חיסון נגד שפעת?

debby12

New member
מנהל
מעניין - תודה - החכמתי

ומה לגבי מי שלא חלה באבעבועות רוח?

בילדותי הרכה, שהיתה טרם עידן החיסון-נגד-אבעבועות רוח, נהגה אימי לקחת אותי לכל ילד/ה שחלה באבעבועות רוח בתקוה שאידבק. אני רצינית לגמרי - מכיון שאומרים שזו מחלה שעוברת בקלות רבה יותר בגיל צעיר ואחר כך מחוסנים לכל החיים, הנוהג המקובל אז היה לנסות שילדים צעירים יידבקו בזה ויגמרו עם זה כבר.
דא עקא שלמרות מאמציה הכנים.... אף פעם לא נדבקתי
. בסוף רופא הילדים אמר לה שאולי הייתי חולה בזה פעם באופן סמוי/קל ולא עלו על זה ולכן אני כבר מחוסנת, ופטר אותה מהמשך מסעותיה לבתי ילדים חולים/מנוקדים.

על כל פנים - אם לא ידוע שאי פעם היו לי אבעבועות רוח זה אומר שאני פטורה מחשש השינגלז-דרעק? (לא לקנא..... יש לי צליאק. הרבה יותר מגביל/גרוע).

placid1

New member
אני חושבת שאם לא נחשפת

לוריצלה זוסטר, אבעבועות, לא תחלי בשינגלס, כי זה שפעול של הוירוס. אבל אני די בטוחה שאת עלולה להידבק ממישהו עם שינגלס ואז תחלי באבעבועות ולא בשינגלס. אבעבועות בגיל מבוגר זו מחלה קשה בדרך כלל.

debby12

New member
מנהל
תודה על הניתוח -

אולי אלך להתייעץ עם רופא המשפחה.

על הבסיס הזה אולי מה שנכון עבורי כרגע זה לקבל את החיסון נגד אבעבועות רוח עכשיו (בגילי המתקדם. אבל בכל זאת).

Midriff

New member
למיטב ידיעתי ההמלצה

היא לתת את זה אחרי גיל 50.
חבר שלנו קיבל את זה באיזור גיל 40 וקרובת משפחה קיבלה את זה בגיל יותר מאוחר, שניהם תיארו כאבים יותר חזקים מכל דבר שהם חוו אי פעם בחייהם (כולל לידה וטיפול שיניים בלי הרדמה). יש סיכון שהכאב (לפחות ברמה חלקית) הופך לכרוני.
לאחרונה הוציאו חיסון חדש שיעילותו גבוהה יותר וממש קשה להשיג אותו

placid1

New member
אצלנו יש את החיסון בקוסטקו ובסופר פארם (לא

סתם, באמת סופר פארם כמו בישראל ) והם מפרסמים אותו כל הזמן שניתן לקבל בחנות ללא מרשם רופא.

Midriff

New member
לאחרונה בדקתי

ויש את הסוג הישן והסוג החדש, מהחדש צריך שתי מנות בהפרש של אם אני לא טועה חודש או חודשיים. וכל בתי המרקחת באיזור הייתה רשימת המתנה כי הם לא עומדים בביקוש (חמותי רצתה לקבל את זה כאן כי עוד אין את זה בישראל אז בדקתי)

KallaGLP

New member
בתי הגדולה חלתה בשינגלז בגיל 4! זה היה די נורא.

עד היום, כשהיא כמעט בת 18, אם מסתכלים טוב רואים שיש מעין סימנים בצבע קצת שונה על העור באזור שבו יצאה המחלה.

placid1

New member
תתעלמי מהשאלה שלי קודם. לחלות בשינגלס

בגיל 4 זה לא מקרה נפוץ ואני לא חושבת שאף רופא ממליץ לחסן לשינגלס בפעוטות.
אגב, גם אם היא ילדה בריאה בדכ, יכול להיות שעבר עליה משהו שהוריד לה את התנגודת ואז התפרץ הוירוס.

Fellowship

New member
מוות זו לא קטסטרופה?

אז נכון ששפעת זה לא נשמע מפחיד כמו כל שאר המחלות שנגדן מתחסנים,
אבל מתים גם משפעת, גם בישראל, גם השנה.

placid1

New member
אז תתחסן, אם שפעת מפחידה אותך. גם כשנוסעים

במכונית אפשר למות. כמו שאמרתי קודם, בשלב הזה של חיי סביר שאחלים אם אחלה בשפעת, כשאהיה בת 80 אולי אחליט אחרת.... ממילא החיסון לשפעת מאד לא יעיל (לפני שנה או שנתיים זה היה 18% בלבד) בניגוד לחיסונים כנגד המחלות ״המפחידות״, כמו שאתה קורא להן, שהן הרבה יותר קטלניות.

Fellowship

New member
התייחסתי לכך שאת מבטחת רק כנגד קטסטרופות

למרות הדימוי החביב (יחסית) שיש לשפעת על פני מחלות אחרות,
שפעת זו מחלה קשה שמתים ממנה ומסיבוכיה,
ממש לא רק בגיל 80, לא כ"כ ברור לי מהיכן הבטחון שתחלימי ממנה.

כל אחד רשאי כמובן לנהל את הסיכונים של עצמו,
רק שלא ישלה את עצמו שזו מחלה קלה שכדאי להתעלם מעצם קיום חיסון נגדה,
גם אם הוא מגן באחוזים נמוכים יחסית.

liat1271

New member
יש כמה וכמה סוגים של שפעת

והחיסון לא מכסה את כולם. כך שאופן תאורטי משהו, יכול לקבל את החיסון ועדיין יחלה בשפעת או ימות משפעת

Fellowship

New member
זה אפילו יותר מכך

בכל שנה מנסים להעריך את זני השפעת שיגיעו, לעיתים לא קולעים והחיסון לא מגן כלל.
אם מישהו צריך סיבות מדוע לעשות טעות ולא לחסן, אז הוא יכול להשתמש גם בטיעון הזה

placid1

New member
לשפעת אין דימוי חביב, הרוב המוחלט של החולים

בשפעת שורד, החיסון לא מאד יעיל ולמרות זאת, למי שמאד חרד ממוות כתוצאה משפעת, יכול להתחסן וגם אז יש יותר סיכוי שיחלה ואולי גם ימות......

אגב, יש חיסון נוסף שלא חיסנתי בו את ילדי, HPV, אבל מסיבות אחרות....

Fellowship

New member
זו מחלה קשה, גם כאשר שורדים אותה זה כלל לא נעים

יש גם סיבוכים מורכבים ואחוז תמותה,
אבל אם מישהו מעדיף לקחת את הסיכון לחלות ולסבול, אפילו ללא סיבוכים או מוות,
במקום דקירה קטנה בזרוע, זכותו

בנוגע למשפט שכתבת:
"מי שמאד חרד ממוות כתוצאה משפעת, יכול להתחסן וגם אז יש יותר סיכוי שיחלה ואולי גם ימות"

אם אני מבין אותו נכון, הוא מוטעה לחלוטין, אי אפשר לחלות מחיסון לשפעת,
מכיוון שהוא חיסון מומת (לפחות בישראל).

placid1

New member
לא, לא הבנת. גם אם החיסון השנה הוא

סופר אפקטיבי, יש עדיין סיכוי גבוה שמחלה בכ״ז כי האפקטיביות של החיסון נמוכה (בניגוד לקרוב למאה אחוז בחיסונים לשעלת, חצבת, אדמת ואחרים).

Fellowship

New member
הבנתי מצויין.

האפקטיביות של החיסון נמוכה, נכון, אפשר לחלות גם אם מתחסנים (ואז בד"כ חווים את המחלה בצורה קלה יותר).
מבחינת עלות/תועלת, לא רואה שום סיבה הגיונית לא להתחסן.
&nbsp
המשפט שכתבת הוא:
"יכול להתחסן וגם אז יש יותר סיכוי שיחלה ואולי גם ימות"
&nbsp
לא ברור מדוע יש שם את המילה "יותר", אבל לא נורא.

placid1

New member
שמחה שעכשיו הבנת, כי קודם לא הבנת שאחרת

לא היית אומר שאי אפשר לחלות מהחיסון המומת, כשזה לא מה שאמרתי....
לגבי היותר, אם החיסון לא אפקטיבי במיוחד, עדיין יש סיכוי גבוה שתחלה (ואולי גם תמות) למרות החיסון. יש שנים שהחיסון כמעט שאינו מגן בכלל (ואת זה יודעים בדיעבד) ואז אתה חשוף להידבקות יותר משאתה מוגן.

הסיבות ההגיוניות שלא להתחסן כנגד שפעת: חיסון שיעילותו מוטלת בספק כנגד סיכון (קטן, אבל קיים) לאלרגיה, GBS, אצווה פגומה (כמו שקרה בשנה של מגיפת ה H1N1). אני בעד חיסונים, אני מחוסנת וחיסנתי את ילדי ואני גם שמחה שבניגוד אליך, רשויות הבריאות חושבות שלא חובה להתחסן כנגד שפעת....

למעלה