חיסון לקדחת צהובה..

חיסון לקדחת צהובה..

מישהו יודע מה הסיבה שזה בין החיסונים הבודדים שמדינות אף מונעות כניסה ומגרשות תיירים שלא עשו את החיסון הזה..?

cומcו

New member
לא נתקלתי מעולם שביקשו ממני פנקס חיסונים בתור

תיירת והייתי לפחות ב-30 מדינות, חלקן עולם שלישי וחלקן מערביות.

האם יש לך דוגמה למדינה שמתנה כניסה מתייר בחיסון?

cומcו

New member
הייתי בחלק מהמדינות שרשומות שם ולא ביקשו ממני

כלום.

לדוגמה בוליביה וברזיל, ארגנטינה, צ'ילה, אורוגוואי, יפן ועוד

את לא קוראת את הטבלה נכון

המדינות עליהן את מדברת הן תחת הספרה 2 וחלקן ללא ספרה כלל.
2 = Vaccination and Certificate required for travelers arriving from infected areas in countries currently infected with yellow fever

רק מדינות עם הספרה 1 בודקות פנקס עבור כל תייר.
אגב, זה באמת מתקיים, למרות שנראה לי שהטבלה לא מעודכנת.. כל ישראלי שביקר במלאווי, קניה יכול להעיד שבדקו לו את הפנקס חיסונים הצהוב בכניסה למדינה. (אלא אם הוא שילם שוחד?)

cומcו

New member
אכן, לא הייתי במדינה שרשומה בסיפרה '1'

הייתי אבל בפירו שרשומה בתור מדינה אנדמית ועברתי ממנה ל-3 מדינות ששכנות לה (בוליביה, צ'ילה ואקוודור) שמוגדרות ע"י הטבלה כסיפרה '2', קרי מדינות שבודקות כאלו שנכנסים ממדינות נגועות וכאמור לא ביקשו ממני כלום.

הדבר היחידי שבדקו לי זה סמים
וגם זה רק בכניסה לצ'ילה.

גם מפניה יש להזהיר

כאשר רושמים את התרופה הזו, יש ליידע את החולה שיש גם סיכון למות מהתרופה, אם כי מזערי, ולא לפטור אותו "התרופה בטוחה לשימוש".
מבחינת הקורבן שמתה מהתרופה הזו, הרופא שרשם לה אותה, בהנחה שאמר לה "התרופה בטוחה לשימוש" ולא הזהיר אותה מהאפשרות הזו, פשוט מעל בתפקידו וגם עבר על חוק זכויות החולה.
יחי ההבדל הקטן...

אם אתה מחפש 100%, רק המוות בטוח.

אני יכול להבטיח לך שבסוף (מתישהו) תמות.
כל השאר לא.
בעולם האמיתי תמיד מדברים על ביטחון מספק לצורך מעשי והוא תמיד יחסי במידה כזו או אחרת. אנשים בוגרים שחיים בעולם האמיתי מבינים זאת.

אולי תופתע

אבל אנשים בוגרים שלא פגשו את העמותה שלנו, כלל לא מעלים על דעתם שמוות זו פנטזיה אפשרית מחיסון.

trilliane

Well-known member
מנהל
מוות אפשרי מכל דבר. אפילו משתיית מים.

השאלה באילו אחוזים מדובר. בסופו של דבר כל החיים הם חישובים של סיכונים. אתה יכול לצאת עכשיו מהבית ולהידרס, אבל מן הסתם לא תשב בבית כל חייך... לחיות זה מסוכן, וגם פטאלי. כאמור, כולם מתים. אפשר למזער סיכונים, אי אפשר להוריד אותם ל-0. מזעור סיכונים כולל גם רפואה מונעת, כי גם מחלות זה מסוכן (אני מקווה שגם את זוכרים לספר בעמותה שלכם).

trilliane

Well-known member
מנהל
סליחה שהתערבתי בדיון, אני מקווה שזה בסדר

חבר (למען הסר הספק: לא כפר שמריהו, לא מכירה אותו) שלח לי קישור לפורום, מעניין אצלכם...
אני לא מבינה הרבה בנושא חיסונים אז אין לי מה לתרום מבחינת ידע, אבל אני מסכימה עם הגישה שנכתבה כאן מעליי.

מסכים איתך, אבל זה ממש לא הנקודה לגבי העמותה

שלהם. אם לא היכרת אותם עד היום, אולי עדיף שגם לא תכירי... (ראי הודעתי למטה).

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יכולה להתייחס כי אני לא מכירה...

אבל אם זו רוח הדיון ביניכם אולי חבל שהתערבתי.

הצצתי בינתיים בעד כמה שרשורים, האווירה כאן בפורום לא ממש מזמינה, איך לומר. יש לי מספיק דיונים סוערים בשלל פורומים אחרים.

באמת מתכון פשוט לחיים

כל דבר בחיים גורר עימו סיכונים, כולם יודעים את זה, מדוע לתת יחס מיוחד לתרופות?
אפשר לוותר על חוק זכויות החולה...

trilliane

Well-known member
מנהל
אה... אני חוששת שקצת פספסתי אותך...

אני נכנסתי לדיון בשלב שבו כתבת שאם קיים סיכון מזערי זה לא לגמרי בטוח, והמגיב מעליי כתב ששום דבר לא באמת בטוח, והכול יחסי... ובסך הכול הוספתי דוגמה ואנלוגיה שחיזקו את דבריו.

אכן כל דבר גורר עמו סיכונים ולכן גופים שלא רוצים להסתכן בתביעה משפטית כותבים לך גם סיכונים קטנים לצורך כסת"ח. אני לא משוכנעת שנותנים יחס מיוחד דווקא לתרופות כי זה נכון לא רק לתרופות; בשבוע שעבר נסעתי ברכינוע (סגווי) והמשכיר החתים אותי על הצהרת בריאות ועל טופס שאני מודעת לסכנות ואחראית לכל מה שיקרה לי (וזה לא כלי רכב מהיר, והוא קל ונוח לתפעול הרבה יותר מאופניים, למעשה).

באנלוגיה שלי הזכרתי אפשרות להידרס, ובתקשורת מדווחים כל הזמן על תאונות דרכים, ויש גופים שעוסקים רק בזה, והמדינה מחייבת כל נהג לנהוג ברישיון, ולעשות ביטוח, ויש תשדירים בגלגל"צ בלי סוף, ותשדירים בטלוויזיה, ומלמדים ילדים זהירות בדרכים (בילדותי היו שלל תכניות נהדרות של החינוכית
), ומשמרות זה"ב...

מה שניסיתי לומר הוא שיש בחיים סכנות גדולות מתרופות ובהחלט מזהירים מפניהן. מכיוון שהתרשמתי שאתה בעד שיזהירו מתרופות, נראה לי שאתה דווקא אמור להיות מרוצה מהעובדה שתופעות הלוואי מפורטות בעלון לצרכן, לא?
אז אני מודה שלא ממש הצלחתי להבין מה מפריע לך בכך.

פולספגן

New member
מפריע לו שזה מופיע רק בעלון היצרן ולא נאמר

ע"י הרופא.

אם נעשה אנאלוגיה לפרסום, זה מבחינתי מקביל לחוק האותיות הקטנות.

ששש, פולספגן, תני לה להבין בעצמה!

למה להאכיל אותה בכפית? הלו, מה קרה פתאום נהיית כל כך נדיבה עם המידע עד כדי כך שמינית את עצמך להיות פרשנית של מנהל הפורום?

משום שיש חוק

אם היה חוק האומר שעל כל משכיר רכינוע ליידע את הלקוח על סכנת תאונות - זה מה שהייתי מצפה ממנו לעשות, ולא לומר ללקוחות: "זה בטוח ומהנה - סע לשלום".
יש סיבה לחוק זכויות החולה וכרגע, לפחות לגבי חיסונים, הוא לא מיושם.

אני מרוצה מהופעתן של האזהרות בעלון היצרן, בדו"חות רשמיים של רשויות בריאות, במחקר, בפסיקה ובעדויות אישיות.
אני לא מרוצה מזה שהמתחסנים לא יודעים מזה, כי במשום ליידע אותם, עושים מאמצים גדולים להסתיר את זה - גם מהם וגם מציבור הרופאים.

למעלה