חיים לאחר המוות

G o v er n o r

New member
"רק לענות על השאלה שלך שניסית

להגיד כאילו אין דרך שזה יכול להיות" איני רואה תשובה. כל שאני רואה הוא צרוף לא שגוי של כמה חלקי דיבר ליחידה אחת, לכאורה תקינה מבחינה תחבירית, ותו לא. היכן התשובה?

שאלת איך רואה נשמה מחוץ לגוף ואיך

נוצרת התמונה ועניתי לך שהמדענים עוד לא גילו איך אבל אתה לא יכול להוכיח שזה לא יתכן .ובכל מקרה אני לא ניסיתי להוכיח שזה נכון כי זה רוחני והמדענים עוד לא גילו אז לא אכפת לי שתגיד שאי אפשר להוכיח את זה אבל אתה לא יכול להגיד שזה לא יתכן בכלל

G o v er n o r

New member
אי אפשר להוכיח קיום ענין זה _בדיוק_

כשם שאי אפשר להוכיח קיום אלהים. אלה שני מושגים לא חשובים ("רוחניים", בכפל המשמעות)...

vizini

New member
אמור לי מי חברך ואומר לך מי אתה...

איך קוראים לחוש הזה? חוש-חש? ומה הוא האיבר שאחראי לחוש זה?

G o v er n o r

New member
האם ה"נשמה" יכולה לראות מה טמון

בכיסי? אין לי שום בעיה עם "תחזיות" של מקובלים. אני רק דורש שהן תפורסמנה לפני קרות הארועים, והתאמתן למציאות תבדק לאחר קרות הארועים, באופן מבוקר. לא אתפלא אם יתברר כי הצלחתם נמוכה מזו של כהנת האורקל מדלפי...

דוד1000

New member
גלגול נשמות

גלגול נשמות המקובלים יודעים שהנשמות של רוב האנשים החיים עתה, אינן מצויות בפעם הראשונה בעולם. מעשיו של האדם קובעים את עתיד נשמתו. אם אין לו חובתו נוספים שעליו לתקן בעלום הזה, הנשמה מסיימת את שהותה כאן ושבה אל מקורה העליון. אם נותרו חובות, הנשמה - או חלק ממנה - ממשיכה לבוא אל העולם הזה עד אשר יושלם תיקונה. קורה לעתים שרק ניצוץ אחד של הנשמה חוזר אל העולם הזה. הרמב"ן (רבי משה בן נחמן) כותב בפירושו לספר איוב, שגלגול נשמות הוא תשובה משמעותית ביותר לשאלה הידועה: מדוע קורה בעולם הזה שצדיק ורע לו, רשע וטוב לו. אדם מתייסר בגלל חטאים שחטאו אנשים אחרים, שבגופם שכנה נשמתו בגלגול קודם. מאידך, הוא גם מקבל שכר בעד מעשים טובים שנעשו בגלגול הקודם. השיבה לעולם הזה היא עונש עבור הנשמה. היא מתנגדת לכך ואינה חפצה לרדת. מלאך מאלץ אותה להיכנע ולרדת. סוד הגלגול הוא "התגשמות" מלאה של הנפש, המתקשרת עם הגוף החדש עד סוף חייו. היהדות מדברת גם על תופעה הנקראת סוד העיבור, זוהי ירידה זמנית של הנפש לעולם ברגע שאדם מקיים מצוה - יורדות ניצוצות של צדיקים לעולם הזה, דרך נשמתו. ככל שהאדם מרבה בעשיית מעשים טובים, מתרבה מספר נפשות הצדיקים היורדות, והעולם נעשה טוב יותר. העושה טוב באופן תמידי, יכול לזכות אפילו לניצוץ מנשמת משה רבינו. נשמת הצדיק באה גם לאדם החוזר בתשובה. הבא ליטהר - מסייעים לו מן השמים, נאמר בתלמוד. אפילו אדם בן-דורנו, שעשה הרבה מעשים טובים, מסוגל למשוך את נשמתו של צדיק אל העולם הזה. שהרי נאמר על ידי חכמינו: "לא קיים דור שלא יהיו בו אנשים כאברהם, יצחק ויעקב". נשמתו של הצדיק יורדת אל האדם משתי סיבות. האחת: היא עוזרת לנשמתו של האדם לתקן את עצמה ולהתעלות לרמת הצדיק. והשניה: גם נשמתו של הצדיק מתעלה, על ידי העזרה וההשתתפות עם אנשים אחרים בקיום מצוות ומעשים טובים. גדולת הצדיקים מתבטאת בכך שגם לאחר מותם יש להם, כביכול, תולדות בעולם הזה, כלומר, יש להם זכות ללמד ולעזור לאנשים חיים, כשם שאדם עוזר לבנו. כאשר אדם מקיים מצווה, נפש-הצדיק זוכה בחלק ממצווה זו, שהרי היא משתתפת בקיום-המצווה. לעומת זאת אם האדם חוטא אין הצדיק נושא בעונשה. שהרי הצדיק "משאיל" את נשמתו לאדם החי רק לצורך עשיית מעשים טובים. אם האדם מתחיל לחטוא, הצדיק פורש ממנו כאורח שהתקבל בצורה לא יפה. יש לדעת, כי הזכות ל"רכישת הנפש" של הצדיק אינה מוקנית על ידי כל מעשה טוב. היא ניתנת רק בעד מצווה חשובה במיוחד או עבור מצווה שאדם מקיים בהתמדה ולאורך זמן רב. http://www.arachim.co.il/ArticlePrivet.asp?tid=56&page=12 http://www.manof.org.il/shb.asp?y=1847

G o v er n o r

New member
בס"ד. המקובלים אינם יודעים דבר,

והיו גוועים ברעב לו נסו כוחם במלאכה כלשהי. הם שורדים רק הודות לאהבלים המאמינים בסגולותיהם...

vizini

New member
ולמה היא מוגבלת מחוץ לגוף רק לתחום

של האור הנראה? למה אף אחד מהדיווחים לא מדבר על ראיה בתחום האינפרא אדום? ומה קורה לעיוור מלידה? האם אין לו נשמה?

דוד1000

New member
עיוור מלידה

עיוור מלידה רואה כאשר הנשמה שלו מחוץ לגופו. יש מקרים של מוות קליני של עיוור מלידה שראה וסיפר מה שעשו בגופו המת שחוקרת כבר שנים ארוכות וברצינות רבה מאוד את הנושא היא הפסיכיאטרית האמריקאית הנודעת אליזבת קובלר-רוס. "אני יודעת מעבר לכל צל של ספק, כי החיים ממשיכים לאחר המוות הפיזי", כך מסכמת רוס מחקר של למעלה מ - 20 שנה. מטבעי אני מאוד סקפטית, ועל כן בחנתי בקפידה כל היבט של החוויה הזו. גיליתי, למשל, שאנשים שמגופם נקטעו אברים, סיפרו כי כשעזבו את גופם, כנשמות שוב היו שלמים. יתר על כן, עיוורים מלידה תיארו בפני בדיוק מדהים מה לבשו האנשים שהיו בחדר בו גופם היה מונח, אילו תכשיטים ענדו ומה עשו. זה הרי בלתי אפשרי! כיצד הם יכלו לדעת זאת?" http://www.ayalla.net/life.html

vizini

New member
אני שוב שואל: איך הם רואים בתחום

האור הנראה? למה הם רואים ראיה סטרבוסקופית ולא בזוית מרחבית של 360 מעלות?

G o v er n o r

New member
אהם, הזוית המרחבית הנפרשת מנקודה

היא 4 פאי סטרדיאנים (steradian), או 41253 מעלות מרחביות (square degrees)...

G o v er n o r

New member
נו, מדוע לא אמרת? כבר בדקתי הכל

עבורך ואיני אלא צריך להושיט לך בכפית. ואגב, גם אם אין פרט מסוים קשור לנושא, בכל זאת רצוי לתקן טעויות. vizini השליך לך פתיון שגוי ואתה בלעת אותו כבכורה בטרם קיץ והוכחת שאינך מבין מהי הזוית המרחבית הנפרשת מנקודה...

G o v er n o r

New member
אימבציל/קרטין1000 אומללי, אינך מבין

את משמעות המלה נסוי. "האנשים שמעידים חיים היום" נו, אז מה? אראין אותם והם יאמרו שוב "עובדה, חלמתי", וחוץ מרשום העדויות ומיונן (מי ראה את ישו מושיענו, מי ראה את בודהא, מי ראה את מוחמד) - לא אוכל לעשות עם החומר דבר. אנשים ב- cardiac arrest הוזים. זהו. ההזיות הן בחלקן פרי-תרבות (אמונה). אין מכאן שום ראיה לקיום נשמה בנפרד מגוף...

דוד1000

New member
הוא לא אומר חלמתי . הוא אומר מי

הוא היה בגלגול הקודם ואומר את המספר האישי שלו לפני שהוא היה במקום של הגלגול הקודם שלו.

G o v er n o r

New member
בס"ד. אז הוא אומר. אין חוק האוסר

עליו לומר. זה חלק מן התרבות הדרוזית, ואלה הטוענים שהם גלגול זוכים לכבוד כיוון שזה נחשב לאשוש אלמנט חשוב במסורת. לא נערך שום מבחן מבוקר. את מספר תעודת הזהות של המנוח, ידע הילד? את ארבע הספרות של הסיסמא הסודית של כרטיס האשראי של המנוח, ידע הילד? את המספר האישי של המנוח יכול היה הילד לקרוא ולשנן מן המצבה בבית הקברות בפאתי הכפר...big deal יש לך ספור על גלגול בילד יהודי? לא כל כך. כיוון שאין זה אלמנט מסורת יהודית...

למעלה