חיסון פוליו מוחלש

ההיתממות - לא מהצד שלי, אולי שלך

כפר שמריהו. הדבקות שלך בניסיון לטשטש את העובדה שחיסוני הפוליו גורמים שיתוק, שמא הציבור ידע, חס וחלילה, מעוררת הערכה. אתה באמת נאמן למטרותיך בשמירה על הציבור מפני העובדות.

יחד עם זאת, הניסיון שלך להציג את הידיעה על מה שקרה בהודו בתור איזו הערכה של איזה שני רופאים (תוך רמיזה שכל האחרים כמובן לא מסכימים עם מה שקרה שם), שזה לא קשור סיבתית כאמור (כמובן, הרי זה לא ייתכן. חיסונים לא עושים דברים כאלה...) ושמדובר בניסיון שלנו "לדחוף" לציבור ידיעה מסולפת - לא מחזיקה מים לנוכח העובדות.

כפי שידוע (לכל מי שעוקב ומתעניין בנושא החיסונים, כמובן):
"...כמעט כל מקרי הפוליו הבודדים [במדינות בהם המחלה אינה מתפרצת יותר] נגרמים על ידי נגיף הפוליו המצוי בחיסון עצמו [כלומר, על ידי החיסון], ...
"זה ברור, על פי הניסיון בארה"ב, ש [פוליו מהחיסון עצמו] קשור עם שיתוק קשה קבוע ולעיתים מוות, בדיוק כמו הזיהום מסוג הפרא [הנגיף הטבעי]"

Arch Dis Child 1998;78:571-574

אז אתה ורביב יכולים להתפלפל עד מאה על האם רושמים שיתוק בכתיב מלא, או כתיב חסר, או בהיפוך אותיות, אבל את האפשרות הידועה(!) של חיסון הפוליו לגרום לשיתוק ואת הדיווח מהודו שזה מה שקרה שם - ילדים קיבלו את החיסון ושותקו, 47,500 ילדים (אם אני זוכר נכון את המספר המדוייק) - לא תצליחו לשנות.

אה! יש שם גם התיחסות לשיטות שלך לטשטש ולהעלים מהציבור שמא חס וחלילה הוא ידע:
"...כדאי גם לשקול את ההשלכות הפוטנציאליות על תכנית החיסונים...באם מקרים כאלו יקרו, כאשר יקרו, יעוררו את תשומת לב התקשורת והחקיקה כפי שעוררו חיסוני השעלת לפני 20 שנה. זה בהחלט יהיה כדאי לשנות לפני, מתוך ראיית הנולד, ולא בתגובה לירידה באמון הציבור בחיסון..."

אז אתה יכול להמשיך להתעצבן, אבל מה לעשות - זו המציאות, אלו העובדות, וגם הציבור בישראל ידע מהן.

elraviv

New member
כפר שמריהו - תזכור לא האחריות שלנו.

אני מודה שההתנהגות של סגמון מעצבנת, זה כמו לראות עיוור יורד אל הכביש בהתחלה אתה רוצה לעזור לו לחצות אבל הוא מסרב. הוא בכלל טוען שהוא לא עיוור ורץ קדימה - למזלו מכונית מפספת אותו.
והוא ממשיך - הוא שמע את המכונית צופרת אבל הוא מתעלם.
מצד אחד אתה לא יכול לעצור את התאונה הבאה מצד שני איך אפשר להתעלם...
תזכור יש גבול לאחריות שלך.

הפרנויה הבסיסית שה"ממסד מדעי" מנסה להרוג אותנו, פשוט מעוורת אותו.
הוא גם אנטי-GMO והיית צריך לקרא את השטויות שהוא טען בכנסת כנגד הפלרה, אין לו מושג בסיסי שכל חומר זה רעל תלוי במינון...
הנה לדוגמה איך הוא מסוגל לזגזג: רגע אחד לטעון שרק 25% ממקרי השיתוק נגרמים מפוליו ורגע אחר לטעון ש 100% ממקרי השיתוק שאינם קשורים לפוליו נגרמים מהוירוס המוחלש בחיסון של הפוליו.
- כן סגמון זאת תשובה ישירה ל 47 אלף שלך, אתה יכול לשקר שוב ושוב הם לא נגרמו בעקבות החיסון.
NPAFP זה non-polio acute flaccid paralysis. (חוץ מזה שכבר קברתי לך את ה"מחקר")

בהתחלה חשבתי שזה ממש עצוב כי הוא לוקח איתו עוד אנשים תמימים.
אבל עכשיו אני מבין שאלה לא אנשים תמימים. אם הם באמת תמימים הם היו מאמינים לרופא וגמרנו.
אנשים תמימים שנתקלים באתר שלו - שואלים את הרופא.
אבל אנשים שמגיעים לפורום הזה מחפשים תירוץ לא לחסן. אולי לא במודע - אבל זאת האמת.
אז אולי באמת בלי העידוד שלו חלקם כן היו מחסנים - אבל תזכור שלא משנה מה אנחנו היינו כותבים להם, הם באו לקבל אישור לא לחסן.
אם שמת לב אני כבר לא פונה אליהם יותר ישירות, אני כאן רק כדי לתקן תיקונים מדעיים למה שהוא כותב.
זה הפך מין תחביב כזה - מצא את הסילוף, לפעמים זה קל - כמו הסיפור הנוכחי עם הפוליו, לפעמים זה ממש קשה כמו איך שהוא משקר לגבי היעילות של החיסון נגד שפעת.
מדי פעם אני מנסה לגרום לו לראות את עצמו, את ההתעקשות הילדותית ממש, להטעות אנשים ולהסתיר מהם מידע - לדוגמה במקרה של איך להבחין אם יש או אין כספית בחיסון. אין סיבה למי שחרט על דיגלו שהוא "שוחר אמת" להסתיר את האמת...

שורה תחתונה - לא האחריות שלנו, אם משרד הבריאות בוחר להעמיד אתר עלוב שלא מכיל אפילו את כל החיסונים, והאתר של וולפסון לא מכסה את כל השאלות. למה שאנחנו נתעצבן על סגמון, צריך לפעול כנגד האשם - משרד הבריאות.

דרך אגב הוא פיקח שם לב למוטו שלו "שוחר אמת" - לא רודף/מחפש/מספק האמת, "שוחר".
המשמעות של "שוחר" זה אוהב או חובב כמו: "נוער שוחר מדע".
כלומר אצל סגמון אמת זה תחביב - לא יותר...

iicרjית

New member
מעבר לשלל ההכפשות באופן ישיר נגד מור

שכחת רק עובדה קטנה וחשובה, יש לא מעט רופאים, כן רופאים, אלו שאתה מאוד מאמין בהם או מעדיף להאמין להם מאשר למור לדבריך, שתומכים בגישה שמור מאמין בה. לא רק רופאים בארץ אלא רופאים בכל העולם.
לא מדובר פה באדם בודד מור לצורך העניין....אלא באנשי מדע ורפואה בכל רחבי העולם, ועם זה אתה לא יכול להתווכח.

קומרן

New member
יש אנשי מדע ורפואה שהם או מאמינים בשטויות

או שהאמת אינה נר לרגליהם.

שימי לב למשל כמה מאותם רופאים מטפלים בהומאופתיה למשל...

קומרן

New member
מה קשור לאמונה?

מעולם לא הצליחו להוכיח כמו שצריך שהומאופתיה פועלת ויותר מזה , יש מספיק מחקר בנושא בשביל להחליט שמדובר בשטות מוחלטת.

מדען שמתעסק בזה וממליץ על הפרקטיקה הזאת הוא אינו מדען ולא בגלל שהוא לא נוקט בגישה "שלי" אלה בגלל שגישתו כבר אינה מדעית ואולי האמת היא כבר אינה נר לרגליו...

פולספגן

New member
זה פשוט צרם לי לעין

קומרן

New member
לכל אחד צורם משהו אחר בעין

לי למשל צרם שאורנית חושבת שאין בעייתיות באיש מדע שעוסק בהומאופתיה

elraviv

New member
יש גם עצומה של 538 מדענים נגד דארווין

הנה אורנית - יש גם עצומה של 538 מדענים נגד תורת האבולוציה
http://www.hydepark.co.il/topic.asp?topic_id=1836519&forum_id=16215
יש גם עבודת דוקטורט שאושרה בארה"ב ש"מוכיחה" שהשמש סובבת סביב כדור הארץ
http://www.hayadan.org.il/galileo-was-wrong-100513/
ויש גם את האגודה לארץ השטוחה http://theflatearthsociety.org/cms/ עם סרטונים ביוטיוב שמסבירים איך בעזרת תורת היחסות ניתן להסביר שרק נראה לנו שכדור הארץ הוא כדור - אבל בעצם הוא שטוח...- גם להם יש פיזיקאים.
אז? - אז מה שאני אומר לא חייבים לייבא כל שטות פסאודו מדעית מארה"ב.
כל אלה פשוט לא עומדים במבחנים מדעיים - נכון הם נראים יפים הגיוניים ויש להם אפילו "מחקרים", אבל זה שזה כתוב באנגלית ולמטה יש רשימת מקורות לא אומר שזה מחקר מדעי אמיתי שעמד בסטנדרטים מדעיים.
ולמה אני מתעקש על סטנדטרים מדעיים - כי זה ההבדל בין תאוריה שמישהו המציא כי היא נראת לו הגיונית, לבין תאוריה שבאמת נתמכת במה שקיים במציאות. במילים אחרות בין משאלת לב - למציאות.

iicרjית

New member
טוב זה נחמד לנסות להציג

את זה כשטות ואפילו קצת מצחיק.

דוקטורט של בן אדם אחד או אגודה כלשהי היא עדיין לא בקנה מידה של אלפי רופאים ברחבי העולם (לרבות מדינות שונות ונאורות שחתכו את תכניות החיסונים בחצי משלנו ולא בכדי).

אתה לא יכול שנוח לך להגיד כאן בשרשור הזה שמור הוא לא רופא (כדי לבטל את דבריו כמובן). ואז כשאומרים לך אבל יש רופאים והרבה כאלו שחושבים כמו מור פתאום להגיד לא, הרופאים דווקא האלו הם לא רציניים.

נו באמת. תביא טיעונים קצת יותר חזקים.

קומרן

New member
את בטוחה שמדובר באלפי רופאים?

לדעתי את "קצת" מנפחת את המספרים בלי להרגיש.

קומרן

New member
חחח, כל כך אופייני

כפי שאת יודעת , חובת ההוכחה מוטלת על הטוען וניראה שסתם זרקת מספר בלי כל גיבוי - לי אין הערכה מספרית של ממש אבל אני מאמין שאין יותר מכמה עשרות שטוענים את "מה שמור טוען" - ואני לא מתכוון לכל החוקרים שהוצאתם בקטיף הדובדבנים שלכם ממאמרים כאלו ואחרים אלה למשהו יותר כוללני ורחב.

iicרjית

New member
אה הבנתי....אז אתה רק מאמין

לא באמת יודע.
אז זה יכול להיות עשרות וגם אלפים...כי אתה לא באמת יודע כמה יש נכון?

קומרן

New member
רגע רגע רגע

אורנית

פה זה לא בית משפט ואני מקווה מאוד שאת לא משתמש בטיעונים כאלה בעבודתך המקצועית - טוב, אולי כן אם חושבים על מושג הספק הסביר...

בכל מיקרה, אני לא צריך לדעת כמה רופאים יש בשביל לדעת שהסיכוי שאת לא יודעת כמה יש וסתם זורקת מספר לא סביר בסדרי גודל (אלפי רופאים שטוענים את מה שמור טוען) הוא גבוה מאוד.

תחשבי על זה ככה... לא אני ולא את יודעים כמה גרגירי חול יש בכפית חול ועדיין אם אתן מספר מוגזם (מיליונים של גרגירים בכפית התה!!!) תוכלי לדעת שקרוב לוודאי שאני סתם זורק מספר מוגזם בסדרי גודל למרות שאינך ספרת מעולם את כמות הגרגירים.

iicרjית

New member
אתה לא יכול להעריך

משהו שאתה לא יודע.ואתה לא.

אני לא אמרתי עשרות רופאים, ולא אמרתי מאות ולא הקצנתי ואמרתי מאות אלפים. אמרתי אלפי רופאים. ממה שיצא לי להכיר ולראות ב-3 שנים האחרונות זו המסקנה שלי ואם אני טועה אז זה רק כלפי מעלה.

למעלה