חיים של פרנסה..

candy77091

New member
אוקיי בסדר.לא לזה התכוונתי לא משנה

זה עניין רגיש ומורכב ואני מבינה.

פנינית13

New member
באמת שהענין לא רגיש

וזה כן משנה לי מה את חושבת וכאן זה המקום אני לא כועסת וגם לא מנסה להשתיק

candy77091

New member
אני חושבת שעם כלכלה נכונה

ניתן להגיע למצב טוב יותר במקרה ושניכם עובדים.. אוליי יש דברים שלא שמתם לב אליהם ולא חשבתם עליהם.וגם לי זה קורה שהכסף מתבזבז סתם. ושוב אני לא דנה אותך לשום כיוון.

חגיתל2

New member
גם אנחנו 7 נפשות

אנחנו גרים ביישוב בשומרון שהשירות נמוכה, אבל אנחנו חייבים להחזיק רב וזה הרבה הוצאות. היו 3 שנים בלי וזה היה ממש בלתי נסבל! אין לי בעיה לקבל בגדים לילדים ולהעביר מאחד לשני. עשיו היינו צריכים לקנות סנדלים, בנתיים קניתי רק לשני הבנים ולקטן יותר אני מחה כי הוא גדל ממש מהר (ממידה 18 תוך 5 חודשים למידה 23) לשתי הבנות עוד לא קניתי, נחה קצת ואולי נמצא זול יותר. את מתנת יום ההולדת ה- 30 שלי מההורים, ניצלתי כדי לקנות לבן שלי בן ה - 6 אופניים. הוא מחכה לזה הרבה מאד זמן, הבעיה שגם בן השלוש וחצי רוצה מאד. בקיצור זה לא נגמר, העיקר שב"ה לא רעבים ללחם ובע"ה שלא נרעב. מה שכן ראיתי איך עם כל ילד באה עוד ברכה.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

או שמא ברוכה השבה?
אני מבולבלת פתאום...

חגיתל2

New member
אצלי זה בר לא אמונה זו ידיעה

אם הייתי יכולה הייתי מפרטת לך ילד ילד ואיזו ברה (גשמית-י רוחנית זה די פשוט) הוא הביא איתו. אולי רק אצלי זה ככה?

חגיתל2

New member
לפרט לך את כל היסטוריית הפרנסה שלנו?

בגדול אחרי או לפני כל לידה, זכיתי בקפיצה בעניין הפרנסה. כל לידה גרמה לך שבגלל או בזכות, קיבלתי פרוייקט גדול שקידם אותי או בתנאים טובים יותר. אני יודעת בדיוק לכל ילד איזה שפע הוא הביא. ושלא תבין לא נכון, לא בגלל השפע הזה הבאתי לעולם ילדים, אני רק אומר ששיקולי הפרנסה לא היו שיקול.

yuvalmines

New member
ב"ה פרנסה משמיים

כרגע רק אני עובד מאילוצי לימודים וילד. ב"ה מאז שהתחתנו לא נזקקו לעזרת הורים או אחים שיתמכו בנו ואנו חיים בכבוד כמובן שהיו תקופות יותר לחוצות ותקופות מרווחות אבל גילינו את הסוד... הסוד הוא מעשרות.

שרונס21

New member
לא מקבלת את מה שכתבת!

תקרא שוב את התשובה שלך.... תחשוב שנית. ואסביר לך למה.. ה' אומר לנו "בחנוני נא בזאת" עשרו ומבטיח אני שתתעשרו. לצאת חוצץ כנגד כזו הבטחה??? ומנסיון אישי שלנו כזוג, ברגע שיש לנו הוצאה גדולה (שבד"כ נופלת על הרכב... ב"ה) אנו בודקים מעשרות. תמיד נמצא שקבלנו כסף ושכחנו לעשר. באחולי פרנסה בשפע ובכבוד לכולם!

כדאי לזכור ולהזכיר /tapuzforum/images/emo18.gif

מעשר כספים הוא מנהג, לא הלכה! וראיתי רבנים שכותבים שאין ענין להקפיד על מנהג זה כשהמצב הכלכלי של המשפחה קשה. אלא לזכור ש``עניי עירך (=ביתך) קודמים``.

../images/Emo18.gif ותתפלאי

אבל כל אנשי הדת ואנשי הרוח למיניהם מצליחים לגרום דווקא לאלו שאין שיקחו מאיין שילוו לא משנה מהיכן , ותשאלי למה... כדי שיתעשרו,,,תמימים! מנצלים את תמימות הציבור שלנו שחדור באמונה עיוורת (אם לא תעשה מה שאומרים לך אתה כויפר) ודוגמא אישית..(נראה לי שכבר העלתי זאת על הכתב) לפני חג הפסח רווח המנהג קמחא דפסחא , קיבלתי פון מאשיות חשובה בעולם הרבני שאתרום 10000 דולר למען הנזקקים במרכאות! (כספים אלו ברובם הולכים לכיסם של המארגנים ואחוז קטן יוצא לחלוקה לעיני המצלמות!) ובהטעימו שזו זכות גדולה וגם אזכה בברכה אישית מהאדמור ששווה הרבה מעבר לסכום המתבקש! כסוחר מיד הצעתי לו עסקת חליפין. אמכור לך את הברכה בחצי מהסכום.... כנראה שכשלת בעסקה זו ולא הצלחתי לשכנע אותו ... תכלס' הציבור שלנו אוהב לקנות לוקשים!!! ופראיירים לא מתים רק מתחלפים...

שרונס21

New member
התיחסות לבשו"ט ומאד מיוחד.

אכן זהו מנהג ולא הלכה. בתגובתי באתי להסביר כמה הענין הזה של מעשרות ברור כמביא ברכה בכסף. אני כמאמינה לדברי ה', מקבלת כמובן מאליו את הבטחתו! אין קשר בין הספור שהבאת, מאד מיוחד, לבין מה שאמרתי. חסרים אגודות ועמותות שלוקחים לכיסם כספים??? אז מה יוצא מזה שלא אתרום שמא יש אנשים שמנצלים זאת לטובתם?? הרי ה' רואה ללבב והוא יודע את כוונותי האמתיות בנתינת צדקה. מצידי שאף שקל לא יגיע ליעדו. זהו חשבונם של ראשי הארגונים להעביר את הכסף לנזקקים באמת!! אני את שלי עשיתי!! נק' נוספת: אתה בוחר לאן להעביר את הכסף!! אם אתה חושש מארגון מסוים שאינו נקי, תעביר את הכסף למקורבים אליך. חסרים אנשים בישוב, במשפחה ובסביבה הקרובה שזקוקים למעט עזרה? ולסיום,אשרי שאני אוהבת לקנות את ה"לוקשים" שה' אומר לי. והלואי וה' יתן לי את האפשרות להיות "פראיירית" ולהמשיך ולעשר גם כשמאד קשה!

למעלה