מכיוון שהמתנתי לתגובות שכאלה אבהיר כדלהלן :
ראשית :אבהיר באופן חד משמעי ובלתי ניתן לויכוח שאינני נגוע כלל וכלל בדיעות קדומות [בניגוד למשל אליך, שלעיתים דיעות קדומות נוטפות מאופן כתיבתך] וכל מה שכתבתי אלה מילים ששמעתי במו אוזני מחברים חילוניים. לכן אני מאוד מקווה שאתה לא קורא לי שקרן, כי השקר הוא הדבר השנוא עלי ביותר וככה אני מחנך את ילדי, ואם אתה טוען שאני שקרן אינני מעוניין להמשיך בדיון איתך. לכן אבקשך להשיב שאתה מאמין לכל מילה ומילה שכתבתי לעיל. אינך חייב להסכים עם הנאמר, אך חייב להאמין שכל מילה שנכתבה היא אמת לאמיתה [גם אם זה לא מסתדר לך בדיוק]... ברצוני להדגיש שנמנעתי במתכוון עד לתגובה הקודמת מלכתוב את ההסבר הראשון שכתבתי בתגובה הקודמת כי ידעתי שזה יעורר כמה שדים... אבל אתה אילצת אותי לכתוב את הדוגמה הזאת בשאלותיך החוזרות ונישנות, אז נתתי דוגמה אחת חשובה בעיני ! שנית : אני בהחלט מסכים איתך שמקבלים ערכים גם בחינוך הממלכתי ושצריכים לתת ערכים גם בבית, אך חשוב לדעת שחלק גדול מהערכים האלה הם דברים שמקבלים בחינוך הממ''ד . שלישית: אינני מתעלם כלל וכלל מהבעייה שהזכרת. [של ה"פרובלמה" בין מה שהילדים החילונים הלומדים בממ''ד מקבלים בביה''ס לבין מה שהם רואים בבית]. זה אולי קיים אכן אצל האנשים שאתה הזכרת חזור והזכר בתגובות הקדמות שלך [של עולים חדשים ו/או וותיקים נחשלים ששולחים את ילדיהם לממ''ד] אבל זה לא קיים אצל האנשים החילוניים הרבים [רבים מאוד, אינך מתאר לעצמך כמה הם רבים !] ששולחים את ילדיהם לחינוך הממ''ד כדי שילמדו קצת ערכים ו"יידישקייט" [כפי שסיפרו לי]. או כפי שאחד מהחברים שלי ענה לי : "לפחות שהבן שלי יידע להגיד אחרי קדיש בלי לבייש את הפירמה"... [ושיחיה חיים ארוכים עד שבנו יגיד את הקדיש]... ברוב רובו של הציבור הדתי ששולח את ילדיו לחינוך הממ''ד אין זלזול לחינוך הממלכתי. נהפוך הוא. ואינני יורד לסוף דעתך מדוע אתה טועה ומטעה בנקודה הזאת. שמא אתה הוא זה שבז לחינוך הממלכתי דתי ? [אינני קובע, רק שואל]. לכן מאוד מקומם אותי המשפט הבא שכתבת : {להלן ציטוט שלך] : "איך אפשר לשלוח ילד לבית ספר שרוח הדברים שבו אומרת שהוריו והוא עצמו חוטאים וכופרים בדבר הכי קדוש ומועמדים רציניים לגיהנום וכו" איפה שמעת שככה מחנכים את הילדים בממ''ד ? זהו שקר גס ועלילת דם, פשוטו כמשמעו. ודבר אחרון : אכן יש אנשים דתיים ששולחים את ילדיהם לחינוך פרטי [כמו נועם וכדומה]. יש לכך כמה סיבות : הראשונה היא שלאנשים האלה יש כסף והם רוצים חינוך שלדעתם הוא יותר דתי מאשר בממ''ד. וזאת זכותם, למרות שאני חולק עליהם. הילדים שלי למדו ולומדים כולם בממ''ד , כאשר לשני הבנים הגדולים [מתוך ארבעה ילדים שיש לי ושיהיו בריאים] לא היתה עד לשנה האחרונה את האפשרות ללכת לתיכון דתי כפי שיש כידוע לך החל מהשנה האחרונה ולכן הם למדו בישיבה תיכונית, אבל הסיבה היא שלא היתה להם אפשרות אחרת ! זהו להפעם ואני מאוד מקווה שהדברים ברורים ושתחזור בך מהאשמות השווא.