חדשות ערוץ 10-נפתר נושא זכות השיבה

THE WIZARD 55

New member
בדיוק עופר. ואני בבוקר אקרא שוב

איזה שטויות כתבתי הלילה
כבר שעתיים שאני קוראת חצאי פוסטים.. ולא מבינה מה כתוב בחצי השני.. חחחחחחח אני עייפה מידי

הכוונה

הרבה יותר קל להתמודד עם חמאסניק שזורק אבן מאשר עם פתחניק שמדבר שלום אבל חושב מלחמה

אוקיי, מוסכם שיותר קל להתמודד

כמו שיותר קל להתמודד עם "כמה הם 2+2" מאשר עם משוואות אלגבריות מסובכות...... אבל מה לעשות ונדרש מאיתנו להתמודד עם המציאות, לא עם מה שהכי קל! הבעייה שלי (וגם שלך, רק שאתה לא מודע) היא עם המשפט "תודה לאל שהם קיימים" - כי במילים אחרות, אתה בעצם אומר שלישראל כמדינה יש אינטרס לחזק גורמים קיצוניים כמו ראא'ד סלאח, ולהחליש גורמים כמו "עדאלה" הפועלים על פי חוק. עכשיו אתה מבין את הבעייה? נעזוב רגע את העובדה שזה שיח גזעני ומקומם ברמות מטורפות. אם (ואני מקווה מאד מאד שלא) ישראל באמת פועלת כך ובוחרת לחזק תמיד את הקיצונים, הרי שזוהי צביעות לשמה, ברמה שלא תיאמן, לטעון אח"כ ש"תראו את הערבים האלה, כולם קיצונים שבקיצונים, אין אצלם מתונים כי ירצחו אותם..."

אף אחד לא אמר שצריך לחזק את הקיצונים

פשוט מאוד כמו שאמרת תודה לאל הם הולכים בדרך הזו ולא בדרך לדבר מלחמה ולחשוב שלום אני מעדיף 1000 קיצוניים שידברו מלחמה ויחשבו מלחמה מאשר 1 שידבר שלום ויחשוב מלחמה אני לא מבין איך מזה הגעת ל"לחזק את הקיצוניים"

אין הבדל בין המטומטמים של ראאד סלאח לחכמים של

אירגון עדאללה או וועדת המעקב נגיד, לכולם שאיפות לאומיות זהות הנתפסות כ"זכויות" מבחינתם. יש מי שעושה רעש ובלגאן ומטפלים בו ויש מי שפועל באופן חוקי, לא ניתן לעשות לו כלום ובסוף הוא מגיע לעמדה כזו שמאיימת עלי. מצטער, לא מעוניין, מעניין אותי רק התוצאה, לא הדרך, חוקי, לא חוקי - לא מעניין, השאלה היא מה התוצאה ותוצאה כזו צריך למנוע שוב פעם או באופן חוקי או באופן לא חוקי.

THE WIZARD 55

New member
הינתיים ארגון עדאללה

לא הצליח משהו, עם כל ההסכמים והחזונות הם פשוט נזרקו לאשפה. מעניין אותי הארגון הזה, אני אחפש עליו קצת מידע שמעתי על הפעילויות שלו, אבל אף פעם לא נכנסתי לעומק.

הוא משיג השגים, הוא אירגון רציני ולא קטן

ואסור לזלזל בו, יש בו דמגוגים מוכשרים בהחלט שפועלים דרל המערכת ולא מחוצה לה.

מפריע לי שפלשתינאי ישראל יאתגרו את הסטטוס קוו

ויפעלו למען זה שישראל לא תהיה מדינה יהודית, יפעלו לשינוי סמלי המדינה, שינוי חוק האזרחות והשבות והכל בשקט מופתי, תוך שמירה על החוק וניצול הפאקים והחורים במערכת למען מימוש השאיפות הלאומיות שלהם. זה מה שמפריע לי, לא "עוולות", אם יש עוולות אז אני בעד שהן יתוקנו, אין לי ווכוח כאן. אני לא מבקש מערביי ישראל כלום, אני רק רוצה לדאוג לזה שההגמוניה שלי כחלק מהלאום היהודי לא תאויים ע"י לאום אחר, זה הכל וצריך לעשות את מה שצריך לעשות.

י-ם לא כזו בעיה גדולה...

אולי הבעיה היא שאין פה בעיה..ישראל לא תחלק את ירושלים (היא גם לא מסוגלת לכך) הפלסטינים צריכים להבין ולהפנים.

האמת חשבתי שוב וואלה צודקת

כי אני לא רואה איך הם יפנימו כזה דבר.. כנראה נצטרך לחכות להתפקחות המונית, גם אם הכל יסגר ( דבר שלצערי לא נראה הכי ריאלי) אני לא רואה איך אפשר להגיע להסכמה בנושא..כי ישראל לא תעשה פשרות בעניין הזה..גם כמו שאמרתי הממשלה גם לא מסוגלת.. בקיצור שוב פעם אישית הגעתי למסקנה שכל הדיבורים פה הם בתיאוריה.. אני לא רואה עזבו איך יסכימו..לא רואה איך מבצעים בשטח סעיף הכי קטן מהסכם כל שהוא

כל נושאי הליבה ישארו בלתי פתירים

ישראל יכולה לפנות הרבה מתנחלים אבל 400 אלף היא לא תפנה. ישראל יכולה לעשות פשרות בירושלים אבל הר הבית עצמו ישאר בריבונות ישראלית. לגבי זכות השיבה - אין על מה לדבר. הפלשתינים לא יוותרו על פחות מפינוי מלא של כל המתנחלים. הפלשתינים לא יוותרו על פחות מריבונות מלאה בהר הבית. הפלשתינים לא יוותרו על פחות מהסכמה עקרונית של ישראל למימוש זכות השיבה.

תראה, גם אני חושב שגם עיניין י-ם לא ייפתר

אך כאן יש מקום להרבה יותר יצירתיות, ניתן וצריך להפטר מהשכונות הפלשתיניות במזרח העיר, יש גם ככה סמכויות מנהליות למוסלמים במגד אל אקצה, ריבונות על הר הבית, כאן אתה צודק, זה לא יקרה, ובגלל זה לא יהיה הסכם.

אוסלו היה הסכם חתום שהביא המון תקווה

הדבר האחרון שחשבתי הוא שלאחר הסכם כזה תהיה כאן מלחמה בסדר גודל שהיתה. הפחד הכי גדול לדעתי הוא שההיסטוריה תחזור על עצמה כמו באוסלו: פלג פלסטיני אחד יחתום על 50,000 פליטים, ו- 50,000 ארגונים אחרים יעשו פיגועים, רק כדי להראות שההסכם הזה שווה מבחינתם ל#$#. והכי גרוע זה אם בסוף יתברר שהרחוב הפלסטיני בכלל היה תמיד נגד ההסכם הזה.... כשהסכם אוסלו נחתם, הייתי נער בן 16. לא הכרתי אז מספיק את הנראטיב הערבי לגבי הסכסוך. לא ידעתי שעד היום, הרעיון של מדינה בעלת רוב יהודי במזרח התיכון הוא משהו שכמעט אף ערבי לא מוכן לקבל בחיוב, וגם מי שמוכנים לשקול את העניין - רואים בכך פשרה עצבנית ביותר מול הצדק (והצדק כמובן אומר שפלסטין- קודם לפלסטינים). וזה לא מסתכם רק בתחושות שלי. לפני חודש לא הסכימו לחתום אפילו על הכרה בישראל, רק כדי שחלילה לא יהיה סיכוי שישראל תיגע להם בזכות השיבה - ופתאום מוכנים לסגור את הנושא? ככה? פלא שכשאני שומע דבר כזה אני סקפטי להחריד?........

THE WIZARD 55

New member
תראה, גם אני לא אסכים שאחרי הסכם

יתחילו להפר אותו. כי אם מפרים, למרות שמקבלים מה שרוצים, זאת כבר בעיה אחרת ואחר כך מצידי שילכו באמת לחפש. אם המדינה תקום, והם יחתמו על הסכם, הם אמורים לכבד אותו. לא יכבדו, לא מעניין אותי כבר מה יקרה שם.

אז מתברר שכשחיים יחד, אין דבר כזה

"שילכו לחפש". התקדים של אוסלו מוכיח את זה, וגם המלחמה האחרונה נגד חיזבאללה. איכשהו תמיד תמיד תימצא הדרך להטיל את *מלוא* האחריות על ישראל. אני כמובן מסכים איתך שאם מפרים, למרות שמקבלים את מה שרוצים - זו בעייה. אבל כשרוב הפלסטינים מראש חושבים ומתחנכים על אג'נדה שכל הרעיון של מדינה יהודית בפלסטינה הוא לא לגיטימי ומעולם לא היה - יהיו אירגונים פלסטינים שבקלות יוכלו להפר את ההסכם ולומר שאין כאן הפרה, כי הם לא חתמו עליו מעולם. או במילים אחרות - אני פשוט לא מאמין ש- 50,000 או 100,000 פליטים שייכנסו לתוך ישראל, זה "מה שהם רוצים". הלוואי שזה היה כך, אפילו ל- 200,000 פליטים הייתי מוכן - אבל אני לא יכול למשל לדמיין את תומכי החמאס והג'יהאד האיסלאמי מצביעים בעד דבר כזה. אני לא יכול לדמיין את מדינות ערב תומכות, ואני לא יכול לדמיין את הפלסטינים הולכים על הסכם ללא הסכמה מלאה של כל מדינות ערב כולל הקיצוניות ביותר. הלוואי שאני טועה - אבל מה לעשות... רק לפני שבוע לא הסכימו בכלל להכיר בישראל...

THE WIZARD 55

New member
האמת שגם אני לא מאמינה עופר

לקחתי את זה כמקרה הזוי. ובכל זאת ראיתי שיש התנגדות.

אם למשל היה נערך משאל עם בקרב הפלסטינים

והייתי מגלה שהם אכן מוכנים להסכם כזה, ובמקביל היה נערך משאל עם דומה בישראל, והיה מתברר שהישראלים מתנגדים נחרצות, אפילו במחיר של מלחמות נוספות... אז.. מה אני אגיד... הייתי מתאכזב עמוקות, קשה לתאר עד כמה!

אז מה את אומרת? יוצאים לרחובות להפגין? ../images/Emo13.gif

אה, רגע.. שכחתי שאנחנו מפנטזים פה

למעלה