חומר למחשבה

masorti

New member
נו, אז יש גם דתיים מאותגרים שכלית.

עכשיו תאמר לי האם ברוח הדברים האלה אינך מתבייש בכך שיש אנשים המגדירים עצמם חופשיים-ליברלים-הומניסטים ומעזים להתבטא בצורה כזו.

SupermanZW

Well-known member
הפרנואיד הזה

כתב ממה הוא מפחד, הוא לא טען שהדתיים מבצעים את מה שהוא טוען אלא מפחד שיעשו זאת בעתיד, ואכן ברוח הדברים הוא זקוק לטיפול נפשי.

vizini

New member
אני לא מפחד שיעשו זאת בעתיד.

אני יודע שיעשו כך בעתיד אם אי פעם תהיה כאן מדינת הלכה. כי פשוט זו ההלכה. והדתיים מצייתים להלכה ויהי מה. ואם אתה לא מאמין - פשוט הסתכל על דברי הרמב"ם והח"ח.

SupermanZW

Well-known member
הצחקת אותי

אין סיכוי שתהיה בישראל מדינת הלכה מכמה סיבות: 1) יש הרבה יותר ערבים אזרחי ישראל מחרדים. 2) רוב הדתיים אינם חרדים וגם הם לא מעוניינים במדינת הלכה. 3) אם החרדים והערבים יצליחו להפיל את הדמוקרטיה גם אז לא תהיה בישראל מדינת הלכה, משום שאם תהיה בישראל דיקטטורה היא תפעל ע"פ גחמותיו של הדיקטטור ולא ע"פ ההלכה. הרמב"ם דווקא היה אחד הרבנים המתונים ביותר ביהדות, וגם היה פוסק הלכותיו בעיקר לקולא, הוא לא היה קיצוני כלל. אכן, אין היגיון בדבריך.

vizini

New member
סליחה, טעות

לא הרמב"ם, אלא שולחן ערוך: "אפיקורס, הכופרים בתורה ובנבואה, מישראל, מצוה להרגן ; אם יש בידו כח להרגן בפרהסיא, הורג ; ואם לאו, יבא עליהם בעלילות עד שיסבב הריגתן. כיצד, ראה אחד מהם שנפל לבאר, והסולם בבאר, קודם ומסלקו ואומר : הריני טרוד להוריד בני מהגג ואחזירנו לך, וכיוצא בדברים אלו..." דברים אלה כתובים ב"ספר ההלכה". עדיין חושב אתה שדברי לא הגיוניים?

SupermanZW

Well-known member
מה עם

הסיבות שמניתי לכך שלא תתכן מדינת הלכה בישראל?

vizini

New member
ובכן, נקודות 2 ו-3 שלך שגויות.

לגבי 2 - תמצא לי דתי שלא רוצה שתהיה כאן מדינת הלכה. לגבי 3 - מדינת הלכה היא דיקטטורה. נקודה 1 לא בדיוק רלוונטית. אתה רואה את הערבים מתנגדים למדינת הלכה? הם יסכימו, בתנאי שההלכה אצלם תהיה המוסלמית...

SupermanZW

Well-known member
רגע

אני מכיר הרבה דתיים שלא רוצים לחיות במדינת הלכה, במיוחד אלו שמוצאם ממדינות הלכה (איראן, תימן, וכו') וגם כאלו שמפחדים שההלכה שתונהג תהיה הפוכה לזו שהם רגילים אליה (אשכנזים שמתנגדים להלכה ספרדית ומזרחים שמתנגדים להלכה אשכנזית). המוסלמים והחרדים לא יוכלו ליצור בישראל מדינת הלכה משום שהמוסלמים ידרשו הלכה מוסלמית והחרדים ידרשו הלכה יהודית, שתי ההלכות שונות מדי ולא תתכן הסכמה. מדינת הלכה היא דיקטטורה, אך אם ישתלט דיקטטור על ישראל גם לא יבחר לחוקק את חוקי ההלכה דווקא אלא חוקים אשר יאפשרו לו להשיג כמה כוח שרק ניתן להשיג, במידה שתהיה בישראל דיקטטורה, אם ברוח ההלכה או לא זה נורא באותה המידה.

vizini

New member
אגב, כשמדברים על פנאטיות

ועל שנאה תהומית, די להסתכל בהודעותיך ובסגנונן כדי לראות איפה היא נמצאת...

masorti

New member
הודעותיך הן הדוגמא הקלאסית...

לפנאטיות ולשנאה תהומית.

מור1987

New member
אוי נו הגזמתם../images/Emo59.gif

זה די ברור שלא תגיעו להחלטה משותפת או שתסכימו על משהו, אז חלאס עם זה תראו עם איזו הודעה פתחתי, ותראו לאן הגעתם עם הויכוח הזה ממש הגזמתם

vizini

New member
שלא יהיו לך יסורי מצפון.

עם מסורתי כל הודעה יכולה להגיע לויכוח מעין זה...

tamarhp

New member
דיייייי שניכםםםםםםםםם ../images/Emo46.gif

אני לא יכולה לראות את זה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מתנדב

New member
יוחנן, אתה לא צודק....

גם אם אדם רע וחוטא, לא צריך לומר עליו דברים כאלו, וכל שכן לא למחוק אותו, הציטוטים שנאמרו אכן כואבים, ואינני רוצה להתייחס לזה, אך דע לך גם אם אדם רע לא מגיע לו להיהרג, ואתה יכול להגיד מה שאתה חושב, אבל זה ממש לא נכון...

למעלה