חינוך מיני (Sex Education) עונה 3

didalf

Well-known member
השוואה בין חינוך מיני לסרטי נעורים אמרקאים
בדיוק ראיתי את זה לא מזמן,
הייתי מוסיפה - 10 דברים שאני שונאת אצלך - אוטיס תכנן לעשות מסיבה קטנה וכשמישהו צלצל בדלת הוא אמר זה X עם הגבינה משהו כזה (זכור לי מאד מעורפל) ואז הגיעו מלא אנשים, בדיוק כמו בסרט. (ויש קטע דומה גם בילדות רעות, אבל זה היה ממש דומה ל10 דברים)
ועוד ילדות רעות - בעונה 3 יש קטע של ויויאן הולכת ונופלת לפח:-D
והיה עוד משו בעונה 3? אהה כן כבר ציינתי שיעורי החינוך המיני שהסתכמו ל "אל תעשו סקס כי תכנסו להריון ותמותו" כמו בילדות רעות.

מילי08

Well-known member
היתה לי פעם תוכנית לענות על השרשור הזה :-/
אני כבר לא זוכרת מה רציתי להגיד וגם אני לא אקרא עכשיו את הכל, אבל בקצרה (יש מצב שחלק כבר כתבתי?!):
* אחד הדברים היפים בסדרות בריטיות זה שהם לא עושים עניין מזוגות מעורבים או מדמויות ראשיות שחורות. נדמה לי שגם כתבתי כבר שמאוד אהבתי כאן את החברות בין אוטיס ואריק. בלי טיפת הומופוביה או עניין גברי מאצ'ואיסטי שגברים לא מתחבקים.
* גם החברות/ משיכה בין ג'קסון וקאל נעשתה בצורה מאוד יפה.
* עוד משהו שאבתי, בניגוד לסדרות אמריקאיות, זה שלא משכו עניינים יותר מידי. הגילויים לא חיכו לסוף העונה כדי ליצור דרמה אלא התגלו תוך כדי, בצורה די טבעית בין דמויות.
* מאוד אהבתי שאדם לא נשאר כלוא בתוך העברין דמיקולו שעשו אותו בהתחלה. סיפור ההתבגרות וההתפתחות שלו היה נהדר. והוא הפך להיות אחת הדמויות הטובות בסדרה. ולחשוב שקצת התלבטנו אם אריק בחר נכון בסוף עונה 2..
* גם אבא שלו התגלה כפחות דוש ויותר קורבן של הנסיבות.
* לילי ואולה לא הצליחו לעניין אותי במיוחד. גם העניין המוגבר של לילי בפורנו חייזרים היה קצת מתיש בשלב מסוים
* איזק היה מעצבן מאוד. וזה גם משהו שאהבתי. השיתוק מוחין שלו לא היה עיקרי ולא הפכו אותו למסכן או לחף מבעיות בגלל זה. אבל הוא היה מעצבן
* הסיפור עם המנהלת היה מוגזם. אני מבינה שרצו ליצור דמות שונה מהמנהל הקודם וגם רצו להפתיע אותנו ולהביא אותה כשמרנית בהפוך על הפוך, אבל כל הסיפור שלה היה לא אמין בעיני. זה שהיא רצתה ליצור סדר בבית ספר זה דבר אחד וסבבה, אבל שאר ההתנהלות שלה היתה לא הגיונית.
* ג'יליאן אנדרסון פשוט מעולה. אני מאוד נהנית ממנה.
* גם ג'ייקוב היה חמוד רוב הזמן, במיוחד בפרקים האחרונים כשראינו אותו כדמות יותר עגולה.
* איימי היא מותק אמיתית, וגם החברות שלה עם מייב מהממת (הפכים משלימים); החיוך של אריק מסנוור!; רובי היתה חמודה לפעמים ולא הגיעה לה מה שאוטיס עשה

נראה לי שזהו. מתישהו אקרא את התגובות שלכם

LeAnnDyIan

Well-known member
היתה לי פעם תוכנית לענות על השרשור הזה :-/
אני כבר לא זוכרת מה רציתי להגיד וגם אני לא אקרא עכשיו את הכל
גם אני התחלתי לראות את העונה לפני כמה ימים אבל כשראיתי כמה תגובות יש בשרשור הזה די נרתעתי|חבול|

טוני החתול

Well-known member
מנהל
רק קצת תגובות
רובי היתה חמודה לפעמים ולא הגיעה לה מה שאוטיס עשה
מה הוא עשה לה?
היא הייתה בת זוג מגעילה אליו רוב הזמן ולקח לה הרבה זמן להיות בן אדם יותר נחמד ובסוף היא באמת נפתחה והייתה חמודה.
אבל כל מה שהוא עשה זה אמר לה את האמת שהוא לא אוהב אותה. היה יותר גרוע אם הוא היה משקר לה.
* גם אבא שלו התגלה כפחות דוש ויותר קורבן של הנסיבות.
כל אדם (או כמעט כל אדם) שהוא דוש הוא ככה כתוצאה ממשהו שנעשה לו או קרה לו. זה לא פותר אותו מהאחריות על דברים שהוא עשה.
זה לא פותר את אדם מהאחריות על כך שהוא היה אלים מאוד כלפי אריק. אבל לפחות אדם מכיר במה שהוא עשה והתנצל.
ההתנהגות של מייקל (אבא של אדם) היא גם תוצאה של הורה ואח נוראים (שבטח יש סיבה שהם כאלו) אבל הוא יותר גרוע כי הוא בשום שלב, לפחות בנתיים, לא מנסה לכפר על איך שהוא היה עם הבן שלו.

didalf

Well-known member
גם אני התחלתי לראות את העונה לפני כמה ימים אבל כשראיתי כמה תגובות יש בשרשור הזה די נרתעתי|חבול|
וול חלקן על העונות הקודמות כי חלק מהאנשים קינאו בשרשור היפה שלנו והשלימו את כל הסדרה ואז גם הגיבו על עונות קודמות.

מילי08

Well-known member
אבל כל מה שהוא עשה זה אמר לה את האמת שהוא לא אוהב אותה. היה יותר גרוע אם הוא היה משקר לה.
הוא די בגד בה, לא? כשהוא התנשק עם מייב. או שאני כבר לא זוכרת את סדר האירועים..
כל אדם (או כמעט כל אדם) שהוא דוש הוא ככה כתוצאה ממשהו שנעשה לו או קרה לו. זה לא פותר אותו מהאחריות על דברים שהוא עשה.
זה לא פותר את אדם מהאחריות על כך שהוא היה אלים מאוד כלפי אריק. אבל לפחות אדם מכיר במה שהוא עשה והתנצל.
ההתנהגות של מייקל (אבא של אדם) היא גם תוצאה של הורה ואח נוראים (שבטח יש סיבה שהם כאלו) אבל הוא יותר גרוע כי הוא בשום שלב, לפחות בנתיים, לא מנסה לכפר על איך שהוא היה עם הבן שלו.
אתה מאוד צודק. כתבתי את הדברים ממרחק של זמן מאז שצפיתי וזכרתי רק את תחושת האומללות שלו. בסופו של דבר כל אדם שנמצא בעמדת נחיתות ונראה מסכני כזה, מצליח לקבל ממני אמפתיה, ואני צריכה לזכור לא רק את המצב הנחות שלו אלא גם את נקודת הפתיחה.

למעלה