חוצפה!!

צורם

פועלי כל העולם התאחדו ותעיפו את הפועלים הזרים לא ממש הולך ביחד. מרקס מתהפך בקברו ואני בכסאי.

girl111

New member
איזה כיף לך ../images/Emo13.gif

את בניו ג'רסי
איך הייתי רוצה להיות שם. אגב, גם ארה"ב קפיטליסטית, אבל שם הם לא עד כדי כך מושחתים. לפחות כל אחד מקבל משכורת(פי 3 מבארץ ולא עושקים אותו במיסים) והמחירים שם זולים מאד ביחס למשכורות. אצלנו , לכאורה, הם מתיימרים להיות קפיטליסטים, אבל הם עושקים את העם, בדומה למה שהיה ברוסיה הקומוניסטית שלכאורה הייתה אמורה להיות סוציאל דמוקרטית וזה הפך לשחיתות וכל העם חי בעוני ורק לאנשי המפלגה הקומוניסטית היה כסף.

אולי תלכי להשכיל קצת

בישראל נטל המסים אינו הגבוה ביותר בעולם, ממש לא. רוסיה הקומוניסטית היתה סוציאל-דמוקרטית??? (והתשובה - לא היא היתה קומוניסטית...). המחירים זולים ביחס למשכורות בשאר העולם (?) בארה"ב המשכורות גבוהות פי 3 (לכולם? גם לפועלי זבל שחורים? רק לבורגנים בהי-טק? על מה את מדברת?) בארה"ב לא מושחתים? (ובוש מה? חברות הנפט הגדולות?) בישראל עושקים את העם כמו ברוסיה הקומוניסטית??? אולי במקום לבזבז את זמננו בפורום, תלכי להשכיל קצת. זה ממש מביך כבר.

SaraGubits

New member
אולי תלכי קצת לארה"ב ותראי מה קורה

לגבי פועלי הזבל, רק מיוחסים מקבלים עבודה שם, זאת קבוצת מאפיה שמעסיקה רק את האנשים שלה. רוב האנשים בארה"ב מקבלים משכורת רעב ועובדים 12 - 14 שעות עבודה. בוש מושחת... וקארי יותר גרוע. חברות הנפט בארה"ב הן מושחתות ועשו את המלחמה המיותרת בעירק. גם האירגון הבריאות העולמי שמרכזו בארה"ב הוא אירגון מושחת. רוב החסרי בית בארה"ב היו אנשים נורמלים שעבדו כמונו ובגלל חוסר מזל איבדו הכל ואיבדו את בתיהם. רק מלהסתכל בעיתונים רואים מודעות של בנקים שלקחו להם את הבית ומוכרים את הבית שלהם במכרז. מסכנים!

girl111

New member
באמת?

לא ידעתי. אני שומעת מאנשים( עדין לא צברתי סכום כסף שיאפשר לי טיול בארה"ב ). יש לי כמה ידידים שעובדים שם בהייטק, והמשכורת שלהם בשמיים. יש לי גם קרובים שחיים בארה"ב, והם משתכרים יופי. הבתים שם יחסית זולים. ואילו כאן במקום לא יוקרתי, בכסף שאפשר לקנות דירת 3 חדרים אפשר לקנות שם דירה הרבה יותר טובה במקום הרבה יותר טוב( ושוב לא במקום יוקרתי ממש אבל במקום טוב יותר). הבנתי שלמי שיש מקצוע, הוא מצליח, ולעומת זאת כאן, יש הרבה אנשים עם תארים מובטלים או שעובדים בעבודות של משכורת מינימום. גם כאן יש הרבה מובטלים, והרבה עניים, והפער בין העשירים והעניים כאן גדול ואפילו היה על זה סקר( כמובן גם בארה"ב). מה שכן, בארה"ב אפשר להתקדם הרבה יותר מאשר כאן בארץ. האוכל כאן יותר יקר מארה"ב כפי ששמעתי, וגם הביגוד, קוסמטיקה, ומוצרים בסיסיים. גם בארץ הדלק עולה הרבה(נראה לי שיותר מאשר בארה"ב). כמובן שארה"ב לא מושלמת( נראה לי שאין מדינה מושלמת) גם כאן הלימודים מאד יקרים ואין מימון מהמדינה ( למדתי המון בחיים שלי ומעולם לא זכיתי למלגה כלשהי או מימון). והאמת שהייתי רוצה לעשות עוד תואר, אבל בגלל שאין לי כסף אני מוותרת. למרות הכל, אני חושבת שבארה"ב לבן אדם שלמד ויש לו מקצוע יכול להתקדם יותר מאשר כאן. את לא יודעת מה הולך כאן ( או שכן
) המצב כאן ממש לא מזהיר. גם כאן יש פועלים שלא מקבלים כלום- למשל פועלים ערבים(וגם לא ערבים)-גם כאן יש אפליה- הם קורעים את התחת כל היום בעבודות בניין ועבודות שונות וגם לא מקבלים הרבה.

SaraGubits

New member
בארה"ב המזל שלך תלוי איפה נולדת

בצד החיצוני של הסיר הבשר או בצד הפנימי של הסיר הבשר.

SaraGubits

New member
אנו לא עשירים בכלל וכבר רעבתי ללחם

המקרר היה ריק ואני הייתי ב ה י ר י ו ן מה שקרה שאחרי שנכנסתי להיריון, בעלי איבד את העבודה שלו. באמריקה כמעט ולא רוצים להעסיק אנשים עם נכויות. בעלי לקוי שמיעה. אנו נלחמים כדי לשרוד. בעלי מצליח איכשהו לעבוד בתור שיפוצניק ולהביא משהו הביתה. אני ניסיתי למצוא מקום עבודה כמה שנים ואף אחד לא רצה להעסיק אותי. רוב מקומות העבודה דורשים תואר בקולג' ויכולת לדבר בטלפון. מה שאין לי. בארה"ב מי שרוצה ללמוד בקול'ג צריך לשלם מכיסו הפרטי. בממשלה עשו קיצוצים. כמעט לא עוזרים בלימודים. צריכים לשלם לפחות חצי מהכיס הפרטי. וגם חצי זה כמה עשרות אלפי דולרים. אין לנו ביטוח בריאות נורמלי כי השירותי הבריאות בארה"ב יקרים להחריד. האוכל יקר להחריד. הדלק יקר והחשמל יקר.. יש לנו קהילה שעוזרת למי שלא מצליח. גם בארה"ב לא כל כך ירוק, כלומר הדשא של השכן לא כל כך ירוק.

girl111

New member
דווקא שמעתי על הביטוח בריאות שם

וזה באמת מחריד. וכן, אני יודעת שלמי שנולד בארה"ב יש הרבה יותר אפשרויות להתקדם מאשר זר, בגלל זה אני לא עוברת לשם, כי למרות שאני יודעת אנגלית, קוראת וכותבת אנגלית, אני לא יכולה להתחרות ביכולת דיבור בטלפון של אמריקאי שנולד שם.

gertrude

New member
ממליצה בחום

ממליצה לך לקרוא את "כלכלה בגרוש" מאת ברברה ארנרייך. לא תצטערי ותלמדי הרבה. ספר מעולה. ואם כבר - NO LOGO של נעמי קליין. ספר חובה. שניהם יצאו בהוצאת בבל (ושניהם קריאים, קולחים ומרתקים, להבדיל מספרים רבים אחרים באותו נושא).

gertrude

New member
חצי ../images/Emo32.gif - לחובבי הארי פוטר

אם כבר מדברים על קפיטליזם דורסני, כתבה מ"הארץ" של היום כאן.

girl111

New member
אני מודה שכלכלה

זה הצד החלש שלי- מעולם לא התעניינתי, עד שזה הגיע אלי. כשיהיה לי זמן אני אקרא. תודה

SaraGubits

New member
נכון, הביטוח הבריאות שם באמת מחריד

ובגלל זה.... ילדתי את ציפי לבד. וזה היה עדיף מאשר לקבל שירות רפואי ציבורי בבית חולים מה שנותנים לעניים. אם אין לך כסף הם נותנים לך קיסרי על כל תירוץ קטן

יש לי שאלה../images/Emo140.gif

נניח ואותו אדם ואישתו עבדו בהייטק והרוויחו המון כסף, נניח אפילו הוא לבד הרוויח הרבה כסף או שהיה לו או לא משנה מה והוא החליט להביא 7 ילדים וחסך על מנת שלעולם לא יגיע למצב כזה והגיע היום והוא פוטר, או שקרוב משפחה שלו חלה במחלה קשה והוא השתמש בחסכונותיו לשלם על הטיפולים הרפואיים והנה, הוא נשאר מחוסר עבודה ובלי כסף להאכיל את ילדיו האם "על ה*** שלך" שהוא ומשפחתו ישארו רעבים ? או שזה משנה את התמונה ? לא אני ולא את מכירות את אותו האדם. אולי הוא ואישתו השריצו ילדים כי חשבו שיקבלו טונות כסף מביטוח לאומי והתבדו, אולי באמת מדובר באדם מסור שעזר כל חייו לאחרים ובעקבות משבר או פיטורין נשאר חסר כל לא מתפקידך לשפוט ובטח שבטח לא לצאת בהאשמות חסרות פשר כשאין לך מושג על מה את מדברת... אף אחד לא יכריח אותך לתרום. את לא רוצה, לא צריך. אני לא יודעת מה המצב הכלכלי שלך אבל אם יש לך 1.70 ש"ח מיותרים בכיס שבהם אפשר לקנות קילו סוכר למשל והעדפת לשמור אותם לעצמך - כולי תקווה שלא תגיעי אף פעם לצד השני של המתרס

אגב

אני לא עשירה ולא קרוב לזה. אני בת 18 שמתחילה ללמוד באוניברסיטה ומממנת את הלימודים מכיסי גמכן ומנסה לחסוך על מנת לצאת מהבית כי גם המצב הכלכלי בבית לא מי יודע מה ואני לא רוצה להכביד ולמרות זאת כשהלכתי לסופר לקנות כמה דברים בשביל אבא שלי ובחוץ עמדה מישהי שהתרימה מוצרי מזון לנזקקים לקחתי את ה-6 ש"ח וקניתי בהם 3 קילו סוכר ונתתי לה ה-6 ש"ח האלו לא יהפכו אותי לענייה יותר או לעשירה יותר

sipor

New member
ומה הילדים שלו אשמים ?

את צודקת, אדם שאין לו כסף שלא יעשה כל כך הרבה ילדים, פה את צודקת, אבל האם עצרת לחשוב מה אשמים הילדים? והאם להם מגיע לשלם את המחיר של הטעות של האבא, שדרך אגב הרבה על חייו איננו יודעים.. הסיבה לעזור או לא לעזור למישהו היא שלך, אבל לדעתי האישית אדם שדופק בדלת פותח יד ומבקש עזרה מדלת לדלת הגיע לסף קשה מאוד שמביא אותו לכך, ובמצב כזה, לא עושים עליו דיון כזה קר לב, אם מגיע לו או לא ובואי נשים אותו בבית משפט של צדק, פשוט מאוד, או שעוזרים או שלא. בכל מקרה. הגיע למקום שלא מצליח לראות יותר עמוק, אלא חי לו בתוך עולמו, של האגואיסים שאני יעזור ????????? מה פתאום שלא יעשה ילדים, והילדים שלך שימותו כי אתה אידיוט...!!!!

QueenOfMagic

New member
טלטלי לימדה אותי דבר אדיר!!

אם אדם בא ואומר שהוא צריך כסף כי אין לו אוכל..פשוט לתת לו אוכל!! פקחה את עיניי טלטלי.. כסף אם כבר אני אתרום לעמותות שמתעסקות עם אנשים כאלה. את לא יודעת איזה סדר עדיפויות יש לאדם שמביא 7 ילדים עדיף לא לתת לו כסף ישיר כי ייתכן שהכסף הזה לא יגיע ליעדו...שאילו הם הילדים שלו. חוצמזה הוא יכל לפנות לעמותות לעזרה...אותו אדם נראה לי דתי..במיגזר הדתי יש עזרה בכל הנושא של הילדים ואוכל ולא משאירים אף אחד מאחורה... תחשבי על זה..אם את חושבת שאני עדיין טועה..אז אולי תתני לי פיתרון אחר..כמו שטלטלי עשתה..

timtamtum

New member
אני חושבת שאת ממהרת לשפוט

לפעמים יש אנשים שאנו פשוט לעולם לא נבין. אבל את שוכחת שאותו בן אדם עם שבעה ילדים קיבל חינוך שונה משאת קיבלת. יכול להיות שהוא גדל על כך שזה מצווה להביא ילדים. לכי תדעי, אולי בזמנו הוא חשב שמצבו שכלכלי שפיר ושהוא יוכל להחזיק את כל שבעת ילדיו ורק עכשיו הוא נקלע לצרות כספיות? נכון, נורא קל לפעול ע"פ סטיגמות, להחליט שהאיש טעה ושזו הבעיה שלו. אבל אולי כדאי לחשוב אחרת? אולי אנחנו לא רואים את על התמונה? אולי אנחנו ממהרים לשפוט סתם בלי סיבה? אולי...?

למעלה