בכל בתי הספר המיוחדים ברעננה כגון בתי הספר הדתיים וכולל בתיכון הדתי החדש יש אחוז לא קטן של תלמידי חוץ. אמור להיות מנגנון של תשלום מהעיריות שלהם שייכים תלמידי החוץ לעיריית רעננה עבור אותם תלמידים. בכל מקרה הביקוש לדמוקרטי גדול, כיום יש 80 מתושבי העיר שם כאשר מדובר בתנאים פיזיים גרועים מאוד ובשכר לימוד גבוה מאוד ועם איומי סגירה, אז אם זה יהיה בית ספר במבנה נורמאלי וללא שכר לימוד, הביקוש יהיה עצום.
אני לא יודע מספרים מדוייקים לגבי התיכון הדתי, אבל העיריה בעצמה פירסמה בעיתון קול רענן שהיא מזמינה תלמידים מחוץ לרעננה להצטרף לתיכון הדתי. אגב, גם בתיכון אוסטרובסקי לומדים תלמידים מאחד מהישובים בשטחים ששכחתי את שמו, והישוב מעביר לרעננה כ 700 ש"ח לתלמיד. הסכום הזה מכסה חלק מהעלות של העיריה, אולם העיריה מעוניינת בתלמידים הללו כדי להגדיל את מספר התלמידים בבתי הספר בעיר.
הקשר הוא שגם שם יש תלמידי חוץ, וגם בחינוך הדמוקרטי יש תלמידי חוץ. ואם שם יש מנגנון שבו העיריות של תלמידי החוץ משתתפות במימונם, כך גם צריך להיות לגבי תלמידי החוץ בבי"ס הדמוקרטי אחרי שיהפוך לממלכתי. ושוב תזכורת: ההורים בדמוקרטי מאוד רוצים שהוא יהיה ממלכתי וחינם, הם פשוט לא מוכנים לוותר על דרך החינוך לשם כך, בדיוק כמו שהדתיים לא מוותרים על דרך החינוך שלהם.
מה פירוש "בדיוק כמו שהדתיים לא מוותרים על דרך החינוך שלהם" ? הרי מדברים פה על החינוך הממלכתי דתי ואין כל דרך חינוך אחרת בחינוך הממ''ד פרט לעובדה שהילדים שלומדים בממ''ד לומדים יותר שעות מאשר בממלכתי הרגיל כי הם צריכים ללמוד תוכן שבממלכתי רגיל לא לומדים, ואין בכך כל דרך חינוך אחרת. דרך אגב, האם ידוע לך כמה הורים חילוניים שולחים את ילדיהם לממ''ד כדי שירכשו ערכים שבממלכתי רגיל לא מקבלים אותם ?
כמו שהדתיים דורשים בתי ספר נפרדים עבורם כי הם מאמינים בתפילות ובלימודי תורה נרחבים ובהפרדה בין בנים ובנות, כך לדמוקרטיים יש כל מיני רצונות משלהם לגבי דרך החינוך. לגבי החילונים בבתי ספר דתיים, מדובר בעיקר במשפחות של עולים חדשים או של משפחות ותיקות עם השכלה נמוכה. הם מכניסים את עצמם למצב גרוע שבו הילד שלהם מחונך לחשוב שהם חוטאים וכופרים ולא מוכן לאכול אצלם בבית וכו וכו. ערכים אפשר ללמוד גם בבתי הספר הממלכתיים הרגילים, לא מוכרחים ללמוד שצריך בשבתות להדליק את האור עם שעון שבת ולא עם היד בשביל ללמוד ערכים.
אתה למשל לא יודע שבתי הספר הממלכתיים דתיים משותפים לבנות ולבנים. אתה למשל לא יודע שאזרחים וותיקים בעלי השכלה גבוהה שמעדיפים שהילדים שלהם יקבלו חינוך ערכי ולאו דווקא עולים חדשים או משפחות וותיקות עם השכלה נמוכה שולחים את ילדיהם לחינוך הממלכתי דתי. בקיצור, אתה לא יודע הרבה דברים ולכן עדיף שלא תגיב בדברים שאין לך מושג בהם, או לחילופין שתכתוב "אני חושב ש...".
ברוב בתי הספר הדתיים על יסודיים לומדים בנים ובנות בנפרד ולדוגמא בתי הספר העל יסודיים ברעננה כולל התיכון החדש לבנים. חינוך ערכי יש גם במוסדות חינוך נוצריים, אבל זה לא אומר שאני אמליץ ליהודי לשלוח למוסד חינוך נוצרי ולבלבל את הילד. כנ"ל אני לא ממליץ לבלבל את הילדים החילוניים בבתי ספר דתיים ולגרום להם לקונפליקטים קשים בין החינוך בבית הספר לבין איך שהבית שלהם מתנהל. וחילוניים ששולחים לבתי ספר דתיים הם בהחלט ברובם עולים או בעלי השכלה נמוכה.
לפחות חלק מהמקצועות. מחקרים (חילוניים לחלוטין) בארץ ובעולם מראים שזה מעלה את ההישגים, הביטחון העצמי והמוטיבציה הלימודית והמקצועית של הילדים ומשפר את הישגיהם בחיים בכלל (באנגליה ליוו את אוכלוסיית המחקר משהו כמו 20 שנה).