חוצפה
בין מובילי המאבק לדמוקראטי-

ואולי זה במכוון...../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

קיבלתי את מה שנאמר בחדשות הוט מכמה אנשים - וכולם נקטעו בדיוק בתחילת דברו של משרד החינוך...מעניין לא...

זה מכוון, משרד החינוך מתנגד למסגרות כאלו

המדיניות המוצהרת היא לסגור ככל הניתן את החינוך הפרטי ולשלב אלמנטים שיש להם ביקוש, בחינוך הממלכתי.

האמנם, זו מדיניות משרד החינוך?

אז כיצד פורחות בלי סוף כל הרשתות הפרטיות הדתיות והחרדיות? דוגמאות? בבקשה! נועם, חורב, דעת מבינים, החינוך העצמאי, בני עקיבא, אמי"ת,בית יעקב,פלך, צבי"ה,למרחב,שורו, כל הרשתות הללו פועלות בברכת משרד החינוך ומתקציבו, וכל הרשתות הללו פועלות ברעננה, כ"ס, פ"ת, הרצליה.במה שונה הדמוקרטי מהן, גם לו יש אג'נדה מסוימת וגם לכל אחת מהרשתות יש אג'נדה מאוד ספציפית ומסוימת שגורמת לכל אחת מהמסגרות לא לחיות בכפיפה האחת עם השניה.

למדינה אין מענה לחינוך החרדי

יש לה לחינוך החילוני. מעט התעניינות והבנה של ההיסטוריה והפוליטיקה של זרם החינוך העצמאי ויחסיו עם המדינה, לא תזיק. לפחות תדעו במה אתם מנפנפים....

ארזS

New member
כמה חבל שכותבים דברים שכל קשר בינם למציאות

הוא מקרי בהחלט... האם לא עדיף לבדוק את הדברים לפני שכותבים ?

חגיתלה

New member
רוב השמות שציינת

כפופים למשרד החינוך לפיקוחו ולתנאיו. חבל להוציא דיבתם בלי להכירם. התקציב ניתן להם כי הם תחת פיקוח. ויש להפריד ולהכיר ולהבין לפני שאומרים דברים סתם בהכללה.

אם קיבלת את אותו קישור ליו-טיוב, אז ברור שזה

אותו הקטע, לא? כתבתי מייל למישהו שהקליט, בבקשה שיצטט את סוף דבריה של הקריינית.

תמי, חבל שלא היית בישיבת המועצה האחרונה

כמו שאני אוהבת - הפעילו את הילדים שניגשו במבט נוגה לחופרי לשאול למה הוא לוקח מהם את הכסף שלהם. אם וכאשר אהיה פעם פרלמנטארית (הסיכוי נמוך - אולי אדחוף לזה כלוביסטית) - אזום חקיקה נגד כל מעורבות שהי של ילדים מתחת לגיל 14 בהפגנות ומאבקים ציבוריים. אם ההורים מוכנים לעשות את זה - המדינה לא אמורה לתת להם יד. זו אמורה להיות עבירה פלילית, במדינה מתוקנת. גם הורי זיו שכאן כבר שמעו ממני בעבר את דעתי בנדון.

ילדים דמוקרטיים

כידוע לך ילדים בבית ספר דמוקרטי יושבים באספת קהילה בכל שבוע, הילד הספציפי הזה היה מרכז אספות שנה שלמה כך שאין שום צורך להפעיל אותו הוא מבין ויודע מה רצונו. (והוא כמעט בן 14). תתפלאי שילדים יודעים להתבטא ולהביע דעתם גם בפורומים נרחבים כבר מגיל צעיר, התנאי הוא לאפשר להם. בדמוקרטי מאפשרים להם להשתתף ולהביע דעתם ולהשפיע בקולם, מגיל גן והלאה. כדי להיות מוכנים לחיים צריך להבין שחיי אדם מחשבתו ודעתו מתחילים עם לידתו ולא מגיל 14.כשמשתיקים ילדים במשך שנים מקבלים אנשים מושתקים שאומרים: "מה אני יכול לעשות אני רק איש קטן". בית ספר לחיים הוא החיים. וילדים הם בני אדם. קטנים, אבל בני אדם עם דעות ידיעות והשקפת עולם שצריך לכבד ולהתחשב. כאן מתחילה הדמוקרטיה.

והילדים שהגיעו - היו תושבי רעננה...../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

האם גם ילדים שאינם תושבי רעננה , השתתפו והביעו את דעתם- כמו בשאלה לראש העיר- "מה אתה עושה עם הכסף שלנו..."? ואם לא - אז מה עשו, על דרך משל, ילדי רמות השבים באותה הפגישה - האם נשארו בבית...
או שמא , מלמדים בדמוקראטי " שעם ישראל ערבים זה לזה...
" אגב, בנוגע לשימוש בילדים חנה, אני חושבת בדיוק כמוך
ולמען האמת, לאור התנהגות ההורים בדמוקראטי עד כה - אני לא מופתעת מהשימוש בילדיהם...

לא בכדי נקבע בחוק גיל כשירות משפטית

זהו מושג תקף המבוסס על פרמטרים שונים. עם כל הכבוד, ויש כבוד, הילד הזה לא כשיר לייצג ייצוג פוליטי ועסקני את המטרות שלכם. שמעתי אותו, עמדתי לידו כשהוא ניגש לראש העיר. אני חייבת לציין שהצטמררתי. התחושה שלי היתה שלא מדובר בדיעה עצמאית אלא בסוג של סוגסטיה. שוב, אני אומרת - לכשאוכל להשפיע בנדון - אזום חקיקה בנושא. שכן לדעתי מה שאתם עושים עם הילדים צריך ורצוי שיהיה עבירה פלילית. ללא קשר, כנראה שמרוב דמוקרטיה ההליכים הדמצוקרטיים אינם נהירים לכם במיוחד וגם לא עשיתם שעורי בית לגבי מה מותר ומה אסור. אחרת לא ניתן להסביר את נסיונות ההתערבות כצופים בדיוני מועצת העיר.

למעלה