חיידק ביתושים נגד וירוס ביתושים

Cahill

New member
כן

class square{
float a;
public: square(float Ia){a=Ia;}
float get_a(){return(a);}
void set_a(float Na){a=Na;}
void show(){cout<<"This is a square a="<<a<<'\n';}
};
class rectangle:public square{
float b;
public: rectangle(float Ia, float Ib):square(Ia){b=Ib;}
void set_b(float Nb){b=Nb;}
void show(){cout<<"This is a rectangle a="<<get_a()<<" b="<<b<<'\n';}
};

Cahill

New member
בשורת ה-show זה צריך להיות באותה שורה ולא

לרדת שורה כפי שתפוז על דעת עצמו החליט ב-2 הפעמים (כנראה בגלל אורך השורה).

כשכותבים תגובה להודעה, אז זה מציג בסדר.

uzi2

Active member
וזה ההבדל אולי בין תכנות מובנה עצמים למתמטיקה

כי במתמטיקה אחת התכונות של ריבוע הוא שכל צלעותיו שוות, ואת התכונה הזאת ההגדרה של מלבן לא יורשת.

Cahill

New member
ההבדל הוא ההגדרה

במתמטיקה וגם בתכנות מונחה עצמים קובע מה שאתה מגדיר.

לעומת זאת, במקרה של אבלוק זה לא פר הגדרה עצמית, אלא הגדרה גלובלית.

uzi2

Active member
אז הוא התנסח בצורה לא הכי טובה

הרי נתתי דוגמאות להגדרות שונות של המונח נגזרת, שקשורות להקשרים השונים. השימוש במונח תלוי בהקשר. אין הגדרה גלובלית מדעית אחת ויחידה למונח נגזרת שנכונה בכל ההקשרים המדעיים. למונח אין הגדרה למיטב ידיעתי בעולם הביולוגיה בהקשר שבו האבלוק כתב את הדברים. לכן הוא השתמש במונח חלק מהשפה העברית (ובזה אני בטוח), וכולנו מסכימים כי היה אפשר לנסח זאת טוב יותר, וגם הוא ניסח את הדברים אח"כ טוב יותר. את חוגגת על זה כאילו זה מוכיח משהו עמוק ויסודי. ואת נותנת דוגמה לתחום שבו יש למונח משמעות הגדרתית מדוייקת, ואני מאמין לך שבתחום הזה יש לזה את ההגדרה שנתת. רק שהתחום הוא לא ביולוגיה.

תקני אותי בבקשה אם אני טועה

מה שבהחלט יתכן, כי עברו מספר שנים מאז שקודדתי (מונחה עצמים או בכלל חוץ מ-matlab).

המחלקה square בסה"כ מגדירה עצם עם משתנה יחיד, ומדפיסה שהוא ריבוע. המחלקה recangle בסה"כ מגדירה עצם שיורש את "תכונות" הריבוע (כלומר - משתנה a), ומוסיפה משתנה נוסף b, ואז מדפיסה שזהו מלבן.
זה לא באמת ריבוע ומלבן, לא מוגדרת פה שום תכונה של המצולעים, וכל קשר בין המחלקות לאלמנטים הגיאומטריים הוא רק בשורת הטקסט.
נכון?

Cahill

New member
כן ולא

בתוכנית המינימליסטית שכתבתי זה כפי שכתבת פחות או יותר, אולם באחת התגובות הוספתי שאפשר להוסיף מתודות של חישוב שטח ונפח, קרי כן תשתמש באלמנטים הגיאומטריים.

OK

אבל אז החישוב של שטח מלבן יצטרך פשוט לדרוש את מתודת החישוב של שטח ריבוע, לא?
לעומת זאת, אם היינו מתחילים במלבן, וריבוע היה נגזר ממנו (עזבי לרגע אם זה מונחה עצמים או לא), אזי הכל היה נשאר ללא שינוי, פרט להגדרה הנקודתית לפיה בריבוע b=a.
אני לא ממש זוכר אם ניתן להגדיר זאת בתכנות מונחה עצמים, אבל ההגדרות המתמטיות קדמו קצת להגדרות התכנותיות, ולדעתי הן הרבה יותר הגיוניות.

uzi2

Active member
בוודאי שלא אחפור בעניין גידי/גדי

אבל את/ה כנראה כן תחפור/תחפרי, בעניין הניסוח הלא אופטימלי של האבלוק, במקום להתייחס למה שהוא התכוון להגיד, והרי הוא אח"כ הבהיר את כוונתו.

וכמובן בעניין המלבן והריבוע - התבלבלת. ריבוע הוא מקרה פרטי של מלבן.

Cahill

New member
כרגיל לא אני זה שהתבלבלתי (ראה תגובתי לקודמך)

קצת צניעות לא תזיק והרבה יותר מכובד ממך בנושא שאתה לא מתמצא, לכתוב, "אולי התבלבת?" מאשר לקבוע עובדה.

לא ראיתי שהוא הבהיר את כוונתו ובטח לא ראיתי את המילה "טעיתי".

אתה ממשיך להתעלם מהעיקר ולהיטפל לטפל

שכח מהמילה נגזרת בבקשה. טעות שלי להתנסח ככה, או לכתוב הודעות אחרי המון שעות ללא שינה.

אני מעולם לא למדתי תכנות מונחה עצמים וכן מעולם לא הציגו לי דוגמא שכזו. אני לא רואה איך הדוגמא הזו, שהיא לא לגמרי נכונה, קשורה לטענה עצמה.
אבל בשבילך במיוחד:
מרובע - מצולע בעל ארבע צלעות (נקרא לו אבולוציה). בשביל להוכיח את קיומו - אנו צריכים למצוא מצולע בעל ארבע צלעות.
מלבן - מרובע מסוג מסויים, בו הצלעות בעלות זוויות ישרות זו לזו (נקרא לו מוצא משותף). אם נוכיח קיומו, אזי הוכחנו את קיום המרובע (מאחר ומלבן מכיל את התכונות של מרובע). אך אם הוכחנו קיום של מרובע, אין זה אומר שקיים מרובע מסוג מלבן.

מבחינת ההגדרות והניסוח המדוייק של כל דבר - אני אתן לך לכתוב את המשפט הלוגי שיגדיר את היחס בצורה הטובה ביותר. מבחינת הרעיון - אין לי בו טעות.

Gidi Shemer

New member
המשפט האחרון שלך סיכם הכל

Cahill

New member
דווקא לא, כי לפי הניסוח המדוייק אפשר יהיה

לדעת אם יש בשר או שהמשפט ריק מתוכן.

ככה מתנהל מדע על ידי דיוק ולא ע"י נפנופי ידיים כפי שעושים כאלו שמדברים ללא גיבוי דבריהם (אמרנו כבר נגזרת של ניו אייג'?
)

uzi2

Active member
ההודעה שלו בפורום, היא

לא מאמר מדעי ואני מניח שהוא לא משקיע שעות על גבי שעות כדי לבדוק התנסחויות ולוודא שההגדרות שלו תואמות את המונח נגזרת בתכנות מונחה עצמים, לפני שהוא שולח הודעה לפורום.

Cahill

New member
מעניין

ראיתי שרשורים שלמים ענקיים כאן שאתם דורשים תגובות ברמת מאמר מדעי ומדקדקים בכל הגדרה.
האם צריך לצרף לך קישורים?
האם זה שונה כאשר אתם בכיוון האחר?

uzi2

Active member
כאשר עוסקים בביולוגיה

חשוב להשתמש במונחים באופן המדויק שבו הם מוגדרים בביולוגיה, אבל לא כל מונח יש לו הגדרה מדעית יחידה בביולוגיה. יש גם סתם את השפה העברית, ויש גם מונחים שאין להם משמעות מדעית מדוייקת בביולוגיה. כנ"ל לגבי כל תחום אחר. זה שלמונח מסוים יש הגדרה מדויקת בתכנות מונחה עצמים לא רלוונטי לביולוגים. ביולוגים חייבים להבין בביולוגיה - לא בתכנות מונחה עצמים.

ואם מישהו התנסח בצורה לא זהירה, ואת מתוך ההכרות שלך עם הז'רגון של הביולוגיה סבורה שיש טעות בשימוש במונח, אפשר לתקן. אבל לא לחגוג על טעויות התנסחות כאילו הן מוכיחות משהו עמוק ויסודי, מה גם שלאף אחד מאיתנו לא היתה בעיה לנסח את הדברים אחרת, ומה גם שכולנו הסכמנו שהניסוח המקורי לא היה הכי מוצלח. זה בדיוק כמו שתחגגי על טעות טייפו של מישהו ותראי בזה משהו עמוק ויסודי.
אבל לשלוף את ההגדרה מתכנות מונחה עצמים, למונח שהאבלוק השתמש בו מתוך השפה העברית, ולהצהיר שיש כאן כאילו שהוא לא מבין את ההגדרות של המונחים המדעיים בביולוגיה - המרחק גדול מאוד.

למעלה