חוסר שיוויון בתרומה לקשר

Classic001

New member
חוסר שיוויון בתרומה לקשר

כבר יותר משנתיים ביחד, גרים חצי שנה ביחד.
היא תמיד הייתה טיפה עצלנית אבל איכשהו הצליחה להתגבר על זה.
מכיוון שהיא יותר צעירה ממני (אני 24 היא 21), אני מבוסס יותר ולכן אני מפרנס את שנינו (היא בשלב בחיים שהיא מחפשת את עצמה מבחינת תעסוקה)
אני משלם הכל: שכר דירה, חשבונות, בילויים ואפילו הוצאות אישיות של שנינו. וזה בסדר מבחינתי, כי זה זמני.

לאחרונה העבודה שלי דורשת ממני המון, אני קם ב-6 בבוקר וחוזר ב-9-10 בערב.
רבאק! את לא עובדת, את לא משלמת על כלום, יושבת על התחת שלך כל היום בבית. לפחות תנקי, תכיני אוכל, תסיימי כביסה...משהו!
אני חוזר אחרי יום עבודה ארוך ומתיש, לפחות תעזרי לי, תקלי עליי, תתני משהו מעצמך שאני לא ארגיש לבד כאן.
איך את לא מתביישת לבקש ממני לשטוף כלים בסוף היום??

ושלא תבינו לא נכון, אני לא מצפה ממנה להיות עקרת בית בלי דעה, אני דווקא מעריך נשות קריירה.
אבל יש כאן מצב של עיוורון טוטאלי לחוסר הבנה והתחשבות.

הייתי רוצה לחזור לבית נקי ומסודר שמריח טוב. לקבל ברכת פנים נעימה, שתשאלי אותי איך היה היום בעבודה.
מקלחת קפואה, ארוחה חמה...ולמיטה, כי מחר יום חדש עם אתגרים חדשים והפתעות חדשות.
במקום זה, אני חוזר לבית מבולגן שמוריד לי את החשק להכל. מוצא את עצמי בעשר בלילה מחזיק אקונומיקה ומקל שירותים.
הולך לישון מאוחר, קם מוקדם ומתקשה למצוא בגדים בבוקר כי הכל בכביסה מחכה רק לך שתסיימי אותה כבר לפני יומיים.

הערתי לה על זה המון, נעשה שיפור אבל בקושי מורגש. הייתי מנסה לעבוד איתה על זה אבל אני לא חושב שיש טעם כי אני שונא אנשים רקובים.
זה מחליא אותי וזה לא ישתנה בקרוב. עצלנות אצלי זאת כן מילה גסה. זה כל כך מוריד לי ממנה, כל כך לא בא לי על זה כבר. עדיף שניפרד.
אולי אני מצפה ליותר מידי..? אולי.
אולי אני צריך אשת קריירה.

Classic001

New member
אני צריך שמישהו יחזיק לי את היד

רציתי לכתוב את זה ופה נראה לי אחלה במה.
אם קראת ולא עלה בדעתך משהו להגיב, אל תגיבי. שאזאם.

הכל ברוח טובה כמובן.

Berethor

New member
אלא אם אתה מליונר ויכול לשכור משרתים

יהיה לך מאוד קשה עם מישהי שלא עושה כמעט כלום. אלא אם בכל זאת תהיה מוכן לעשות הכל בשבילה.

מה אתה מרגיש כלפיה?

נשמע באמת לא לעניין ההתנהגות שלה, אולי היא בדכאון? כי אם לא אז אין תירוץצלהתנהגות שלה.
אולי אתם צרכים להפסיק לגור ביחד אבל כןלהשאר במערכת יחסים אם היא חשובה לך. העניין הוא שאם תגור לבד עדיין תצטרך לעשות את כל הדברים האלה, אולי שווה לגור עם שותפים, למרות שאני אישית לא מתה על זה בלשון המעטה.

Berethor

New member
גם לבד הוא יעשה הכל, אבל לא כפול 2

זה שיגורו לבד זה רעיון לא רע, אם כי ספק כמה זמן זה יחזיק, במיוחד אם הוא מעוניין לגור ביחד.

Berethor

New member
אולי

אלא אם כן היא לא באמת תגור לבד אלא תעבור להורים או משהו כזה, שגם יעשו הכל בשבילה.

נכון אבל זו בכל זאת רגרסיה בקשר

וקשה לעבור ממגורים יחד לפגישות כמה פעמים בשבוע.
אם זה לא יעזור אני לא יודעת מה יעזור.

אולי היא באיזה שהוא דיכאון?

חוץ מעניין תחזוקת הבית, מה מצבה? איך מצב הרוח? האם שמחה ואופטימית או מבואסת? האם מתקדת בחיפוש העצמי או תקועה? האם אתה מתעניין ומסייע לה בזה? והקשר ביניכם? תקשורת? כימיה?אהבה? סקס?
אי תחזוקת הבית יכולה להיות סימפטום אבל יכול להיות שזה פשוט לא מעניין אותה... יש אנשים כאלו.
השאלה אם אתה יכול לחיות עם מישהי שהבית לא ממש מעניין אותה, הרי תמיד אפשר לקחת עוזרת בית.
בכל אופן נראה לי שאתה מפספס משהו אצלה, אז לפני שאתה שובר את הכלים על סעיף ספונג'ה, תבדוק יחד איתה את הדברים הללו. בעיני לא מצא חן זה שאתה מנהל אותה ונוזף בה על כך שאיננה מטפלת בבית, זה משהו שבני זוג מחליטים עליו ביחד. הרי אילו גרת לבד גם אז לא היה מי שיכבס או יבשל לך...

יש מצב יש מצב שאתה קצת עיוור למה שקורה איתה.
אתה עסוק בעבודה שלך שמתישה אותך ואתה מצפה שמי שלא עובדת ורובצת כל היום בבית ללא מעש, לפחות לחשוב על להקל עליך בעבודות הבית.
אבל האם אתה באמת יודע מה קורה איתה כאשר אתה בעבודה?
לא סיפרת האם אתה שואל אותה ומה היא מספרת, מה למעשה היא עושה בכל שעות היום כאשר היא לבדה בבית.
ואם אדם ממשיך להיות בבית בחוסר מעש ולא מעסיק את עצמו בעבודות הבית לפחות, יש מצב שהוא נמצא במצב נפשי רעוע.
זה לא אומר בהכרח שהיא אדם רקוב, כפי שאתה מתאר.
נסה לדבר איתה על כך. אם אכפת לך ממנה, נסה להבין מדוע היא מתנהגת כך. היא יכולה להמשיך להתנהג כך והיא יכולה גם לפרוח אחרי שתבין שאתה מאמין בה. בחירה שלך!!

דבר שני, אם הייתה אשת קריירה כמו שאתה רוצה, גם היא הייתה עסוקה ומגיעה הביתה עייפה. גם אז היית מצפה ממנה לנהל את כל עניני הבית? גם כך היא הייתה יכולה להיות אדם רקוב, אגב. אני מכירה אנשים משכילים עם משרות מכובדות שהם רקובים מפנים.

אומרים ציפיות יש רק לכריות. אל תצפה שהיא תכבס ותבשל בשבילך. אל תצפה לכלום. דבר איתה ונסו יחד לתאם ציפיות.
בהצלחה.

p0st

New member
אני חושבת שזו חוצפה

אם אפילו את ההוצאות האישיות שלה אתה זה שמממן, ואת כל ההוצאות האחרות.

מה היא עושה במהלך היום שאתה חוזר לדירה מבולגנת?
מה היא עושה שמונע ממנה אפילו לעשות כביסה?

אני יכולה להבין שאולי יש דברים מסויימים במטלות הבית שהיא לא אוהבת לעשות, אבל אני בטוחה שיש מטלות שהיא כן מסוגלת לבצע.

elena20

New member
במשך חצי שנה היא לא עושה כלום, כלום?

כל היום בבית? לא לומדת, לא עובדת, לא מזיזה אצבע בבית

אז מה כן? רואה טלויזיה כל היום?

נשמע שאתם אנשים שונים לגמרי, אם אין לה סיבה מוצדקת ככל הנראה אתם באמת לא מתאימים.

Berethor

New member
הוא אשלה את עצמו שזה תקופה חולפת כנראה

או מרוב שהוא ניסה לעשות רושם מוטעה/שקרי עליה, הוא עצמו גרם למצב הזה. אם הוא הרגיל אותה שהוא עושה הכל, ומשלם על הכל, שלא יתפלא אם זה מה שהיא התרגלה עליו.

p0st

New member
למה הרגיל?

הוא כתב שהוא ניהל איתה המון שיחות על זה, וכמעט ולא השתנה שום דבר.

מכאן - ברור מאוד שהיא יודעת שהמצב ממש לא לרוחו, אבל היא כנראה מנצלת את זה שהוא עדיין לא נפרד ממנה וממשיכה לא לעשות כלום כל היום.

הוא לא אשם בזה, והוא ממש לא גרם לזה שהיא כפויית טובה ופשוט מגעילה ונצלנית.

Berethor

New member
הבעיה שרק אחרי שנתיים הוא נזכר

'קצת' באיחור לא חושבת? לא אמרתי שהו האשם היחידי פה, סביר להניח שיש פה גם עניין אישיותי שלה, שהיא מרגישה כאילו היא נסיכה, בארמון עם משרתים, אבל שנתיים הוא נתן לה להיות בקשר שהוא עושה בו כמעט את הכל, והיא לא עושה כמעט כלום. לא רק שעל ההתחלה הוא היה צריך לסדר את חלוקת התפקידים בניהם, אלא היה עדיף שאפילו לפני הקשר הוא היה מברר באיזה בחורה מדובר, ואם לא מתאים לו אחת שגם לא עובדת וגם לא עושה דברים בבית אז הוא לא היה צריך להכנס לקשר זוגי איתה בכלל, בתכלס זה לא משהו שכל כך קשה לברר מראש, אפילו אם יש אנשים שזה יעשה עליהם רושם "לא ספונטני", כל דבר שחשוב לאדם בזוגיות עדיף שיברר מראש. במקרה הזה חשוב לו שבת הזוג שלו לא תהיה אחת שלא עושה עבודות כאלה או ואחרות. הוא אשם בזה שהוא "פנק" אותה יותר מדיי, ויש מצב שהוא עשה את זה כדי ליצור עליה רושם שקרי של כאילו הוא מוכן לעשות הכל בשבילה, וכאילו לא אכפת לו מהדברים האלה. הרושם שהוא עשה בסופו של דבר נשך אותו מאחורה, ובצדק. פעם הבאה שיברר דברים כאלה מראש, ולא יעשה פוזות כאילו זה לא חשוב לו.

p0st

New member
לא ראיתי שהוא כתב שזה נמשך שנתיים

אולי פספסתי...

אם במשך שנתיים זה המצב, אני לא מבינה למה הם לא נפרדים. (כלומר למה הוא לא נפרד ממנה. היא - ברור לי שהיא במצב טוב).

בכל מקרה לי עדיין קשה להאשים אותו. אולי בהתחל הוא רצה שהיא תנוח ממשהו, אחר כך התחיל לנהל איתה שיחות וחיכה בסבלנות לשינויים... מפה לשם עובר זמן.. עוד שיחות...
אבל כן, שנתיים זה קצת הזוי.

למעלה