חיסון נגד שפעת?

Fellowship

New member
גם לך אין מושג.

אם מישהו לא נמצא בקבוצת סיכון ו/או אין לו יסוד להניח שהוא יפתח תגובה חריפה (לדוגמא, בשל ניסיון אישי קודם),
המדע לא תומך בהמנעות מחיסון, אלא להיפך, Sorry.

ולא, זה לא הגיוני שאדם בריא, שאין לו יסוד סביר להניח שהוא יפתח תגובה קשה לחיסון, ימנע מהחיסון.
עם כל הכבוד למה שהוא רואה ושומע סביבו וליכולת הניתוח העצמית שלו,
לסטטיסטיקה של הסיכונים מהחיסון לעומת יתרונותיו,
יש משמעות אמפירית גדולה הרבה יותר מאשר מה "שנראה" לאדם בריא ללא אינדיקציה אישית להמנע מחיסון.

xbuffalomen

New member
למה זה מזכיר לי את בחירות 2016 ?!

"לסטטיסטיקה של הסיכונים מהחיסון לעומת יתרונותיו,
יש משמעות אמפירית גדולה הרבה יותר מאשר מה "שנראה" לאדם בריא" ...

KallaGLP

New member
ספציפית נגד שפעת לא מתחסנת.

שפעת זו מחלה שלא מאפיינת ומעולם לא אפיינה אותי, גם כשכולם סביבי היו חולים בשפעת, לא נדבקתי. אני כבר מכירה את עצמי ויודעת לאילו מחלות יש לי נטייה. לאור העובדה שהחיסון מאוד חלקי מבחינת הזנים שהוא מכסה ויעילותו מוטלת בספק, לדעתי הסיכון לחלות בשפעת, ואם כן - למות ממנה במצבי הבריאותי כיום אינו יותר גבוה מאשר לסבול מתופעות לוואי קשות בעקבות החיסון.
בעלי, אם נמצא ביום שמציעים את החיסון בעבודה, מתחסן. גם ילדיי חוסנו מדי פעם במשך השנים, אך לא כל שנה.החיסונים השפיעו על אף אחד מהם בצורה שזכורה כקשה.
כעקרון, אני פרו חיסונים וחיסנתי את בנותיי נגד HPV וגם נגד אבעבועות, ובזכות זה כשכל הגן שלהם חלה באבעבועות המחלה עברה עליהם בצורה כמעט בלתי מורגשת.
אבל אני גם נגד קיצוניות ולכן לא אעשה אוטומטית כל חיסון בעולם רק כי הוא קיים. אז את החיסון הספציפי הזה אני לא רואה כרגע כהכרחי ולא שוכנעתי שהנזק שלו קטן מהתועלת, עם הזמן זה כמובן יכול להשתנות.

Ani15

New member
לא מתחסנת ולא מחסנת לשפעת

בחיסונים שהנסיון איתם קטן מ10 שנים. זה כולל את השפעת (שהוא חיסון חדש כל שנה, אין אפשרות לנסיון של 10 שנים) וגם עם השינגלז אני מחכה. אגב שינגלז, אם מצליחים להגיע לכדורי זובירקס ב24 השעות הראשונות, זה עובר די בקלות.
תרסיס חיסון השפעת יצא לגמרי מהמערכת ואסור לשיווק בישראל. לטענת משרד הבריאות, הוא פשוט לא מגן.
יש לי נסיון רע מאוד עם חיסונים חדשים עם הילדים: הגדול קיבל את האבעבועות בשנותיו הראשונות, כשעוד לא ידעו שתוקף החיסון 10 שנים בלבד. בגיל 13 הוא נדבק וחלה מהסרטים, במידה שהפליאה אפילו את רופא הילדים. הקטנה קיבלה את חיסון הרוטה בשנותיו הראשונות, מה שעלה לנו בשנתיים מנוי באשפוז יום. אז תודה, אבל לא תודה.
לגבי סרטן צוואר הרחם, לגדול לא נתתי, ולגבי הקטנה אני עדין מתלבטת (יש לי עוד שנתיים).
אם מי מהילדים שלכם קיבל חיסון אבעבועות, שימו לב שהוא יהיה חייב לחדש את זה כל 10 שנים (מה שנכון גם לטטנוס, רק שטטנוס מחלה נדירה יותר). חולי באבעבועות הופך יותר מסוכן ככל שמתבגרים.
בענין ניהול סיכונים, בניגוד לתוצאות של נפילה בצד הרע של הסטטיסטיקה כשאובדת לך מזוודה או האוטו טוטאל לוס בתאונה, שמסתכם בכסף (והרבה וזה רע אבל בכל זאת), כאן הצד הרע הוא רע ממש, אם אתה נופל בו.

דונודו

New member
הבעיה עם שינגלז

או אחת מהבעיות הרבות, היא שהסימפטומים בהתחלה כל-כך חלשים שבכלל לא ברור שמשהו לא בסדר ודורש בירור. זה לא מאוד סביר לקבל מרשם בשלב הזה אלא אם איכשהו מבינים מה קורה ומתעקשים. בהמשך כשאול הל ברייקס לוס (תרתי משמע) וברור מה זה כבר לא בטוח שהכדורים עושים משהו.

debby12

New member
מנהל
תודה על התזכורת לגבי חיסון אבעבועות רוח - נדמה לי שהוא

נקרא Varicella

ועכשיו נזכרתי מדוע בזמנו, בינקותה של בכורתי, מאוד לא התלהבתי ממנו. היה נראה לי אווילי למנוע מהילדה לקבל אותה בילדותה הרכה שאז זה עובר קל יחסית ומחסן לכל החיים, רק כדי שתחטוף אותו חלילה בגיל מאוחר יותר אז זה עובר קשה יותר ויש יותר סיכוי לסיבוכים רציניים.

אלא שאז עברנו לארה"ב והיכולת לבחור אם לחסן בזה או לא התאיינה יען כי היינו זקוקים שהיא תלך לדיי קייר בעוד אמא שלה הולכת לעבודה. אז נתנו את כל החיסונים בצייתנות של למינגים חסרי מוח.
ועכשיו צריך לקוות שהיא תזכור כל עשור לחדש את זה. ומי מרוויח? יצרני החיסון הזה - איזה צירוף מקרים

debby12

New member
מנהל
מהסקרנות הלכתי לבדוק את טבלת החיסונים האמריקאית הרשמית

למבוגרים - כלומר הממלצות הרשמיות. אם קראתי אותה נכון ההמלצה היא אחרי גיל 19 - 2 מנות של חיסון נגד אבעבועות רוח, וזהו.

אגב - משכה את תשומת ליבי העובדה שההמלצה מסומנת בשנה (2019). יעני - זו ההמלצה השנה. אולי (וכנראה) בשנה הבאה נשנה את דעתנו פה ושם או הרבה.

https://www.cdc.gov/vaccines/schedules/hcp/imz/adult-shell.html

placid1

New member
מעבר לכך שכשחולים באבעבועות רוח בגיל מבוגר

בדרך כלל המחלה עוברת הרבה יותר קשה, הדבר המשמעותי ביותר מבחינת התחלואה בבגרות היא שאם אשה בהריון נדבקת יש סיכוי גבוה מאד למומים מולדים וימליצו לה על הפסקת הריון, בעיקר אם זה בטרימסטר הראשון.

Ani15

New member
שימי לב

שהחיסון יצא בשנת 2000, כך שהראשונים שקיבלו אותו היום בני 19. אז היום נותנים להם שתי מנות (נוסף על השתיים שכבר קיבלו בילדותם), ובעוד עשר שנים כבר נראה...

Midriff

New member
רק לגבי התרסיס

אכן הוציאו אותו מהשוק לשנה או שנתיים ואמרו שהוא לא הגן. הסוג שהוציאו השנה אמור להיות באותה יעילות כמו הזריקה.
טטנוס הבית ספר מוודא שחידשנו כל עשר שנים אבל לא ידעתי לגבי אבעבועות

Ani15

New member
ואת מאמינה לזה?

הרי היה תרסיס בשימוש במשך כמה שנים שאמרו עליו שהוא באותה יעילות כמו הזריקה. היום יודעים שהוא לא.

למעלה