חוצפה!!

inbal76

New member
סליחה באמת שאני לא בנאדם נפלא כמוך.

וסולידריות יכולה לבוא רק בתנאי שיש הבנה והזדהות ושותפות גורל עם האחר. אם אדם הגיע למצב מסויים מתוך מה שאני מחשיבה כחוסר אחריות וטפשות, יהיה לי קשה לחוש כלפיו סולידריות או שותפות גורל. מצטערת. אם זה עושה אותי אדם רע בעינייך - אני אחיה עם זה.

עינת12

New member
ענבל

אינני אדם נפלא. תפיסת עולמי היא סוציאל-דמוקרטית. קשה לי מאד עם אנשים שתפיסת עולמם שונה. יש לי הרבה יותר מן המשותף עם אנשים עם ילדים בעלי תפיסת עולם דומה לשלי מאשר אני מרגישה כלפי רוב חברות הפורום. ולכן אינני מרגישה שייכת לכאן.

inbal76

New member
סוציאל-דמוקרטיות, למיטב ידיעתי

(ואני לא לגמרי בורה בעניין) אין משמעו הסרת כל האחריות של הפרט לחיי עצמו. מדיניות רווחה לא עומדת בסתירה לציפיה מהאזרחים לנהוג באופן אחראי ולעשות מאמץ לתכנן את חייהם כך שיוכלו לפרנס את עצמם, ולא יהיו לנטל. אך שוב - אינך חייבת להרגיש שייכת לכאן, ואם יש לך ילדים אז זה די ברור שאת מרגישה כך וזה בסדר.

עינת12

New member
בסיס צר

באופן חד-משמעי אין משמעותה של מדינת רווחה סוציאל-דמוקרטית הסרת כל אחריות של הפרט כלפי עצמו. מה שהחריד אותי הוא תחושת חוסר הסולידריות החברתית. ותגובות כמו "הוא לא היה חייב להביא שבעה ילדים לעולם אם לא היה יכול לתמוך בהם" מבלי לדעת את נסיבות חיי האדם. זה דבר שקשה לי לקבל. יתרה מזאת - דווקא במדינות סוציאל-דמוקרטיות יש נטיה למשפחות קטנות, וזאת על-מנת שהפרט יוכל לקחת אחריות ותכנון על חייו ועל מנת שהמדינה אכן תוכל להוות רשת תמיכה. מה שהפריע לי הוא מה שקלטתי כאן כגישה מאד קרובה ל"אני ואפסי עוד" אצל הרבה מהמשתתפות. אין לי ילדים. אינני יודעת מה גרם לך לחשוב שיש לי. הטעות בכניסה לפורום היתה כנראה שלי. חשבתי שההחלטה לא להביא ילדים לעולם, ועוד בחברה הרואה בזה ערך מקודש והופכת נשים שהחליטו לא ללדת במקרה הרע למצורעות ובמקרה הטוב למסכנות היא בסיס טוב משותף להצטרפות לפורום הזה. אני מודה שבמקרה שלי טעיתי. שבשבילי זהו בסיס צר. גיליתי שיש לי הרבה יותר מהמשותף עם אנשים שכן החליטו להביא לעולם והם בעלי תפיסת עולם חברתית דומה לשלי, מאשר עם נשים שהחליטו לא להביא ילדים לעולם ושתפיסת עולמן זרה לחלוטין לשלי.

הבנת הנקרא.

את ציטטת בעצמך: "הוא לא היה חייב להביא שבעה ילדים לעולם אם לא היה יכול לתמוך בהם", בדיוק! "אם"! "אם" היא מילת המפתח! היא לא אמרה "הוא לא היה חייב להביא שבעה ילדים לעולם"... היא אמרה שבמידה והוא ידע(תוספת שלי: או ידע שקיים סיכוי גדול מאד) שהוא לא יכל לתמוך בהם. היא לא קבעה נחרצות שהוא עשה טעות. היא אמרה שייתכן שהוא עשה טעות.

QueenOfMagic

New member
לא יודעת

אותי החיים לימדו אחרת... תמיד כשניסיתי לעזור דפקו אותי איכשהו... זה ניגמר מבחינתי...אני כבר לא מרחמת..יש גבול.. כמו שעינבל אמרה..חבל שאני לא אדם טוב כמוך...אבל חבל שתעזבי בגללי.. יש כמוני רק עוד אחת.. והשאר אולי יסכימו שלהביא 7 ילדים ללא מחשבה וללא תובנה זוהי טעות..

girl111

New member
../images/Emo45.gif סוף סוף מישהי שהבינה ../images/Emo13.gif

אכן, לא כתבתי בעד עצמי, כי אני כן, הייתי תורמת לו, ותורמת בעין יפה, מאחר ואני לא יכולה לראות מישהו סובל( כן, גם לילדים הייתי תורמת, תתפלאו), אבל מה שהכעיס אותי היה שהבן אדם מביא 7 ילדים( וזה לא בן אדם אחד, יש המון כאלה) והמדינה מממנת להם חלק נכבד. תראי, חצי מהמשכורת שלי הולכת על מיסים(באיזה מדינה זה קורה?) המחרים כאן בשמיים! (שוב, בגלל המיסים), ואני לא רוצה לשלם על טועות של אף אחד. יש הבדל בין אם אני תורמת מרצוני החופשי לבן אדם, או שכל חודש לוקחים ממני חצי משכורת(וזה מילא, כל המחירים המופצצים בשוק בגלל המסים)

מעתיקה את מה שכתבתי ל"מלכת הקסם"

נניח ואותו אדם ואישתו עבדו בהייטק והרוויחו המון כסף, נניח אפילו הוא לבד הרוויח הרבה כסף או שהיה לו או לא משנה מה והוא החליט להביא 7 ילדים וחסך על מנת שלעולם לא יגיע למצב כזה והגיע היום והוא פוטר, או שקרוב משפחה שלו חלה במחלה קשה והוא השתמש בחסכונותיו לשלם על הטיפולים הרפואיים והנה, הוא נשאר מחוסר עבודה ובלי כסף להאכיל את ילדיו האם זה משנה את התמונה ? לא אני ולא את מכירות את אותו האדם. אולי הוא ואישתו השריצו ילדים כי חשבו שיקבלו טונות כסף מביטוח לאומי והתבדו, אולי באמת מדובר באדם מסור שעזר כל חייו לאחרים ובעקבות משבר או פיטורין נשאר חסר כל אבל למה לשפוט מבלי לדעת ?

girl111

New member
לא ממש שפטתי

בהודעות שלי, כתבתי שאני אישית כ-ן הייתי תורמת לו, אבל נמאס לי שביטוח לאומי מוריד לי חצי מהמשכורת על כאלה מקרים, ובגלל זה אני לא גומרת את החודש

התייחסתי למשפט

"אבל, מה שהפריע לי כאן, למה בן אדם מביא לעולם 7 ילדים ואין לו כסף לגדל אותם?" ואמרתי - ואם כן היה לו כסף או עבודה מעולה שמרוויחים בה 20-30 אלף ש"ח בחודש ואז נפל עליהם אסון כמו מחלה או פיטורין או כל דבר אחר ? בנוגע לביטוח לאומי, מבטיחה לך שהאנשים האלו לא האשמים העיקריים גם אבא שלי תמיד שילם ביטוח לאומי ואת יודעת מה המצב שלו עכשיו ומאז התאונת עבודה עד היום הוא לא קיבל מביטוח לאומי שקל בגלל שההורים שלי גרושים הוא גם היה מעביר לביטוח לאומי מזונות כל חודש הוא היה מעביר להם סכום מסויים, נניח X ואמא שלי מקבלת כל חודש פחות מחצי מהסכום הזה
זה מה שקורה כשהאנשים שאחראים על ענייני הכספים ובכלל האנשים שנמצאים "בקצה הפירמידה" חושבים יותר על עצמם ועל טובתם האישית ועל הכסף שהם יעשו יותר מאשר על טובת הכלל ועל האנשים שבאמת זקוקים לכסף הזה

girl111

New member
ממש לא הבנתם אותי נכון ../images/Emo70.gif

אם הוא היה בא אלי, הייתי תורמת לו, ותרומה נכבדה כי אני לא יכולה לראות אנשים במצב כזה. כמו שאני תורמת כדרך קבע לחולים, נכים, מוגבלים וכו.. (אפילו אם המינוס שלי בבנק הולך וגדל). אבל, מה שהפריע לי כאן, למה בן אדם מביא לעולם 7 ילדים ואין לו כסף לגדל אותם? ובכלל מה אתם יודעים עלי שאתם תוקפים? אני מאד מבקשת לפני שמישהו תוקף אותי , שיחשוב כמה פעמים(כמו האדיוט מלמעלה- אם הוא מסוגל לחשוב בכלל) לפני, כי אולי אתם לא מבינים את הדברים שלי נכון

ממש טלית

זה לא גנון - זה פורום, אם את רוצה שיבינו את מה שאת אומרת תדאגי ללמוד להתנסח. זה לא אחריות של אף אחד לשבור את הראש כדי להבין מה שאת אומרת. ולגבי האיש עם השבעה ילדים - כנראה לא הבנת כלום מהדיון, כי מה שניסו להסביר לך הוא שלא תמיד אנשים יודעים מה יהיה מצבם הכלכלי בעתיד. אולי כשהוא הביא שבעה ילדים היה לו יסוד להאמין שהוא כן יוכל לפרנס אותם בכבוד. ואת יודעת מה - גם אם הוא באמת חסר אחריות, גם אם הוא הוציא את כל כספו על סמים - תתני לילדים שלו למות מרעב? תתני לו למות? את כל-כך רעה בעיני. ועוד משהו - זה נכון שאנחנו לא יודעים עליך כלום לפני שאנחנו תוקפים, בדיוק כמו שאת לא יודעת כלום על האיש האומלל הזה לפני שאת מטילה עליו חוסר-אחריות שגובל בעבריינות. אז אולי פשוט את היא זו שצריכה לחשוב כמה פעמים לפני שהיא לוחצת על "שלח".

girl111

New member
ממש לא מעניין אותי איך אני בעינייך

וכמובן, כנראה יש לך בעיה בהבנת הנקרא כי אני רשמתי שאני כן הייתי תורמת לו, אבל זאת כבר לא הבעיה שלי, כי אם שלך

QueenOfMagic

New member
מקווה שזו תהיה תגובתי האחרונה

לפחות בנושא זה.. למדתי משהו מטלטלי..תודה!! דבר שני אני לא הולכת לעשות תחקיר מעמיק לגבי כמה מקבל בנאדם על 7 ילדים...לפי מיטב ידיעתי זה 1500 ש"ח לילד.. דבר שלישי - יש לשכות סעד ועמותות ואין צורך שבנאדם יילך בית בית וייבקש כסף. והדבר שהוא הכי טוב זה לתרום לאותן העמותות ולא לאנשים האילו באופן אישי. כי רובם הגיעו למצב שלהם כי לא היה להם סדר מחשבתי נכון. וכי סדר העדיפויות שלהם הוא עקום.. למעשה הדיון שהסתבך פה היה אמור להיות על זה שבנאדם צריך לחשוב לפני שהוא מביא המון ילדים לעולם..ולא להביא אותם ולהגיד מישהו או איש טוב או אלוהים יעזור לי.. כי כמו שאנחנו לא עזרנו לו יש מלא שלא עזרו ויש מלא שכן עזרו.. דיי גמרנו...סיימתי עם זה.. דרך אגב כשכתבתי את ההודעה הראשונה היא היתה בכעס...והייתי כנראה צריכה להיות רגועה יותר כשכתבתי אותה

PINK POOH

New member
ח...ח...ח...כל ילד 1500 ש"ח???

בבקשה, הנה טבלת הקצבאות של הביטוח הלאומי: םידלי דעב החפשמל הבצקה םוכס *31.5.03 דע ודלונש רפסמ םידליה 120 ש"ח 1 ילדים 240 ש"ח 2 ילדים 404 ש"ח 3 ילדים 808 ש"ח 4 ילדים 1,267 ש"ח 5 ילדים 1,726 ש"ח 6 ילדים 2,185 ש"ח 7 ילדים 2,644 ש"ח 8 ילדים 3,103 ש"ח 9 ילדים 3,562 ש"ח 10 ילדים 4,021 ש"ח 11 ילדים 4,480 ש"ח 12 ילדים

sipor

New member
זהו זה.. ההודעה האחרונה שלך

הביאה אותי למקום שממנו התחלתי .. איזה בורות ! ואולי חוסר נסיון שוב ??? אז לידיעתך הנה כמה תשובות בסיסיות שאת צריכה לדעת ! 1. לפי מיטב ידיעתי זה 1500 ש"ח לילד = עד כאן הציטוט... והתשובה... הצחקת אותי מאוד מאוד.. אם זה היה המצב כנראה שהוא לא היה דופק על הדלת שלך.. למעשה כנראה היה מבלה חופשה חולמית עם ילדיו באיים הקרייביים. 2. יש לשכות סעד ועמותות ואין צורך שבנאדם יילך בית בית וייבקש כסף = או או כמה שיש.. לשכות סעד? עמותות ? העמותות לא מצליחות לספק אפילו חצי מהצורך וגם הוא מדבר על שמן וקמח ודברים בסיסיים בלבד שגם הם מוקצבים.. ולצערי הרב במקום עבודתי.. אני רואה רבות אבל רבות שאין אפשרות לעזור להם, כי הם לא עונים לקריטריונים המדוייקים שמשרד הרווחה קבע, ומה לעשות שמשרד הרווחה מלא שטיקים שגם אלה שצריכים לא מגיע אליהם הכסף ? ואת כל כך טועה שאת חושבת שהחברה האחרת צריכה לעזור, ומשרד הרווחה והלשכות והעמותות וביטוח לאומי ובטח ובטח שלא את.. האישה המושלמת ! שלא הביאה ילדים לעולם כי... 3.אישי. כי רובם הגיעו למצב שלהם כי לא היה להם סדר מחשבתי נכון= מאיפה את יודעת את זה ???? מה הקשר בין סדר מחשבתי לבין מה שהוא הגיע אליו? האם את מכירה אותו כל כך לעומק ? או אולי את כל המסקנים, חלק כן וחלק לא, אבל מה שבטוח שהם במצב הזה ואפשר להמשיך בחייך כמו שבחרת ואפשר להביע חמלה ולא לתת כי באמת את לא חייבת ואפשר לעשות משהו, אבל בטח לא להאמין שהעולם האחר (חוץ ממך הכוונה) כבר מטפל בהם אז שירדו ממך. 4. שבנאדם צריך לחשוב לפני שהוא מביא המון ילדים לעולם= זה נכון, אבל מאיפה לך שהוא לא חשב.? אולי כן ואולי לא. 5. ובקשר לכעס שלך.. כן רואים שהיית כועסת זה עבר לך ? יופי אולי הפכת עכשיו אדם קצת יותר טוב. ואני בטוחה שהודעות כמו שלי מעצבנות אותך כי את מושלמת והרי אני טועה וכל הצדק בעולם מונח על כתפיך, ואת הרי אישה חמלה וטובת לב שמשווה את עצמה אפילו לאמא טרזה הרחמניה (יש פה כאלה שכן) אבל מה .. עד שמישהו מאומללי החיים ידפוק על דלתך, אז את כבר תראי לו ממי לקחת כסף ועבור מה עבור ילדים ??? הגועל נפש.. הרי החתולים שלך הרבה יותר חשובים מילדים, שימותו ברעב ! ולסיום ובאמת הפעם שלי.. את יצור שלא הייתי רוצה לפגוש מעולם, ובטח שאם הייתי צריכה משהו ממך היית מסובבת לי את הגב תוך שפיטה אישית של למה שאני אדאג לך הרי עשית טעות.. זאת בעיה שלך..

סימבובו

New member
ומה היה קורה לך...

אם היית נותנת לו 5 או 10 ש"ח , זה היה מחסיר ממך משהו, מה היה קורה לך? זה באמת כזה נורא....לתת
איזה חוסר רגישות אנושיות והתחשבות, ה-5 או 10 ש"ח שלא נתת לו יוסיפו לך כל כך הרבה בחיים? זה בדיוק מה שחסר לך בדרך אל האושר? למה להיות כל כך אטומים, כל כך שונאים, כל כך לא אנושיים...... אני לא מסוגלת לחשוב בצורה כזו (כמוך), כנראה שאני אנושית..אני בטח מאוד מוזרה

PINK POOH

New member
צר לי, אבל זה אגואיסטי!!!

כסף לאוכל לחתולים יש, ולעזור לילדים שאין לחם פת לחם אין?! לא יודעת, זה לא יהודי, מה אני יגיד לך...

SaraGubits

New member
אפרופו אגואיזם וסוציאליזם

לדעתי המדינה עושקת את כולם. מה הם לוקחים כל כך הרבה מס הכנסה מהאזרחים?!! מה המדינה עושה כל כך הרבה קיצוצים?!! מה המדינה משקיעה כל כך הרבה בכנסת ובמזנון של השרים שלה שלא עושים כלום אלא זוללים ארוחות של אלף דולר הארוחה? מה הם מייבאים עובדים מחו"ל? מה הם מייבאים ילדים מחו"ל? מה הם קונים תוצרת זולה ומסריחה מסין? קודם כל שיקצצו לעצמם במס ההכנסה, יעיפו את כל העובדים הזרים, יפתחו יותר מקומות עבודה, יפסיקו את הקיצוצים, יפסיקו לזלול ארוחות של אלף דולר ואז פחות אנשים רעבים עם 7 ילדים יסתובבו מבקשים כסף. במקום להאשים את האב הזה עם ה7 ילדים שקרוב לוודאי פירנס את משפחתו בכבוד, ורק אחרי שהיו לו את כל הילדים פתאום משהו התמוטט אולי אבד את עבודתו, שיאשימו את הממשלה הקפיטליסטית הרקובה המושחתת! פועלי כל העולם תתאחדו!

למעלה