חיסון נגד שפעת?

debby12

New member
מנהל
חיסון נגד שפעת?

סקרנית לשמוע אם אתם נוהגים/ות להתחסן, הגיגים ותובנות.

גילוי נאות: פעם כשהייתי סטודנטית, לפני 20 שנה בערך (בארה"ב אגב אם זה משנה), נעתרתי לתחינותיה של סבתי ע"ה, שניג'סה לי בלי הכרה, והלכתי לקבל חיסון נגד שפעת.

תוך פחות משעה אחרי החיסון התחלתי להרגיע רע, ובאותו הערב נפלתי למשכב והייתי חולה כמו שלא הייתי חולה בחיים שלי במשך קרוב לשבוע (אני מניחה שבשפעת. לא גררתי את עצמי חזרה למרפאת הסטודנטים הדפוקה שם - כי כי השירותים שם היו ברמה לא משהו, וגם כי הייתי עסוקה בלשכב במיטה ולרחם על עצמי).

מאז לא חזרתי על הניסוי הזה.

Fellowship

New member
בהחלט, פרט לכך, אי אפשר לחלות מהחיסון, הוא מומת.

שפעת היא מחלה קשה שאפשר למות מסיבוכיה,
אנשים מתבלבלים בינה לבין תופעות שונות של התקררות/צינון כלשהו.

debby12

New member
מנהל
תודה. הוא תמיד היה מומת?

יכול להיות שאי אז בשנות התשעים הוא היה רק מוחלש ומאז שינו מודל?

או שיכול להיות שבאצווה שממנה קיבלתי את הזריקה הספציפית ההיא הוא לא היה מומת. קורה לפעמים ....פגם בייצור תעשייתי. קורה למשל לפעמים עם תרכובת מזון לתינוקות (תמ"ל), ע"ע פרשת רמדיה האיומה.

המקרה האישי ההוא לתחושתי לא היה מקרי כלל וכלל.

אני יודעת שיש הבדל גדול בין שפעת לסתם הצטננות. נדמה לי שגם החיסונים הקיימים נוגעים רק לכמה זנים 3-4 של שפעת מבין מספר הרבה יותר גדול של זנים ווריאציות שמשתנה מדי שנה.

Fellowship

New member
אני לא יודע ולתפיסתי זה גם לא ממש משנה

מומת, מוחלש, כן תופעות לוואי, לא תופעות לוואי, רק X זנים מתוך Y זנים, סיכוי רק של %Z להגנה וכו',
יש חיסון, אם אין סיבה אישית והצדקה רפואית ברורה להמנע ממנו, אז עושים.

danakama10

New member
לתפיסתך זה לא משנה, כי אתה לא נתקלת בתופעות לוואי רציניות

גם אני ממשיכה לתת לילדים כי להם אין תופעות לוואי מיוחדות.
אבל, המדענים לא צריכים להיות כל כך יהירים, ולהודות שהם לא יודעים ב- 100% איך דברים עובדים ומשפיעים.
אצלי המחלות אחרי השפעת היו קשות מאוד, לא שפעת שעוברת אחרי שבוע, אלא משהו שנמשך מספר שבועות. גם האיזור של הזריקה התנפח מאוד (בפעם השניה הרבה יותר ונשאר נפוח מספר שבועות). כשהלכתי לרופאה, לא היה לה הסבר. אמרה שאולי זה לא קשור... בסוף אמרה שמוטב שלא אתחסן יותר.
ההגיון שלי אומר שחיסון שמכינים כל כך מהר וכשאין זמן לבדוק אותו היטב, לא יכול להיות בטוח כמו חיסונים שעברו בדיקות ארוכות טווח. אם הייתי צריכה לנחש, הייתי אומרת שיתכן שהחיסונים הללו גורמים למערכת החיסונית להפנות את רוב המשאבים לנגיפים המומתים שנכנסו לגוף, ולכן המערכת מגינה פחות על הסיכונים הרגילים שסביבה. ההגיון שלי גם אומר שיש אנשים שמסיבה זו או אחרת מגיבים לא טוב לחיסון, גם אם הם לא אלרגים בחיי היום יום לחומרים אותם יש בחיסון. כנראה שיש הבדל בין לאכול ביצה לבין להזריק חלבון ביצה ישירות לדם.

גם ה- CDC לא שאנן כמוך, והם מודיעים כך:
People who SHOULD NOT get the flu shot:
Children younger than 6 months of age are too young to get a flu shot.
People with severe, life-threatening allergies to flu vaccine or any ingredient in the vaccine. This might include gelatin, antibiotics, or other ingredients. See Special Considerations Regarding Egg Allergy for more information about egg allergies and flu vaccine.

If you have one of the following condition, talk with your healthcare provider. He or she can help decide whether vaccination is right for you, and select the best vaccine for your situation:
People with Asthma aged 5 years and older.
People with other underlying medical conditions that can put them at higher risk of serious flu complications. These include conditions such as chronic lung diseases, heart disease (except isolated hypertension), kidney disease, liver disorders, neurologic and neuromuscular disorders, blood disorders, or metabolic disorders (such as diabetes). See “People at High Risk of Developing Flu–Related Complications.”
People with moderate or severe acute illness with or without fever.
People with Guillain-Barré Syndrome within 6 weeks following a previous dose of influenza vaccine.

Fellowship

New member
לא, לחלוטין אין קשר.

לתפיסתי זה לא משנה מכיוון שהסטטיסטיקה של הסיבוכים היא קטנה ולא מכריעה את הכף כנגד כדאיות החיסון.
לא מכיוון שאין תופעת לוואי ולא מכיוון שאין בעיות, אלא לאור הסטטיטיקה של הנושא,
מה גם שכתבתי שאם למישהו יש בעיה רפואית ספציפית, אז כל מקרה לגופו.

vinney

Well-known member
גם לי הייתה תגובה כזאת בדיוק, מאז לא חזרתי על זה

Boston Guy

New member
זה הולך לכיוון של "בעד או נגד חיסונים"?

הילדים שלי מתחסנים כל שנה יען כי שניהם טיפה אסטמתיים ורופא הילדים שלהם המליץ שיחוסנו כל שנה.
בת הזוג ואני לוקחים את החיסון לפעמים (אני - אם אני במקרה במשרד ביום שבו מגיעים לעשות חיסונים במקום העבודה שלי).
אני לא יכול להגיד שמהנסיון האישי שלי אני הגעתי למסקנה אם זה מועיל או לא.
היו שנים שעשיתי חיסון ובכל זאת עבר אותי אחר כך משהו שאני פירשתי כשפעת, היו שנים שלא התחסנתי ובכל זאת הייתי בריא כשור כל החורף למרות שמסביבי כולם היו חולים,
והיו גם כל שאר האיטרציות. עקרונית - אין לי שום דבר עקרוני נגד חיסון השפעת, ואני לוקח אותו אם יוצא לי.

debby12

New member
מנהל
לא התכוונתי לפצוח במלחמת עולמות מקיפה בנוגע לחיסונים

סקרן אותי עניין הספציפי של חיסון שפעת - סתם לשמוע מה אתם עושים.

נדמה לי שבישראל ממליצים לחסן רק אוכלוסיות בסיכון או שלפחות ככה היה פעם (מעל גיל מסוים, בעלי מערכת חיסונית מוחלשת, אנשי צוותים רפואיים שבאים במגע עם מאות חולים כל הזמן וכו')

placid1

New member
לא בעבר וגם לא כיום, זה כמו ביטוח מבחינתי,

אני מבטחת רק כנגד ארועים קטסטרופליים. אולי בעתיד אחליט להתחסן כנגד שפעת, כרגע חושבת שהחסרונות שבחיסון הספציפי הזה עולים על היתרונות מבחינתי. גם אף אחד מבני המשפחה לא מתחסן, פרט לאבא שלי.

מישהו עשה את החיסון לשינגלס?

debby12

New member
מנהל
לא ידעתי שיש חיסון לשינגלז

מה זה בכלל החולירע הזה? זה לא איזה וירוס ממשפחת ההרפס? לא ידעתי שיש חיסון + מה זה אומר אם חוטפים שיגלז?

placid1

New member
שלבקת חוגרת. למי שחלה באבעבועות רוח

(Varicella sister סוג של הרפס) יש את הוירוס רדום בתאי עצב שכשהוא משופעל (בדכ בגיל מבוגר או במצבי תנגודת חיסונית ירודה) הוא מטייל לאורך העצבים ומופיע כשלפוחיות כואבות על העור, בדכ על הגב או על הקרקפת. ההחלמה לוקחת מספר שבועות אבל לפעמים נשארת נאורלגיה.
לחיסון שנותנים בקנדה קוראים Shingrix והוא נחשב יעיל, למיטב ידיעתי.

xbuffalomen

New member
אין גבול להזיות השמאל ?!

חטפתי את זה בגיל 64 ולא זה לא מבוגר !!
אלא אם אתה שמאל הזוי
ולעצם העניין מקבלים גלולות - עובר תוך שבועיים
ובאשר לחיסון נגד שפעם - מה שלא הורג אוצנו מחשל אותנו ...

placid1

New member
אני חושבת שאתה טועה.....

זה צריך להיות הזיות הסמול :)

* אמנם כבר סומנתי כסמולנית, אבל אני לא חושבת שאני בכלל מתאימה לתבנית, אלא אולי דרך משקפיים של גזענים ולאומנים.....

* וזקן זה עניין של השקפה ויחסיות... פעם בן 17 היה נראה לי ממש איש מבוגר וגיל 40 היה כבר רגל אחת בקבר... שמחה לשמוע שהשלבקת תקפה אותך בעדינות, אבל קראתי שאפשר לחטוף אותה יותר מפעם אחת ואני מכירה כאלה, צעירים יותר מ 64, שדי סבלו כשחלו (אבל גם כח סבל לעתים זה עניין יחסי, לא?)

Boston Guy

New member
שני אנשים שהכרתי חטפו שינגלס בגילאי ה 40 לחייהם

ואכן ה"חוויה" עברה לגמרי אחרת על כל אחד מהם.
אחת סבלה נוראות - זה ממש השבית אותה לכמעט שנה שלמה.
והשני עבר את זה עם פחות סבל מופגן. זה לא היה נעים והוא לא ממש נהנה מזה, אבל לפחות כלפי חוץ הוא התלונן הרבה פחות. והתאושש הרבה יותר מהר.

KallaGLP

New member
בתי חלתה בזה בגיל 4 וסבלה נורא ובמשך זמן רב.

והיא לא ילדה חולנית במיוחד או עם מערכת חיסון בעייתית מהממוצע.
ללא ספק, אילו היה לי מושג מראש שזה יכול לקרות בכזה גיל ושיש דרך סבירה למנוע זאת, הייתי מונעת.

למעלה