חיים בזבל.

הבעיה היא מדינה שבה המיעוט שואף לחיסול המדינ

הבעיה היא מדינה שבה המיעוט שואף לחיסול המדינה בה הוא חי שיש לו בעיה עם הגדרת המדינה בה הוא חי שבה המיעוט משתף פעולה עם אירגוני טרור שבה המיעוט תומך באירגוני טרור ומדינות אוייב בזמן מלחמה זו הבעיה האמיתית

אם המיעוט הערבי היה באמת כמו שאתה מתאר

היה פה לבנון. העובדה היא שיש הסכמה רחבה בתוך המיעוט הערבי, שיש לכבד את החוק, ורוב רובם של הערבים הולכים לעבודה בבוקר, מבצעים אותה כמו שצריך, וחוזרים למשפחתם בערב. זה אתה שהולך ומחפש בנרות כל אבן שאיזה נער בן 16 זורק (כי אצלו בבית כנראה החליטו שהחוק הציוני לא נחשב, או אולי הוא התלהב יותר מדי מהנראטיב הפלסטיני) - ותולה את האשמה בציבור הערבי כולו. השאלה מה אתה חושב להשיג בזה? אתה חושב שלערבי X יש שליטה על מה שמבצע נער Y בעיר Z? או שסתם היית שמח יותר לקום בבוקר ולגלות שבמדינת ישראל אין ערבים, ואתה מבקש לקדם את הנושא ע"י העלאת רף השנאה לערבים? (ואם נניח שזה כך, מדוע מפליא אותך שיש גם ערבים שהיו שמחים לראות אותו הדבר רק הפוך? ופועלים בדרך דומה?)

צר לי שאני ואתה לא רואים את אותו הדבר

לפי דעתי ערביי ישראל מחכים לשעת השין ראה את איתיפדת אוקטובר 2000 זה לא היה משהו סופנטני זה היה משהוא יזום ומתוכנן

האם רוב הערבים השתתפו באופן זה או אחר

במהומות של אוקטובר 2000? אתה ודאי יודע שרק כמה אלפים השתתפו מתוך למעלה ממליון שגרים כאן, וגם מתוך אותם אלפים, הרוב רק הפגינו בשקט ורק כמה מאות התפרעו. אכן, כנראה שהיה כאן משהו יזום ומתוכנן. כמה באמת השתתפו בתכנון וביוזמה? לא יותר מכמה עשרות. כלומר, רוב הערבים תושבי ישראל כלל לא ידעו על היוזמות, וכלל לא השתתפו במהומות. בכל זאת הם צריכים לשמוע ממך הכללות כאלה המכוונות אליהם - ומי יודע כמה מהם ילכו ויקצינו רק בגלל זה. לגבי שעת השין, אין ספק שיש ערבים שמחכים לשעת השין, ויותר מזה - יש אפילו כאלה שנלחמים באופן פעיל כדי להקדים אותה. במה זה כ"כ שונה ממך? אתה לא מחכה ל"שעת השין ההפוכה"? כמו שאתה חושב ששעת השין ההפוכה תביא פה שלום צודק, כך חושבים אותם ערבים, שהשלווה תגיע רק דרך הרצחנות.

mike00

New member
אני כמעט מסכים איתך עופר....

הבעיה שלי עם אלה שלא לקחו חלק במהומות או בתיכנון שלהן היא שלא שמעתי אותם יוצאים נגד אותן מהומות... בעיני שתיקה כהסכמה... תקפוץ לבילעין ביום שישי ותראה איך מפגינים יהודים חוברים לפעילי שמאל שבאים ממדינות זרות,ואיך שתי הקבוצות חוברות לתושבים ערבים,ואיך כולם ביחד מתעמתים עם חיילי צה"ל,חלקם באלימות.. אני אמנם בז לשלושת הקבוצות האלה,אבל מה שנסיתי להגיד הוא שאצל היהודים תמצא מגוון רחב של דיעות ואת כולן מביעים בקול רם וללא בושה.....

mike00

New member
נשלח מוקדם בטעות...

לסיום,מכיוון שאפשר לשמוע את מגוון הקולות של המפגינים היהודים אני יודע שהם קיימים את הקולות שאני לא שומע אני גם לא מודע לקיומם,בדיוק כמו שאני לא מודע לקיומם של הערבים בישראל שמתנגדים למהומות,ההיפך,אני שומע גם מאלה שלא לקחו בהן חלק גיבוי מלא לפעולות אלה...

יש בזה משהו, אבל הפרשנות שלך לא שלמה..

האם אתה מאמין שאין מגוון דעות בציבור הערבי? זה נשמע לך סביר? אכן, אין להכחיש - לציבור הערבי יצא דימוי של מקובע, ואפשר להבין על מה הסטיגמה מתבססת - הציבור הזה מוצאו בחיי שבט וחמולה. בחיים שכאלה, כשההורים, הסבים והדודים תקועים לך בת#ת, ו"לכבד אותם" זו מילה מכובסת שתרגומה האמיתי הוא "לציית לכל הדרישות שלהם" - אין לך הרבה סיכוי להביע דעה שונה מזו של מה שנתפס כ"מיינסטרים". אלא שהיום זו בעיקר סטיגמה שתופסת רק לגבי חלק מסויים בציבור הערבי. תתפלא לשמוע שישנה התעוררות בנושא הזה, והמגמה רק הולכת ועולה. אין ספק שבנסיבות אחרות, ערבים רבים לא היו חוששים לומר שהם מתנגדים לזריקת אבנים ובקבוקי תבערה, ובכלל מתנגדים לאלימות. אלא שאם ערבי "יוצא נגד המהומות" בנוכחות יהודים, חבריו עלולים לפרש זאת כהסכמה גם עם הירי של המשטרה, ועם סגירת התיקים - ואת זה כמעט שאין ערבי שירצה.

respecta1

New member
מכבסת למילים יפה לבעצם מה שקורה בשטח

שמי שירים את הראש, יותקף.. אם מילולית (לרוב) או פיזית.

זה נכון אולי ב- 2% מהמקרים, וגם זה בהגזמה.

אתה חושב שכל הערבים ערסים? תתעורר.... ב- 98% מהמקרים פשוט יחשבו משהו כמו "חבל על ההשקעה, זה בזבוז זמן - הבנאדם הזה קצת דפוק", ופשוט יתרחקו ממנו. בד"כ זה מספיק ולא צריך יותר מזה כדי שהבנאדם יבין שלא כדאי לו להביע דעה כזו. אבל רגע...... גם "תמוז רקוב" אמר עלי משהו דומה כשהבעתי דעה שלטעמו יש בה כדי להיות קצת "לטובת הערבים"...

respecta1

New member
נו זה מילולי

האמת באמת הקצנת את הדעות שלך :) אבל בכל מקרה הוא אחד מתוך 10 אלף שיקבלו את הדעה לרוב לא יסכימו אבל יקבלו - זה ההבדל

respecta1

New member
לפני כחודש

היה איזה ארגון ערבי שהיה מוכן להפגש עם הממשלה בלדון בשירות לאומי כחלק משוויון מלא, בחוץ עמדו חברי ועדת המעקב - בשביל לזהות את הפנים.

mike00

New member
שאלת שאלה קשה עופר..

מצד אחד אני נוטה להאמין שיש מגוון דיעות במגזר הערבי,אם אני אאמין אחרת אצטרך להצביע לחי"ל בבחירות הקרובות ולמרות שאני נוטה להסכים עם חלק מדבריו של ברוך מרזל אני עדיין לא רואה אותו כאופציה ראשונה וגם לא שניה לתת לו את קולי בקלפי.. מצד שני אני מחפש בנרות את "הקולות השפויים",מחפש ולא מוצא,אז אולי הם קיימים,אולי קשה להם להביע את קולם,אולי ואולי ואולי.... אותי לא מעניין מה הם חושבים בתוך בתוכם,מה שאותי מעניין הוא לשמוע את הקול הזה....לא להאמין בתוך תוכי שהוא נמצא שם מתחת לפני השטח אחרת מה הטעם שלי בלחפש להגיע ל"שלום בית" אם שום שינוי מהותי על פני השטח לא עומד לקרות? לי אישית כבר נמאס מהתירוצים,חמולות וכאלה כבר לא ממש מעניין אותי מה הסיבה למה שקורה,אותי מעניין המצב האמיתי,זה שמשפיע על חיי היום יום שלי,שלך ושלהם..... ביום שבו אני אראה שיש לי פרטנר ל"שלום בית" המדובר,אחד כזה שמוכן לעשות שינוי מהותי אני אהיה מוכן לעשות שינוי כזה בעצמי,עד אז תודה אבל לא תודה.....

אושרי 7

New member
דיברת יפה מייק...

אל דאגה... את "הקולות השפויים" שהשמאל מדבר עליהם אי אפשר לראות או לשמוע. אבל סמוך עליו... הם קיימים... אם הוא אומר שהם קיימים אז הם קיימים, לא צריך הוכחות... ישנם אנשים שהעובדה כי רוב מוחץ של הערבים מתנגדים לקיומה של ישראל ותומכים בטרור פשוט בלתי נתפסת עבורם... הם פשוט יאחזו בכל תירוץ שיאפשר להם לראות את מה שהם רוצים לראות.

אושרי 7

New member
עופר - תראה לי מנהיג אחד!

תראה לי מנהיג ערבי אחד שיפנה אל עמו בערבית ויגיד שהוא מתנגד לאלימות הפלסטינית. תראה לי מנהיג אחד שטוען כי לישראל יש זכות קיום כמדינה יהודית. אחד. אתה כותב שיש התעוררות - איפה ההתעוררות הנזו, אני רוצה לראות אותה. איפה "שלום עכשיו" שלהם? המיעוט שאתה מדבר עליו הוא כ"כ קטן עד שהוא לא שווה התייחסות. הערבים מפולגים בתוך עצמם בנושאים רבים מאד, אבל השנאה כלפי ישראל היא נקודה אחת המאחדת את כולם.

עגייב

New member
כנראה ששכחתם שגם יהודים השתתפו במהומות

טבריה ונצרת עלית שני מוקדים של התפרעיות עם המון נזקים...בטבריה תקפו מסעדות של ערבים וגרמו נזק רב לריכוש וגם תקפו את המשטרה שניסתה לפנות אותם, כנ''ל בנצרת עלית תקפו ערבים ואת המשטרה... רק שההבדל הוא שהמתפרעים בטבריה פיזרו עם מים, אבל המתפרעים באום אלפחם פיזרו עם אש חיה.

לא לא שכחתי, גם לא את החייל שירה בחיפה

על מסעדות "של ערבים", ולא את הפורעים ששרפו את "שווארמה חאזן". ככה זה - ערסוואתים דפוקים יש בשני הצדדים. אתה צודק שבטבריה פיזרו עם מים וגו', אבל שכחת עוד הבדל: המתפרעים באום אלפחם הפתיעו את ישראל, והיו מסונכרנים דווקא עם ערפאת שהפך באותו יום לאוייב. המתפרעים בטבריה לא הפתיעו במעשיהם, אלא רק במיקום, והמלחמה שלהם לא היתה מכוונת כנגד השוטרים - לכן היה ניתן לפזר אותם עם מים. אתה יכול להיות בטוח ומשוכנע ששוטר מופתע שחייו בסכנה, יירה בכל אחד מבלי לבדוק האם הוא יהודי, ערבי או בריטי......

למעלה