דוגמאות ממצבים דומים בחיי
אם עיצבנתי מישהו בכביש מסיבה כלשהי, מוצדקת או לא, והנהג העצבני מוריד את החלון ושואל: " מה אתה חושב שאתה עושה?!" וכבר מכין את הלחץ דם לערכים של של מלחמה קרבה, אני פשוט אוט' מרים חיוך רחב על שפתיי ברוגע, שם יד על החזה ואומר : "סליחה".
גם אם לדעתי הוא טעה, זה לא משנה לי. את האגו אני משאיר מחוץ לכביש.
ותמיד שאני מגיב ככה לא משנה מה, גם אם מולי הארס הכי מנופח אגו ומחפש צרות , הם תמיד מקבלים את ההתנצלות, מתקפלים מהר וחוזרים לעניינהם. בנאדם בא עם מצב רח קרבי, מוכן לעימות כי ככה הוא התרגל מרוב הישראלים שלא רוצים "לצאת פראיירים" ואתה לפתע מחייך ומתנצל במקום להלום בו מילולית חזרה? זה פשוט שובר אותם שמעי. אז כן, נתתי להם טפיחה על האגו והם הלכו לדרכם. עשיתי להם את היום, נתתי להם להרגיש שהם צודקים ונפרדנו בשלום בלי רגשות טינה או חלילה מכך, עימות פיזי מסוכן. מה רע?
או למשל, תמיד שאני בסופר ואדם לפניי מבקש לעקוף אותי בטוענה של כמה מוצרים בודדים, אני נותן לו ללא היסוס וגם לזה שאחריו אם זה יטפוס טרמפ על הנחמדות ויבקש. גם אם אני ממהר אז מה? עוד דקה ואפילו חמש לא יהרגו אותי ואת יודעת מה? גם עשר דק' לא. אבל להם, להם הם יעשו היום ויתנו גם לגוש אבן הכי קר וקשוח בסביבה להסתכל אליי בהערכה ולומר תודה.
ונניח שלא הייתי נותן, ומסתכן בעימות מילולי מיותר בסופר הומה, מה זה היה נותן לי? לבחון את האגו והביטחון שלי מחדש? אין לי צורך תודה. אני יודע מה אני שווה ולעשות וויתורים מסוג אלה לא מה שיוריד מערכי, רק להפך אם כבר.
במקרה שלך, כפי שאני מכיר את עצמי, הייתי פשוט נותן לגברת לעקוף אותי וגם הייתי נותן לה חיוך של הבנה. את לא יודעת מה עבר עליה באותו היום ומה סיפור החיים שלה. אולי היא אלמנה? אולי עם שלושה ילדים, משכנתא חונקת ומינוס בבנק? אולי בדיוק לפני שדיברה איתך רבה בטלפון עם הבוס? עם הבעל? צריך לדעת להתפשר ולצעוד צעד אחורה בשביל אנשים לפעמים. וגם אם היא סתם טיפוס זועם ללא סיבה, אז בסדר. את לא תשני אותה ב"לעמוד על שלך" תאמיני לי. בשבילך זה עוד דקה שתיים, בשבילהם זה הרבה יותר אם הם מגיעים למצב שהם מבקשים זאת ממך.