חיים בזבל.

עגייב

New member
מזעזע איך יש אנשים שחיים ככה בעולם

והעובדה היותר מזעזעת היא שהמון מצרים חיים ככה , מנגד הקובטים במצריים ידועים במעמד סוציואקנומי גבוהה יחסית, וכנראה שזאת שכונה אחת בקהיר שדומה לעוד מאות כמוהה שמאוכלסות לא רק בנוצרים...העוני והרעב תוקפים את כולם בלי הבדלי דת גזע ומין..אנחנו חיים בג'ונגל שבו החזק שורד...עצוב ואדון אסדא היקר,אני יודע שזה חומר שניזנים ממנו כל האנטיערביים שקיימים כי זה מספק את החושים שלהם, אבל צר לי לבשר לך שהממשל המצרי חרא כלפי כולם במצריים..לפחות בעניין הזה הם הצליחו להשיג שוויון , לעומת מדינות אחרות שמתיימרות להיות דימוקרטיות ושוויוניות כשהמהות שלהן מבוססת על הנצחה גזעית של עם אחד ודת אחת....

AdonAsda

New member
אני רואה שראית רק את החלק הראשון...

גם היהודים באירופה נהנו ממצב סציו אקונומי גבוה יותר, זה לא אומר שהם לא היו מופלים לרעה... ואם לא ידעת גם מיצרים מתימרת להיות שיווינית ודמוקרטית, לדעתי יש "מדינות אחרות" שמצליחות בזה קצת יותר בכל זאת.

אפילו המחשבה שלך שהמצרים הצליחו להשיג שיוויון

מבחינת חיים בזבל מוטעית מן היסוד. השריעה (=ההלכה) המוסלמית היא הבסיס החוקתי במצרים. כל החוקים שם מבוססים עליה בסופו של דבר. עליה, ולא על ההלכה היהודית או הנוצרית. בישראל, דרך אגב, אין חוקה - והבסיס לחוק האזרחי הם חוקי המנדט הבריטי והשלטון העות'מאני. מעט מאד חוקים מבוססים על ההלכה היהודית, וגם נגדם יוצאים כל הזמן קולות. אז שוב, מהות של איזו מדינה מבוססת על הנצחה גזעית של עם אחד ודת אחת?

עגייב

New member
לא ראיתי את החלקים האחרים של הסרט

אבל אני כן רואה תוכנית שעוקבת אחרי נוצרים במדינות ערב באלג'זירה הדיקומנטרית..וראיתי פרק על הנוצרים במצריים, דווקא הם די קרובים לשלטונות ובעלי מעמד חזק יחסית, זה מה שמצטייר מהתוכנית....אבל הבעיה במצריים היא יותר עמוקה, חלק מהנוצרים אכן סובלים שם בעיקר מהרחוב, מהעם שחלק ממנו דוחה אותם בדיוק כמו בשאר מדינות ערב...וזה מה שעצוב באמת...מבחינת השלטון ובמיוחד השלטון המצרי הוא אכן חרא כלפי העניים כולם...לא הרבה שונה מישראל רק שאצלנו עוני נמדד אחרת כי אנחנו כביכול מדינה "מערבית" עאלק...

עגייב

New member
אהרון חמוד התקציבים של אלג'זירה

יותר גבוהים מתקציבי כל הערוצים הישראלים שהיו ויהיו יחד , אלג'זירה זכתה לתוארים ומעמדים בינלאומיים שגורמים לתחנות כמוCNN רק לקנא...אלג'זירה ערוץ ממלכתי ניטראלי לפחות בכל מה שנוגע ליחסי ערבים ערבים..בהנחה שבסכסוך הישראלי ערבי אז הוא יותר בעמדה ערבית בדיוק כמו שהטלווזיה הישראלית בעמדה ישראלית...

בטח פרס א-זרקאווי מטעם אל-קעידה

או חצי סהר הטרור הבי"ל. כתבי אל-ג'זירה בשורה של ארצות נחשפו כסוכני טרור.

respecta1

New member
../images/Emo6.gif ניטראלי אהבתי.

יותר גבוהים מכל הערוצים הישראלים שהיו ויהיו יחד? זה כבר שקר, התקציב שלהם הוא 30 מיליון..לערוץ 10 שהוא עוד חלש יחסית לערוץ 2 ביזבז 5 מיליון דולר וזה רק על סדרה אחת ............. CNN מקנאים? חחחחח..תחלס נראה שסתם ניסת לפאר אותם, אבל מה לעשות - אין במה שאמרת אמת.

עגייב

New member
30 מליון?

אולי זה התקציב של משרדיה בישראל והרשות... אלג'זירה חוץ מהערוץ שכולם מכירים שהוא ערוץ שזוכה לרייטנג שמתחרה עם CNN , מדובר בעשרות מליונים של צופים...יש עוד 3 ערוצי ג'זירה ספורט, ג'זירה ילדים, ג'זירה דיקנמוטרי( שהוא אגב מפיק סדרות וסרטים ברמות מאוד גבוהות ותקציבי עתק, ג'זירה אנגלית שמשודר מארה''ב ,ואלה שאני מכיר...5 מליון $ נשמה זה אולי רק שכר המגישים בחודש אחד בג'זירה אחד... וזה ערוץ שיש לו משרדים בכל העולם..בכל חור בעולם יש משרד ואולפן. בקשר לניטראליות של הערוץ, אמרתי שהוא ניטראלי בכל מה שקשור לסיקורים שלו בעולם הערבי ובכלל ואפילו בסיקורים שלו לסכסוך הערבי ישראלי, רק שכמובן הוא מסקר חדשות לרעות ישראל מה שמטה את הכף לצד הערבי, בדיוק כמו הערוצים הישראלים שמטים את הכף לטובת ישראל.

מוחמד5

New member
אחלה ערוץ

אחלה תוכניות יש שם, עם הרייטינג שלו אי אפשר להתווכח . ערוץ פתוח לכולם, אין פלא שהאמריקאיים סלקו אותם מעיראק, המצרים ממצריים, וכל דוברי צה"ל ,שרים וחכ"ים ישראלים רצים להתראיין אצלם. אחלה ערוץ. פרסומות !! יקר מאוד לפרסם שם.

'אחלה' כמו 'אל קודס אל-ערבי' שהתלהבת ממנו

ומה'מידע' שהוא מפיץ. 'אחלה' כמו אל-מנאר. למה? כי הם אומרים ל'המונים הערבים' מה שהם אוהבים לשמוע: הרבה קונספירציות ציוניות-אימפריאליסטיות ונצחונות של כוחות השחרור' על ה'צלבנים' וה'כופרים' מאפגניסטאן ועד לבנון ופלסטין (אל-קעידה, חיזבאללה, חמאס ודומיהם). זה ש'דוברים ישראליים' רצים להתראיין אצלם מעיד רק על העליבות והאפסות של ה'דוברים' האלה המנסים בין הייתר לרדוף אחרי הקול הערבי. זה מזכיר לי איך האפסים המנהלים את המדינה הזאת התלקקו לראאד סלאח עד לפני זמן לא רב.

הבעייה עם העם קיימת גם בישראל, בזה אתה צודק..

אין מה לעשות - התקשורת הישראלית הרבה יותר פתוחה ונאורה מהעם שצורך אותה, לפחות בכל הקשור לחדשות ולאקטואליה. הבעייה בשלטון המצרי היא שהבסיס החוקתי הוא ההלכה המוסלמית - כלומר החוק אצלם מחייב את כולם לציית להלכה המוסלמית. מה שקורה בישראל מבחינה משפטית - אפילו לא קרוב לזה. לא רק שנוצרים ומוסלמים לא מחוייבים לקיים שום סעיף בהלכה היהודית, אלא גם יהודים כמעט שאינם מחוייבים אליה.

respecta1

New member
../images/Emo6.gif

"התקשורת הישראלית הרבה יותר פתוחה ונאורה מהעם שצורך אותה, לפחות בכל הקשור לחדשות ולאקטואליה." שאלוהים יציל אותנו אם זה המצב..
למזלינו הרב..זה לא

זה לא? אז איך אתה מסביר 90% מהטוקבקים

שצצים כפטריות אחרי הגשם על כל כתבה כמעט? ואל תספר לי שיש דעות שונות, את זה אני מבין ומברך - אבל השאלה שלי היא אחרת: מדוע 90% מאותה "דעת קהל" נוטה לכיוון הלאומני יותר ביחס לכתבות? האם זה לא מוכיח שהכתבות נועדו עבור קהל נאור ופתוח יותר מזה שצורך אותן בפועל?

respecta1

New member
סתכל כל כתבה.

תרבות הטוקבקיסטים פה זה תרבות של אנשי שוק, כל דבר רע רע רע.. הכל חרא, לא רק הערבים :) זה שקל לשמאל הנוטה קיצוני והערבים להסתכל רק על זה זה משהו אחר :) אבל בכללי בכל מקרה אתה לא יכול לקחת את הטוקבקים כמיצג..כי מה לעשות זה פשוט לא :)

ומי הם הטוקבקיסטים? לא מייצגים איכשהו את העם?

הרי תיאלץ להסכים איתי שאלה לא יצורים מהמאדים....... אם 90% מהטוקבקיסטים מביעים דעה מסויימת, אפשר להניח בקירוב שכך חושבים ברחוב. (וזה עוד בידיעה שרק מי שיש לו אינטרנט יכול לכתוב טוקבק, כך שאם הטוקבקים מוטים - זה אולי אפילו שמאלה ולא ימינה). ובענייני חדשות ואקטואליה, לא כל דבר כ"כ רע....... לא ראיתי שעל חיסול מחבלים בעזה מגיבים 90% שזה רע...

respecta1

New member
מה הקשר.

לא יצורים ממאדים, סתם איזה 2000 אנשים בסך הכל שכולם דיי משועממים ולא, לא אם 90 אחוז מביעים דעה מסוימת אי אפשר להניח שחושבים כך אף אחד, כי ז פחות או יותר כמעט תמיד אותם אנשים..ולהגיב טוב על חיסול זה בעצם בהפוכה להגיב רע :) בכל מקרה תראה כל כתבה שאתה רוצה, אין כמעט כתבות שאין אליהם רוב של תגובות טיפשיות ורעות..

למעלה