חיסון לקדחת צהובה..

trilliane

Well-known member
מנהל
מניסיוני לרוב לא אומרים, פשוט מחתימים...

וגם לגבי תרופות, כל אחד והציפיות והסטנדרטים שלו, אני מניחה; כשאני מקבלת מהרופא מרשם לתרופה אני לא מצפה שהוא ידקלם לי את העלון. אני מצפה שהוא יברר איתי את הדברים העיקריים והרלוונטיים (התנגשות בין תרופות, אלרגיות, היסטוריה משפחתית וכדומה – וכך גם קורה בפועל) ואין לי שום רצון שהוא יבזבז את הזמן של שנינו כדי לספר לי על תופעות לוואי נדירות שמתרחשות אחת למאות אלפים או יותר. המידע קיים ונגיש עבורי, אני יכולה לקרוא אותו אם אני רוצה.

לגבי חיסונים אין לי ניסיון אישי כי בינקותי מן הסתם לא דיברתי עם הרופאה, ובחיי הבוגרים התחסנתי בעיקר לשפעת ולא עשיתי זאת אצל הרופא אלא בחדר האחריות (לא הייתה שם הרבה שיחה מעבר ל"אני רוצה חיסון לשפעת" - "שבי פה ותפשילי את השרוול"). לאחר מכן ביקשו ממני להמתין חצי שעה לאחר החיסון, זה נוהל שהם הקפידו עליו בכל הפעמים.

והנה, לא הסבירו לך

"המידע קיים ונגיש עבורי" - נכון, בשביל זה בדיוק העמותה שלנו קיימת, כדי שהמידע יהיה קיים ונגיש לכולם (לא רק עבורך). אין כרגע בישראל שום אלטרנטיבה למידע שאיננו חלק מקמפיין המערכת להפחיד את הציבור להתחסן.
הסטנדרט שלך למידע מהרופא מאד צנוע. לא עבור כולם זה כך. נפגעי חיסונים כלל לא ידעו שחיסונים עשויים לפגוע כפי שפגעו, במקרים רבים הם כלל לא משייכים תופעות של התינוק לאחר חיסון לחיסון - כי אף אחד לא הסביר להם שקיימת אפשרות כזו.

וגם עבורך, למרות שהמידע נגיש, התחסנת נגד שפעת, כי אף אחד לא הסביר לך שהסיכוי שהוא יגן עלייך מסימפטומים דמויי מחלת שפעת הם 1% עד 3% לכל היותר. אז המידע היה נגיש עבורך - ובכל זאת התחסנת בחיסון ללא תועלת עבורך, עם חשיפה לסיכוני החיסון.

trilliane

Well-known member
מנהל
מה היו אמורים להסביר לי?

כלומר, האם יש תופעת לוואי מהותית נפוצה (לא נדירה) שהייתה אמורה לקרות לי בעקבות החיסונים לשפעת והסתירו אותה מפניי?

אם לא, איני רואה בכך בעיה.

בלבלת אותי עם "סימפטומים דמויי שפעת"... החיסון לשפעת הוא נגד השפעת עצמה, לא? לא התחסנתי נגד מחלות אחרות "דמויות שפעת"... אני יודעת מעמיתיי בעבודה (וגם מבנזוגי, שכמו כבר מצוי עושה "אפצ'י" ומיד נופל למשכב...
) שיש אנשים שאצלם כל הצטננות היא שפעת, אבל אני לא אחת מהם. להצטנן אני מצטננת כמו כולם, לצערי; אבל בשפעת לא חליתי מאז שהתחלתי להתחסן. אז מה, ניצחתי את הסטטיסטיקה כנגד כל הסיכויים?

לגבי האחוזים שהבאת, אף אחד לא אמר לי את האחוזים האלה
א. כי לא שאלתי;
ב. כי כנראה זה מידע שנוי במחלוקת, יש גם מקורות אחרים... רפרפתי קצת בפורום וראיתי שאפילו כאן יש החולקים עליך מבחינת הפרשנות לנתונים; אתה בטוח שאתה קורא אותם נכון?
בכל מקרה גם שיפור קטן הוא שיפור, בפרט כשאתה בקבוצת סיכון. בעשור הקודם עבדתי כנציגת שירות טלפונית ב-open space בחלל סגור ובעמדה לא אישית (ומי יודע מי נגע במקלדת לפניי...) ובכל פעם שמישהו הגיע חולה לעבודה הוא היה מדביק את סביבתו יופי, אז התחסנתי, זה לא עלה לי כסף. כל אחד עושה את השיקולים שלו, ואני לא מפחדת מזריקת שפעת.

לגבי "המידע קיים ונגיש עבורי" – לא התכוונתי לעמותה שלכם, אתכם איני מכירה כלל, ועם כל הכבוד, אני לא מחפשת מידע באתרי עמותות, רק מידע רשמי. התכוונתי לאתר משרד הבריאות (כל העלונים זמינים בו בפורמט PDF), לרופאה שלי (שאני סומכת עליה), וכמובן לשלל אתרי אינטרנט אחרים (בפרט בנושאי רפואה, בעברית ובאנגלית). אני חושבת שיש בישראל מידע לגבי חיסונים באינטרנט, ואני לא שותפה לגישתך לגבי "קמפיין המערכת להפחיד את הציבור להתחסן". זה קצת מעליב ומתנשא שאתה טוען שמדובר בהפחדה. אף אחד לא הפחיד אותי, התחסנתי כי רציתי.

אז את שמחה עם הבחירות שלך - יופי

סקירות מחקרים מקיפות על חיסוני השפעת אינם משאירים מקום ל "ישנם גם מקורות אחרים". כאשר החוקרים מסכמים "הפער בין המדיניות לבין העובדות - לא ברור" ועוד שלל מסקנות על יעילותו האפסית של החיסון, אז הפרשנות וההבנה שלי ושל הצוות שלנו בעמותה (לרבות בוגרי תארים מתקדמים בביולוגיה וניהול מעבדת מחקר בתחום התרופות למחלות אוטואימוניות בתעשיה) והקולגות שלנו מעבר לים, חלקם רופאים וחוקרים בתחום - איננה מוטעית. היא בדיוק מה שהחוקרים הסיקו. זה שכאן יש כמה נציגים שצריכים לקדם דה-לגיטימציה של מי שמציג מידע שאינו עולה בקנה אחד עם המלצות משרד הבריאות, זה חלק מהדיון הציבורי במישור היותר פוליטי בשל התנגשות אינטרסים של הציבור ושל הממסד הרפואי. ואם היית מכירה כמוני את הפרוטוקולים הרשמיים של וועדת הבריאות בכנסת, של הועדה המייעצת למחלות זיהומיות וחיסונים ועוד כמה נתונים מבפנים, אולי הבטחון שלך במידע הרשמי כמקור מידע בלעדי היה קצת מתערער והיית מבינה מה זה קמפיין הפחדת הציבור להתחסן).

קמפיין הפחדת הציבור להתחסן איננו נעשה כלפייך במרפאה או אצל האחות ואיננו נעשה בצורה ישירה. תבואי איתי פעם להרצאה שלנו בישובים שמרוב פחד מחליטים כל מיני החלטות של כפיית חיסונים על התושבים וכד' - ותראי את אפקט ההפחדה יפה מאד.

אם את שמחה עם מקורות המידע הרשמיים בלבד וסומכת עליהם - שיבושם לך ושתהיה בריאות שלמה לכולנו!

trilliane

Well-known member
מנהל
אני משתדלת, אתה יודע...

שמע, אני לא יודעת מי הם אותם חוקרים שאתה מדבר עליהם ולא חקרתי בעצמי, מודה; אבל אני כן סומכת על הרופאה שלי, ואני סומכת על חברה טובה שלי שהיא רופאה, ואני מניחה שבסופו של דבר כל אחד יחליט על מי הוא סומך. אתה סומך על רופאים מעבר לים, בסדר; אני מניחה שאפשר למצוא גם רופאים אחרים שיגידו אחרת...

אני לא חושדת שבמשרד הבריאות רוצים ברעתי ולא נראה לי סביר שלקופת החולים שלי מתחשק לסבסד לי סתם ככה חיסון שאינו באמת יעיל. לו החיסון לא היה משתלם, הייתי מצפה שבראש ובראשונה קופת החולים תראה זאת ותמצא מקום לקצץ, כי איזה גוף לא אוהב להתייעל בימינו?

מכיוון שעד עכשיו לא כתבת לי שום אסון נורא שהיה עלול להיגרם לי בסבירות סבירה מחיסון שפעת, ולא הראית לי שמסתירים ממני איזשהו סוד כמוס גורלי שהיה משנה את חיי, מהדיון הזה נראה לי שהיחיד שמנסה להפחיד אותי כאן, במטותא, זה אתה.

מנסה לידע אותך

לא סיפרתי לך על נזק חמור שעלול להיגרם לך מחיסון השפעת בסבירות סבירה כי זה לא המקרה. הסבירות לנזק חמור מחיסון השפעת נמוכה (אך קיימת).
מה שכן ניסיתי לומר לך, שהתועלת שלך מהחיסון, בסבירות גבוהה בהחלט - שואפת לאפס, כך שלא אמורה להיות לך דילמה מהצד של הסיכון, אלא מהצד של התועלת.
אבל אם יש לך רופאים מסביבך שאת סומכת עליהם, כפי שכתבתי - סבבה!

trilliane

Well-known member
מנהל
לא התרשמתי שהתועלת שואפת לאפס, ולפחות מבחינתי

בתקופה (שארכה כמה שנים) שבה היה לי סיכוי לא רע להידבק, לא נדבקתי. כמובן, ייתכן שזה היה סתם מזל, אבל אני שלמה עם ההחלטה להתחסן.

cומcו

New member
אשמח מאוד לקישור לעלון לחיסון באתר משרד

הבריאות.
נניח לחיסון הפוליו או לכל חיסון אחר לבחירתך.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא חיפשתי עד היום עלוני חיסונים, רק תרופות

(ומצאתי את כולן, עד היום). אני מניחה שאמורים להיות גם וגם, אבל אבדוק כשיהיה לי זמן.

cומcו

New member
תבדקי כי בסבירות גבוהה לא תמצאי

אני בכל אופן לא מצאתי

cומcו

New member
אני מניחה שלא מצאת

היכן היושרה שלך לעדכן כאן על גבי הפורום?

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מצאתי כי גם לא חיפשתי, לא התפניתי לכך

לו בדקתי הייתי גם מעדכנת.

היכן היושרה לך לתקוף אותי כשאני בכלל לא בפורום? לו הייתי כותבת כאן יום יום ומתעלמת במכוון עוד הייתי יכולה להבין את היחס, אבל נכנסתי השבוע באופן חד פעמי לבדוק את הפורום, השתתפתי (בערך) בדיון וחצי (וכל השאר היו תגובות לתגובות שקיבלתי, עניתי נקודתית ולא יותר).

נכנסתי עכשיו כדי לקרוא שוב הודעה שזכרתי שמישהו כתב, לא כדי להגיב בכלל, ובמקרה נתקלתי בדברייך. בכנות? לא התלהבתי מהאווירה בפורום ומסגנונו...
בתגובתך רק חיזקת את דעתי לא להמשיך להיכנס אליו. תודה ושלום.

cומcו

New member
אולי זה לטובה שלא תיכנסי יותר לפורום

הדבר הארון שהפורום הזה זקוק לו הוא גולשים שאין להם מושג בחיסונים וזורקים דברים באוויר ומעוותים את המציאות מתוך אשליה של השטיפת מוח שעברו ע"י הממסד הרפואי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אף אחד לא שטף לי את המוח, אני חושבת בעצמי

מצוין ולא זקוקה להתנשאות ולהטפות המוסר שלך.
כנראה הדבר האחרון שהפורום הזה צריך הוא כנראה גולשים ש"יפריעו" לך ולאחרים לחבוט בממסד הרפואי... מצד שני אני רואה שיש כמה אמיצים עיקשים שמוכנים לשחת את זמנם במלאכה חסרת תועלת זו, אז נראה לי שאכן מסתדרים יפה בלעדיי.

בכל מקרה, הסירי דאגה מלבך, גם לו הייתה לי כוונה להצטרף לפורום, הרי שמעט העניין שהיה לי לפני שנכנסתי התפוגג לחלוטין. יש לי די והותר פורומים מעניינים יותר בחיי (ואפילו מחוץ לאינטרנט) ובאמת שאין לי כוונה לכלות את זמני בדיונים איתך ועם שכמותך. את זכורה לי מקומונה כלשהי שכתבתי בה, וממש לא לטובה. לא מתחשק לי שידור חוזר. מצאי לך קורבנות אחרים להתעמר בהם, אני לא רוצה שום קשר איתך.

cומcו

New member
בינתיים, את לא עומדת במילתך וממשיכה להשיב לי

האם את מנסה להציל את הממסד הרפואי ע"י זה שבוחרת לכתוב הזיות פרי דמיונך ולפנתז על זה שכל המידע האפל של החיסונים נמצא מול אלייך?

תזכירי לי, היכן בדיוק כתובים העלונים ליצרן של החיסונים באתר של משרד הבריאות?

הגיע זמן, שתכתבי כאן שחור על גבי לבן במילים הבאות "חלמתי חלום יפה מידי, שהעלונים ליצרן של החיסונים מפורסמים באתר של משרד הבריאות"

trilliane

Well-known member
מנהל
כי את המשכת להשיב לי...

אבל את צודקת, הרפש שאת זורקת אכן לא ראוי להתייחסות עניינית.

cומcו

New member
אם סנגורי ממסד כמותך, הממסד בצרות

בטעות כתבתי בתגובתי הקודמת "אלייך" וצריך להיות "ענייך"
לכן, צריך להיות, האם את מנסה להציל את הממסד הרפואי ע"י זה שבוחרת לכתוב הזיות פרי דמיונך ולפנתז על זה שכל המידע האפל של החיסונים נמצא מול ענייך?

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא מנסה להציל שום ממסד, ולא פנטזתי:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2321&messageid=170378470

הממסד יסתדר טוב מאוד גם בלעדיי (וגם הפורום הזה, כאמור). אבל כשמזלזלים בי ומנסים להוציא אותי טיפשה בכוח (גם אם טעיתי זה עדיין מכוער, אבל בפרט אם לא טעיתי) אל תחשבי שאני מוכנה לוותר לך על זכות המילה האחרונה ולאפשר לך ללכלך עליי חופשי. אני לא נותנת לאנשים כמוך לדרוך עליי וללכת.

בכל מקרה, מצאתי כמה וכמה עלוני חיסונים באתר משרד הבריאות (בחיפוש של כ-20 דקות בסה"כ) אז לפחות אני יודעת שאני לא מדמיינת, לא הוזה ולא מפנטזת על כלום. אני גם לא מצפה להתנצלות ממך, זה בסדר; אבל ההודעות שלי יישארו בפורום הזה, ואם גולשים כאן אנשים אחרים שחושבים להתייעץ בגולשיו או אולי אפילו בך, אני מקווה שעזרתי להם להבין עם מי יש להם עסק ובכך עשיתי את שלי ותרמתי את תרומתי הצנועה. שאי ברכה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אמנם אין לי רצון לשמח אותך לאור יחסך המכוער

אבל מכיוון שבפורום הזה קוראים עוד אנשים, והם עלולים לקבל מידע עובדתי שגוי (כי הפורום הזה מתנהל בתוקפנות ולכן מי שצועק יותר וקוטל את האחר הוא ודאי צודק) בבקשה, החלטתי לנצל כמה דקות פנויות בבוקר שישי לחיטוט במאגרי משרד הבריאות, ולהלן הממצאים:

א. תדריך חיסונים מפורט (כולל רשימת חומרים פעילים, תופעות לוואי, התוויות, מי, מתי, כמה למה וכו'):
http://www.health.gov.il/PublicationsFiles/tadrich_Chisunim.pdf

ב. רצית פוליו, בבקשה: Imovax Polio הוא החיסון שניתן כיום, ולהלן עלונו לרופא:
http://www.old.health.gov.il/units/...ufot/alonim/Imovax_Polio_dr_1280814361222.pdf

ג. מצאתי גם לונים לחיסונים נוספים (לא בדקתי אם הם ניתנים כיום, אבל לא ערכתי תחקיר, אלא המטרה הייתה רק להראות שיש עלוני חיסונים באתר משרד הבריאות, כאמור):
ADACEL POLIO
http://www.old.health.gov.il/units/...lio_dr_Alon_Doctor_Internet_1266817556170.pdf

רוטריקס (לרוטה) בתרחיף בעברית:
http://www.old.health.gov.il/units/...ot/alonim/Rotarix_liquid_Pt_1286786773328.pdf
וזה העלון לרופא (באנגלית):
http://www.old.health.gov.il/units/...lonim/Rotarix_Suspension_DR_1336538808274.pdf

וקסיגריפ (חיסון לשפעת שניתן לפני כמה שנים)
עלון לצרכן:
http://www.old.health.gov.il/units/...mpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/4658.pdf
עלון לרופא:
http://www.old.health.gov.il/units/...y/trufot/alonim/Vaxigrip_dr_1356349787554.pdf

IMOVAX DT (דיפתריה וטטנוס)
http://www.old.health.gov.il/units/.../trufot/alonim/Imovax_DT_dr_1362474690835.pdf

ויש עוד, אבל אני צריכה לזוז.

ולמען הסר הספק, אני לא רופאה, אין לי הרשאות מיוחדות או היכרות מקצועית עם אתר משרד הבריאות, ואף אחד לא עזר לי להגיע למידע. זה פשוט לא היה עד כדי כך קשה. צריך רק להקדיש לכך זמן ולרצות לחפש (והתגובות המגעילות שלך עוררו בי מוטיבציה, ולו רק כדי לבדוק אם עשיתי לך משהו רע ויש לכך ביסוס במציאות, או שאת סתם נהנית להתעמר בגולשים חדשים בפורום; קיבלתי את התשובה שלי).

למעלה