חוצפה ישראלית

כשאני נכנסת לאיזה מקום עם תור אני ישר שואלת

איך הולך התור כאן, ובבתי מרקחת זה בדרך כללי הולך עם מספרים, אם במקרה לא ידעתי אז אני לא אתלונן על זה, אלא אני פשוט אקח מספר וזה הכול.

דינדש

New member
סליחה, אבל את ממש טועה.

למה שתעיר לה על זה שהיא לא לקחה מספר? המכונה של המספרים גלויה לכל ובכתוב בגדול שהיא מיועדת למספר לבית המרקחת.
זה שהאישה לא לקחה, ונזכרה שהיא לא לקחה רק כי הבחורה כאן כן ראתה ולקחה את המספר, זאת בעיה לגמרי שלה.

אין שום סיבה מוצדקת להתפרצות ולהתנהגות חוצפנית שכזאת מצד האישה. הבחורה כאן לא התחצפה, ולא התנהגה בצורה ברברית. סה"כ עשתה את מה שהייתה אמורה לעשות ותו לא. לאף בן אדם לא מגיע להיות שק אגרוף של בן אדם אחר כי הוא מתוסכל מהחיים.

צר לי

אבל להסב את תשומה ליבה זה הדבר ההגון, המנומס והנחמד לעשות.

ונכון שהיא לא חייבת לה כלום, אבל זה לא נחמד ולא נעים, ויחס גורר יחס.

ואת זה שזה לא מצדיקה כזו תגובה מגעילה - בזה את צודקת לחלוטין.

זו בחירה שלך ורק שלך

אם תתנהגי מנומס לאנשים ותחייכי ולא תעשי רק מה שאת חייבת, תאמיני לי שזה יחזור אליך ויהיו נחמדים אליך. כמובן שנוח להתחבא מאחורי "במדינה שלנו אי אפשר", אבל במקרה הזה זה היה מקרה קלאסי לאיך היא הייתה צריכה להתנהג.

לדוגמא - כל הסיטואציה המגעילה הזאת הייתה נמנעת.

אני חייה ככה כל חיי בישאל (ועוד בבת-ים, שלא תגידי אזור עשיר במיוחד) ותאמיני לי ש"חייך אל החיים, והם יחייכו אליך חזרה" - זה משפט שעובד.

דלורית10

New member
לא יודעת איך

זה עובד אצלך כי אצלי המשפט הזה לא עבד אף פעם. מה שלמדתי זה אם תהיה נחמד מדי אנשים ינצלו אותך וידרכו עלייך. אנשים יתחילו לכבד אותך אם רק תראה להם קצת כח.
אני אתן לך סיטואציה כזאת תגידי לי איך היית מגיבה טוב?
נגיד את בתור לקופה בסופר ומישהי נדחפת לה ואומרת שזה התור שלה מסיבה לא יודעת מה ועד כמה שאת מסבירה לה שאת ראשונה היא פשוט לא שמה עלייך, מתחילה להגיד שאת שקרנית. איך היית מגיבה? היית נחמדה אליה ונותנת לה להיות ראשונה ומוותרת לה? או שהיית מתעצבנת? נגיד והיית מוותרת לה, לא היית יוצאת משם באפיסה נפשית כאילו מישהו שאב ממך את כל כולך?

דינדש

New member

כבר נדרכתי לא מעט פעמים כי "חייכתי אל החיים".

ותאמינו לי שבלונדון הייתי מנומסת וקיבלתי נימוס בחזרה

אם היא הייתה מסבה את תשומת ליבה

שבתור צריך לקחת מספר
כל הדבר הזה לא היה קורה.

ולכן אני לא מבינה למה את אומרת שזה לא עובד במקרה הזה??

אבל אם רק בלונדון נהיה מנומסים ופה בישראל

נדרוך על אחרים לפני שהם ידרכו עלינו מה אנחנו מתפלאים שחלק מהמציאות שלנו כל כך אלימה ופוגענית?

בתור לסופר בשנים האחרונות (ב 3 השנים האחרונות. לפני אני כבר לא זוכרת אם היה מקרה בודד) מעולם לא ניסו לעקוף אותי. כולם אדיבים כי אני עומדת בסבלנות.
אם מישהו עומד עם מעט מצרכים אני אומרת לו שיש קופה מהירה. כשמחכים ליד הדלת בבנק או בבית מרקחת לפני שפותחים את הדלתות נכנסים בערך לפי התור שהיה בחוץ ולא חוטפים.

אני לא נתקלת ב"ישראלי המכוער" ואם אני שומעת מישהו עצבני אני חושבת איך אני יכולה להיות "מישראל היפה" ושאין סיבה שאביט על האחרים ואמצא לעצמי תירוצים שמותר לי מוסרית להיות לא אדיבה ולא מתחשבת.

האמת שעד עכשיו אני לרוב נתקלת לרוב "בישראל היפה". אפילו הערסים הם בעלי לב זהב וכשמבקשים מהם עזרה הם נכונים לעזור.

באמת שיש לנו עם חם וטוב לב עם סולידריות חברתית.

אין קשר בין המקרה שתיארת

למקרה של הבחורה.

אבל לשאלתך - כן הייתי מתווכחת בטח. צריך להיות נחמד ומנומס, לא אדיוט. כל מקרה לגופו, אם משהו נדחף לפני אני מעירה לו, אבל אם אני רואה שמישהו הגיע לפני ופשוט לא שם לב לקחת מספר, אני בהחלט אסב את תשומת ליבו.

איזה ג'ורה....

סתומה, חצופה, מטומטמת, ברברית ועוד כל מיני מילים מקסימות!

ואח"כ את מתפלאת שרוב מדינות העולם שונאות אותנו...

סpap

New member
(באתי מהראשי) את ראית שהיא נכנסה לפנייך

היא שכחה לקחת מספר
יכול להיות שהיא גרושה ממורמרת ומגעילה והכל
אבל ראית שהיא נכנסה לפנייך ורק שכחה לקחת מספר
אם הית פיירית הית ישר צריכה להגיד "את צודקת נכנסת לפני"

אני יכול לענות מנק' המבט שלי...

אם אני הייתי במצב הזה, והיא הייתה פונה בצורה מנומסת אז הייתי נותן לה להכנס לפניי.

אבל כשהיא מתחילה לצעוק ולהתנהג כמו בהמה, אין סיכוי שהייתי נותן לה להכנס קודם, אפילו שהיא הגיע לפני ופשוט לא הבינה שהיא צריכה לקחת מספר.

יש דרך להתנהג...

לפי הצורה שכתבת את התגובה יש לי הרגשה שגם את

לא תלית שכולה תכלת.. ושינית את הגרסה במידה מסוימת

Tsachi6

New member
דוגמאות ממצבים דומים בחיי

אם עיצבנתי מישהו בכביש מסיבה כלשהי, מוצדקת או לא, והנהג העצבני מוריד את החלון ושואל: " מה אתה חושב שאתה עושה?!" וכבר מכין את הלחץ דם לערכים של של מלחמה קרבה, אני פשוט אוט' מרים חיוך רחב על שפתיי ברוגע, שם יד על החזה ואומר : "סליחה".
גם אם לדעתי הוא טעה, זה לא משנה לי. את האגו אני משאיר מחוץ לכביש.
ותמיד שאני מגיב ככה לא משנה מה, גם אם מולי הארס הכי מנופח אגו ומחפש צרות , הם תמיד מקבלים את ההתנצלות, מתקפלים מהר וחוזרים לעניינהם. בנאדם בא עם מצב רח קרבי, מוכן לעימות כי ככה הוא התרגל מרוב הישראלים שלא רוצים "לצאת פראיירים" ואתה לפתע מחייך ומתנצל במקום להלום בו מילולית חזרה? זה פשוט שובר אותם שמעי. אז כן, נתתי להם טפיחה על האגו והם הלכו לדרכם. עשיתי להם את היום, נתתי להם להרגיש שהם צודקים ונפרדנו בשלום בלי רגשות טינה או חלילה מכך, עימות פיזי מסוכן. מה רע?

או למשל, תמיד שאני בסופר ואדם לפניי מבקש לעקוף אותי בטוענה של כמה מוצרים בודדים, אני נותן לו ללא היסוס וגם לזה שאחריו אם זה יטפוס טרמפ על הנחמדות ויבקש. גם אם אני ממהר אז מה? עוד דקה ואפילו חמש לא יהרגו אותי ואת יודעת מה? גם עשר דק' לא. אבל להם, להם הם יעשו היום ויתנו גם לגוש אבן הכי קר וקשוח בסביבה להסתכל אליי בהערכה ולומר תודה.
ונניח שלא הייתי נותן, ומסתכן בעימות מילולי מיותר בסופר הומה, מה זה היה נותן לי? לבחון את האגו והביטחון שלי מחדש? אין לי צורך תודה. אני יודע מה אני שווה ולעשות וויתורים מסוג אלה לא מה שיוריד מערכי, רק להפך אם כבר.

במקרה שלך, כפי שאני מכיר את עצמי, הייתי פשוט נותן לגברת לעקוף אותי וגם הייתי נותן לה חיוך של הבנה. את לא יודעת מה עבר עליה באותו היום ומה סיפור החיים שלה. אולי היא אלמנה? אולי עם שלושה ילדים, משכנתא חונקת ומינוס בבנק? אולי בדיוק לפני שדיברה איתך רבה בטלפון עם הבוס? עם הבעל? צריך לדעת להתפשר ולצעוד צעד אחורה בשביל אנשים לפעמים. וגם אם היא סתם טיפוס זועם ללא סיבה, אז בסדר. את לא תשני אותה ב"לעמוד על שלך" תאמיני לי. בשבילך זה עוד דקה שתיים, בשבילהם זה הרבה יותר אם הם מגיעים למצב שהם מבקשים זאת ממך.

את הישראלית המגעילה

קודם כל צורת הדיבור שלך מראה שאת לא פחות ברברית
דבר שני מה היה קורה אם היית מחייכת אליה אומרת לה גברתי שכחת לקחת תור?
איך שהצגת את זה היא ישבה וארבה לך ורק חיכתה שאת תיכנסי כדי להכנס בדיוק לפנייך נו באמת
אולי אותה אישה עברה יום חרא? אני לא מצדיקה שום התנהגות מגעילה אבל תאמיני לי שאם הייתי רואה מישהי שנכנסתי לפניי ולא לקחה תור בלי לחשבו פעמיים הייתי נותנת לה להכנס לפניי,לא היה קורה לך כלום אם היית מחכה עוד 5 דקות
אז לבוא ולהגיד החוצפה הישראלית -כנראה דיברת על עצמך
גרמת לי להרגיש גועל מצטערת

רחליקה האחת

Member
מנהל
אני בת ארבעים פלוס

לנשים בגילי יש עבר! יש ימים קשים!!! יש לחצים בלתי אפשריים לפעמים.

יש מצבים בחיים שגורמים לאנשים להיות מחוספסים ולא נעימים.

לא פעם על רקע לחצים שונים, ילד בצבא, הורה בבית חולים וחוסר שינה ועוד.

בית מרקחת זה מקום אליו באים כדי לרכוש תרופות ומוצרים רפואיים.

אולי היא היתה זקוקה לתרופה עבור אחרים?

אולי עבור עצמה?

אנשים חולים וכואבים לפעמים מאבדים את הסובלנות/שיקול הדעת.

חבל שאת שופטת אנשים ובזה להם.

חוכמתך לזכור לקחת מספר היא לא חוכמה. יש שלט ענק.

לו היית חכמה באמת היית יודעת בעצמך שהתנהגותך

אינה מוסרית,

אינה מנומסת ואינה ראויה!

בטוח זו לא משוואה לתרבות ,כתשובה לשאלתך בסוף דברייך.

את נשמעת לי בחורה שחצנית שמאמינה שאת מרכז היקום.

להיות צודקת יותר חשוב לך מלהיות בת אדם.

צר לי שאנשים עם תפיסת עולם של "מגיע לי" ו"אני צודק"

(שהרבה פעמים מחפים על ילדותיות! והתפנקות סרק)

עושים שם רע לישראלי בעולם.

אני מקווה שכשתגיעי לגיל ארבעים תביני!

עד אז קצת דרך ארץ ...לפחות קצת!

למעלה