לא יחידנית ומעולם לא הייתי
אבל מניסיון אישי, כדי שהזוגיות תהיה טובה לילדים בכלל ולילדים שאומצו בפרט, זו צריכה להיות זוגיות אוהבת, חזקה והדדית. אני, למשל, נשואה בפעם השנייה, ואני כל הזמן מברכת על השכל שהיה לי לא להביא ילדים בזמן שהייתי נשואה בפעם הראשונה, מתוך אינטואיציה ותחושה שזו לא הזוגיות שלה פיללתי ושאיני חשה ביני לבין בעלי את אותה ההתאמה וההרמוניה הדרושים לטעמי בזוגיות בריאה ומוצלחת, שבה טוב לילד לגדול. שיעורים של גירושין לאחר שכבר יש ילדים ושל משפחות שאינן מתפקדות או מתפקדות בצורה לקויה גם אם ההורים אינם מתגרשים (ויש כאלה שמפסיקות לתפקד כבר אחרי שיש ילדים, ולעיתים זה לא משהו שאפשר לחזות מראש) הוא כל כך גדול, שגם כשמוסרים ילד לאימוץ למשפחה שנראית יציבה באותו זמן, לא ניתן לדעת איך זה ייגמר ואילו טלטלות יעברו עליה ועל הילד בעתיד.
אני מסכימה שבעולם אידיאלי טוב שיהיו לילד שני הורים, גם למקרה שלאחד מהם יקרה משהו, חלילה, וגם כי הורה מכל מין תורם כנראה היבטים מסוימים להתפתחות של הילד. אבל אנחנו חיים בעולם כל כך לא מושלם, שבמציאות לעיתים קרובות זה ממילא לא עובד בצורה כזו, ובפועל הנזק שבזוגיות שאינה תקינה עלול להיות רב בהרבה מהתועלת הפוטנציאלית שבה. שורה תחתונה: אני חושבת שלגדול במשפחה יחידנית יציבה רגשית וכלכלית עדיף מאשר לחיות במשפחה שלכאורה יש בה שני הורים, אך היא מסוכסכת או מתפרקת, ולכן גם אני חושבת שהיה טוב לשירות להתקדם ברוח הזמנים ולשנות את גישתו לעניין.