אוי כמה שאתה בכלל לא בכיוון
וזה בסדר. עם הניסיון בחיים מגיעות התובנות. ובכל גיל.
באף סיטואציה בחיים אין רק שחור ולבן. אין רק שתי אפשרויות.
גם בתגובתך שלך אתה עדיין עסוק בפרשנויות והפרשנויות הללו מעוררות רק רגשות שליליים וביקורתיות.
"יש לך בעיה? דברי ואל תתנהגי..." אתה חושב שזה כל כך פשוט? אם כל הזוגות היו נוהגים כך כפי שאתה מציע, כמעט ולא היו בעיות בזוגיות ויועצי זוגיות ומטפלים היו פושטים רגל.
זו ה- בעיה בזוגיות בה' הידיעה. שאנשים מצפים ולא מדברים! וכגודל הצפייה גודל האכזבה.
ושוב, יכול להיות שהיא כך או כך או אחרת. לא יודעת, לא שמעתי את הצד שלה.
הבעיה שלו, אם יורשה לי עדיין חושבת שהוא עושה עצמו מטומטם הוא שהוא באמת מטומטם, היא שהוא לא כתב כלום על:
האם הוא ניסה לברר מה היא עושה במהלך היום, למה היא לא מעסיקה את עצמה, אולי להציע לתת לה פוש למצוא עבודה, לברר אולי היא בדיכאון וצריכה לדבר עם מישהו, אולי צריכה כתף. ולא בגללו, יכול להיות שהיא מיואשת בגלל החיים שלה בכלל. ואולי באמת היא סתם עצלנית ונצלנית.
על פי מה שאני קראתי הוא לא רואה אותה בכלל. שים לב שהוא כותב רק על כמה הוא עובד קשה ומהם הציפיות שלו. הדברים היחידים שהוא כותב עליה הם: "היא תמיד הייתה טיפה עצלנית אבל איכשהו הצליחה להתגבר על זה.
הערתי לה על זה המון, נעשה שיפור אבל בקושי מורגש. הייתי מנסה לעבוד איתה על זה אבל אני לא חושב שיש טעם כי אני שונא אנשים רקובים."
בשבילו היא נחותה, עצלנית, הוא מצפה ממנה, הוא שופט אותה והוא רק העיר לה. אבל הוא לא ידבר איתה כי היא ממילא רקובה......וחוץ מזה.... כלום!
והאפשרויות שלך יקירי......אי אפשר לשפוט אדם על כלום!
ועוד דבר, האפשרות השנייה לדבריך היא שהיא עושה לו דווקא כדי ללמד אותו לקח... ובמקרה כזה אתה היית מעיף אותה לקיבינימט במקומו. אם זה באמת נכון, היא לא המציאה את הגלגל, יש לא מעט אנשים (וגם ילדים) שנוקטים בשיטה הזו (לא שהיא לטעמי) ואפילו בגילאים הרבה יותר מאוחרים (ראיתי את זה גם אצל ההורים שלי) מאותה סיבה בדיוק: "לראות רק את הצרכים שלי ושהצד השני ילך קיבינימט" זו הגישה הילדותית שאני מדברת עליה, הלא אחראית.
כדי לנסות להבין אותה, והוא רוצה להבין אותה ("ראבק.. למה היא לא עושה כך וכך...") כי ההתנהגות שלה תמוהה בעיניו, יש לנקוט באמצעים, להיות אחראי ובוגר, ולברר מה, איך, כמה ולמה ולא להתבונן רק על הצד שלי ואת השני רק לשפוט. זו לדעתי שגייה בזוגיות.
ואני מקווה בשבילו שיפקח את עיניו, יראה את התמונה הכללית ויחליט מה שהוא מבין לנכון לעשות, במקום רק לקטר.
בהצלחה.