חיים של פרנסה..

חיים של פרנסה..

איך אתם מתמודדים עם פרנסת הבית? בקלות? עובדים קשה ומתפרנסים בכבוד? יש מישהו שהגיע ח``ו למצב של פת לחם?

ahiad8

New member
משתדלים לעמוד בכוחות עצמנו

אם זה משהו שהיה קשה לי להשלים איתו לפני החתונה זה שאני אצטרך עזרה מההורים ( ב"ה אנחנו נשואים כבר ארבע שנים והשתדלנו להסתדר הכוחות עצמנו). היה שלב שלא עבדתי בערך שלושה חודשים, זה היה מעט אחרי החתונה (חודשיים אחרי) וטיפסתי על הקירות בבית הן משעמום והן מטרדה של פרנסה, בשלב הזה גם ישבנו ודיברנו ואשתי פלטה בשיחה כי היא לא מכירה את האדם אשר נישאה לו, (הייתי מאוד מוטרד באותה תקופה מפרנסה). והיום ב"ה שנינו עובדים ומתפרנסים בכבוד, הדרך עוד ארוכה עד לרווח כלכלי אבל כל דבר בעיתו. ואיך אצלך בחור כארזים?

גם אנו שנינו ב``ה עובדים

יתכן שאצלינו המצב מעט שונה מרוב חברי הפורום משום שאנו ב``ה משפחה בת 7 נפשות וההוצאות הם רבות יותר, וישנם לפעמים הוצאות חריגות שאין לזוג עם ילד או שניים. ב``ה אנו חדורים אמונה כי ``מזונותיו של אדם קצובים לו מר``ה ועד ר``ה``..

אותי לימדו

שמזונותיו של אדם קצובים לו, זה ביטוח לאומי! מי שמתאמץ יותר יש לו יותר, ואני למדתי באופן אישי... "שצריך להתאמץ שלא להתאמץ" ומי שעדיין לא למד עד עכשיו שיקשיב.... כתוב "בזעת אפך תאכל לחם" שמי שמזיע אוכל רק לחם! מעבודה לא עושים כסף! עושים אולי קצת משכורת קצת פרנסה... ומי שעובד אין לו זמן לעשות כסף.... אז לסיכום: הכסף נמצא לנו בין הידיים ... רק לפתוח את העיניים ...

ואותי לימדו

שמזונותיו של אדם קצובים לו פשוטו כמשמעו! אפשר לשנות רק ע``י תפילה! אגב, מי מחפש כסף?

לא נורא....

ללמוד תמיד אפשר... אם לא מאחרים אז מנסיון אישי... אשמח לשמוע מה שינית על ידי תפילה...אני ניסיתי לא הצליח לי... וכן... כל אחד מחפש כסף. כסף הוא אמצעי לכל דבר,,, ושקרן מי שיגיד לך שלא מעניין אותו כסף!

לולי התפילה..

הייתי היום במקום ובמצב אחר לגמרי, לא כאן המקום לפרט. כל אחד והניסיון שלו. אחד בפרנסה אחד בבריאות השלישי בילדים. ``קרוב ה` לכל קוראיו``.. לכל אשר יקראוהו ``באמת``.. אני משתדל לא לשקר ואני אומר לך שאני לא מחפש ``כסף`` אני מחפש ומתפלל לפרנסה בכבוד..

yuvalmines

New member
למה תמים

אני יכול להגיד לך שלא כסף זה המטרה אלא חיים של כבוד זה שהכסף הוא אחד האמצעים לזה לא הופך אותו למטרה וגם לא גובה המשכורת הוא מה שיקבע אם אתה עשיר או לא / חי בכבוד או לא יכול להיות שיש לך משכורת של 15000 בחודש אבל ההתחייבות שלך משאירות לך בסוף מכתב מהבנק שחרגת מהמסגרת

יש כמה כללים בחיים!

כח הרצון,,,שמעת עליו? אם אתה משכנע את עצמך שאתה לא רוצה אכן לא יהיה לך! אם תרצה במשו הוא יגיע אליך,, תחשוב חיובי יהיה חיובי תחשוב שלילי יהיה לך שלילי, אפרופו אמונות טפלות ותירוצים למצבים או חשבונות שמיים , כגון בגלל שעשית כך קרה לי כך וכך , או אם אעשה מעשה פלוני יהיה לי בזכותו כך וכך... כל זה שטויות לדעתי!..... ואל תחפש לך אשמים למצבים. ראיה נכונה קדימה תביא אותך למינוף הרצוי (אם יש רצון) ולא שיכנועים עצמיים למצבים קיימים ,,, השינוי הוא בידיינו! מסכנה: את החוט האדום של מערת המכפלה תיקשור על רגל של חמור לא יהיה לו עיין הרע!

באמת ככה לימדו אותך? שרק ע"י תפילה משנים?

לא נניח ע"י צמצום ההוצאות והגדלת ההכנסות? *וגם תפילות* ? אני שואלת ברצינות.

הגבתי לדבריו של מאוד מיוחד

ברור שחייבים בראש ובראשונה להשתדל כמה שאפשר בלי קשר לתפילה, לא יתכן שאדם ישב בחיבוק ידיים ויתפלל שתיפול עליו פרנסה. לגבי ``מזונותיו של אדם`` אם נגזר על אדם שמזונותיו יהיו ח``ו מועטים למרות שהוא עובד וכו`, אפשר לשנות זאת רק ע``י תפילה.

candy77091

New member
היום אנשים מפונקים

וכל הזמן העיקר בוכים שאין כסף. אני מכירה המון אנשים שאומרים שאין להם כסף אבל מתעקשים לאכול רק לחם טרי שנקנה בבוקר ממאפייה או שלא מוכנים לאכול פירה שהוכן אתמול ושהה לילה במקרר. אין דבר כזה היום אנשים שרעבים לפת לחם.יש כאלה שחיים בצמצום.הבעיות העיקריות זה לאנשים שהם חולים ולא יכולים לטפל בעצמם או יש להם הוצאות ענקיות על תרופות וגם הם לא יכולים לעבוד..

עלה קטן1

New member
אם הזכרת

כאלה אנשים גם אני מכירה היא עובדת מרוויחה את ה 5000 הוא בעל עסק ויוצא כל חודש בין 15000 ל- 25000 ותמיד אני שומעת ממנה אין לי אני חייבת לחסוך
ליפני כמה שבועות היא דיברה איתי על העניין ובסוף השיחה שניסיתי לעודד
אותה היא מספרת לי שהם נוסעים לבית מלון רביעי עד שני

candy77091

New member
אנשים שחוסכים ולא מתפנקים

ולא חולים וכאלה שלא יכולים לעבוד אינם רעבים ללחם. בלבד זאת המדינה היא מדינה סוציאלית בעלת מדיניות חברתית. אם יש בנ"א שהוא הומלס הוא יכול לתבוע את המדינה והיא חייבת להעניק לו קורת גג.

פנינית13

New member
אני מאחלת לך מכל הלב

שלא תדעי מחסור תקראי מה שכתבתי בהמשך ואולי תביני שיש מצבים שהמדינה לא עוזרת להיפך היא רודפת אחרי אנשים עם גבית כספם ועם קנסות היו תקופות בחיי שאמרתי בליבי לא יכול להיות אנחנו במצב כזה קשה ולאף אחד מהמדינה הזאת לא אכפת ? ובאמת לא היה עם מי לדבר ואם את מדברת על ביטוח לאומי אז תדעי לך שבתקופה הקשה בחיי עוד רדפו אחרי מביטוח לאומי והורידו לי את קיצבת הילדים ועוד הוספתי להם 700 ש'ח בחודש .אז אני מבקשת ממך אל תגידי אין אנשים רעבים בארץ שלנו כי אני כאן עדה חיה למציאות העגומה .ועוד דבר שאני נזכרת ברגע זה .היתי תורמת לאיזה מפעל חסד וביטלתי את התרומה והתקשרו אלי ואמרו לי שאני התחיבתי וזה כמו נדר .אז אמרתי לו שהמצב קשה ועכשיו אני מבקשת שאם הם יכולים שיעזרו לי הם עכשיו .ומאז לא שמעת מהם.והם רק דוגמא קטנה אם תרצי יש לי הרבה סיפורים כמולחיות בלי חשמל בלי מים ובלי גז ובלי טלפון בבית. ומקרר ריק שיהיה לך יום טוב

למעלה