חימום לקראת ufc 148

• פותח הנושא ok6
  • פורסם בתאריך

ok6

New member
חימום לקראת ufc 148

כמו שכולכם בטח יודעים הרימאץ' בין סונן לאנדרסון סילבה הולך ומתקרב,בפרומאים לקרב היואפסי מגדירים את אנדרסון (כמו בקרב הקודם שלו בריו) כGOAT.
הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם בנושא, האם אתם מסכימים\לא מסכמים עם ההגדרה הזאת ולמה (אם לא אז למי כן מגיע התואר).
בעבר היואפסי היו תמיד מדגשים את עניין הp4p בקרבות שלו אבל מאז הקרב מול אוקמי הם עברו לGOAT....
האם מדובר בעוד תעומלת דיינה וויט טיפוסית? או שהפעם באמת הוענק לו התואר בצדק?
אז מה אתם חושבים?
*GOAT =greatest of all times (הגדול ביותר בכל הזמנים)

danielmo1

New member
קשה קשה מאוד

קודם כל, מספר הניצחונות הרצופים הארוך ביותר בארגון
מצד שני, מחלקה מאוד בינונית שמצריכה יבוא מבחוץ פעם בשנה כדי להחזיק אותה בחיים

לומר עליו הגדול ביותר אי פעם? אולי כי אין את מי להכתיר כרגע (עד שג'ו ג'ונס יגיע לגיל 28 עם 20 ניצחונות רצופים ואז הם יכתירו אותו) הכי כשרוני עד ג'ונס? אין ספק בכלל, לוחם עמידה מחונן? אמת, אופי בעייתי (כמו על הלוחמים הגדולים באגרוף)? אין ספק

אני משאיר לכם את ההחלטה אני לא יכול לקבוע
מה שכן, הוא מפסיד את אחד מ3 הקרבות הבאים שלו (הגיע הזמן לא?)

mbenyaacov

New member
יפסיד ללומברד, הענק הירוק האנושי,בגלל הסמים

אבל רבאק, אפילו שלום ברד ינגב איתו את הרצפה, מה שהו עשה עד היום מבחינת יכולת ותזמון, לא ראינו מאף אחד. ג׳ונס יהפוך לגדול מכולם רק בגלל שהוא הגיע ליו אף סי צעיר, אבל לא היה אומן תזמון כסילבה. מקווה שאראה יום אחד מישהו כל כך מיוחד בהיבט הזה בעתיד.

zanshin

New member
אני לעולם לא אשכח את מה שהוא עשה לגריפין

מ2:35 לסוף הקרב עד 2:18 לסוף הקרב, בUFC 101.
הרגשתי כאלו אני רואה סרט פעולה מוגזם ולסילבה יש כוחות-על.
אני יודע שגריפין הוא לא דוגמה ללוחם ברמה אבל בכל זאת צעקתי בנוקדאון ב5 לפנות בוקר.
ובקשר לGOAT. עד סוף ההודעה לא הבנתי למה אתה קורא לעכביש "עז" חחחח. אבל ברצינות, קטונתי. הוא לוחם אדיר אבל קשה לי לתת תואר כזה גרנדיוזי למישהו.

AmitNHB

New member
שיטת האלמיניציה מובילה אילו.

מי אם לא הוא ? פידור ויתר על התואר ברגע שסרב ללכת ל UFC, ג'ונס נראה כמי שעשוי להיות מועמד רציני אבל לא כרגע. ב LW הדבר הכי קרוב לאלוף דומיננטי שהיה לנו זה פן והוא בטח שלא. זה משאיר אותנו עם אנדרסון ו GSP ובניגוד ל GSP שהתמקד רק ב 170, אנדרסון ידע גם הצלחות ב 175~ וב 205, גם אם לא הצלחות כבירות, זה עדין שם אותו לפני GSP ובמילא יש לו גם רצף ארוך יותר עם יותר הכרעות למרות שמבחינת עוקמ המחלקה, advantage GSP.

fatnoam

Active member
בקשר למחלקה החלשה

אני די מסכים למה שכתבת, אבל אני לא חושב שאנדרסון ניקה מחלקה חלשה.

בפשטות, אני לוקח את הדוגמא מה-NBA, שזה משהו שאני באמת מבין בו בניגוד ל-MMA שאני סתם אוהד פשוט.

תמיד אומרים על ג'ורדן, שהוא היה ענק, אבל בויכוח מול קובי יש לקובי יתרון בנקודה הזו שהוא פשוט פגש תחרות גדולה בהרבה ממה שפגש ג'ורדן. זו כמובן שטות גמורה, מהסיבה שג'ורדן היה כל כך טוב, שהוא גרם לזה להיראות כאילו אין באמת תחרות ממשית.

ככה סילבה לדעתי. הוא היה כל כך טוב ודומיננטי במחלקה, ככה שהוא גרם לשאר המחלקה להיראות עלובה. כמו כן, השלטון שלו היה כזה חזק שאני מאמין בכל ליבי שלוחמים ניסו להיכנס למחלקות אחרות, כי ידעו שפשוט אין להם מה לחפש ב-MW. אני מסתכל על עצמי כלוחם חדש שמגיע לארגון, שנע על התפר שבין MW ל-LHW או בין MW ל-WW, אין שום סיכוי שהייתי מנסה להתקדם ב-MW, כי אני יודע שפשוט לא ניתן לערער על המלך.

AmitNHB

New member
לא חלשה אבל לא חזקה כמו 170. אני מסכים עם מה

שאתה אומר על בחירות שעשו לוחמים אחרים להילחם למשל ב 205 בגלל אנדרסון אבל לגבי הכדורסל בגלל שאני לא כזה מבין, אז תקן אותי אבל מי לעזזל אומר לקובי היה יתרון על ג'ורדן ? קובי ? קובי שלקח 3 אליפויות מתוך ה 5 שלו עם שאק - לו יש יתרון על ג'ורדן ? אני כנראה לא מבין כלום בכדורסל. מחר יגידו לי שללברון, שצריך את השוטינג גארד הכי טוב ב NBA ואצ אחד מה PF-ים הכי טובים ב NBA בשביל סוף סוף להביא טבעת, יש יתרון גם ?!

fatnoam

Active member
אתה לא יודע מזה מעריצות קובי בפורומים

תבוא לפורום NBA תראה איזה דפקטים יש שם.

ג'ורדן מבחינתי הוא ישות מעל ענף הכדורסל, אי אפשר להשוות אליו אף אחד.

moriarty

New member
מסכים - ג'ורדן לא שייך לדיון

הדיון הוא על היורשים של ג'ורדן, לא על שחקנים שווים לו ברמה.
אני עדיין זוכר איך כשהייתי בתיכון הייתי קם ב3 בלילה לראות את ג'ורדן משחק. ידעתי שאני צופה בהיסטוריה.

fatnoam

Active member
בשיאו

יותר אנשים בעולם ידעו מי זה ג'ורדן, מאשר מי זה ישו.

אין לברון, קובי, או כל אחד אחר בענף ספורט אחר שישתווה לזה.

ok6

New member
דעתי בנושא...

קודם כל גילוי נאות,
אנדרסון סילבה הוא הלוחם השנוא עלי ביותר,במשך כל השנים שאני צופה בספורט אני לא יכול לחשוב על לוחם שאני יותר סולד ממנו.
לצערי בפוסט הזה אני לא יכול להתייחס להתנהגות\ערכים או כבוד זה נטו ביצועים בזירה.
אבל למרות כל "השנאה" חשוב לומר שתמיד הערכתי את היכולות שלו בזירה,אין ספק שמדובר בלוחם מחונן הוא ממש פנומן בזירה (שבא לו) את זה אף אחד לא יקח ממנו.
מהרגע שראיתי אותו בפעם הראשונה פרייד היה קל לראות שמדובר בלוחם יוצא דופן וזאת למרות שני ההפסדים המאוד "הזויים" לו לצ'ונאן ובמיוחד לטאקאסה שניהם אגב בהכנעות.
אז כמו במקרה פדור הבנתם כבר שאני לא חושב שהפסדים מעטים (לא משנה למי) מהווים פקטור גדול, השאלה שנשאלת היא את מי ניצחת?
אנדרסון הראה יכולת מדהימות בכלוב ובזירה ויש לו המון ניצחונות לעומת מעט הפסדים (נלחם למעלה מ10 שנים אם אני לא טועה) אבל השורה התחתונה היא כזאת: אנדרסון בחר להלחם בקטגוריית המשקל החלשה ביותר בספורט ( כן הרבה יותר מהויוויט) את זה תוכלו לראות לאורך כל השנים,ולא רק זה אנדרסון הוא לייט הווייוט טבעי (תראו את הקרב מול גריפין לדוגמא) אם אני משלב את שני הגורמים האלה אני לא מסוגל לקרוא לו הטוב ביותר.
היריב הכי טוב שהוא ניצח לאורך הקריירה הוא דן הנדרסון (ניצחון ענק למרות העובדה שהנדו בא פצוע) שאר הנצחונות פחות מרשימים בלשון המעטה.
אנדרסון הוא המידלוויט הטוב ביותר אי פעם אבל בשבילי הוא תמיד יהיה "ראש לשועלים" במידה והוא היה לוקח את החוגרה בלייט הויוויט שזו הקטגוריה שהוא היה צריך להילחם בה (או צובר נצחונות מול ירבים ראויים שם)הייתי מעניק לו את תואר goat בלי לחשוב פעמיים.
אז מי כן? כרגע פדור(אשמח להסביר מדוע אבל אין לי כח להקליד כבר) בעתיד זה יכול להשתנות וכנראה ישתנה תלוי מה נראה מסיינט פייר וג'ונס, בספורט הזה הכל אפשרי.
סורי על החפירה...

YardenBu

New member
אני לא רוצה להצית אש, אבל פידור

לא נחשב אצלך כ"ראש לשועלים" אחרי שהוא בחר שלא להגיע ל-ufc? ולא שזה אומר משהו, אבל זה קצת מצחיק שסילבה ניצח מישהו שפידור הפסיד לו, כשפידור קצת גדול יותר פיזית מסילבה.

ok6

New member
ממש לא להצית אש זה שאלה לגיטימית

שוב אני אומר שאני לא מסכים אם הבחירות של פדור (וכן הוא בחר בגישת "ראש לשועלים" בסוף הקריירה לפחות הוא בחר להשאר בהויוויט) אבל ברוב הקריירה שלו הוא נלחם בארגון עם המחלקה הטובה יותר,מחלקה שהוא פיזית היה בה אולי הכי קטן (חוץ מאיגור שירד בסוף למידלוויט בפרייד)מה שמראה לך שטכניקה ואינטלגנציה הביאו אותו למעמד שלו בניגוד ליתרון בגודל.
תשמעי אני משהו כמו 78 ק"ג 1.78 ועמדתי ממש ליד פדור ביפן והוא היה יותר רחב משמעותית אבל בגובה ובריץ' הופתעתי לראות שההבדלים ממש קטנים (ישנתי באותו המלון עם הקבוצה שלו).
אנדרסון סילבה מסתובב ביום יום על 220 פאונד (פדור 230 וקצת והוא לא חותך לקרבות) על 1.88 על ריץ' מטורף ...
בנוגע להפסד להנדו- דבר ראשון פדור נלחם בהנדו בסוף הקריירה כשהוא כבר לא מה שהוא היה בפרייד (עצוב לומר אבל זה נכון) בניגוד לאנדרסון שפגש אותו כמה שנים אחורה ועם פציעה בגב,אבל נצחון זה נצחון אז שיהיה...
שוב אני חוזר ואומר אי אפשר לשפוט לפי הפסדים- אנדרסון הוא לוחם ענק אבל הוא הפסיד לשתיים מהלוחמים הכי גרועים שהיו בפרייד (במיוחד טאקאסה שקטן ממנו משמעותית והגיע מפרו רסלינג! ) ועוד בהכנעות,ואם אני אומר שהם הכי מהגרועים בפרייד תסמכי עלי שהם לא היו שוס כי בפרייד לא היו חסרים יפנים מפרו רסלינג ללא כישורי לחימה.

YardenBu

New member
אבל באותה מידה אפשר גם להגיד

שהנדו לא היה אותו דבר כשהוא נלחם מול פידור. לי באופן אישי אין עז, מקסימום רשימה של 5 מובילים כי לא נראה לי שאפשר לדרג לוחמים מתקופות זמן שונות או משקלים שונים בכזאת קלות. אני רק מנסה לשאול אם יש מצב שפידור מקבל אצלך הקלות בנושא הזה. לא שזה רע, כן? גם אצלי יש כמה לוחמות שמקבלות יחס מועדף:)

judoboxer

New member
טועה ומטעה, קרא והפנם.

ידידי היקר,

לענ"ד הינך טועה ומטעה,
אתה כותב: "אנדרסון בחר להלחם בקטגוריית המשקל החלשה ביותר בספורט".
מה פירוש אנדרסון בחר ???
זו הקטגוריה שלו, נקודה !
האם לאחר שניקה את המחלקה בצורה יותר ממשכנעת, והוכח מעבר לכל ספק שבקטגוריה זו הוא מס' 1, חלה עליו חובה כלשהי לעבור קטגוריית משקל, וזאת רק על מנת להוכיח לך ולשכמותך שהוא תותח בעוד קטגוריות?
האם באמת קטגוריה זו ברמה נמוכה ו/או חלשה ? מי מוסמך לקבוע האם קטגוריה חלשה ?
האם יתכן שזו קטגוריה מאוד חזקה, ורק לצופים בבית יש "טעות אופטית" , וזאת אך ורק עקב ההרס והחורבן שהשאיר סילבה אחרי שמרח את שאר הלוחמים, קרי, "הפרשי רמות משמעותיים" שלכאורה מציירים את כל השאר באור מאוד לא מחמיא ?

משכך, הנני מסתייג מהקביעות הנחרצות,
אנדרסון לא בחר בקטגוריה חלשה, נקודה.
אנדרסון, ביכולתיו הפנומינאליות מול המחלקה, גרם ליושבי הסלון לאילוז'ין שהמחלקה חלשה.
ואם דבריי בקריאה ראשונה נראים הזויים, תקרא את התגובות על המחלקה של ג'ונס.
לסיכום:
כל מחלקה שבה קיימים מס' טוענים לכתר שיכולים להחליף חגורה בכל קרב בינהם, תחשב בעיני המתבונן כמחלקה חזקה.
ומאידך, מחלקה אשר בה קיים לוחם דומיננטי, קרי, מנצח ביתר קלות ומוחץ אף משפיל את יריביו, תחשב "בשל הטעות האופטית" כמחלקה חלשה.

ok6

New member
טועה ומטעה?

דבר ראשון כל מה שכתבתי הוא רק דעה,שום דבר מעבר אף פעם לא טענתי שזו האמת המוחלטת, עכשיו בנוגע לטענה שלך לגבי הלחימה בקטגורית המידלוויט- אני לא חושב שאנדרסון צריך להלחם בלייטהויוויט בגלל שהוא ניקה את קטגוריית המידלוייט אני חושב שהוא צריך להילחם שם כי זו קטגורית המשקל הטבעית שלו (בהתאם לנתונים הפיזיים שלו) ולכן ציינתי את הקרב שלו עם גריפין מקודם(גריפין הוא לייטהויוויט ענק ואנדרסון לא בדיוק היה קטן לידו בקרב בלשון המעטה).
אני לא חושב שסיינט פייר צריך לעבור מחלקה למרות שהוא שולט בשלו זמן רב בגלל שהוא נלחם במחלקה הטבעית שלו....
לגבי הטענה על איכות המחלקה- תראה אני לא אוהד חדש בספורט, ראיתי לוחמים גדולים באים והולכים אז אני בספק אם עניין האשליה אכן משפיע עלי כמו שאתה טוען.
את התגובות על המחלקה של ג'ונס אני מכיר (חדש בפורום) מה שכן אני יכול לקבוע בוודאות שזו מחלקה טובה בהרבה ממחלקת המידלוויט,איך אני קובע את זה? פשוט מאוד אם תסתכל לאורך השנים על הקונטנדרים והאלופים בשתי המחלקות תוכל לראות בבירור מי הקטגוריה האיכותית יותר.
כמה דוגמאות: ביספיניג ומוניוז שירדו למידל וויט היום שניהם בטופ של המחלקה מה שהם לעולם לא השיגו בלייטהויוויט,בזמן שליוטו מצ'ידה ואוונס נלחמו על התואר אנדרסון נלחם בטאלס לייטס,לא חסרות דוגמאות ואם תרצה אני אשמח להוסיף..... (אין מה לעשות לאורך השנים תמיד מידלוויט נחשבה למחלקה רדודה גם לפני בואו של סילבה וממש לא בגללו).
אנדרסון סילבה הוא ילד מחונן בכיתה טיפולית, זו תמצית כל הסיפור בעיני.
דרך אגב, ג'ונס בעצמו דיבר על כך שהוא מתכנן מעבר להויוויט בעוד 3 קרבות אז אני חושב שמיותר להשוות אותו לאנדרסון בקטע הזה (שוב במידה והוא אכן יעשה את המעבר).

drorm5

New member
סילבה עשה משהו שייזכר לדורות..

כמה שאני שונא את הלוחם הזה, הוא עשה משהו שקשה לי להאמין שמישהו יגיע אליו (אולי ג'ונס):
14 נצחונות רצופים באירגון הכי גדול בעולם, לפחות 9 הגנות על התואר (לא יודע כמה בדיוק), ניקוי מחלקה, נצחונות במשקלים גבוהים יותר, נוקאוטים מדהימים ועוד ועוד...

יש מי שיגיד שגם צ'אק לידל, מאט יוז, רנדי קוטור וכו' עשו דברים דומים, אבל שוכחים דבר אחד: הרמה כל הזמן עולה וסילבה עדיין בפיסגה.

ok6

New member
לידל וקוטור הם שניים מהלוחמים הכי

אוברייטד בתולדות הספורט, הם יכולים רק לחלום על זה שהם בליגה של אנדרסון מבחינת הישגים ויכולת,אין מה להשוות בין ביניהם לאנדרסון.
מאט יוז עם כמה שאני לא סובל אותו לפחות יזכר בצדק כאחד הלוחמים הטובים ביותר בהיסטוריה של הספורט (טופ 10 של כל הזמנים לדעתי) בזכות ההישגים שלו בזירה ובכלוב לא בזכות יחסי ציבור.

yair_bar

New member
מנהל
ילד, על מה אתה מדבר?

זמן רב לא ראיתי מישהו שכותב כאלו שטויות בכזה בטחון

צ'אק לידל היה לוחם אדיר עם מאזן 20-3 עד שהוא איבד את זה.

אגב, אצלו לא היה יתרון של ריץ' כמו סילבה או ג'ונס. אל תטעה - ג'ורדן היה ג'ורדן לא כי הוא היה סנטר של 2.20 בלתי עציר. הוא היה ג'ורדן כי הוא היה בעל מבנה גוף הכי סטנדרטי שיש ועדיין הגיע להישגים שלו.

בגלל זה אני כן מעריך את פיודור כי הוא לא היה תפלצת גופנית. בגלל זה לא תשמע אותי אומר שאוברים הוא הכי טוב שיש

הגדולה של רנדי קוטור הייתה היכולת שלו לנצח למרות חוסר הכשרון ולמרות שבמשקל הכבד הוא נלחם נגד יריבים שלרוב היו גדולים ממנו פיזית ועדיין ניצח. אבל הוא לבטח לא היה הגדול מכולם.

בכלל, להכריז על מישהו שהוא הגדול מכולם בזמן שהוא נלחם זו לא חוכמה. דבר איתי אחרי שההפסדים יגיעו. כבר ראיתי פה בפורום איך הכריזו על מאצ'ידה שהוא יהיה בלתי מנוצח ואותו דבר על ולסקז ועוד ועוד.

ok6

New member
סורי בכדורסל אני ממש לא מבין כלום

אבל אני חושב שבmma יש לי קצת יותר הבנה, לפני שאתה קורא לי ילד ואומר שאני מדבר שטויות תנסה לבדוק את העובדות קצת יותר לעומק.
צ'אק לידל אף פעם לא היה לוחם אדיר ואם זה מה שאתה חושב כנראה שאתה הילד פה, בתור מי שעוקב אחרי mma יותר מ11 שנים ומתאמן בסטרייקינג 16 שנים אני חושב שיש לי הבנה מסוימת בספורט (לפחות בסטרייקינג).
צ'אק לידל היה לוחם שהתחרה בארגון עם מחלקה חלשה מאוד רוב הקריירה,כשהוא הגיע לפרייד הוא לא זכה לאותה הצלחה (את הקרב שלו מול רמפייג' ב2003 ראיתי בקהל בטוקיו דום) הוא היה לוחם עם סנטר אדיר,טייקדאון דיפנס מעולה,נוקאוט פאוור אבל סטרייקינג מאוד מרושל מה שעבד לו מול גרפלרים ובלפורט (קרב שלא הגיע לו לנצח) ביואפסי עד שהלך לו הסנטר(הגיעו לוחמים טובים) ואז הנפילה (הצפויה מאוד) שלו הגיעה.
כל פעם שהוא נלחם מול סטרייקר טוב הוא אכל מכות קשות אבל הסנטר שלו היה שם בשביל להציל אותו ולנצח לו את הקרב (ממליץ לך לראות את הקרבות שלו עם פלה,גיא מצגר,אוברים אבל בטח לא ראית אותם כי לא משדרים אותם בקאונטדאון של היואפסי, בעיקר הקרב של מצגר שמזכיר את טוד דאפי מול רוסו) הוא עשה את ריצת האליפות שלו על אותם הלוחמים פעמיים (כמה נוח שהיו תפורים למידותיו ותשים לב לעוד משהו כנראה שהמחלקה הייתה כל כך עמוקה שהוא היה צריך להלחם מול קוטור ואורטיז פעמיים כי יהיה חבל לתת לו עוד קרב עם ג'רמי הורן הגדול שהוא בכלל מידלוייט אבל את זה לא מספרים בקאונטדאון).
ב2005 כשהיה את טורניר המידלוויט השני של פרייד הוא בחר לא ללכת (או שדיינה וייט עשה בשבילו את הבחירה המתבקשת) ובמקום שלחו את בלפורט, למרות שצ'אק היה הפוסטר בוי בשיאו (מעניין למה? כנראה עוד נוקאאוט מרמפייג' לא מצטלם טוב לפרומואים של היואפסי).
צ'אק לידל היה בארגון הנכון בזמן הנכון(ועם המון המון מזל לאורך הקריירה) אבל אף פעם הוא לא היה לוחם אדיר לא משנה כמה הייפ דיינה וייט יעשה לו,אני לא אכנס להפסדים שלו אחרי אורטיז 2 כי גם הלך לו הסנטר וגם לראשונה הגיעו ליואפסי לוחמים איכותיים למחלקה שלו.
תבדוק טוב מי נמצא במאזן ואולי כדאי גם לראות את הקרבות שהביאו לו מאזן כזה לפני שבאים בהכרזות.
לעניין רנדי קוטור אין לי כוח להכנס אז פעם אחרת...

למעלה