חוצפה
בין מובילי המאבק לדמוקראטי-

חוצפה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif בין מובילי המאבק לדמוקראטי-

אנשים שאינם תושבי רעננה, אשר מפגינים עם ילדיהם - להקמת בי"ס דמוקראטי בעיר... למען הגילוי הנאות, אני מבקשת לערב אתכם בדבר אשר רק לנוכח שמעו, יצאתי משלוותי... השבוע פנתה אלי גברת נחמדה, שגולשת כאן רבות בכל הנוגע למאבק הורי ביה"ס הדמוקראטי, בניק עלום שם כמובן. כנגד מדיניות ראש העיר ובדרישה להקמת בי"ס דמוקראטי בעיר... אותה גברת , ביקשה את עזרתי לתווך בין מנהיגי המאבק לדמוקראטי, שהיא ובן זוגה נמנים עימם, לבין העירייה בסוגיית ביה"ס הדמוקראטי...תוך כדי שיחה הבנתי כי היא ובן זוגה, שנכח והנהיג את ההפגנה, ביום האירוע של "קרן רועי לא אחסר"- הם בכלל אינם תושבי רעננה אלא, תושבי "רמות השבים"- והם וילדיהם מפגינים בעיר לא להם, בדרישה מראש העיר להוציא מכספי המיסים של התושבים לרווחת ילדיהם... לפי הנתונים שנמצאים בידי, הרי שמתוך 120 התלמידים הלומדים בדמוקראטי- 47 תלמידים הינם תושבי חוץ ואני מניחה שהם והוריהם מפגינים מול העירייה בדרישה להקים בי"ס דמוקרטי ברעננה... - וואלק... איזו חוצפה... - אני כל כך מבינה את דרישות ההורים הרעננים להקמת ביה"ס הדמוקראטי, ואני חושבת שראוי שיוקם... אולם להפגין בעיניין מוניציפאלי ולא מדיני, בעיר לא לכם...ולהאבק כנגד ראש העיר שיוציא מכספי משלם המיסים הרענני, שאני אחת מהן- בעבור ילדיכם...זו חוצפה שאין כדוגמתה- איזה שיעור מאלף לילדים בדמוקראטיה... אני מציעה למי שמחליט שם למעלה...לפתוח בי"ס דמוקרטי בעיר אך ורק לתושבי העיר...

lulyK

New member
תשני את זה ל-121

אנחנו גרים ברעננה וטרם הספקנו לשנות את הכתובת בתעודת הזהות. אני מניחה שאנחנו לא היחידים.ולגבי הדרישה האחרונה שלך, אני לא אתיימר להבין הרבה בנושא הזה אבל הגבלה מהסוג הזה נראית לי שייכת לתקופות חשוכות יותר (בנעוריי גרתי ברעננה ונסעתי כל בוקר ללמוד בת"א, על חשבון משלמי המיסים התל אביביים. נורא).

אתה מתייחס לטפל...כוונתי היא שלא יעלה על הדעת

שמנהיגי המאבק יהיו תושבי חוץ... לא יעלה על הדעת שתושבי "רמות השבים" וכד' יעשו רעש בעיר לא להם... אני מקבלת באהבה כל מאבק מוניציפאלי צודק בעיר - אולם של תושבי רעננה בלבד. תושבי חוץ - טוב יעשו אם ישארו בבתיהם, ולכשיקום בי"ס דמוקראטי בעיר, שינסו להתקבל ... מה שהם עושים כעת - גובל בחוצפה...ורק מזיק להורי הדמוקראטי - תושבי רעננה מלהגיע לאיזשהו פיתרון...

רגע, האם יעלה על הדעת

שמסגרת חינוך פרטית שמחצית מתלמידיה אינם תושבי העיר, יבוא בדרישות לרעננה? סליחה, זה הכסף שלנו.

אתה לא תממן כלום../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

תקציב החינוך במדינת הוא לילד. יש התחשבנות בין העיריות עבור ילדים שלומדים מערים שכנות. האם לדעתך ילדי רעננה שלומדים באורט כ"ס או אורט סינגלובסקי בהרצלייה (לא יודע אם קיים עדיין אבל בני למד שם), או קצנלסון בכ"ס ממומנים ע"י עיריות כ"ס והרצלייה
מה שההורים הדמוקראטיים מבקשים זה מבנה ציבורי להשכיר, הם לא ביקשו כסף
גם אם זה הכסף שתוקצב, ע"י המדינה, עבור הילדים שלהם, ותקועה בעירייה או מבוזבז למטרות שונות ע"י העירייה. שתי הגברות פה מוליכות אותך שולל, הגברת פלד חיון, שלא מרשה לעצמה להתבלבל מעובדות, וכמובן הגברת בית הלחמי אשר מגינה על ראש העיר בכל דרך ויהי מה. אבל אנא המשיכו, זה דווקא די משעשע, וממלא את הזמן הפנוי שפתאום נוצר לי, בהיותי פנסיונר מתחיל.

אני שמחה שאתה מפרגן לי דיעה עצמאית

קדוש, קדוש אתה. בפועל, אתם דורשים מהעירייה הכרה ומבנה על מנת לקבל סמל בי"ס ממשרד החינוך. ככל שאני מדברת עם יותר תושבים כך נראה לי שזה נראה ליותר תושבים רעיון עוויים של קבוצה אליטיסטית, חצופה והזויה. תשכרו מבנה ותלמדו בו. לא יפריעו לכם. לא רוצים חינוך פרטי ברעננה וודאי שלא כזה שמשלמי המיסים משתמשים בו. את המאמר המבהיר במדוייק את עמדתי בנדון, כתבתי כשנתיים לפני שהכרתי את חופרי. בכל הצד הדרומי של אחוזה - הגדה הדרומית - כבר ביקשנו מהעירייה כוועד לא לאפשר לכם להתמקם. אני מקווה ששכונות אחרות ברעננה תבקשנה כנ'ל. אין מקום לעיוות החברתי, האנטי-שוויוני, הלא-פורליסטי, האנטי-דמוקרטי והפרטי הזה, שמנסה להתעלק על תקציבי עירייה. אגב, ביילסקי חשב אותו דבר בדיוק. זה מתועד.

ועד הגדה הדרומית, מייצג את תושבי הגדה הדרומית

האם ערכת סקר בין תושבי הגדה הדרומית בנושא בית ספר דמוקרטי ברעננה, ובגדה הדרומית בפרט? אני מנחש שלא ממש. ועל איזה בסיס ביקשת את הבקשה הזאת? הגברת בית הלחמי היקרה, עמדתך בנושא העמותה של בית הספר הדמוקרטי ברורה. את הקישור למאמר שלך צרפת בכל שירשור. כיצד את לוקחת לעצמך את החרות לייצג את כלל תושבי הגדה הדרומית? האם הועד הזה הוא נבחר? האם הוא קיבל סמכויות כל שהן מהתושבים? את מדברת על אנטי דמוקרטי ואנטי פלורליזם. הפעם הגדשת את הסאה.

אני מודה לך על עמדתך המלומדה

יע"ז הבקשה לא הועלתה על ידי (למרות שאני מסכימה איתה לחלוטין) ובועד יש עוד כמה מתושבי האיזור, חוץ ממני. אישית, אעשה כמיטב יכולתי להביע עמדה ברורה לפיה אין לשתף פעולה עם חינוך פרטי בכל רחבי רעננה, לא רק באיזור מגורי. זה פסול מיסודו בכל מקום שהוא, בעיר ובארץ. סאות מיועדות לגדישה בעיני, אני מקווה לא לאכזב אותך אף פעם

אני מבקש שבתגובתך, תשיבי לשאלותי:

האם ועד הגדה הדרומית הוא ועד נבחר על ידי התושבים, או גוף התנדבותי? האם הועד הנ"ל קיבל סמכות כל שהיא מהתושבים כולם? עמדתך האישית ברורה לחלוטין. לאחר שאבין את מעמדו של אותו הועד, אוכל להבין איזה תוקף יש לבקשה שלו מהעיריה לקבל החלטות מהותיות בתחום החינוך, הקצאות מבנים והקצאות קרקע.

זה פורום תושבים, אתה מוזמן להצטרף

התוקף כבר תוּקַף, מעצם היותנו. כל ועד בעולם הואגוף התנדבותי. לא מקבלים משכורת. השאלה לא רלוונטית. אצלינו - לא תהיו. כי אתם לא רצויים.

סליחה-את ביקשת כועד?גם אני תושבת הגדה הדרומית

אבל לא בחרתי בך להיות הנציגה שלי ולא בחרתי בך לייצג את העמדות שלי. והכי חשוב לא בחרתי בך לדבר בשמי!!!!!!!! אין לי שום התנגדות לבית ספר דמוקרטי או דתי או בית ספר לחינוך מיוחד או בית ספר בנות יעקב (ליד הסופר פארם) בתנאי שתושבי חוץ ישלמו בו כמו תושבי חוץ. אבל........יש לי התנגדות מאוד רצינית כשמנסים להשתלט לי על הדעות ולדבר בשמי אז אנא מימך-רוצה להיות ועד תזמי הליכים חוקיים אל תקבעי עובדות בשטח טוב שכתבת שה"ועד"ביקש מראש העיר... אני מתכוונת לבקש פגישה בלשכתו בשם תושבת הגדה הדרומית ולהביע בפניו את מוכנותי לפלורליזם סבלנות סובלנות ועוד בגדה הדרומית בפרט וברעננה בכלל . ערכים עליהם התחנכתי והם בסיס אמונתי

עד בדעת מיעוט

בדמוקרטיה, כמו בדמוקרטיה - את חופשיה להביע בכל פורום שהוא. ורגב, דמוקרטיה זה הדבר האחרון שקורה בבי"ס מתבדל. ערכי הדמוקרטיה נלמדים ומתורגלים רק בחינוך הממלכתי.

בדמוקרטיה כמו בדמוקרטיה ועד צריך להיבחר

ולא למנות עצמו ולצערי לנושא זה, לא מצאתי התייחסות בתשובתך. כל נושא אחר הוא זניח. אודה לך אם לא תציגי את פורום התושבים שמתכנס לחשוב ביחד כ ועד. תודה

על פי אילו נתונים סטטיסטיים את קובעת זאת?

אם הם קיימים בידייך, אנא הציגי אותם. אם אינם בידייך, הרי שאת מביעה דעה אישית שאינה מבוססת. לדעתך האישית מקום מכובד. בדיוק כמו לדעתו האישית של כל אדם. לא פחות אבל גם לא יותר.

ונכדיך...../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif האם לומדים בדמוקראטי../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

היה איזה פנסיונר ממפלגת העבודה - אשר שלח לי למייל את השידור הקטוע מחדשות הוט... כדאי לכם להתחבר... קצת צבע לא יזיק...או שמא אתה זה הוא...?! אגב, אורט סינגלובסקי - זה בתל אביב ולא בהרצליה...- לא נורא, לפחות כתבת את שם ביה"ס במדוייק... ואגב, בתור פנסיונר מתחיל...חוץ מלהשתעשע מול הפורום - אל תשכח לעשות מידי פעם גם כושר... זה גם בריא וגם משעשע... המשך יומקסים...

תודה

תודה על התיקון, הסקלרוזה כנראה באה עם הגיל. הקדשת המון זמן כדי לתקן אותי לתת לי ציונים ועצות כיצד עלי לשעשע את עצמי ולשמור על כושרי מבלי שהתבקשת, רק "שכחת" להתייחס למהות, מאין הנתון המוטעה הזה, שאם ילד שגר בעיר א' ולומד בעיר ב' זה על חשבון תושבי עיר ב'?

בגילי, לא צריך להקדיש זמן רב לייעוץ שכזה../images/Emo8.gif

זה בא אוטומטית... - תודה גם לך...
פנסיונר נכבד, לא ענית לי אם נכדיך לומדים בביה"ס הדמוקראטי
והאם הם תושבי רעננה
ואגב, מהות הוויכוח הוא: - מה יש לתושבי חוץ להנהיג מאבק מוניציפאלי פרופר בעיר לו להם
- באיזו חוצפה הם עושים רעש ברחובות עיר לו להם...

למעלה