חוצפה
בין מובילי המאבק לדמוקראטי-

ניטרוי

New member
ואללה חנה

כתבתי מה שכתבתי בלי לקרוא את שענית לאריאל... מדהים איזו התאמה ללא תיאום!!! בלשון אחרת - מהימנות תגובה.

מעניין מאוד

אפשר לומר ולהטות את האמת לכל כיוון. הנייר סופג הכל. המלחמה הזו מיותרת ונודף ממנה ריח לא נעים. הבעיה העיקרית כאן שבמקום להתפתח ולהתקדם, הויכוח מתדרדר לרמות של השמצות. נראה שנגמרו לכולם הטיעונים או שמעולם לא היו להם, והבחירה בהתנצחות ברמה האישית היא דרך שבחרו בה. שיבושם לכולם. שבת שלום

למי שהחמיץ בטלויזיה

אפשר לראות כאן: http://www.youtube.com/watch?v=M9A_6XbCmQo חבל שאיכות הסאונד שם גרועה.

וודאי שזה קשור

אתם מבקשים בקשה מופרכת, חצופה ודורסנית, לממן לכם חינוך פרטי על חשבון משלמי המיסים ברעננה, לא בטימבוקטו.

מצא את ההבדלים

אף אחד לא מבקש לממן לנו חינוך פרטי. מבקשים את עזרת העיריה לסייע להסיר את המכשול היחיד שביננו לבין ממלכתיות. רגע, אני אחזור על זה שוב: לא רוצים להיות פרטיים. רוצים להיות ממלכתיים. כדי להיות ממלכתיים, חסר לנו מבנה שהגדרתו "מבנה ציבור". מבני ציבור יש ברשות גופים ציבוריים. אפשר להשכיר לעמותה. ואז נהיה ממלכתיים, ואז, סוף סוף כספי משלמי המיסים: אנחנו, יגיעו גם לילדינו, ולא רק לילדיכם. עכשיו, אנא האירי את עיני: מה מכל זה הוא: "בקשה מופרכת, חצופה ודורסנית לממן לכם חינוך פרטי על חשבון משלמי המיסים ברעננה".

רוצים להיות ממלכתיים?

הוזמנתם להשתלב בבי"ס קיים שאין לו עדיין נושא, גם ע"י ראש העיר הנוכחי וגם ע"י קודמו. סרבתם, בטענה לחשיבות הבידול.

מנכ"ל העיריה בעצמו, לאחר ביקור בבית הספר

הוריד את האופציה. הוא הבין שבית ספר דמוקרטי הוא לא "נושא". הוא דרך חיים, והשתלבות בתוך בית ספר קיים כמסלול, פשוט לא רלוונטי. לא בשם הבידול. בשם היות בית הספר מה שהוא, למשל רב גילאי. למשל עם "רשות שופטת" ו"רשות מחוקקת", עם בחירה מלאה של מקצועות הלימוד, עם יוזמות למקצועות לימוד, עם העובדה הפשוטה, שכשנציג החטיבה התורנית באותו יום עובר עם הפעמון במסדרונות ובחצר, חלק מהילדים נכנסים לשיעור, וחלק ממשיכים פעילות במרכז, וחלק ממשיכים לשחק. את מדמיינת לך שילוב של זה בבית ספר קיים? שעם השמע הצלצול תלמידי הזרם הדמוקרטי שאין להם שיעור באותו זמן ימשיכו לשחק, ועמיתיהם מהחינוך שאינו דמוקרטי יכנסו לכיתה? ומה יקרה במצב של ריב? האם הילדים משני הזרמים השונים יגיעו אל המנהלת, או לועדת משמעת שלנו? האם יקבעו חוקים באספת הפלג הדמוקרטי, ויחייבו רק את הילדים הדמוקרטיים, ומאידך יתקבלו חוקים סותרים על ידי מנהלת כלל בית הספר? חינוך דמוקרטי זה לא שם של שיעור במערכת. זו תפיסת עולם שמכתיבה דרך חיים שלמה. ויש לה מקום בחינוך הממלכתי. עובדה. מצורף קישור מאתר משרד החינוך. יותר ממלכתי מזה אי אפשר, נכון?

תשתלבו בבי"ס רגיל

וותרו על החופש המופרזהזה שמייצר ממילא מבוגרים שאינם משתלבים בחברה (חפש מאמר המתעד בוגרים כאלו, מלפני כחמש שנים - מכמיר, איך הורים בשם הרעיון הדמוקרטי הרסו לילדיהם את היכולת להשתלב כראוי בחברה הבוגרת), בביה"ס ילמדו ערכי הדמוקרטיה שכוללים חוקים וכללים וחלונות מאוד ברורים לביטוי חופשי, לא צריך שני זרמים בביה"ס - זה יכול להיות בי"סנושא ככל בי"ס, ועם שעורים וחובות שיש לעמוד בהם. ואנא אל תעליב את האינטליגנציה של הגולשים - מנכ"ל העירייה אינו "מוריד אופציה". אני מהמרת על כך שהוא פשוט אישר שהבין מה אמרתם.

את מהמרת מה אמר או לא אמר מנכ"ל העיריה?

למה להמר, אם אפשר לשאול את האנשים שנכחו בסיור ובפגישה שלאחריה? ממש אין צורך בהימורים. ותודה על ההצעה, אנחנו לא מעוניינים להשתלב בחינוך הרגיל. לגבי המבוגרים שמשתלבים או לא משתלבים בחברה, אם יש לך קישור למאמר, אשמח לקרוא אותו ולהחכים. בינתיים אני אסתמך על הכרותי האישית הקרובה עם בוגרות חדרה שלימדו בעבר ומלמדות בהווה אצלנו בבית הספר.\ כל אותן נשים "בלתי משתלבות" שרתו בצבא, התקדמו ללימודים אקדמיים, חלקן גם לתואר שני, הקימו משפחות. נורמטיבי להדאיג, נראה לי....
ואם מסתכלים מסביב על כל מי שאינו משתלב בחברה, קשה לי להאמין שכל אותם אלפים הם כולם בוגרי החינוך הדמוקרטי. הייתכן שהם עברו דרך החינוך הממלכתי, ולא כולם הצליחו להשתלב בחברה? אולי הטיעון לא רלוונטי?

אבל אמרתם שאתם כן מעוניינים להשתלב....

בעודך טוען ש"ותודה על ההצעה, אנחנו לא מעוניינים להשתלב בחינוך הרגיל", יש כאן קולות שאומרים שאתם מתים להשתלב (רק בגישה של My way or no way...). תחליטו....מעוניינים או לא?

ATAF151

New member
נשתלב בדיוק כמו הדתיים

גם הדתיים משתלבים בדרך שלהם בלבד ולא מוותרים על מה שהם מאמינים. הדמוקרטיים כן מוכנים ללימודי הליבה כחובה, אבל לא מוכנים לוותר על דברים אחרים.

AvihayA

New member
חבל שהוא נקטע דווקא בתשובה החשובה ביותר:

מהי תגובת משרד החינוך לכתבה ששודרה ?

לצערי לא ראיתי את הכתבה בטלויזיה, אנסה לברר

ואחזור לכאן. תגובה אחת ממפקחת של משרד החינוך, שאני כן יודעת עליה, ממקור ראשון: התרשמות עמוקה לטובה מהעבודה הפדגוגית שנעשית מבית הספר, התרשמות עמוקה לטובה ממנהלת בית הספר בעקבות מפגשים אישיים. אז אם הכל כל כך טוב, איכותי, רציני ומעמיק, למה עוד אין הכרה? שאני אחזור על עצמי? כי חסר מבנה שהגדרתו בתוכנית בינוי ערים היא "מבנה ציבורי". ובידי מי אפשר למצוא מבנים ציבוריים? בידי גופים ציבוריים. אלה יכולות להיות תנועות נוער או ארגונים דתיים או מוסדות השכלה גבוהה או עיריה. אנחנו כבר חמש שנים בנסיונות למצוא מבנה שיענה על דרישת מבנה ציבורי. פדגוגיה מעולה אנחנו מייצרים לבד, גם במבנה צפוף עם שולחנות וכסאות שבתי ספר אחרים מאסו בהם. מבנה ציבורי אין בכוחנו לייצר לבד. אולי זו הזדמנות לבקש גם מקוראי הפורום הזה, אם יש לכם קשר או מידע שיכול לעזור לפצח את המלכוד הזה, אנא כתבו לי, אפשר ישירות בפורום, או בתיבת המסרים שלי. תודה

למעלה