חידון

אופטיפ

New member
חידון

יאלה חידון לחדד את החברים פה. חוקים בקטנה: אני אתחיל עם שאלה (בתחום רפואת החירום מן הסתם) מישהו יענה. אני מאשר ע"י
, והעונה שואל שאלה, וחזור חלילה. קפיש? קפיש! הגעת עם צוות אט"ן לבחור מחוסר הכרה, לא נושם. לאחר סבב ראשוני הבחנת בבחינה ניורו' שלהנ"ל יש אישוני סיכה (pin points), פעולתך הבאה תהיה?

orend123

New member
פעולות אפשריות

מדידת גלוקוז וחיפוש ורידים מנוקבים

מה עם איזה הנשמה?

ככה בשביל האוירה.... אני לא פוסל את השאר אבל עד שתמדוד לו סוכר הוא כבר ימות מחוסר חמצן....

תורי תורי תורי תורי תורי תורי

מקרה שקרה לי בחורה בת 34 (נשואה+1) שוכבת על הספה, מזיעה בוהה בתקרה ולא מנידה עפעף, בעלה סביבה לחוץ והילדה משחקת. הבחורה שלך נוקשת בעצבנות בשניים, ואף מקציפה מהפה, ל.ד 90/60, דופק 124 הולם, ונשימות 20. ממה סובלת הגברת?

tal afula

New member
בהחלט נשמע כמו

התקף אפילפסיה, אך מה עם רקע על החולה? ידועה כסובלת ממחולת נוירולוגיות כלשהן? אפשר לחשוב גם ל-HY, אבל הקצף מחשיד יותר לאפילפסיה.

עלית על זה מדובר בHY ../images/Emo127.gif

הסיפור מקרה מאד מעורפל כי הבעל לא עונה על כלום. ששאלנו את צוות המלר"ד הם אמרנו שהם מכירים את התופעה, וובן IM פתר את הבעיה... תורך לשאול.

tal afula

New member
תורי.... ../images/Emo13.gif

הגעתם לבחור בן 24, מעשן, רזה מאד, מתלונן על כאבים חדים באזור החזה השמאלי, הכאבים מחריפים בעת האינספיריום, ניתן להבחין בקוצר נשימה חריף, החולה משתעל, RR 28, BP 110/70, HR 90. ממה החולה הנ"ל סובל?!

tal afula

New member
צודק, אבל אקונומיקה הייתה יותר

מדוייקת כשאמרה שזה חזה אוויר ספונטני. אבל בגדול אתה גם צודק..חח :)

nikonit

New member
לא קצת צעיר בשביל זה?

הבחור בן 24. חוץ מזה אני מסכימה איתך שנראה מתאים.

nikonit

New member
אולי...../images/Emo8.gif והשערה אחרת

לאסטמה - קצת חסר לי תיאור של צפצופים בנשימה. זה צריך להיות מאוד בולט. והשערה אחרת - יש מחלת חום ברקע? כמה זמן נמשכים הסמפטומים? אם יש חום ברקע - אני מהמרת על פנאומוניה (דלקת ריאות). אם לא, אני מאמצת את ההשערה של בחור ישיר - פנאומוטורקס.

Unreachable

New member
איך

אפשר להיות פנאומוטורקס ספונטני?כאילו, מה יכולים להיות הגורמים..

למעלה