חדשות ערוץ 10-נפתר נושא זכות השיבה

THE WIZARD 55

New member
אני לא מבינה למה מתנגדים לזה האמת

אם זה יפתור את כל הבעיות, ויגיעו להסכם שלום אז וואט דה פאקינג התנגדות?

מתנגדים כי לא חושבים שמישהו באמת רוצה לפתור

משהו. הפחד הוא (ויש פחד גדול מאד) שהבעייה היחידה שרוצים "לפתור" היא קיומה של ישראל.....

THE WIZARD 55

New member
תראה, אבל אם יש הסכם, חתום

שזכות השיבה, תסתכם ב-50 אלף איש, ולא ידובר עליה שוב. והתטרנו מנושא אחד במו"מ אז מה הבעיה. יש עוד עניין י-ם שהיא הבעיה הכי גדולה לדעתי... על זה הם לא אמרו כלום?

THE WIZARD 55

New member
ממש לא, לדעתי להיפך.

זכות השיבה יכולה להפתר. בעיית י-ם תעשה הרבה בלגן.

זכות השיבה היא עיניין סופר עקרוני עבור

הפלשתינים, מבחינתם ישראל היא חלק מפלשתין, אדמה היא קודש והם הילידים והבעלים הבלעדיים של אותה אדמה, חוץ מזה מדובר ב4 מיליון איש לפחות שאי אפשר להתעלם מהם כל כך בקלות, הם לא נטולי קול והשפעה.

THE WIZARD 55

New member
אז הנה יובל

במקום 4 מיליון, רק 50 אלף...אני לא מבינה את העקרון הזה שלך. ואני אמשיך להתווכח איתך עד שתגיד את צודקת. 50 אלף איש, זה כלום יובל אם זה פותר את הבעיה, תאמין לי הם לא יסיתו כאן אף אחד, ולא יכולים לגרום לנזקק.

לא מעניין אותי אם יסיתו או לא, זה לא העיניין

מעניין אותי כוח אלקטורלי, מעניין אותי עצם העובדה שאם אני מאזרח את חלקם אז אני בעצם מודה באחריות למשהו שאני לא אחראי לו - "הנכבה", מי שאחראי על הנכבה הם הערבים ואין שום סיבה שישראל תיקח על זה אחריות. אולי לא הייתי ברור: יש כבר 1.2 מיליון, זה כבר מספיק בשביל לעשות נזק בעתיד, מספיק בשביל להשפיע על זהות המדינה, ציביונה והחלטות ממשלה, אם זה מספיק זה אומר שעוד 50 אלף זה עוד יותר נזק ויותר גרוע. המספר הזה+50 אלף יכול, באופן שקט, חוקי ודמוקרטי לחלוטין, בלי הסתות, בלי אלימות, בלי בלגאן להוות איום על הסטטוס קוו, על העובדה שישראל היא מדינה יהודית ומזה אני מפחד, הרבה יותר מהשתלטות אלימה ובלתי חוקית, לא רוצה להגיע למצב שבו ישראל תאלץ לעבור על חוקיה שלה רק כדי להגן על עצמה כי זה מה שיקרה. את מבינה למה אני מתכוון? עיקרון זה עיקרון ולא זה לא, ומאחוריו צריך לעמוד, ברגע שמוותרים על עיקרון הסכר נפתח ואז הכל מותר, למה 50 אלף?, 70 אלף? מה זה 70?, 100 וכן הלאה, אז אני אומר פשוט 0, 0 פליטים לישראל, פליטים לפלשתין וכאן זו לא פלשתין.

THE WIZARD 55

New member
אם מהבעיה האלקטורלית אתה חושש

מה הבעיה...ישראל תעשה עלייה לעוד 200 אלף יהודים.. בטח יש עוד כמה שרוצים לעלות מהרי האלפים:) אני מבינה אותך יובל, אבל בכל זאת המספר הוא קטן וניתן לפתור גם את הבעיה הזאת. והסכר לא יפתח, כי ברגע שיש הסכם, והוא מוחלט אף אחד לא ידרוש להכניס עוד כמה פליטים.

ישראל כבר מיצתה את מירב פוטנציאל העליה שלה.

רוב היהודי בגולה היום חיים במדינות משגשגות ות'כלס אין להם סיבה, לפחות כרגע לעלות לכאן. אני שואף לזה שיהיו פחות פלשתינאים אזרחי ישראל, לא יותר.

הרבה יותר קל להתמודד מול איום פיזי ואלים

מאשר ע"י "השתלטות" שקטה ובחסות החוק והדמוקרטיה. בפרעות קל לטפל, בגורמים אלימים קל לטפל ולנטרל, בהסתה קל לטפל, לעומת זאת, כאשר יש אוכלוסיה שקטה, שומרת חוק, שדורשת שינויים כאלה או אחרים שנוגדים את הסטטוס קוו הקיים מתוקף גודלה/חלקה באוכלוסייה וכוחה והיא עושה את זה דרך החוק הקיים, דרך בג"צ ואמנות כאלה או אחרות שישראל מחוייבת להם, או באופן דמוקרטי, דרך הכנסת מאחר והיא מספיק גדולה בשביל להשפיע - בזה מאד קשה לטפל, מנהיגי פלשתינאי ישראל יודעים את זה, אני יודע את זה ועכשיו את יודעת את זה. למה זה קשה? כי זה מחייב, ת'כלס, ואי אפשר לכבס כאן מילים, את המדינה בעצם להפר חוקים אותם חקקה, להפר מחוייבות לאמנות עליהם היא חתומה, זה בעצם אומר שהמדינה חייבת לעבור על החוק אחרת...ישראל תהפוך למדינה פלשתינית. תראי, יש את הגורמים הטיפשים והאלימים אצל ערביי ישראל ותודה לאל שהם קיימים כי הם מקלים עלינו מאד, ויש את הגורמים החכמים, השקטים שעובדים דרך המערכת, באופן חוקי ובעצם מנצחים את המערכת מבפנים וזה אפשרי כי אף מערכת אינה מושלמת, בכל מערכת יש פאקים, החוכמה היא למצוא אותם, את החורים ולנצל את זה לטובתך, גורם אחד כזה, חכם, "עדאללה". זה הסיכון האמיתי לישראל, לא המתלהמים המטומטמים של ראאד סלאח, בהם הכי קל לטפל.

THE WIZARD 55

New member
בזה אתה צודק.

תמיד אמרתי שמה שעושים ח"כ הערבים, הוא רק לתועלת מדינת ישראל. עדאללה לא כל כך חכם לדעתי. רוב החזונות שלו, גם פועלים לטובת ישראל. ובקשר למה שאמרת בתגובה האחרת, ישראל מיצתה כמעט את כל פוטנציאל העליה, מה יקרה כאשר מס' הערבים כאן יגדל, הרי אתה יודע שהריבוי הטבעי הוא גבוה...ואז מה יובל?

עדאללה זה אירגון, חשבתי שידעת את זה.

מה יקרה אז? מלחמת אזרחים מדממת בין הלאומים על אופיה, ציביונה זהותה ועתידה של ישראל. הערבים-פלשתינים ילחמו על ה""זכויות"" שלהם ואילו היהודים ילחמו על השרדות ועל המדינה היחידה שלהם.

אני מתקשה להאמין שאני קורא נכון...!

"תודה לאל" שקיימים גורמים טפשים ואלימים אצל ערביי ישראל? זה מה שמקל? על מי?? ומה מפריע לך בגורמים חכמים, שקטים שעובדים באופן חוקי כדי לתקן עוולות? ברור שהם יעשו זאת "מבפנים", אז מהיכן? הם חלק מהמדינה להזכירך! מילא אם היית מדבר על פורעי חוק ועבריינים, אבל גם כשעובדים באופן חוקי זה לא טוב?? אז אילו ברירות אתה משאיר? ממה שכתבת נראה כאילו אתה מבקש מ- 20% מהציבור בישראל שישב בצד וישתוק, ועוד יכיר לך תודה על זכותו לחיות!

THE WIZARD 55

New member
הוא התכוון לראאד סלאח..תראה בסוף ההועדה

ככה אני הבנתי, שהקצוניים הם בעצם אלה שרק עושים טוב לישראל, כי תמיד יש את מי להאשים והשאלה השניה שלך טובה, גם אני אשמח לתשובה.

ישנה רק אפשרות אחת שקיצונים עושים טוב למישהו

ובפרט לישראל: כשאחוז התומכים בהם קטן עד זניח!! ראא'ד ס'לאח - נדמה לי שהתמיכה בו אינה זניחה - כך שהתופעה הזו לא עושה שום דבר טוב לא לישראל ולא לאף אחד.

THE WIZARD 55

New member
אתה לא מבין את כוונתי..

לישראל הרבה יותר קל להתנער מהערבים כאשר הם באים בדרישות מוגזמות, ואז מייד מעיפים לפח את כל הבקשות. ראאד סאלח, באמת שיש לו תמיכה זניחה.

THE WIZARD 55

New member
בעצם אני כבר לא מאופסת

לא להתייחס להודעות האחרונות שלי עדיף לישון. לא יודעת כבר על מה מדברת.

אוקיי, אז הדבר הזה נכון בכל מקרה

ממש לא רק לגבי התנערות מערבים... אם למשל החרדים יבואו פתאום בדרישה לאסור על תנועת מכוניות בשבת בכל כבישי הארץ.... לא יעיפו לפח את הבקשה? או אם הרמטכ"ל ימליץ לכבוש את כל סוריה ולבנון?

למעלה