חידון

New member
הנה אחת

אשה, בת 50, עם בטן תפוחה, מדווחת על הריון תקין בשבוע 38 (סוף חודש תשיעי). כעת מתלוננת על כאבים לוחצים בבטן שנשמכים כדקה במחזוריות של כמה דקות. לא מדווחת על ירידת מים, דימום ואגינלי, טראומה או מחלות רקע. ממה סובלת האישה?

שקוף 101

New member
סובלת?../images/Emo8.gif

הייתי חושב על צירים(התחלת לידה)אבל אם מתעקשים על "סובלת" אז היפרדות-שלייה/שליית פתח..?!

New member
גם מצירים סובלים, במיוחד בלי אלחוש

ומן הסתם לא הייתי נותן שאלה עם תשובה כ"כ ברורה כמו התחלת לידה באישה בהריון. נסיון נוסף ?

nikonit

New member
באיזה אזור של הבטן הכאבים?

וניחוש - יכול להיות משהו שקשור בלחץ של שק ההריון על איברים פנימיים אחרים?

New member
כאבים מפושטים

ולא, לא לחץ על איברים פנימיים.

MdaMen

New member
ניסיון

חשבתי על הריון חוץ רחמי אבל בגלל שזה חודש תשיעי וההריון תקין אז לא נראה לי הגיוני.. אולי איזשהו זיהום במערכת המין? או שאספקת הדם לשחלות ולחצוצרות הופסקה בגלל סיבוב ה"גבעול" שהן נמצאות עליו? אפשר עוד מידע? ל"ד, דופק, כאבים במקומות נוספים אם יש, האם הכאב מתחזק במגע?

New member
נסיון נחמד, אבל לא

ל"ד - 140/90 שזה הל"ד שהיא רגילה אליו, דופק 84 סדיר בעוצמה רגילה, ללא כאבים במקומות אחרים, לא ניתן להפיק את הכאב ע"י מגע בכל אזור שהוא. ורמזים: א. כמו בכל שאלה- תקראו היטב את מה שכתוב (וגם את מה שלא כתוב, מן הסתם). ב. תחשבו יותר כמו "האוס", למי שרואה. ג. מבוסס, מן הסתם, על מקרה אמיתי. אבירם

MdaMen

New member
הממ..

יש לה עצירות או שהיא משלשלת? היא הקיאה? יש לה חום? צריבה במתן שתן? האבחנה שלנו צריכה להעשות בטרום בי"ח או שגם אפשר להעזר בתוצאות של בדיקות שאולי עשתה כשהגיעה לביה"ח?

New member
המממ...

אין עצירות, לא משלשלת, לא הקיאה, לא ממדה חום , לא מרגישה חמה, אין צריבה במתן שתן. קשה לקחת אנמנזה כמו שצריך בגלל כאבים וחוסר קוהרנטיות של החולה. בביה"ח לא ביצעו בדיקות, הסתפקו רק באנמנזה מורטת ובדיקה פיזיקלית קצרצרה. צוות האמבולנס למרבה המבוכה לא ביצע את האבחנה בשטח. אבירם

MdaMen

New member
אין לי מושג ../images/Emo67.gif

בטח זה משהו פשוט וברור שלא ממש קשור להריון אבל לא מצליח לחשוב מה זה.. אפשר תשובה? כי אני רואה שאף אחד אחר לא מנסה פה עוד.

New member
תשובה

הבעיה שלה ממש קשורה להריון, אפילו לכמה הריונות, שהתרחשו מזמן, ונגמרו בהפלה. עכשיו היא בכלל בגיל הבלות, וההריון כולו פסיכוזה. ה"צירים" מן הסתם לא אמיתיים, והבטן תפוחה , סתם כי היא שמנה. צוות האמבולנס פינה אותה לחדר מיון גניקולוגי, שם חיש מהר הבינו את בעייתה והיא הופנתה אחר כבוד (למבוכת צוות האמבולנס) לביה"ח הפסיכיאטרי הקרוב. הזוי - כן, מציאותי - לא פחות. אבירם

nikonit

New member
../images/Emo5.gif

היה נראה לי משהו מוזר בחיבור בין "בת 50" לבין "הריון תקין". אפילו התלבטתי אם לשאול אם יש טעות בגיל או משהו. אבל על פסיכוזה ממש ממש לא חשבתי.
אחלה מקרה
ועכשיו - יאללה חבר'ה, מקרה חדש - חידה חדשה! (ואם אפשר, אז גם בשרשור חדש
)

גם לי יש חידה!!!

אתם בלבן והנהג =חובש מלווה הגעתם לבת 45, לללא רקע רפואי, לאחר מריבה עם הבת שלה, בהגיעכם הבית מסריח מסיגריות, חלונות סגורים, בעלה של האישה טוען שהיא קרסה על השטיח בסלון נפלה על פלג גופה השמאלי, והתחילה "להתכווץ" תוך כדי תפיסת החזה ויד שמאל, ושהיא "נשמה ממש מהר".. בבדיקה התברר כי לחץ דם 150/110,דופק לא סדיר,מתלוננת על קשיי נשימה אך קולות הריאה תקינים, ללא הזעה, מתלוננת על נימלול באצבעות, כאב חד "מאחורי הצלעות" ועל כאבים ביד שמאל ובגב עליון... מה יהייה הדבר הראשון שתעשו?? תזמינו אט"ן/נט"ן? מה יהייה הטיפול הרפואי הראשוני?

למעלה