא מעניין אותי, זה קו אדום, אין שום סיבה בעולם שישראל תאזרח בני לאום אחר על שאיפות לאומיות שהמנוגדות לשלה, שום סיבה.

זה לא משנה, מדובר בבני לאום אחר עם שאיפות

לאומיות מנוגדות לשלנו וזה לכשעצמו סיבה למה לא לאזרח אותם.

THE WIZARD 55

New member
אז אני אתקיל אותך..

גם הערבים כאן הם בני לאום אחר. והאמת שעדיף כאן להתפשר ולא בי-ם, אתה לא חושב?

נו ומה אני אומר? אני יודע שהערבים כאן הם בני

לאום אחר - פלשתינים, ערביי ישראל הם פלשתינים, הפליטים הם בני משפחה שלהם, גם ככה יש כאן מספיק בני לאום אחר, מספיק בשביל להוות איום על הלאום היהודי ומדינתו בעתיד, אין שום סיבה לאזרח עוד 50 אלף, כל איזרוח של פלשתיני בישראל הוא עוד צעד להתאבדותה של המדינה היהודית והפיכתה למדינה פלשתינית. לעומת זאת פשרה בי-ם לא תהרוג אותנו. אני מעדיף פשרה בי-ם וגם שם עד גבול מסויים. ת'כלס, כל עוד הפלשתינים ימשיכו להתעקש על מימוש כל השאיפות הלאומיות שלהם, מה שהם קוראים "זכויותיהם" - לא יהיה הסכם ולא יהיה שלום, הם צריכים להבין שהשאיפות שלהם אינם "זכויות" והדרישות שלהם אינם "צדק", הכל רצונות, הכל בחירה, זה בא מהשמים, הם יכולים לוותר על זה והם יכולים שלא, כל עוד הם קוראים לשאיפות לאומיות "זכויות" או "צדק" אין סיכוי לזה שמצבם אי פעם ישתפר, להיפך מצבם רק יורע.

THE WIZARD 55

New member
אני לא כמוך, חושבת שאזרוח של 50 אלף

רק במידה ואכן יהיה שלום, זה יתבצע רק אחרי ההסכם והקמת המדינה יכול להוות מחווה, ביננו 50 אלף זה ממש לא הרבה, ואם הם באמת היו מסכימים, כולם שם, וזה מה שהיה מונע מלחמות ושפיכות דמים אז כן, בהחלט שזה היה מהלך טוב שכולם צריכים לצדד בו. מה גם שבי-ם הבעיה היא גדולה עוד יותר, אתה חושב שהם יוותרו על הר הבית בקלות כזאת?

גידעון1

New member
מאיפה נביא להם פיצויים?

שכחת שאנחנו חייבים למצרים טריליון טון זהב?

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif מדינות ערב ישתתפו

אל תדאג, ארה"ב, ערב הסעודית..ישראל בטח תתרום ח"י שקלים ...

החלום הרטוב של ערוץ 10

ערוץ שמאלני ואנטי המדינה..לא קונה את השטויות האלה..היום ראיתי חדשות 2 בהתחלה ואז העברתי לערוץ 10 שהיו כתבות על אותם דברים אבל הדרך שהם הוצגו לא יאמן..עזבו גם היה פיצוץ של איזה מכונית של עבריין..בעוד שבערוץ 2 פירטו ואמרו שהרופאים נלחמים על שני הרגליים של הילד בן ה9..בערוץ 10 אמרו הוא במצב "קל" =\ אז בכל מקרה שום "דיווח" בתקשורת בארץ תקשורץ בכלל וערוץ 10 בפרט..לא אמין ה50 אלף פליטים האלה מבחינה עקרונית לא מכניסים אף אחד. הפליטים הפלסטינים יחזרו לפלסטין. לא ישראל.

THE WIZARD 55

New member
יש לי שאלה, בוא נתייחס להודעה כנכונה

אם הבעייה של זכות השיבה תסתכם ב-50 אלף פליטים. לא הייתם מסכימים? הבעיה הגדולה שהיתה כמו עצם בגרון במו"מ תפתר

אני בטוח ומשוכנע שאם בזה היה מדובר כל הזמן...

אז גם בן גוריון היה מסכים... אני אחפש, נדמה לי שהוא אפילו הציע בזמנו הצעה כזו, שנדחתה אז מכל וכל.

כי זו התנגדות עקרונית

זה לא משנה מיליון 50 אלף או 1.. למרות שמיליון גם עושה סכנה מיידית למדינה (ועוד 50 אלף פשוט יאיץ את תהליך הבעיה הדמוגרפית) אין מה לפליטים פלסטינים לעשות פה..זה כזה הזוי, מה יש לפלסטינים לחפש בישראל..זה ממש לא משנה אם הם ישבו בחיפה או בשכם, המציאות השתנתה..כמו שזה לא משנה אם עם ישראל ישב בעזה שכם בית לכם וכו', גם פה המציאות השתנתה.. מוקמת מדינה פלסטינית מה שלא היה אז אלא סתם היה התפרסות על שטחים פחות או יותר איך שבא לאנשים אז הפליטים הפלסטינים יחזרו לפלסטין הגיוני לא? בכל מקרה, לא לישראל. ובכל מקרה זה שמאפשרים גם אם לכמות קטנה זה מכניס את ישראל לבעיה רצינית..אחרי כמה שנים יהיה מנהיג חדש לפלסטינים לא יבוא לא בטוב רק 50 אלף..ילך לאום האום שגרירי המדינות לפחות ישראל זה לא בדיוק שיא ההתעניינות שלהם, הם יראו שישראל הסכימה שמספר מסוים של פליטים יחזור מה שמביא את השאלה למה לא עוד?

גידעון1

New member
תשובה במונחים ראלים ולא בעולם ששמו "נדמה לי"

אני מצטט הודעה קודמת שלי בנושא: במקום לשחק בחלמות בהקיץ בא נדבר על המציאות. בפועל- עם ההסכמים שאבו מאזן חותם עליהם אפשר לעשות הרבה דברים. לדוגמא עפיפון,משטח למתחת לצלחת כדי לא ללכלך את השולחן, קצת פחות נעים אבל אפשר גם לנגב את הפה או את הישבן. הנקודה היא שאבו מאזן לא מייצג את העם הפלסטיני מהסיבה הפשוטה שלעם הפלסטיני אין מנהיג מוסכם. לכל חמולה/ארגון יש מנהיג משלו ועם אג'נדה משלו והכי חשוב שלרשות הפלסטינית אין שלטון חוק שיגבה הסכמים. בפועל- דבר שכזה לא יעמוד במסגרת דיון ממשלתי שלא לדבר על דיון בכנסת. אני אף אעיז ואומר שבמידה וכן תתקבל החלטה כזאת אנו נראה לראשונה מלחמת אחים בישראל. כמובן שאצלנו שלטון החוק קיים בצורה בולטת וההחלטה אכן תקבל תוקף מעשי אבל זה לא יתקבל בברכה בקרב העם בצורה חלקה בכלל. בפועל- מי שלא חושב שבמסגרת אותם פליטים יהיו בינהם גם מחבלים חי באשליות. הפליטים שיגיעו יהיו בעיקר מהשכבות החלשות. ועצם האפשרות שהם יוכלו להכנס לישראל היא בעצם חלומו הרטוב של כל ארגון טרור. ראיתי שעופר מסכים אפילו ל 200 אלף איש, אני מניח שהוא מסכים לזה רק במצב האידיאלי אך ממש לא במצב הריאלי. במצב הריאלי לתת ל 200 אלף איש להיכנס לישראל זה מתכון די בטוח לפיגועים רחבי היקף נגד ישראל. אני לא מסכים לא ל 50 אלף אנשים ולא ל 5 אלף איש ולא ל 5 איש!

לדעתי זוהי אוטופיה שפשרה כזו תתקבל בהבנה

ע"י מי שמבחינתי לא מכירים בתוצאות של מלחמת העצמאות...... אבל אני בעד. יודע מה? גם אם זה היה 100,000 שמגיעים מייד ולא תוך 10 שנים, הייתי בעד.

למעלה