חומר למחשבה

מור1987

New member
חומר למחשבה

בזמן האחרון אני ממש מתעניינת בדת, ורציתי פשוט לומר הכל, כל מה שאני חושבת על הנושא כמובן שאני משערת שרובכם / חלקכם לא יסכימו וזה רלוונטי ביותר. טוב אז אני חיה עם משפחה מסורתית ועד גיל 4 היינו דתיים (לא חרידים , דתיים) טוב אז בזמן האחרון חשבתי המון על הנושא הזה.. בהתחלה הפריע לי כל אלו שלא כיבדו את יום כיפור, שמדליקים חשמל, אש וכדומה... יש כאלו שאפילו לא יודעים מה המשמעות של היום הזה. לפעמים כששואלים אותי אם אני "מכבדת" את היום הזה אני אומרת בטח ! ושואלים אותי, למה ?? מזה נותן לך לצום ולשמור על היום הזה ?? אז אני עונה להם: אני יהודייה, ככה נולדתי ככה אני אמות ולכן אני אכבד את מנהגי היהדות. עד לפני כמה זמן אמרתי שכל מי שלא מכבד את יום כיפור, אוכל חמץ בפסח, לא מכבד את מנהגי היהדות ואוכל חזיר הוא לא יהודי, אחרת מה מבדיל אות ומהגויים ?? מה ? ברית מילה ?? (שיש כאלו שגם את זה לא עושים) , הארוחות בחג ?? החופשים ? אני חושבת שישנם אנשים שלוקחים רק את מה שנוח להם במנהגי היהדות (אם זה חופשים, ארוחות וכו') אבל לאחרונה הבנתי שמה שאמרתי היה צבוע לחלוטין, למה.? כי גם אני לא מכבדת את מנהגי היהדות (חלקם) אני נוסעת בשבת, מדליקה חשמל ... אז החלטתי שבעתיד הקרוב - רחוק אני אולי אחזור בתשובה, אבל מה שבטוח זה שהילדים שלי יגדלו בבית יהודי - דתי, רק בשביל שידעו על הרקע שלהם, מאיפה הם באים. בקשר לחרידים - עשיתי סקר (בפורום אחר) ושאלתי מה אתם חושבים כשאתם רואים חרידים? קראתי את כל התגובות ורוב התגובות שקראתי היו לעג, שנאה, זלזול ולעשות דווקא ההתנהגות הזאת מוכרת לי ... אנחנו עושים לעצמנו מה שהאויבים שלנו עשו לנו נכון שהם לא עושים צבא, נכון שהם מתלבשים אחרת אבל גם אנחנו לא תמימים, תאמינו לי שגם חלק גדול מהחילונים לא עושים צבא, ובקשר ללבוש ? ולאמונה ? זכותם, ככה הם מאמינים ככה הם חיים , זאת זכותה המלאה... כמו שזכותנו להתלבש כמו שאנחנו רוצים. אמרו גם בסקר שאין דתיים אין חילונים כולנו יהודים, הלוואי והיינו מתנהגים ככה ולא רק אומרים זה כאילו שאנחנו 2 עמים שונים לגמרי, והפער בין שניהם הוא עצום אני חושבת שכולנו או רובנו שכחנו מאיפה באנו , שכחנו שהם אחינו, שכחנו שגם הם יהודים ... כשאני שומעת מחברים כמה שהם מתעבים אותם / שונאים , זה צורב, כואב ומאוד מפריע לי כי אני חושבת שכולנו שכחנו מאיפה באנו. כל מה שנאמר פה לא נועד פגוע באף אחד לא נועד לנסות לשכנע אתכם, רק לנסות לפקוח את העינים "כל אחד באמונתו יחיה" - המשפט הזה נכון אבל שאף אחד לא ישכח מאיפה הוא בא כי אם נמשיך ככה הדת היהודי תהיה סתם דת, או כמו דת הגויים. אתם יכולים להתנגד, להביע ביקורות אבל לא לשנות את דעתי, כי זאת דעתי ובבקשה תשתדלו בלי קללות / זלזול יום טוב

SupermanZW

Well-known member
צודקת ../images/Emo45.gif

אם יהיה כבוד הדדי בין כל הדתיים לסוגיהם וכל החילונים לסוגיהם, וגם אנשים המוצאים בעצמם השתייכות היסטורית בעלת קשר ליהדות אך לא רואים עצמם כיהודים (ביניהם אתיאיסטים וכו'), באמת יהיה הרבה יותר נעים לחיות כאן. איש באמונתו יחיה.

מור1987

New member
נכון...

קודם כל אנחנו צריכים לפתור את הבעיה שלנו, הבעיה החברתית הפנימית ואח"כ הבעיות חוץ אם כולם היו מאוחדים אז אני בטוחה שהמצב של היום היה שונה, והיינו עוברים את זה ביחד כקבוצה ולא כ 2 קבוצות שונות...

מתנדב

New member
מור, ברוכה הבאה לפורום....

ואני אומר לך שאת צודקת במאת האחוזים, הנושא הזה קשה וכואב מאוד, לי בכל אופן זה כואב ומפריע מאוד לראות שהמצב של היום עם כל השנאה כלפי השני, זה פשוט מחריד ונהיה גרוע יותר ויותר מתקופה לתקופה, וצר לי לשמוע על הסקר שעשית ובו נאמר בסקר: בקשר לחרידים - עשיתי סקר (בפורום אחר) ושאלתי מה אתם חושבים כשאתם רואים חרידים? קראתי את כל התגובות ורוב התגובות שקראתי היו לעג, שנאה, זלזול ולעשות דווקא אני באמת חושב שהגיע הזמן שנתאחד כולנו, הייתי הבוקר בטמבור, נכנסתי לקנות כמה דברים ואיתי יחד נכנס עוד חרדי בלבוש מלא שזה השטריימל והקפוטה (הלבוש שהולכים בחגים ובשבתות), כולם שם קיבלו יחס ושרות אדיב, אותו חרדי היה צריך לעמוד בצד ולהמתין עד שבעל העסק יסיים עם כולם בכדי לקבל ממנו יחס, ורק בגלל הלבוש, כי גם אני חרדי ולא הייתי במקרה עם כל הלבוש, קיבלתי כבר יחס טוב ממנו, זה פשוט היה בושה ומשפיל לראות את זה...

מור1987

New member
תודה, ו..

אתה צודק, זאת גזענות אנחנו עושים לעצמנו מה שהנאצים, האוייבים הכי גדולים שלנו עשו לנו וזה עצוב, ולאט לאט הפער הזה גדל יותר ויותר...

מתנדב

New member
ואיך את חושבת שאפשר לצמצם

את הפער הזה? ושאלה לי אלייך, את כתבת שאת גדלת בבית דתי, שומרי מסורת ושבת, וכיום את כבר לא שומרת שבת ונוסעת בשבת, שאלתי היא מה שבר אותך או איך הגעת למסקנה כזאת?, הרי כל חייך קיבלת חינוך דתי?

מור1987

New member
כנראה שלא הבנת אותי נכון...

בגיל 4 עד 7 (בערך) חייתי בבית דתי כי גרנו עם סבא שלי אז שמרנו וכיבדנו אותו, וכשעברנו דירה ההורים שלי רצו לגדל אותנו בבית מסורתי ולא דתי, כך שזה לא היה נתון לשליטתי היות והייתי קטנה אז. ובקשר לשאלתך הראשונה, איך לצמצם את הפער הזה? אני חושבת שהיום האנשים מאוד סגורים ולא פתוחים לרעיונות חדשים וזה מאוד קשה. האנשים היום חיים בבועה מסויימת וקשה להוציא אותם ממנה (זה נכון ל 2 הצדדים, דתיים וחילונים) פשוט כל אחד צריך לגלות סבלנות, יחס יפה אחד לשני ולאט לאט (לאט) החברה תשתנה אבל אני לא מאמינה שזה יקרה בזמן הקרוב (או בכלל) ואם כן אז זה תהליך של שנים

vizini

New member
אם אתה רוצה באמת להבין

מה מעורר אצל חלק מהחילונים רגשות עזים נגד החרדים והדתיים (אני לא אומר שנאה, אם כי גם זה יש, אבל רגשות אחרים בוודאי מתעוררים והם לא רגשות אהבה) תקרא את השרשור הזה. כמה אטימות, התנשאות צרות אופקים וטמטום יכולים להיכנס לשרשור אחד?!

מתנדב

New member
ויזיני, זה כל כך לא נכון......

אני קראתי בזמנו את השרשור הזה, וזה פשוט לא נכון הוא כותב שם למה אנחנו קובעים לו מה לאכול, מישהו קובע לו מה לאכול?, זה משנה לי מה שהוא אוכל?, זה מפריע למישהו?... הוא שואל למה חיילים צרכים להגן על המתנחלים שלא משרתים בצבא?, קודם כל מה הקשר אם הם כן משרתים או לא, הצבא מחוייב לשמור עלי ועליך באותה קנה מידה, גם אם עשינו צבא וגם אם לא, כמה אלפים של חילונים משתמטים מהצבא כל שנה? האם עליהם הצבא לא מגן?, האם יש חוק בצבא שצריך להגן רק על אלו שעושים צבא?, האם חסר מתנחלים שעושים צבא?, מה השטויות האלו? נעבור הלאה, הוא שואל, למה ההורים שלי צריכים כל חודש להפריש סכום מסויים מכספם כדי לממן אנשים שלא משלמים מיסים ולא עובדים מרצונם האישי? כבר הסברנו את זה עשרות פעמים בפורום, והוכחנו את זה כשקרי... הוא שואל, למה אני חייב להתחתן בחתונה אורתודוקסית?, כי אתה נמצא במדינת ישראל במדינת יהודים, האם הוא רוצה להפריד בין דת למדינה? זה המטרה שלו לחסל את הדת במדינה? ותעבור שאלה שאלה, ואתה תראה עד כמה שהוא לא צודק וזה לא נכון... ויזיני תדע לך כלל חשוב מאוד, ותזכור את זה כל חייך, באולם חתונות שגודלו 100 מטר מרובע יכולים להיכנס 600 איש, ואם לא מסתדרים יכולים להיכנס רק 10 איש, זה תלוי ביכולת וברצון, אם רוצים להסתדר זה אפשרי אם לא רוצים תמיד ימצאו סיבות איך לריב, ודרך לשנוא אחד את השני. וזה מה שכתבי באחד ההודעות, שמקום המדינה לא היה שנאה מושרשת בעם כפי המצב של היום, ולא ניסו לחסל את הדת כפי שמנסים היום...

מתנדב

New member
מצאתי שם כמה תשובות השרשור

הוא עם כמה תשובות, אול תגיד לי אתה על תשובה ספיציפית שאתה מתכוון, שבגינו יש את השנאה כפי שאתה מגדיר.... ויזיני, אני מבטיח לך דבר אחד, שאם אתה תדבר קצת יותר עם חרדים פנים מול פנים, ולא בפורומים שונים, שכבר גילינו ומצאנו עד כמה שזה לא נכון, ויתרה מזאת שבפורומים כל אחד יכול להגדיר את עצמו איך שהוא רוצה, אתה יכול להגדיר את עצמך גם כעיתונאי כשבמציאות זה לא אתה, לכן אני אומר לך תפגש עם חרדים ותראה שכל מה שמספרים לכם בתקשורת, רוב הדברים הם לא נכונים, ומציגים את זה בצורה מעוותת, תווכח ותראה...

vizini

New member
אם קראת את השרשור כולו ואתה לא

מבין על מה אני מדבר, אז המצב באמת חמור
מבלי להתייחס לתשובות עצמן, שגם הן איומות ונוראות, אתן לך רק שתי דוגמאות בקשר לניסוח ונימת הדברים. הדוגמא הראשונה היא דרך הצגת הדברים - במקום לענות ישירות לשאלות, מציגים "דו שיח" (שהוא בעצם חד שיח) ובו שמים בפני הצד השני איזה דברים שחפצים. זו גישה פטרונית המניחה שהצד השני הוא אידיוט שאינו יודע מה לשאול ואיך לדבר. הדוגמא השניה היא בשאלה ששואל ה"חרדי" את ה"חילוני": "אבל לפני כן אשאל אותך עם יד על הלב, רוני, האם נקודות הכפייה שהצגת שוות את השנאה והפילוג שמנסים לעשות בעם ישראל? " שים לב לצביעות ולפטרונות... אם החרדי לא חושב שנקודות אלה שוות את השנאה והפילוג, אז על מה כל הדיון? שיוותר עליהם וזהו! אבל לא! החילוני הוא זה שצריך לוותר. ולא רק זה, הוא גם אידיוט שלא מבין שהוא צריך לוותר. ולא רק זה, הוא גם אידיוט שהוא לא מבין שהחרדי בכלל לא חולם לוותר, אפילו במחיר של פילוג... וה"תשובות" רצופות בדוגמאות מעין אלה. אם תקרא בעיון, תראה אותם בכל מקום.

masorti

New member
שטויות במיץ עגבניות...

מי שמפגין פטרוניות ובוז כלפי הצד השני הם עמיתיך שונאי הדת. הנה דוגמא להודעה המתחזה לשאלה תמימה, אך נוטפת כולה בוז תהומי וארס כלפי הדת והדתיים. הם אינם ברי דעת, הם אטומים, מתעסקים בשטויות ובדברים מופרכים, הם מרמים את עצמם ואת האל, וכל עולמם ההלכתי מודרך ע"י השאלה מה דופק את החילונים.

vizini

New member
אני חושב שהתבלבלת, ידידי

השרשור הזה דן ב"למה החילונים שונאים את החרדים". אז אני נתתי דוגמא ל"למה". הדוגמא שלך היא לכל היותר הסימפטום, אבל לא הסיבה...

masorti

New member
לא התבלבלתי בכלום...

אתה ניסית ליצור מצג שווא לפיו החרדים הם הצד המגלה בוז כלפי החילונים, וחילונים האומללים נדחקים לעוינות כלפי הדתיים. אני הראיתי שהאמת היא הפוכה, והחילונים הפנאטיים הם אלה שמתעבים מעומק ליבם את העולם הדתי ובזים לו. וזו אינה תגובה לשום מעשה או מחדל של החרדים, אלא שנאה תהומית העומדת בפני עצמה.

vizini

New member
מצג שווא? שוב טעית...

אני הבאתי דוגמא שנכתבה ע"י חרדי. קצת קשה לומר שזה מצג שוא... ומה שאתה הראית הוא סימפטום, הנושא של השרשור הזה, אך לא הסיבה...

masorti

New member
אתה הבאת דוגמא...

וניסית לטעון שהיא מדגם מייצג של הכלל. בקיצור.. מצג שווא. מה שאני הראיתי הוא הסיבה ולא הסימפטום. השנאה של הפלג הפנאטי בין החילונים כלפי החרדים היא זו המביאה את החרדים להתגונן ולהקים חומות עוינות כלפי העולם החיצון.

vizini

New member
זו היתה רק דוגמא, אבל טוב שמיהרת

לספק דוגמא נוספת. ואתה אפילו לא חרדי...

SupermanZW

Well-known member
הנה דוגמא

כאן עכשיו תאמר לי האם ברוח הדברים האלה אינך מתבייש בכך שיש אנשים המגדירים עצמם דתיים ומעזים להתבטא בצורה כזו.

למעלה