היהירות שלך קצת מרגיזה
אתה יכול להמשיך לפזר חיוכים ולאמץ כל מילה שאשתך אומרת, זה עדיין לא אומר שפיצחת את תורת האבולוציה ותדע מי ישרוד דורות רבים ומי לא
מעתיקה לך מה שכתבתי למעלה:
גם אני ממשיכה לתת לילדים כי להם אין תופעות לוואי מיוחדות.
אבל, המדענים לא צריכים להיות כל כך יהירים, ולהודות שהם לא יודעים ב- 100% איך דברים עובדים ומשפיעים.
אצלי המחלות אחרי השפעת היו קשות מאוד, לא שפעת שעוברת אחרי שבוע, אלא משהו שנמשך מספר שבועות. גם האיזור של הזריקה התנפח מאוד (בפעם השניה הרבה יותר ונשאר נפוח מספר שבועות). כשהלכתי לרופאה, לא היה לה הסבר. אמרה שאולי זה לא קשור... בסוף אמרה שמוטב שלא אתחסן יותר.
ההגיון שלי אומר שחיסון שמכינים כל כך מהר וכשאין זמן לבדוק אותו היטב, לא יכול להיות בטוח כמו חיסונים שעברו בדיקות ארוכות טווח. אם הייתי צריכה לנחש, הייתי אומרת שיתכן שהחיסונים הללו גורמים למערכת החיסונית להפנות את רוב המשאבים לנגיפים המומתים שנכנסו לגוף, ולכן המערכת מגינה פחות על הסיכונים הרגילים שסביבה. ההגיון שלי גם אומר שיש אנשים שמסיבה זו או אחרת מגיבים לא טוב לחיסון, גם אם הם לא אלרגים בחיי היום יום לחומרים אותם יש בחיסון. כנראה שיש הבדל בין לאכול ביצה לבין להזריק חלבון ביצה ישירות לדם.
גם ה- CDC לא שאנן כמוך, והם מודיעים כך:
People who SHOULD NOT get the flu shot:
Children younger than 6 months of age are too young to get a flu shot.
People with severe, life-threatening allergies to flu vaccine or any ingredient in the vaccine. This might include gelatin, antibiotics, or other ingredients. See Special Considerations Regarding Egg Allergy for more information about egg allergies and flu vaccine.
If you have one of the following condition, talk with your healthcare provider. He or she can help decide whether vaccination is right for you, and select the best vaccine for your situation:
People with Asthma aged 5 years and older.
People with other underlying medical conditions that can put them at higher risk of serious flu complications. These include conditions such as chronic lung diseases, heart disease (except isolated hypertension), kidney disease, liver disorders, neurologic and neuromuscular disorders, blood disorders, or metabolic disorders (such as diabetes). See “People at High Risk of Developing Flu–Related Complications.”
People with moderate or severe acute illness with or without fever.
People with Guillain-Barré Syndrome within 6 weeks following a previous dose of influenza vaccine.