חוצפה ישראלית

באותו מטבע

אני בטוחה שרוב האירופאים אם מישהו שם לב שמישהו לפניו לא לקח מספר בתור אבל היה לפניו, הוא יגיד לו ולא ינסה לדפוק אותו.

יחס גורר יחס...

einat162

New member
לא ממש אותו מטבע כי- יש הבדל

בין להעיר את תשומת ליבו של מישהו באופן מנומס ותקיף (וכן-או לא- לממש את הקדימות בתור עם הפתק), לבין לצעוק כמו האישה שהכותבת דיברה עליה.
לא הייתי שם, אז אני לא יודעת אם הכותבת "דפקה אותה" כשהשתמשה בפתק וצעקה עליה בחזרה באופן גס רוח.

דלורית10

New member
קשור קשור

פעם היינו בטורקיה, באחד המקומות שם נכנסנו לתוך אוהל כזה שהייתה שם זקנה מבוגרת שהכינה אוכל טורקי כזה בטאבון. איך שנכנסנו לחדר אני שומעת אישה אחת שהייתה איתנו בטיסה צורחת על הזקנה שהם היו פה קודם ושתפסו לה את המקום וזה. כאילו מה הזקנה אשמה??? היא בת 70+
אז לשאלתך- ככה זה קשור! גם בחול יש את ההתנהגות הזאת.

דלורית10

New member
זה ממש חוצפה מצידה

אי אפשר להבין אנשים כאלה, כנראה בתוך תוכם הם ממורמרים ככ שרק רוצים להוציא על אחרים את העצבים.
עברתי הרבה מקרים כאלה, רק לפני שבועיים חיכיתי לתור לקופה בסופר פארם. אישה מבוגרת באה נעמדה מאחורי, כשראתה ששכחה משהו עזבה וחזרה שוב אחרי 2 דקות ואז התחילה להגיד לי שנדחפתי ושהיתה לפני. הגבתי לה יפה שאני הייתי לפניה, גם הקופאית הנחמדה אמרה לה שאני הייתי לפניה ושאני בתור כבר 10 דקות! והחוצפנית עונה לה: "כנראה לא שמת לב אז".
אחח אחח התעצבנתי ממש, צעקתי עליה שהיא חוצפנית וישר הלכתי לקופה. בדרכי החוצה אני מבחינה בבעלה(מעשן בתוך הקניון) מחכה לה, אומר לי "תרגעי". התעצבנתי גם עליו אמרתי לו שלא מעשנים בתוך הקניון ועפתי משם!!
מצד אחד את לא רוצה לרדת לרמה שלהם ולהתחיל לצעוק ולהתוכח אך מצד שני אם לא עושים זאת הם יאכלו אותך בלי מלח. אסור להראות חולשה לאנשים כאלה!

באתי מהראשי, ולדעתי יש שני צדדים למטבע

זה נכון שאיך שהיא התנהגה זה מחפיר ומגעיל, אבל היית יכולה למנוע את כל זה בשניה אחת של נחמדות

אם ברגע שהיית נכנסת היית אומרת לה - גברתי לא לקחת מספר, והיית נותנת לה לקחת מספר לפנייך, הכל היה נמנע, היא הייתה במצב רוח טוב יותר וכל זה לא היה קורה.

שוב, ברור שזה לא מצדיק ולו במעט את ההתנהגות שלה, אבל גם את היית לא בסדר פה, ושמחת מאוד על זה שהצלחת "לעבוד עליה" ולהכנס לפניה בתור למרות שהיא הגיעה לפניך.

הגישה שלי לחיים - אם תתנהג יפה ומנומס ומכובד לאנשים, גם אנשים קשיי יום כמוה לא יוכלו להשיב לך שלא בחיוך.

דלורית10

New member
אבל למה

המצב רוח של אותה אישה ממורמרת צריכה להיות תלויה בצעירה? מהדברים שלך משתמע שאתה יותר מאשים את הבחורה פה מאשר את אותה אישה. עם כל הכבוד, היא אישה מבוגרת שתדע לשלוט בעצבים שלה.
צריך לכבד, להתנהג יפה ולתת את המינימום כבוד לכל אדם כל עוד הוא עושה אותו הדבר לגבייך. מי שמזלזל לא מגיע לו שום יחס טוב.

"צריך להיות חכם, לא צודק"

אין פה עניין של אשמה, ואין ספק שהמובגרת התנהגה בצורה בוהמית והיא הרבה יותר "אשמה" מהצעירה.

אני רק אומרת שמי שהתחיל בחוסר כבוד הייתה הצעירה שהצליחה לעבוד עליה. זה נכון שהתגובה שלה הייתה חסרת פרופורציה לחלוטין, אבל לדעתי כל זה לא היה קורה מלכתחילה אם היא פשוט הייתה אומרת לה בנעימות "גברתי שכחת לקחת מספר".

שוב - אתה צודק שהמבוגרת הרבה יותר אחראית למצב מהצעירה, אבל תמיד צריך להתסכל מה אתה עשית לא בסדר גם אם אחרים היו פי מאה יותר לא בסדר ממך.

דלורית10

New member
ושוב, את מאשימה את הצעירה

בזה שהיא רק רצתה לקנות משהו. זה לא אשמתה שנתקלה באישה כזאת. את יודעת איך כל זה היה נמנע? אילו אותה מבוגרת הייתה פונה לצעירה ומבקשת ממנה יפה לתת לה את התור וכי היא לא ידעה שזה לפי מספרים.
ככה זה, זה מטבעו של אדם לגונן על עצמו, הרי אפחד לא יעמוב בצד ויגיד מילים יפות כשהצד השני צועק ומאשים.

ממש לא בזה אני מאשימה אותה

אני "מאשימה" אותה בזה שהיא ראתה שיש מישהי בתור שהגיעה לפניה אבל לא שמה לב לקחת מספר, ובמקום להגיד לה את והלעיר את תשומת ליבה לכך, היא העדיפה לקחת מספר ולעקוף אותה בתור, ועוד לשמוח שהצליחה לעבוד עליה.

תמיד אפשר לראות למה האחר לא בסדר, אני מציעה להסתכל גם מה היא הייתה יכול לעשות אחרת.

Surrealistical

New member
הבחורה הזאת לא חייבת לה כלום

אם הממורמרת רצתה לדעת לפי מה הולכים התורים בבית המרקחת היא יכלה לשאול.
אבל הממורמרת כן חייבת לבחורה יחס של כבוד, כמו שכל בן אדם חייב לאחר. משהו שהרבה ישראלים לא מבינים ולא משתדלים ליישם.
אז כמו שאמרתי: להיות נחמד זאת אופציה, לא להיות בהמה זו חובה בחברה האנושית.
ואם אני שמה את עצמי לשנייה במקום של אותה האישה - אם לא היתי חושבת על כך שצריך לקחת מספר וכתוצאה מכך היתי ממתינה זמן ארוך בתור (מה שלא קרה כאן) היתי מאשימה רק את עצמי. כמו כל בן אדם עם טיפה הגיון אמור לעשות.

אתה צודק

אף אחד לא חייב לאף אחד כלום

השאלה היא מה הדבר הצודק, ההגון והנחמד לעשות - וזה לא מה שהבחורה הצעירה עשתה.

straw berry1

New member
אני קוראת את התגובות כאן

ואני חייבת לציין, שאולי הצעירה יכלה להציע לאותה האישה תזכורת לקחת תור, אבל זה לא חובתה, שכן , אין זה חובתה "לחנך, לייעץ, ללמד, לתזכר" אנשים זרים על הנהלים וההנחיות של מקום ציבורי. זה לא מאחריותה, אם האישה שכחה- זבש"ה בלבד, ולא מחובתה של הצעירה ללמד אותה כללי המקום. זה מה שהפריע לי בתגובות כאילו שהצעירה אשימה בכך שלא תיזכרה את המבוגרת על כללי בית מרקחת. ולכן מגיע לה כבייכול היחס של האישה כלפיה. לדעתי זאת תפיסה שגויה- וכל אחד שישא בתוצאות עצמו, גם על שכחה ואי עמידה בכללי המקום. למען הסר הספק- האישה אשמה, היא היתה צריכה לברר נהלי לקיחת תור, אני מניחה שזו לא פעם ראשונה שהיא בבית מרקחת, ובוודאי מודעת לקיום מספרים , גם בתורים בבנק זה כך. להבא תלמד את הלקח שלה, אותה האישה הסוררת. ו 40 זה לא מבוגרת כלכך... :)

יש הגיון ויש צדק

ברמת העיקרון את צודקת במאה אחוז בכל מילה שכתבת - זה באמת לא חובתה לחנך אותה, היחס שהיא קיבלה באמת לא מגיע לה, והאשה המבוגרת באמת אשמה והיא צריכה ללמוד את הלקח. את צודקת לחלוטין ואם המקרה הזה היפוטטית היה מגיע לבית משפט זה מה שהיה נקבע בו.

אבל -
יש את הצדק ויש את המוסר וההגינות. והדבר הנכון, המנומס וההגון היה להסב את תשומת ליבה של האישה שהיא לא לקחה מספר. זה אמנם לא מ"חובתה" של הצעירה, אבל זה כן היה הדבר הנכון לעשות, זה שהיה מונע את כל הויכוח, ומשאיר לכולם טעם טוב בפה.

רחליקה האחת

Member
מנהל
בול . יישר כחך קסיופאה5

דינדש

New member
זה ממש לא נעשה בכוונה של "לעקוף",

ובטח ובטח שלא "לעבוד עליה". לפחות למיטב הבנתי. תקנו אותי אם אני טועה.

אותה הברברית לא שמה לב שיש מספרים בניגוד לבחורה והיא צריכה לשלם על הטעות שלה ולספוג אותה בשקט, ולא לצעוק ולהתנהג כמו שהתנהגה.
זה כמו שאנשים לוקחים מספר בסופר לבשר והולכים לטייל, ואז כשעובר המספר שלהם הם רצים ומתחילים לצעוק ולעשות עליהום. סליחה, זאת בעיה שלכם שהמספר עבר. הייתם צריכים לחכות או לחילופין לשים לב למספרים שרצים ולא ללכת לטייל.

"ברומא, התנהג כרומאי" ובזאת אסיים.

אם את רוצה לדבר במטבעי לשון

אז במקום "ברומא התנהג כרומאי"
ממליצה להשתמש ב"חייך אל החיים, והם יחייכו אליך חזרה"

דלורית10

New member
לעקוף אותה בתור?

אבל היא לקחה את המס ראשון, זכתה בתור הזה בזכות. התור לא מתחיל מי שנכנס ראשון מהדלת אלא מי שלוקחת מס ראשון. אז זה ממש לא נכון להגיד עקפה אותה כאילו משתמע מזה שתחמנה אותה בשביל להיות לפניה. נכון, אם היא היתה אומרת לה שהיא צריכה לקחת מס זה היה מסתיים הרבה יותר יפה אבל שוב, זה לא מתפקידה להגיד לה.

"זה לא מתפקידה" - אבל זה כן הדבר הנכון

את צודקת "זה לא מתפקידה" - אבל זה בהחלט הדבר הנכון ההוגן והמנומס לעשות.

למעלה