חיידק ביתושים נגד וירוס ביתושים

deathcaster

New member
תגובה

כרגיל, אתה יוצר לעצמך מושגים שמתאימים לאמונתך.

רובוט אורגני לא קיים, חלבונים ודנ"א אינם רובוט כשם שחוטים בתוך רובוט אינם רובוט.

נא לנסח מחדש את הואריאציה הקלוקלת לטיעון השען, ללא מילים הקשורות למעשה ידי האדם כגון: "שעון, מנוע, רובוט, מכונה".

נא להציג גם ראיה לקיומו של מתכנן תבוני באופן שתראה שאתה לא סתם מקשקש.

תיקונים קלים

א. לא הוכחה. הוכחה זו מילה חזקה מדי. אבל עדות מאוד תומכת.

ב. אבולוציה היא התפתחות, לא בהכרח ממוצא משותף. תיאוריית מוצא משותף אמנם מבססת את עצמה על האבולוציה, אך אין זה אומר כי הן זהות. (ומאחר שזהו קשר חד צדדי, אם תפריך את תיאוריית המוצא המשותף - לא הזזת לאבולוציה).

ג. כאשר ישנה מחלה נפוצה באיזור מסויים, ותת הגזע שגר באותו איזור עובר סלקציה למוטציה מסויימת המגנה עליו באופן יחסי מהמחלה - ניתן לראות זאת כעדות די מוצקה לקיומו של תהליך אבולוציוני.

xianghua

New member
אין לי בעיה עם התפתחות מסוג זה

אבל כשקושרים זאת עם ראיות לתיאורית האבולוציה, מנסים ליצור רושם שטענת המוצא המשותף מגובה בראיות רציניות, כאשר בפועל זה רחוק מאוד מהמציאות.

"אם תפריך את תיאוריית המוצא המשותף - לא הזזת לאבולוציה"-מאחר וההגדרה הכללית לתיאורית האבולוציה כוללת את המוצא המשותף, זה דווקא כן יזיז לה.

penholders

New member
אם כבר התחלתם...אז ברשותך, שאלה רצינית על

תכנון תבוני.
בוא נגיד שמחר מייקל ביהי מקבל פרס נובל, האבולוציה של דרווין נזרקת לפח האשפה של ההיסטוריה, ותכנון תבוני מקבלת את המעמד של התיאוריה שמסבירה את מגוון החיים על כדה"א. השאלה שלי - במקרה כזה, מה יקרה "בשטח", קרי, לאותם ביולוגים שנמצאים יותר למטה בשרשרת המזון האקדמית, וחוקרים דברים יותר "מעשיים" מאשר מוצא החיים. דברים כמו - התפתחות של מחלות, השתנות אוכלוסיה של חרקים, וכו'. האם אותם ביולוגים יאלצו להפסיק את המחקר ולהתחיל אותו מהתחלה עם הנחות שונות? להפסיק אותו לגמרי? לשנות את המתודה? מה הם יעשו?

deathcaster

New member
התשובה פשוטה מאוד

הם יצטרכו לחזור בתשובה, כי הם ייחשבו כופרים ויוסולקו מכתלי האקדמיה אם לא.

xianghua

New member
הם ימשיכו כרגיל

מהסיבה הפשוטה שאין שום קשר בין מחקר מדעי מועיל לבין טענת המוצא המשותף. אתה יכול לבצע את אותו המחקר (ולמעשה אף בצורה טובה יותר, ע'ע "ג'אנק dna" ותוספתן, שנחשבו כמיותרים) ללא שום קשר לתיאוריה עצמה.

penholders

New member
אוקיי, אבל תקן אותי אם אני טועה,

תיאוריית התכנון התבוני כוללת יותר מאשר "אין מוצא משותף". היא גם אומרת שאין אפשרות להתפתחות מין ממין אחר. אז אם ביולוג חוקר השתנות של אוכלוסייה כלשהי, תחת התכנון התבוני הוא אמור להניח "גבול עליון" כלשהו להשתנות. לא?

ובאופן יותר כללי, אני מנסה להבין מה ההבדל המעשי בין מחקר ביולוגי תחת הנחת תכנון תבוני לבין מחקר ביולוגי תחת הנחת האבולוציה. אם אתה אומר שאין באמת הבדל, אז מה שאתה אומר זה שגם האבולוציה וגם התכנון התבוני הן יותר "פרשנויות" מאשר תיאוריות מדעיות, ואין אפשרות אמיתית להכרעה.

xianghua

New member
אתה מנחש נכון

אכן אמור להיות גבול עליון מסויים לרמת השינויים הפנוטיפים\גנוטיפים.

מבחינה מחקרית אכן אין הרבה הבדל (למרות כפי שאמרתי- יש דוגמאות לעליונות תיאורית התכנון ( כריתת התוספתן בזמנו למשל הייתה נמנעת לו המדע היה הולך בתלם התכנון). אין זה קשור לרמת מדעיותן. שתיהן יכולות להיות שגויות או נכונות, פשוט אין לכך קשר למחקר תועלתי כלשהו.

penholders

New member
אוקיי.

אז האם נעשה עד עכשיו ניסיון לחשב אותו? להשוות לממצאים מהשטח? לעשות ניסוי באורגניזמים עם תחלופה מהירה (חיידקים או חרקים) כדי לבדוק אותו ? אגב, במה הוא תלוי ? קצב המוטציות ? כמות כרומוזומים ?

לא אמרתי "תועלתי", אמרתי "מעשי". כלומר עם ניסויים על אורגניזמים (לא מחקרים על דינוזאורים, לדוגמה). זה משנה את התשובה שלך?

xianghua

New member
התשובה פשוטה

בהחלט כן. הנה מחקר בו נבדק כל כמה רצפים מופיע אנזים פונקציונלי חדש:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15321723

כפי שתוכל להווכח, המסקנה היא שאחת ל60^10 רצפים מקודד לאנזים פונקציונלי. רחוק מאוד ממה שמרשים לעצמם החוקרים האבולוציונים:

http://rsif.royalsocietypublishing.org/content/5/25/953.long

מה שמביא אותי לשאלתך השניה- שתיהן עקרונית ניתנות לבחינה מעשית.

penholders

New member
טוב, ברשותך אעצור כאן,

כי ביולוגיה היא לא התחום שלי, ואין לי את הידע להבין את המאמרים שאתה מביא.

Gidi Shemer

New member
אם כך, אתה חולק לפחות דבר אחד עם פינוקי

גם הוא לא מבין בביולוגיה וגם הוא לא מבין את המאמרים שהוא מביא.

ההבדל הוא שאתה לא מתיימר להגיד שאתה מבין.

עשיתי פעם נסיון (לכל טרול מגיע דיון אחד. כבר אמרנו את זה לא?) והתדיינתי איתו לגבי מאמר שהוא הביא כתימוכין לעמדה מסוימת שלו והראיתי לו שהממצאים הם בדיוק 180 מעלות ממה שהוא מציין. זה פשוט חסר טעם. ראה את הדיון שלו עם סקוואלוס לגבי מוצא משותף ואת הטענות שלו לגבי מספר המוטציות שצריכות להתרחש בעבור קבלת חלבון חדש. במקרים מסוימים אגב, התשובה היא 1- סתם דוגמא למי שמכיר את הגן המקודד לחלבון p14 ש"נולד" מגן שמקודד לחלבון p16, שני חלבונים שונים לחלוטין שהתקבלו בגלל מוטציה בפרומוטר שגורמת לשינוי במסגרת הקריאה של הגן.

זה לא שצריך ללמוד אבולוציה. חוסר ההבנה שלו הוא בגנטיקה שנה ב' באוניברסיטה והוא מנסה לבסס את כל הטיעונים על מושגים שהוא פשוט לא מבין.

זה מזכיר לי טרול אחר בשם morningsten (או שם דומה) שהתווכח רבות על עניין התאוריה של שינוי באללים לאורך זמן עש שבעצם התברר שדבר אחד הוא לא יודע- מהם אללים.

xianghua

New member
נו גידי

כבר למדת את טעויותיך מהפעם שעברה?

"גם הוא לא מבין בביולוגיה וגם הוא לא מבין את המאמרים שהוא מביא."- בכל הנוגע לאבולוציה, מבין כפול ממך לאורך ולרוחב. הבעיה היא שאתה באמת חושב שאתה מבין משהו באבולוציה. מה קרה, ראית שמישהו מתעניין אז קפצת פתאום? איפה נעלמת בפעם שעברה כשנשאלת שאלה פשוטה?:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2254&messageid=157417316

"זה לא שצריך ללמוד אבולוציה. חוסר ההבנה שלו הוא בגנטיקה שנה ב' באוניברסיטה והוא מנסה לבסס את כל הטיעונים על מושגים שהוא פשוט לא מבין."- ראינו בדיון לעיל מי מבין ומי לא. ואם הייתה לך הבנה מינימלית בביוכימיה, היית אמור לדעת שהסיכוי להווצרות אנזים פונקציונלי אפסי למדי.

"זה מזכיר לי טרול אחר בשם morningsten "- כשמישהו קורא לאחר טרול ללא היכולת להעמידו על טעותו, זו ההוכחה הניצחת לכך שהוא טרול בעצמו.

deathcaster

New member
תיקון

תכנון תבוני אינו תאוריה, הוא דת. (ע"ע משפט דובר שקבע כך)

אז נחלק

אני טוען שתיאוריית המוצא המשותף והאבולוציה לא חופפים. לשניהם יש עדויות, ויש קשר מסויים ביניהם - אבל זה לא זהה.

השאלה היא: עם ההגדרה שלי לאבולוציה, יש לך בעיה? (אם נצא מנקודת ההנחה שהאבולוציה היא מה שאני טוען שהיא - יש לך בעיות איתה?)

xianghua

New member
בבקשה,

אבל תדע שזה ייצור בלבול רב. וזה לא מה שבדרך כלל המדענים מתכוונים באמרם "אבולוציה".

למעלה