חוק אימוץ

estellek

New member
חוק אימוץ

שמי ואני בתהליך אימוץ בארץ כחד הורית ויש לי שאלה.
המרו לי שלפי החוק ,אסור לחד הורית לקבל תינוק.
יש חוק כזה?
תודה מראש!
בברכה

אבי351

New member
לא שאסור את התינוקות נותנים לזוגות

נשואים ללא ילדים וחד הוריים נמצאים לצערי בתחתית הרשימה ומקבלים ילד עם צרכים מיוחדים

זה בא

מכך שיש הרבה יותר הרוצים לאמץ מאשר ילדים שמיועדים לאימוץ, תופעה שלכשעצמה היא ברוכה.

מכיוון שיש הרבה יותר מי שרוצים לאמץ, הרשות למען הילד קובעת חתכים לפיהם ילדים יופנו למאמצים. לפי עניות דעתם, זוגיות היא קרטריון חשוב לתנאי גידול ילד, ולכן תינוקות בריאים יופנו לזוגות שלא הסכימו לתנאי צרכים יוחדים.
בעוד לזוגות יש ברירה בין הליכה למסלולים שונים, לחד הוריים אופציית תינוק בריא ללא בעיות אימוציות יוצאות דופן אינה אפשרית כלל, מכיוון שלכל התינוקות הבריאים הללו יש כבר זוגות שיאמצו אותם אפילו לפני שנולדו (תור האימוץ לתינוק בריא ללא תנאי אימוץ מיוחדים עומד על שנים, כלומר אנשים נרשמו הרבה לפני שהתינוק נולד).

estellek

New member
חוק אימוץ

Ok תודה רבה לתשובה.
נירה לי שברגע שזה לא בא מהחוק, זה כבר סובייקטיביות ואם זה סובייקטיביות , זה עדיין חוקי?

ברור שזה חוקי

כמעט לכל ישום של חוק יש גם הבנה סובייקטיבית שלו.

כאשר מדובר בילד מסויים בית המשפט יכול לקבוע כללים שונים משל הרווחה למען טובת הילד (כפי שפורסם היום העתונות על ילד אתיופי החוזר למשפחתו, וכפי שפורסם בפורום לאחרונה על פסק דין לאימוץ פתוח), אך בגדול לרשות למען הילד ניתנה סמכות חוקית לקבוע קריטריונים, ואלו הקריטריונים שהם קבעו.

estellek

New member
החוקים יכולים להשתנות

זה לא אומר שזה נכון וגם אקטואלי.
דברים צריכים להשתנות.
החוקים לפני 30 שנים הם לא תמיד רלוונטיים. חברה ישנתה.

KallaGLP

New member
ברמה העקרונית, את כמובן צודקת.

הבעיה היא שבין אם אנו מסכימים עם זה או לא, נכון להיום זו הגישה באימוץ פנים ארצי במדינת ישראל וכרגע לא נראה שינוי מהותי באופק. זו גם אחת הסיבות העיקריות לכך שמרבית הנשים היחידניות פונות לאימוץ חו"ל.

חברה משתנה, תקנות משתנות, חוקים משתנים

שאלת על המצב כיום, האם הוא חוקי ומדוע הוא כזה. על כך עניתי.
האם המצב ישתנה, באיזו צורה ישתנה ובעקבות מה איני יודעת. הכתובת לשאלות האלו היא הרשות למען הילד, כמו גם הטענות.

estellek

New member
-

נגה התשובה שלי לא היתה אגרסיבית. תמיד אפשר לדבר ולחשוב חופשי לא?
אני כן יודעת למי לפנות תודה.
שיהי לך שנה טובה

גילעד 63

New member
באיזשהו אופן זה כאן בא מיסוד החוק

סעיף ראשון בחוק האימוץ קובע כי טובת הילד היא הגורם העיקרי והמנחה בכל ההחלטות הקשורות בתהליך.
במצב שבו עומד לאימוץ תינוק שאפשר לבחור בין להעביר אותו לזוג הורים ראויים או להורה יחידני ראוי, הגיוני שתהיה עדיפות לזוג הורים.
את לא מסכימה עם זה? אני מדגיש, מנקודת המבט של טובת הילד כגורם עיקרי ומכריע.

זואילי

New member
אני לא מסכימה עם זה

כי אני רואה בטובת הילד- הורה מיטיב ואוהב שדואג לכל צרכיו וכו'. כל הדברים הידועים לכל הורה.
הורה אחד/אחת או שניים הוא והיא או הוא והוא או היא והיא- מבחינתי לכולם הזכות
להכנס לרשימת ההמתנה בלי אפליות.
מכירה המוני יחידניות עם ילדים בכל מיני טווחי גילאים שטובת ילדיהן אינה מוטלת בספק.
כמו גם זוגות חד מיניים ( משני המינים)- הורים לילדים.
לא רואה מדוע באימוץ זה צריך להיות שונה.
אבל אם ישראל לא נתנה לי את האופציה, אז למזלי ולשמחתי רעיתי בשדות זרים
ותאמין לי- אחרי מיני חוויות מטלטלות בבית הילדים- אין ספק בטובתה של בתי. איתי. רק שתינו.

אבי351

New member
זואילי מסכים עם כל מילה לך ואולי הגיע

הזמן בארץ שיתחילו להתנהג כמו עולם מודרני ולא כמו עולם ישן ונושן עם סטיגמות ישנות ונושנות על משפחה חד הורית

גילעד 63

New member
לדעתי את מערבבת

שני תחומים שהדיון בהם הוא נפרד לחלוטין.
הראשון הוא טובת הילד - "הורה מיטיב ואוהב שדואג לכל צרכיו וכו'" - עולה השאלה לגבי מהם כל צרכיו ומהו התסריט הנכון יותר בשבילו, זה נושא רחב מאד ודיון בפני עצמו. יש כאן בפורום לפחות שתי נשות מקצוע בתחום הפסיכולוגיה שיכולות אולי להאיר את עינינו בנושא ההשפעות של חד הוריות על התפתחות הילד ואולי אפילו להביא מובאות מהעולם על מחקרים וסקרים שנעשו בנושא. אני הקלדתי the effects of single parenting on children בגוגל ויש שם ערימות של חומר בנושא.
הנושא השני הוא הזכות להורות של יחידנים או חד מיניים.
אני מוצא, במיוחד בתחום האימוץ הפנים ארצי וגם הבינלאומי, שכאשר שני התחומים הללו מתערבבים, אנחנו נכנסים לאזור של מדרון חלקלק שיש לנהוג בו ביתר זהירות והקפדה על ההפרדה בין שני הנושאים הללו.
אני האחרון שיהיה השגריר של השירות למען הילד ושל חוק האימוץ הישראלי במתכונתו הנוכחית. אני חושב שיש מקום לשינויים רבים ומהותיים גם בחוק עצמו וגם בהתנהלות השירות הנובעת ממנו כדי להתעדכן ולסגור את הפער בין מה שקורה למה שנלמד והתגלה עם השנים בנושא.
מתוך הדיון עולה הנקודה המאד נכונה ואולי כואבת הנוגעת לאימוץ ילדים עם צרכים מיוחדים. ההתנהלות הנוכחית בעצם יוצרת מצב שבו תינוקות בריאים מועברים לאימוץ לזוגות והורים יחידניים יכולים לאמץ תינוקות או ילדים עם צרכים מיוחדים. כשבעצם בעלי הצרכים המיוחדים הם אלה הזקוקים יותר למערכת חזקה תומכת ומסוגלת יותר מבחינת משאבים.
למען הסר ספק, אין לי באופן אישי שום דבר נגד הורות יחידנית או חד מינית בין אם "כפויה" או מבחירה, יחד עם זה כשזה מגיע לאימוץ הייתי שמח לראות את טובת הילד/תינוק כגורם יחידי ומכריע. הרצון/זכות להורות היא נושא אחר לחלוטין שאסור שישפיע על השיקולים האלה. מבחינת אימוץ יש רק גורם אחד והוא מסוגלות הורית מיטיבה התואמת את צרכי הילד באופן אופטימלי עד כמה שאפשר. כל השאר משני.
דרך אגב, השבוע או שבוע שעבר פסק בית המשפט העליון בעניינו של תינוק (כנראה התינוק האתיופי שנמסר לאימוץ בשל מחלת הנפש של אימו), שיועבר לאימוץ על ידי דודתו ויגדל במשפחתו המקורית. במקרה הזה אין לי ספק בזכותם של ההורים המאמצים להורות שהרי עברו את הבדיקות ויש לשער שהמתינו זמן רב לתינוק המיוחל, אבל השאלה הקשה היא איפה הכי טוב ונכון לילד הזה לגדול מבחינת צרכיו והתפתחותו.

זואילי

New member
אז 2 תחומים התערבבו כאן

מה זה משנה בשורה התחתונה? ילד צריך לגדול במשפחה. אז עכשיו נגדיר מה זו משפחה?
לי יש אמא ואבא ואין לי סבים וסבתות. לילדה שלי יש אמא וסבא וסבתא,
משפחה לא?

טובת הילד - יש לזה שלל פירושים. אם נתחיל לפרוט פה מה ילד צריך, אז גם כל צורך כזה יכול להתפרס לתתי סעיפים.
מה התסריט הנכון? את זה כולנו יודעים בדיעבד. אם לא מחפשים את ה-אם והאילו. כי עם אלה ממילא אין לנו מה לעשות.
יש מציאות חיים בשטח. לכל ילד במשפחתו ולא משנה הקונסטלציה המשפחתית. לכן מבחינתי זה לא משנה גם כשמדובר בילד מאומץ.

נכון, מחקרים זה מעניין.
אבל אני מעדיפה לראות בלייב בעיניים.
וממה שראיתי הכל מתחיל בהורה. בבית. בסביבה של הילדים.
יש מהכל במשפחות עם זוג הורים גבר ואישה, יש מהכל במשפחות יחידניות.
אני אישית, ממה שאני חווה ביומיום - ראיתי אצל חברותיי היחידניות התפתחות לעילא של הילדים.
אתה יכול לקרוא את זה גם בפורום אמהות יחידניות מבחירה. אם תרצה אפילו אתן לך ניקים של אמהות לילדים גדולים, מחוננים ומצליחנים שמסתדרים מצויין בלי דמות אב נוכח. צריך רק להכיר את האמהות כדי להבין איזו הורות מדהימה יש שם.

לגבי הדוגמא שנתת עם התינוק, גם כאן אפשר לדון על טובת הילד, כל אחד מנקודת מבטו.
אני אישית חושבת שלהעביר אותו פעמיים בין משפחות - זה הכי לא לטובתו.
דודתו נלחמה לגדלו מההתחלה ומישהו החליט שלא.. שעדיף לו במשפחה אחרת. אבל אז אחרי שנתיים במשפחה האחרת לקרוע אותו מהם ולהחזירו לדודתו שבתחילה לא נמצאה מתאימה (?) - בעיניי זו פגיעה קשה בילד.

שוב - צרכים והתפתחות אלה כותרות גדולות.
מה שבתת כל אלה על כל הסעיפים
מגיע בסופו של דבר למה שההורה נותן לילד ואיך הוא ממלא את הצרכים של הילד ואיך הילד בסופו של דבר התפתח.
ולזה - לדעתי לא משנה הקונסטלציה המשפחתית. בין אם מדובר בילד ביולוגי או מאומץ.

לגבי ילד עם צרכים מיוחדים (שזה בכלל נושא שלישי שעירבבנו כאן) - אני לא רוצה להכנס לזה כי אני לא נוטה למכבסות מילים וגם אני לא בדיוק פוליטיקלי קורקט.
יכולה להגיד לך רק, שאם "אנחנו" החד הוריים לא "טובים" לתינוק בריא אבל הכי טובים לילד עם צרכים מיוחדים, אז...

נוני 75

New member
כל מילה

לשון החוק מיושנת וצריך לנער את האבק. טובת הילד היא החשובה אני חושבת שפה אין ויכוח
החוק קובע שטוב לו לילד שיהיה עם אבא ואמא.
ולא את ולא אני (יחידנית) צריכות להביא "ראיות" שיש אמהות יחידניות לילדים מדהימים .שיש אבות שרואים את הילדים
שלהם רגע לפני שהם הולכים לישון, אין להם מושג מה שם המורה ,מהם צרכי הילד (ואני עכשיו שמה עלי את כובע המורה) ומידי פעם הם מתעוררים כשצריך לצרוח על הילד לעשות שיעורי בית.
נתקלתי בכל כך הרבה סיפורים של משפחות שלא הייתי נותנת להם לגדל אוגר.
באבות יחידניים שהם ראויים להערצה.

אני לא אופטימית שמשהו ישתנה בחוק, זוגות נורמטיביים תמיד יהיה בדרגה א, אנחנו סוג *)&&&^&^^

ואני מבטיחה לך שעוד תישאלי אחרי שהאפרוחית המתוקה שלך תגיע (אמן במהרה) טוב אז מתי יהיה לה אבא?

שבת שלום

זואילי

New member
חחח כן...

זו בטח תהיה השאלה הראשונה ולאחריה- את חייבתתתת אבל
חייבתתת להביא לה אח/ות.

אוגר זה חזק. חחח

נוני 75

New member
אני קיבלתי הרצאה

מהשכן שלי לאחר חודש שהאפרוח הגיע שהוא צריך אח או אחות. או שהזיתי את השיחה מרוב עייפות

למעלה