חדשות ערוץ 10-נפתר נושא זכות השיבה

מה דעתך על זכות שיבה של 100 אלף יהוד ליו"ש?

כדאי לעשות משאל עם בקרב היהודים אם הם יסתפקו בכך ואז לשכנע את הפלסטינים שכדאי להם להסכים למען השלום. אתה בטח תתמוך..... במי ובמה בעצם?

היהודים שבו לשם... קוראים להם "מתנחלים"

מבחינתי מי מהם שרוצה - שיישאר במדינה הפלסטינית, וכל מי שקורא לגרש את כולם ולתת לפלסטינים מדינה נקייה לגמרי מיהודים - הוא גזען.

בתנאי........

שיתנו להם את הזכויות שדורשים הערבים בישראל, והעיקר - מי יערוב לחייהם בהיעדר צה"ל? אתה רוצה שיקרה להם מה שכמעט קרה לסבתא שלך?

../images/Emo45.gif

גם אם הם רוצים להשאר הם יהיה בסכנת חיים מידית..זה כמו שאם ערבי ישראל ידעו שמי שפה יש סכוי טוב שיתקפו אותו..הם היו חושבים פעמים אם להשאר בארץ לא? בגלל זה הצביעות של השמאל חוגגת.. מי שמדבר על לטרנספר ערבים מישראל הוא גזען, אבל מי שמדבר על לטרנספר יהודים מפלסטין הוא רוצה שלום ומה התשובה של רובם כשאומרים להם את זה? שמי שרוצה שישאר בפלסטין תחת הנהגה פלסטינית..אבל מה אם הם ישארו בפלסטין יש להם סכנת חיים אז מין הסתם שרובם ככולם יבחרו להיות תחת הנהגה ישראלית ..שזה בעצם לעשות להם טרנספר.. ולכל הלאומנים הפלסטינים ולסתם שמאלנים..תחליפו את המילה מתנחלים בערבים ישראלים תחשבו על זה ככה ורק אז תענו.

כל עוד הדברים האלה נשמעים דמיוניים ומופרכים

כל עוד "פלסטינים" ו"יהודים" נשמעים כמעט כמו הפכים - לא יהיה שלום. יום אחד כשהדברים לא יישמעו כ"כ דמיוניים, תחזור לפוסט הזה ותבין שראיתי את הנולד: מי יערוב לחייהם? שכניהם הפלסטינים יחד עם הממשלה הפלסטינית ובתי המשפט הפלסטיניים. בדיוק כמו שקורה עם הערבים בישראל. מי שמגן על חייהם הם החוק ורשויותיו. במקרה של התפרעות מכוונת כנגד רכוש של ערבים - המשטרה היא שמשליטה סדר, ולהיפך. אם אני מאחל להם את מה שכמעט קרה לסבתא שלי? שאלה מוזרה, ברור שלא. אבל יחד עם זאת אל תשכח - כמו שאני לא שוכח - שמי שהציל את משפחתה של סבתא שלי היה חבר ערבי, ידיד המשפחה, שהגיע בבהילות למקום, לבוש בבגדי אישה, ונכנס אל לב המהומות כדי לחלץ אותם.. מה שקרה שם הוא בדיוק הטיעון המשכנע ביותר מדוע יש צורך ברשויות חוק חזקות, בחוקים ברורים ובקהילה שתכבד את החוקים האלה במידה שווה כלפי כולם. לא מספיק שיש מסורת וחברות אמיצה בין פרטים..

האם ראית פעם שמערכת אכיפת החוק הפלסטינית

העמידה לדין והרשיעה ערבי על רצח יהודים?
'במקרה הטוב' בימי אוסלו, כשישראל לחצה קשות, היא פעלה כ....דלת מסתובבת: הרוצח 'נעצר', נכנס מצד אחד ויצא מהצד השני. אין ספק ששוטרים פלסטיניים ימהרו להגיע במקרה של פיגוע............ כדי לעזור........ למפגעים ולרוצחים....... לחילופין הם יוציאו פיגועים בעצמם כמו שהם עושים כיום. יד על הלב: היית מרגיש בטוח עם אשתך ועם הילדים שיהיו לך כתושב יהודי של פלסטין?

ואני שוב חוזר על המנטרה...

לא יוכל להיות שלום, ולא יוכל להיות פיוס, כל עוד בצד השני לא יבינו ויפנימו שחינוך המבוסס על שנאה והסתה יניב רק פירות של שנאה ומלחמה.

עיניין עקרוני!, ישראל מדינה יהודית, תהיה

מידינה פלשתינית - היא תאזרח את הפליטים, נקודה. לא רק שאנחנו לא צריכים לקבל את ההצעה אלא צריכים גם להעביר את הגבול מערבית לוואדי ערה והמשולש+לקצץ בקצבאות הילדים עוד יותר. אסור להגיע למצב שבו מספר הפלשתינים אזרחי ישראל מתקרב למספר היהודים בה. אסור להגיע למצב שבו ממשלה בישראל צריכה בכלל להקשיב שלא לומר להתחשב במה שחד"ש, בל"ד או רע"מ תע"ל חושבים בנוגע למדינה. זה יוביל למלחמת אזרחים.

בימי אוסלו נכנסו רבבות פלסטינים לישראל

מאז קום המדינה נכנסו כ-300 אלף פלסטינים. האם זה קרב את השלום? בדיוק להיפך: זה חיזק את הלאומנים הערבים באמונתם שבכוח הדמוגרפיה הם יחסלו את ישראל. הבעייה שלנו היא לצמצם את ממדיו של המיעוט הערבי במדינה ולא להגדיל אותו. כבר היום ממדו של המיעוט הערבי מערערים את יציבותה של המדינה כמדינת הלאום של העם היהודי. לכן צריך להעביר את ואדי ערה והמשולש לפלסטין ולהקטין את המיעוט הערבי ל-10%. 10% יוכלו להשתלב במדינת ישראל יותר קל מאשר 25% שרובם שונאים אותנו ומתפללים לחיסול מדינתו. ועוד לא דיברנו על פיצויים ליהודי ארצות ערב על הפוגרומים שערכו בהם, על גירושם הטוטאלי מארצות מגוריהם ועל שוד הרכוש העצום שלהם. אסור להיכנס בכלל לדיון על הפליטים הפלסטינים בלא שיסודר עניין הפיצויים ליהודי ארצות ערב, קורבנות הגזענות הערבית.

THE WIZARD 55

New member
אהרן

ואם ההסכם הזה, לא מדברת על אוסלו. פה זה לא ייושם עד שלא יהיה באמת שלום. רק אחרי שתקום מדינה, וההסכם ייושם, רק אז יכנסו 50 אלף פליטים. גם לא תסכים?

שלום זה לא מתנות שנותנים אחד לשני

אין שום סיבה שייכנסו לישראל 50 אלף פלסטינים או 200 אלף מצרים וחצי מיליון סורים. שלום יושג כשיהיה מפגש בין האינטרסים של שני הצדדים. האינטרס שלנו הוא לספח את ואדי ערה והמשולש לפלסטין ואת גושי ההתנחלויות לישראל. אם הפלסטינים רוצים להכניס לנו 50 אלף מאנשיהם (בשביל מה, שיקבלו קצבאות מהביטוח הלאומי, שיכונים ומקומות עבודה?) אז אני ארצה 100 מיליארד $ פיצויים ע"ח הרכוש היהודי השדוד במדינות ערב והכנסת 50 אלף יהודים חרדים לחברון, עיר האבות, במעמד של פליטים מקבלי קצבאות ילדים מאונרוו"א ושגם הם יקבלו שיכונים ומקומות עבודה. מה דעתך? שווה בשביל השלום?

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo6.gif אהבתי את הקטע של 50 אלף לחברון...

מפגש בין האינטרסים לא יהיה אף פעם. נסיון העבר מלמד, שרק תמורת שטחים, בזמנו, השגנו שלום.

שלום עם ירדן 'תמורת שטחים'?

השלום עם ירדן הוא דוגמא חייה למפגש אינטרסים. אותו הדבר יהיה עם לבנון וייתכן שיום אחד גם עם סוריה. לגבי הפלסטינים אין בסופו של דבר בעייה שם שטח: יקחו את ואדי ערה והמשולש, יתנו גושי התנחלויות. אבל לגבי הפלסטינים יש בעייה עם עצם קיום מדינת היהודים בא"י. רואים את זה אצל פלסטיני 48: הם דורשים את ה'זכות' לא לעבור עם חלק מהשטח המיושב על ידם לפלסטין, אלא לחסל את מדינת היהודים גם בתוך שטחי הקו הירוק ע"י 'שיבת הפליטים' ו'מדינת כל אזרחיה'.

גידעון1

New member
בואו רגע נהיה ראלים

במקום לשחק בחלמות בהקיץ בא נדבר על המציאות. בפועל- עם ההסכמים שאבו מאזן חותם עליהם אפשר לעשות הרבה דברים. לדוגמא עפיפון,משטח למתחת לצלחת כדי לא ללכלך את השולחן, קצת פחות נעים אבל אפשר גם לנגב את הפה או את הישבן. הנקודה היא שאבו מאזן לא מייצג את העם הפלסטיני מהסיבה הפשוטה שלעם הפלסטיני אין מנהיג מוסכם. לכל חמולה/ארגון יש מנהיג משלו ועם אג'נדה משלו והכי חשוב שלרשות הפלסטינית אין שלטון חוק שיגבה הסכמים. בפועל- דבר שכזה לא יעמוד במסגרת דיון ממשלתי שלא לדבר על דיון בכנסת. אני אף אעיז ואומר שבמידה וכן תתקבל החלטה כזאת אנו נראה לראשונה מלחמת אחים בישראל. כמובן שאצלנו שלטון החוק קיים בצורה בולטת וההחלטה אכן תקבל תוקף מעשי אבל זה לא יתקבל בברכה בקרב העם בצורה חלקה בכלל. בפועל- מי שלא חושב שבמסגרת אותם פליטים יהיו בינהם גם מחבלים חי באשליות. הפליטים שיגיעו יהיו בעיקר מהשכבות החלשות ועצם האפשרות שהם יוכלו להכנס לישראל היא בעצם חלומו הרטוב של כל ארגון טרור. אני לא מסכים לא ל 50 אלף אנשים ולא ל 5 אלף איש ולא ל 5 איש!

THE WIZARD 55

New member
עפיפון../images/Emo6.gif

ולא חושבת שתהיה מלחמת אחים בישראל אם כשפינו את ההתנחלויות לא היתה, גם כאן לא תהיה. ואני מניחה שאתה תסכים ל- 50 אלף>5 אלף> 5 :)

לא להרבה אנשים אכפת מהתנחלות פה התנחלות

שם.. ועוד יותר שלא ברצועת עזה אב לנסות לפנות 400 אלף איש מבתיהם?? 400 אלף? עזבי שמה יעשי איתם..לכמה אלפים מההתנתקות לא פיצו לא נתנו כלום..אז למאות אלפים? גם איך בדיוק יהיה למדינה 100 אלף בתים להביא להם? או שסתם יזרקו אותם לרחוב קיצר זה גם לא ריאלי..וזה בהחלט יכול להביא מלחמת אזרחים..פשוט מאוד מההבדל המספרי יש פה מאות אלפים יש פי כמה וכמה יותר סיכויים שיתחיל משהו שאף אחד לא רוצה בו.. ועל ירושלים? זה לא רק שנראה לי אני גם דיי בטוח, גם אם לא חס וחלילה מלחמת אזרחים..אבל התכתשויות בין הצבא לאנשים ברמות של הרוגים..

גידעון1

New member
וויזי אני רציני, אני מסרב בכל תוקף להכנסת

פליטים לישראל והסברתי גם למה.

mike00

New member
סתם שאלה:איפה כל אלה יגורו??

עד היום יושבים ומחכים כל המפונים של גוש קטיף שידאגו להם למגורי קבע... ואנחנו מדברים פה על אזרחי מדינת ישראל.....לא אזרחים בפוטנציה... הרי ה-50,000 פליטים האלה יגיעו עם המפתחות של הסבא של הסבא שלהם וירצו לחזור לבתים שמהם "גורשו" משפחותיהם...... מישהו פה באמת רואה מצב שאזרח ישראלי יקום ויעזוב את ביתו כי יום אחד ידפקו לו על הדלת כמה פלאחים עם צידנית של חומוס ביד אחת ומפתח ביד השניה ויגידו לו "מה המצב אח שלו?יש לי מפתח...."?? אני אישית רוצה לראות שאחד כזה דופק אצל אבא שלי בבית.....ממליץ לו לבוא עם שכפ"ץ,קסדה,מגיני ברכיים ומגיני ביצים..... עכשיו לחלק האומנותי..... איך בכלל יחליטו מי יהיו אותם מאושרים?? מה ימנע מאלה שיחזרו,לעלות את שאר המשפחה?הרי יש חוקי הגירה בישראל ואם אתה תושב מגיע למשפחתך לעלות ארצה על בסיס הזכויות שלך...מה שבעצם אומר ש-50,000 בפועל זה 500,000 במקרה הטוב...וכמובן אם נעמוד במצב כזה הרי אי אפשר להגיד לערבים לא וליהודים כן...זאת תהיה גזענות לשמה...

THE WIZARD 55

New member
העלית שאלות חשובות

יא מפגר הרגת אותי עם צידנית החומוס
יא קרוע.. לגבי חוק ההגירה, לא חשבתי על זה. בעצם בשעה כזאת כבר אין לי במה לחשוב. סלטעון בטח יבוא בבוקר עם תשובות.

mike00

New member
אם הם כבר באים שלפחות יביאו קצת חריף../images/Emo8.gif

דרך אגב וויז,את יודעת שאהוד ברק הציע לאבו עמר[החמאר] להביא הנה 100,000 פליטים??? החמאר אמר לו שמצידו זה בסדר,הוא מסכים.....אבל הוא לא יכול להחליט בשביל הדורות הבאים.... יענו אם החמאר לא יכול להחליט אז נראה לך שהאפרוח מצליח להעביר החלטה כזאת??לי לא נראה! ביל קלינטון גם אמר ליאסי שחזרת פליטים למדינה הפלשתינית תתקבל בהבנה על ידי הקהילה הבינלאומית,אבל חזרת פליטים פלשתינים למדינה אחרת לא יראה בעין יפה.... אמר וצדק!!

למעלה