חידון

הרבה אפשרויות

מHY דרך PE ועד MI נושיב אותה. תקבל חמצן. פינוי מהיר - כמובן יש לנסות חבירה עם נט"ן.

יאפ...אבל לא...

את מתכוונת לHV אין כזה מונח רפואי HY!!! אך לזו הייתה כוונתי, שימו לב, שהנפילה הייתה על פלג הגוף השמאלי, מכאן יכול לנבוע הכאב ב"צלעות, גב, והיד".. כמו כן, גם בהיפר ונטילצייה יכול להיות דופק לא סדיר ונימלול.. אך לא לשכוח, כי כחובשי רפואת חירום אין לנו אפשרות לאשש HV ולכן תמיד בטפסים נכתוב חשד ל... ולכן גם הייתי מזמין נט"ן למקרה הספציפי! הטיפול שלי: דבר ראשון, פתיחת חלונות.. סייפטי שלכם ואוויר נורמלי!! דבר שני, הזמנת נט"ן בשיקולי מרחק, מכיוון שסימני הHV והMI דומים לא הייתי מסתכן על דופק לא סדיר.. ולכן גם הייתי נותן חמצן בריכוז גבוה אבל פותח את הפרחים, אם יש לה MI אז היא צריכה את החמצן, אם היא בהיפר ונטילצייה אז ההרגשה של "משהו על הפה" כבר תסדר אותה... וכמובן, פינוי דחוף.... הערות??

MdaMen

New member
נזמין נט"ן

אם הוא במרחק של כמה דקות אז בנתיים נושיב אותה, נתן לה חמצן ונרגיע אותה. עד שהנט"ן יגיע גם ננסה להוציא עוד פרטים על המקרה ועל עברה הרפואי (אולי שכחה משהו מרוב הלחץ, אולי קרה משהו לפני כמה ימים שלא ייחסה לו חשיבות), נמשיך לנטר ל"ד ודופק ואם יש באמבולנס גם מזרק ואמפולת סליין לשטיפה אז גם נפתח לה וריד בנתיים.

nikonit

New member
הימור

אולי הרעלת ניקוטין? (הבית מסריח מסיגריות). אם ככה אתחיל בלפתוח את החלונות. נט"ן - נראה לי שכן, אבל אני לא יודעת מה הנהלים (לא מד"איסטית). טיפול - העשרת חמצן ומעקב, נראה לי (כבר לא בסמכויות שלי בכל מקרה).

למעלה