חיסון נגד שפעת?

Fellowship

New member
אם בחישוב הסיכונים שלך יוצא לך שהסיכון גדול מהתועלת

אז בהנחה שאין סיבות רפואיות אישיות להמנע מהחיסון, לדעתי (ולדעת המדע) את טועה,
אבל אין חוק נגד זה, עדיין, לצערי

liat1271

New member
גם אני לא חיסנתי בHPV

ובשנתיים האחרונות, בכל ביקור שנתי אצל רופאת הילדים (שהיא גם חברה שלנו) היא מנסה לשכנע לעשות.

liat1271

New member
היא אמרה לי, שזה יצא היא לא דחפה פציינטים

לעשות את החיסון, ובמשך הזמן היא החליטה, שזה חשוב. ואחד המחוסנים הראשונים של החיסון הזה אצלה , זאת הבת שלה, הבת שלה גם התלוננה בפניה, שהיא שפן הנסיונות שלה

debby12

New member
מנהל
שיט - מה דעותיך לגבי ה- HPV?

שאלתי פה בזמנו והדיעה הגורפת היתה בעד. כמובן שרופאת הילדים היתה מאוד מאוד מאוד מאוד בעד (אבל ממנה לא ציפיתי אחרת. היא גם בעד ניתוחים קיסריים, האכלת תינוקות באבקת חלב פרה רזה עם שמן דקלים וכו').

אז נתתי את הראשון אחרי התייעצות עם בנותי כדי לתת גם להן אפשרות לחקור ולחשוב בנושא. לא נרשמה כל תגובה מיוחדת לחיסון עצמו (חוץ מכאב באזור הזריקה ליום-יומיים)

את השני טרם נתנו.

מה אני לא יודעת על החיסון ל- HPV?

placid1

New member
שום שיט, זה לא שהרעלת את הילדות וזה לא

שאני מתיימרת להיות מומחית לעניין ולקרוא לאנשים שלא להתחסן.

הסיבות העיקריות שגרמו לנו להחליט שלא לחסן הן העובדה שזה חיסון יחסית חדש מאד, בעיקר כשהבכורה היתה אמורה להתחסן, ולא הרגשתי שנכון להשתמש בילדה בת 12 כשפן נסיונות. כיוון שגם היה לנו ברור שהיא לא הולכת להיות פעילה מינית בשנתיים שלוש הקרובות, לא היתה שום התלבטות.
בנוסף, ככל שעבר הזמן היו עוד ועוד דוחים על תופעות לוואי מיידיות של החיסון, חלקן קשות, והיתרונות של החיסון התגמדו ביחס לסיכונים.
החיסון עצמו מגן בפני ארבעה זנים נפוצים של הוירוס מתוך עשרות ועלתה השאלה האם בכך שמחסנים כנגד חלק מהם זה לא עלול לגרום לזנים אחרים להפוך להיות אלימים יותר.
HPV מדבק, מאד נפוץ בכל האוכלוסיות, באברי המין וגם בפה, וגם באברים אחרים, ולעתים יש לו נטיה להשתנות ממארת, אבל בנוסף לחיסון שיהיה נהדר אם יתברר שמוצלח, יש עוד אמצעי זהירות ומניעה שניתן לנקוט וחשוב ללמד את הילדים. גם אלה שמתחתנים חשוב שילמדו להזהר כנגד מחלות שמועברות במגע מיני ולא יהיו שאננים שהם מחוסנים.

justanotherme82

New member
כמה תיקונים

קונדום לא מונע הדבקות בHPV.
החיסון הוא לא נגד הזנים הנפוצים אלא נגד 4 הזנים האלימים ביותר שידועים כגורמים ל90% ממקרי סרטן צוואר הרחם.
החיסון לא חדש, הוא כבר מעל 10 שנים בשוק, ניתן למליוני נשים בעולם ונעשו עליו מחקרים בכמות עצומה שלא מצאו שום קורלציה בין מתן החיסון לתופעות שכביכול הן תופעות לוואי של החיסון.

placid1

New member
כמה תיקונים

קונדום מומלץ למניעת הידבקות ב HPV, למרות שכמו שלא מונע הריון לחלוטין, כך גם לגבי העברת מחלות מין.
כשהבת שלי היתה אמורה להתחסן לפני 8 שנים החיסון היה חדש, גם עשר שנים זה עדיין בגדר חדש והגרדסיל 9 אושר רק לפני חמש.
לגבי תופעות הלואי, כל אחד שיחליט מה רמת הסיכון שהוא מוכן לקחת. יש, למשל, רבים שנוטלים סטטינים להורדת כולסטרול, תרופה שנחשבה לפלא המאה בשנות התשעים. עם הזמן החלו תלונות על תופעות לואי, חלקן לא הפיכות, ועדיין יש כאלה שממשיכים לרשום אותן וכאלה שנוטלים ויש כאלה שטוענים שבעצם לא כ״כ נורא שיהיה כולסטרול גבוה. אין לי עניין לשכנע מישהו שלא להתחסן, לא אכפת לי וגם לא חיה באשליה שכולם טועים ורק אני צודקת....

Midriff

New member
אני איתך

הילדים בינתיים (בני עשרה) לא קיבלו את זה בדיוק בגלל החשש. במיוחד לאור כמה מחקרים שראיתי שאמנם דיברו על שיפור משמעותי בכמויות סרטן צוואר הרחם אבל גם אמרו שאי אפשר לשלול השפעות על פוריות.
מאמר מעניין שנשלח אלי לאחרונה
[URL]https://www.medpagetoday.com/publichealthpolicy/publichealth/78133?xid=nl_mpt_morningbreak2019-02-21&eun=g111393d0r&utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=MorningBreak_022119&utm_term=NL_Daily_Morn_Break_Active[/URL]

debby12

New member
מנהל
בנתי - תודה שחלקת

מגיבה לגבי 2 דברים:

1) לגבי העיתוי - ההסבר של רופאת הילדים שלנו היה שזה עכשיו או אף פעם, בלי קשר להיעדר פעילות מינית עדיין. היא אמרה שיש חלון זמן מוגבל מאוד שבו החיסון עובד (אולי בין גיל 10-15? לא זוכרת. זוכרת רק שבכורתי שהיתה בת 14 כבר היתה קרובה לגיל העליון)

אני לא זוכרת יותר פרטים או מה היתה הסיבה/מנגנון

2) מסכימה איתך לגמרי שחשוב מאוד לחנך ילדים להיזהר ממחלות המועברות במגע מיני, בלי קשר לכלום.
שלא נדע.

placid1

New member
לגבי סעיף 1: החיסון מיועד לבנות ובנים בגילאי

9-26. מבחינת העיתוי הכי חשוב שזה יהיה לפני התחלת פעילות מינית, למרות שאם אין הדבקה, אפשר גם לאחר מכן.
https://www.gardasil9.com/

למה לא לעבור לרופאת ילדים שאת יותר מתחברת לגישתה?

גם לי הייתה מפריעה הגישה שתיארת, והייתי מחפשת רופא/ה שיותר לטעמי.

debby12

New member
מנהל
אני לא הצלחתי למצוא כזה דבר במחוזותי אי פעם

אולי צריך לעבור לקליפורניה בשביל זה....

בינתיים אני אמשיך לרדת שם במעלית עם אמהות טריות ליילודים בני שבוע-שבועיים כשבידיהן הצוהלות ארגז שקיבלו בחינם ובו 12 פחיות גדולות של תמ"ל [והן כמובן חושבות שעשו עסק מצוין. דא עקא שבדיוק כשייגמר הארגז ייגמר להן גם חלב האם... חברות התמ"ל אינן פראיירות/מפגרות....]

xbuffalomen

New member
סתם מחשבה שעלתה לי בראש ולאו דווקא

בהקשר של שפעת. החיים הרבה יותר נוחים והרבה יותר מאתגרים ואולי פחות מתישים כשמשתחררים מרעיון "ניהול סיכונים" ועוברים לסגנון חיים של "ניצול הזדמנויות" שהרי בשתי השיטות רק אלוהים , זה שלא קיים , יודע לצפות מה תלד הדקה הבאה ... או כדברי הגשש החיים מצחיקים - אז צוחקים

xbuffalomen

New member
אכן בגן חובה לא מבזבזים ימים ושעות

בלבדוק כמה יעלה כרטיס טיסה בעוד X זמן , לא מתכננים טיול שנה מראש , לא עושים טבלאות אקסל אלוהים יודע לאיזה צורך וכו ... אלא פשוט עושים ... ככה משקיעים אובססיבית בלחיות את התיקווה במקום את הפחד ... אבל אין צורך לקחת אותי ברצינות שהרי עוד 5 דקות , נהג שיכור שיצא מהמסיבה 2 דקות לפני המתוכנן יכול לעבור עלי בזמן שהייתי יכול להיות באלסקה אבל בדיוק תיכננתי באיזה מוטל כדאי להיות בשביל לחסוך 2 מייל או 3 דולר ... אבל זה אני מוזר כזה

Fellowship

New member
קיצוניות היא לא טובה, לכל כיוון

אם אתה מעוניין לטייל באלסקה ומתכוון לעשות זאת בספונטניות, שיהיה בהצלחה עם זה

placid1

New member
אני מסכימה איתך, הבעיה שזה

Easier said than done כי רובנו גדל בסביבה שמטפחת את הפחדים הטבעיים מהלא נודע ומעודדת את גישת ניהול הסיכונים. מי שזכה ומצליח להשתחרר קצת מהלחץ נחשב בדכ לחסר אחריות, מופרע ושאר ברכות....

xbuffalomen

New member
"חסר אחריות, מופרע ושאר ברכות...." בשימחה , בלי עין שמאל

וכתף מפורקת אני מודה ... אני , כמעט , כזה. הלוואי ויכולתי להיות מושלם

למעלה