חידון

tal afula

New member
הגורמים:

There are two types of spontaneous pneumothorax: Primary spontaneous pneumothorax * Secondary spontaneous pneumothorax * Primary spontaneous pneumothorax occurs in people without lung disease. It usually occurs in tall, thin men between the ages of 20 and 40. Usually, the rupture of a small air- or fluid-filled sac in the lung (called a bulla) causes a primary spontaneous pneumothorax. Secondary spontaneous pneumothorax most often occurs with chronic obstructive pulmonary disease (COPD). Other lung diseases commonly associated with spontaneous pneumothorax include:

tal afula

New member
המשך (לא שמתי לב שלא הדבקתי

הנה הכל) *Tuberculosis *Pneumonia *Asthma *Cystic fibrosis *Lung cancer *Interstitial lung disease

tal afula

New member
גורמים לחזה אוויר ספונטני:

ישנם שני סוגים של חזה אוויר ספונטני; 1. חזה אוויר פסונטני ראשוני 2. חזה אוויר ספונטני שניוני. הגורמים לפנאומוטורקס ספונטני ראשוני: נגרם לאנשים ללא מחלות ריאה. בד"כ אצל אנשים גבוהים, רזים ובין הגילאים 20-40. נגרם כתוצאה משק אוויר או נוזלים קטן בתוך הריאה. (בין קרומי הפלואורה) הגורמים לפנאומוטורקס ספונטני שניוני: נגרם לאנשים עם COPD או עם: שחפת, דלקת ריאות, אסטמה, סיסטיק פיברוזיס, סרטן הריאות, מחלות בין קרומי הריאה.

tal afula

New member
../images/Emo127.gif

צודקת, מדובר בחזה אוויר ספונטני. תורך להעלות סיפור מקרה.

nikonit

New member
לדעתי גם בחור ישיר יכול

במידה ואת לא מצליחה. סה"כ הוא היה ממש קרוב.

דווקא חשבתי על משהו נחמד

מבוסס על מקרה אמיתי. הגעתם לאישה כבת 65 שנפלה ברחוב. אדם שנמצא לידה עם ההגעה טוען כי הוא יודע את שמה אך לא מעבר לכך. בבדיקה הגברת יושבת על כיסא בצורה "שלוכית", אפטית, עור חיוור קר ולח, 18 נשימות בדקה, דופק 100 ול"ד 160/100. הגברת מתנגדת לכל שינוי תנוחה או בדיקה באלימות. במה תחשדו?

אופטיפ

New member
ממש חידה בלשית

היא היפרטנסיבית זה ברור, אבל הבעיה שלי היא הדופק שמטשטש את החשד אבל אלך על זה... פגיעת ראש...אולי

EagleEye

New member
חידה משלי

הגעתם לנפגע כבן 22 ב12 בלילה , יום חמישי - ברחוב. הבחור אינו מגיע לדיבור וזז מעט כתגובה לכאב.בבדיקה, אישוני סיכה, דופק 55, ל"ד 100/90 וצונח, נשימות 14. לידו נמצא חבר, עומד לידו וממלמל לעצמו : "רק שמשה לא יגלה..רק שמשה לא יגלה..". מה תהיה הערכתך?

נסיון תשובה

נראה לי שמדובר בנרקומן או מישהו לאחר מינון יתר של סמים נראה לי שהטיפול יהיה נרקן

למעלה