חיים של פרנסה..

אנשים כמוך אני צריך!

את מוכנה לתת אלי את המעשרות ואני כבר אדאג שלא יבוזבז .. אלא ילך למטרות נעלות בלבד! אני אמנם לא סוחר טוב. אבל למכור לוקשים אני חזק!

שרונס21

New member
תודה. יש לי שני אחים

שמקבלים ממני מעשרות. שם אני יודעת שזה לקיום שתי משפחות. החזקת לומדי תורה, באמת! אז... קח מספר.

candy77091

New member
הנה נזכרתי בשידור חי

אמר רבי אלעזר: "בואו ונחזיק טובה לרמאין, שאלמלי הן היינו חוטאין בכל יום, שנאמר 'וקרא עליך אל ה' והיה בך חטא' (דברים ט"ו ט')" (כתובות ס"ח.)

candy77091

New member
קיים דבר כזה אבל מנסיון

זה לא בדיוק ככה: כבר כמה פעמים קרה לי שפתאום משהו נשבר ונהרס ואז נזכרתי שלא עישרתי. מעשה שקרה השבוע: שכן דופק אצלינו בדלת (דפיקות חזקות ומלחיצות) בעלי פותח ואומר לו השכן שמישהו נכנס לך באוטו(אני כבר הבנתי שגנב נכנס ופרץ את האוטו) הסתבר שמישהו שבר לנו את הפנס הקידמי.מייד התחלתי לחשוב ,ונזכרתי שלא נתתי מעשר מהמשכורת שקיבלתי,מייד הרמתי טלפון ותרמתי. בעלי הלך למוסך והנזק יצא לו 120 ש"ח והוא סיפר לי שהשכן שנכנס לו ברכב התנצל ושילם לו.

yuvalmines

New member
ניסוי וטעיה

מבחינה הגיונית זה לא נראה ככה כי אתה מוציא כסף ואז בסה"כ נשאר לך פחות אבל במבחן המציאות הכל מספיק ולא בגלל שהתחלנו לצמצם הוצאות מה גרם לך לשנות את דעתך?

את דעתי שיניתי

בגלל שפיזרתי עקב אמונות טפלות שאכן זה יבא ליום פקודה ויעמוד לזכותי לצידי..מה שלא היה כך, היה לי דין תורה עם אנשים "מכובדים" שגרמו לי להבין איפה אני חיי. מהו עולם התורה .. כיצד עובדים הרבנים... מאוד דומה לשיטת היחוס... אם אתה בא ממשפחה מכובדת או אם זקנך ארוך כדי צורכו, או לחילופין גרמת למוסדות המקורבים לרב לדיין לשמנם רק אז אתה זכאי לדין מוצדק...ולא דין צדק... לצערי....

yuvalmines

New member
אז חשבת להחליף

המעשרות לא קשורות לקומבינות מרבית הארגונים הם אנשים מוסריים העושים שימוש נכון בתרומות זה שנפגע ממקום מסויים לא צריך לגרום לך לפסול את הרעיון שבדבר

עלה קטן1

New member
ר' בחור אנחנו לא רחוקים ממך

לנו יש שישה נפשות במשפחה ומרגישים טוב את הלחץ הכלכלי אבל כמו שכתבת אנו חדורי אמונה אנו גרים בעיר הכי יקרה שכ"ד על 65 מ"ר 970 $=3400 ש"ח וזה עוד בזול שתיינו עובדים קשה מאוד ומתפרנסים בכבוד עכשיו המצב קשה מתמיד אבל זה בטיפול בעלי הוא דיבר עם הבוס על הלעה במשכורת שתבין עדיין לא עשינו קניות מפסח...

למה באמת ?

למה שלא תעברו למקום גם מרווח יותר גם זול יותר גם איכות חיים טובה יותר.. שכנים כלבבכם... מה הרעיון להתקע במקום יקר מיושן ובדוחק בכל המובנים? לא מצליח להבין!

עלה קטן1

New member
חשבנו על זה אבל

אנ מחוייבים לגור באיזור זה חב"ד.... בע"ה הכל יבוא על מקמו בשלום אחרי שבעלי דיבר עם הבוס והקצין במצבינו שאמר אין לי לחם לילדים

שיעשה חושבים!

אם עד כדי כך המצב! אולי שיצא לעבודה מתגמלת אחרת. לא חייבים להנעל על דבר אחד שנים... בטח אם זה לא מתגמל כראוי! את עובדת? עושה משו גם?

עלה קטן1

New member
בטח

פתחתי מעון ליפני שנה מנהלת אותו השנה יש לי 15 ילדים לעומת שנה שעברה 25 זה משפיעה ומשמעותי מעבר לזה אני 4 חודשים אחרי לידה כך שעדיין אנני מתפקדת כראוי היום נקבל תשובה מהבוס של בעלי שעות העבודה שלו הן לא מסודרות כ"כ מה שלא מאפשר לו לעבו בעו עבודה בשנים עברו הוא התעסק בגינון חצרות רקשהשנה זה בעייתי

candy77091

New member
אפשר ללכת למקום אחר ולעשות שליחות

מקום יותר זול ולא צריך לגור בשיכון חב"ד שעולה יקר יותר. אבל כמובן תעשו את החישוב שלכם.

עלה קטן1

New member
ממש לא שיכון חב"ד

השיכול למעבר הוא חמותי(איננה שומרת תורה ומצוות) חמי נפטר ליפני 4 שנים כשהיה בן 64 חמותי צעירה יש לה בבית שני ילדים 24 ו- 17 היא עובדת קשה מאוד בכדי לפרנס את עצמה וילדיה יהיה לה קשה נפשית לדעת שהתרחקנו ממנה בעבר גרנו בישוב בשומרון והיא חשבה שחרה עולמה היא בכתה לנו בטל' וכאלה אז אנחנו מפחדים שיהיה לה שבר נפשי בגלל זה בגלל זה אנחנו מחזיקים את עצמינו פה (אנחנו לא אוהבים שהיא באה אליינו בשעות לחץ כי היא לא עוזרת אבל אחרי הכל היא אמא)

candy77091

New member
אז זה נחשב לסיבה אחרת

כמו שכתבתי. יפה שאתם דואגים לה ומתחשבים במצב.זה באמת מצב רגיש וכל הכבוד לכם.

למעלה