חיים של פרנסה..

yuvalmines

New member
למה לא

אם הם יכולים לעזור אז בברכה אני לא רואה בזה בעיה אלא אם כן זה לא שלהורים יש עודף מטורף והם מחליטים לצמצם טיפה כדי לעזור לכם מקווה במהרה שתצליחו להסתדר לבד

יש אנשים ויש אנשים

למשל גיסתי פנתה אלי לעזרה שביתם גדל הם הביאו 6 זאטוטים (אולי במיקרו גל ) בעלה לא עושה כמעת כלום עם עצמו , היא מנסה ככל שביכולה בעבודות מזדמנות שמכניסות פרוטות... ואני לא מבין!!!!!! למה להביא משפחה גדולה אם אי אפשר להחזיק אותה???? ובנוסף אבא שלה הוא אדם מלא בכסף! לא מוכן לתת לילדיו אגורה שחוקה! היאומן? זה מפוצץ אותי! אבל מה לעשות ...אנשים כאלו נופלים חדשות לבקרים, לא עושים חשבון,,, ועל הציבור לשאת אותם על כתפיים!

candy77091

New member
גם אני לא מבינה את זה אם כי אני לא שופטת

שום אדם כי אינך באמת יכול לדעת מה הסיבה שלהם לזה. יכול להיות שהבעל עם בעיות נפשיות שלא מאפשרות לו?או משה ושאתה לא רואה.

ב"ה לא חסר להם... ../images/Emo13.gif ועדיין בעיניי זה מעוות

הייתי רוצה להיות במצב בו איני זקוקה לעזרתם. (אגב, אנחנו לא מבקשים. הם נותנים בשפע מעצמם כל הזמן. ולמרות זאת לא נעים לי...)

yuvalmines

New member
אין ספק

ברור שהידאיל הוא להסתמך רק משולחנו של גבוה אנו גם אומרים "ולא לידי מתנות בשר ודם" אבל אם צריך ויש תיכולת או אם היכולת מגיע מהצד השני ללא בקשה אז זה מתקבל

מי שמתרגל לזה...מאבד כבר את הבושה!

כבר יודע לשכנע את עצמו שבעצם לבקש ולקבל זה צורך הגיוני ופראייר מי שלא מבקש או לא רוצה לקבל... כי בסך הכל הכל מלמעלה ע"י שזה שנותן הוא רק שליח ולא שייך לו כלום... ועוד סיפור ששמעתי על אדם שהוא "דרייבר" בעיברית הוא קבצן מכובד! הוא נוסע לכתובות ידועות ומביא את "הנזקק" ומתחלקים בשלל.... אני לא הייתי מתבייש במה שיש לו.. בכל אופן ניגש אליו יהודי הדור פנים שנקלע למצב קשה (גם לא בהכרח) וביקש הלוואה. כשהגיע פרעונה החליט המלומד המכובד שבעצם זה כספי ציבור ואינו מחויב להחזיר... ברעיון המוסרי שלנו כיום ... זה מאוד יתכן...הרי שום דבר הוא לא שלנו..הכל מלמעלה ... נבל ברשות התורה....

../images/Emo13.gif כנראה שהוא איש ציבור!

וזה בטח מגיע לו...הוא בן של ...בן אחר בן .נכד אחר נכד... מה לעשות זכות אבות זוקפת לו!

רק את יודעת?

יש דברים שאת צריכה ואין לך אותם בגלל מצב כלכלי? או שאלו מותרות... ורק ברווחה תרשי לעצמך?

עלה קטן1

New member
בהחלט

אם את רגילה לצורת חיים מסויימת וכרגע את לא יכולה להתנהג כך אז בודאי שיהיה לך קשה ורע

פנינית13

New member
המצב שלי כבר שנים

מאוד לא פשוט .ממש לא התכוונתי להשפך עכשיו אבל אני מרגישה שאולי בכל זאת אני יספר את הסיפור שלי אז ככה .התחתנובמצב כלכלי די סביר בלי חובות ועם דירת חדר עם השנים קנינו דירה יותר גדולה ילדתי 2 ילדים .ואז העסק נכנס לקשיים .חובות הוצאות לפועל היו מנת חלקנו באופן שוטף ויום יומי הגענו למצב שלא היה לנו כסף לטיטולים ומטרנה עוף לשבת ?זה ידענו רק כמה שעות לפני שבת אם יהיה כסף לקנות מפני שהנושים היו מגיעם לעסק ומרוקנים את הקופה .אני זוכרת מצבים שהיתי פוחדת להרעיש בבית שלא ידעו שאני נמצאת והילדם כמובן רואים הכל הגענו למסקנה שלא מכריזים על פשיטת רגל אלה מורים את הדירה והעסק ומחזירים חובות זה מה שעשינו אבל הכסף לא הספיק אז בעלי הוכר כחייב מוגבל באמצעים וכל חודש צריך לשלם סכום מסויים לנושיםחוץ מכמה אנשים פרטיים שאנחנו משלמים להם באופן שוטף כל חודש עד היום שזה 6 שנים .ברוך ה' היום לא רודפים אחרי מההוצאה לפועל וזאת ברכה גדולה וילדתי את בתי הקטנה אחרי 10 שנים וזאת הברכה הכי גדולה שלנו הילדים אז אין לי סיבה שיהיה לי רע כי היה לי פעם הרבה יותר גרוע ושרדתי בגאון הקב'ה שולח כוחות שאדם לא יודע איך הוא הצליח לעבור את היסורים שעבר אז תודה לכולם על העידוד וגם לעצמי שכתבתי וכך התעודדתי יש לי בעל ניפלא ואוהב 3 ילדים מקסימים ולפעמים מרגיזים אבל יש לי חיים שהרבה היו מיחלים שיהיה להם ועל זה אני מודה בכל בוקר ליושב במרומים תודה

שרונס21

New member
וואוו.ספור לא קל.

מכניס את כולם לפרופורציות.שתדעו ימים קלים ומרווחים יותר,בעזרת ה`.המון כוחות וחיזוקים!!

../images/Emo201.gif וכל זה יושב על הלב.... בטח שיהיה כבד.

את נשמעת לי אשה עם הרבה כוחות. אחת שמסוגלת להרים את הראש מעל המים גם בזמנים קשים... ראית הטוב שלך מעוררת השתאות!

פנינית13

New member
תודה אבל אני מבטיחה לך שכל אחד במצבי היה עושה

אותו דבר פשוט חיים או מתאבדים ואנחנו בחרנו לחיות והנה ברוך ה' מתפרנסים בכבוד מחזירים חובות ורואים עתיד טוב

למעלה