חיסונים בישראל לא מכילים כספית

חיסונים בישראל לא מכילים כספית

הבטחתי וקיימתי. שוחחתי עם פרופ' אלי סומך, מהמומחים בארץ לתחום החיסונים והנה ציטוט:
"הכספית הוצאה גם מחיסוני השפעת וכן גם מכל חיסוני השגרה כולל טטנוס ודיפטריה." ציטוט דומה ניתן גם באתר משרד הבריאות. ולכל אלו שחושדים בפרופ' סומך או משרד הבריאות שהם שקרנים ראו קובץ מצורף עם פירוט של כמות התרמסול בכל החיסונים כולל שפעת.

שימו לב שלא כל החיסונים שברשימה ניתנים בארץ.
החיסונים הרלוונטיים לדיון עפ"י טבלת החיסונים (http://www.chisunim.co.il/Article.aspx?id=3):
צהבת (שני הסוגים), DTaP-IPV-HiB, DTaP-IPV, DTP, MMRV, רוטה, שפעת, HPV, PCV ומנינגוקוקוס (ניתן במקרים ציוחדים) אף אחד מהם לא מכיל ולו שארית של כספית.

ציטוט נוסף של פרופ' סומך: "אחד המקורות לבלבול ולטעויות לגבי חיסוני שפעת הוא קיום חיסוני שפעת הניתנים בבקבוקונים גדולים המיועדים לחלוקה למספר מנות. בקבוקונים כאלו אכן מכילים כספית בכדי למנוע זיהום של התמיסות. אולם, בארץ לא משתמשים בהם (השתמשו בהם לזמן קצר בעת מגיפת שפעת החזירים) אלא רק בבקבוקונים המכילים מנות בודדות ואשר אינם מכילים כספית."

לכל אלו שיקפצו וידברו על שאריות כספית של מתחת ל0.3 מיקרוגרם שלכאורה אינם חייבים בדיווח, סתם לצורך השוואה בקופסת טונה יש בערך 12 מיקרוגרם כספית בצורתה המתילית המסוכנת בהרבה.

אני חושב שאת טיעון הכספית אפשר באופן סופי מהרשימה מפאת חוסר רלוונטיות.

מור, אני מצפה שתפסיק להשתמש באיום הכספית בטיעונים שלך.

פולספגן

New member
לא התייחסת ל-DT שבקשתי ממך לאלו שלא רוצים

להתחסן בשעלת מבחירה או מאילוץ בריאותי כמופיע בעמ' שהפנתי אותך אליהם.

אגב, אני מניחה שעשית טעות הקלדה והתכוונת ל-DTaP ולא ל-DTP כפי שכתבת, כי שם כן יש כספית, אך כבר ממזמן לא נותנים אותו.

לגבי טונה, אף אחד לא טען שטונה בריאה לתינוקות ואפילו יש הגבלה לנו המבוגרים של פעמיים בחודש וייתכן שבעתיד גם ההגבלה הזאת תורחב.
בנוסף, יש גם הבדל אם זה מהאוכל שאז הגוף מסלק את רובה או מהזרקה ישירה לשריר בחיסונים.
וגם, כספית היא יוצאת דופן שצורתה האתילית לא תמימה בכלל.

לקינוח, כפי שכתבתי לך כספית הוחלפה באלומיניום, שאומנם פחות קטלני מהכספית, אך גם אותו לא הייתי רוצה להזריק לילדיי.

אוקי שימי לב

החיסון DT מכיל פחות מ 0.00012% כספית שזה פחות ממיקרוגרם, ועל גבול אי חובת הדיווח (לשיטתך). מדובר בפי 40 פחות מכריך טונה (שם הכספית בצורתה המסוכנת יותר). DT אינו חלק מתוכנית החיסונים אלא חיסון תחליפי לאלו שבוחרים לא להשתמש בחיסון נטול הכספית DTaP.

לגבי הDTP, וואללה תפסת אותי על תקלדת אני מתנצל מעומק ליבי ואשתדל שזה לא יקרה שוב.

הסיבה שציינתי את הטונה היא משום שהיא מרכיב נפוץ בתזונה של ילדים. מנה אחת של טונה מכילה פי 40 כספית מהסוג המסוכן מאשר החיסון היחיד שמכיל שאריות כספית, וגם זה, כאמור, אינו חיסון חובה.

פולסבגן, אל תהיי קטנונית, זו לא בושה להודות שהטיעון הזה לא רלוונטי. כולנו טועים (תראי גם לי היתה תקלדת). כל המשך דיון בנושא הוא סתם התנצחות מיותרת.

ד"א האלומיניום אינו תחליף לכספית. האלומיניום משמש כאג'ובנט, קרי חומר שמגרה את מערכת החיסון ומייעל את החיסון. אין קשר בין השניים. ודבר אחרון, את עדיין חייבת לי תשובה על השטות שזרקת על אפופטוזיס.

תוספת

DT זה חיסון כנגד הטוקסין, כלומר אינו מונע הדבקות אבל כן מונע מחלה. אם אתם כל כך רוצים לסכן את ילדכם ולא לחסנו נגד דיפטריה וטטנוס - שתי מחלות נוראיות עם שעור תמותה לא נמוך (וביסורים) שיהיה לכם לבריאות. את הילדים שלי אתם לא תסכנו, על כן אני לא מרגיש חובה להלחם על הטיעון הזה.

פולספגן

New member
מי דיבר עליי?

אני מדברת על ילדים שלא יכולים להתחסן כנגד שעלת כפי שהסברתי לך ב-2 התגובות האחרונות.

חס וחלילה

לא עליך. החיסון DT מכיל מה שנקרה שיירים של כספית (traces) בכמות מזערית ביותר (כאמור הרבה פחות מכריך טונה). אני יכול להכנס איתך לויכוח על כך שכמות כזאת אינה מסוכנת, בטח לא בחיסון אחד, אבל זה לחלוטין לא רלוונטי כי אנחנו עכשיו מתמקדים במקרה פרטי. מצידי שאותם הורים לא יחסנו את ילדיהם בחיסון הספציפי הזה משום שהוא נגד הטוקסין ולא מחולל המחלה, ולכן לא מעמיד בסכנה את ילדי.

כפי שאמרתי כל ההתדיינות בנושא הכספית מטופשת וקטנונית. זאת לא בושה לסגת ממנה. אולי אפילו תוכלו להגדיר אותה כניצחון שלכם על הממסד.

מה עם האפופטוזיס?

פולספגן

New member
תגובה

1)
בלי מחזוריות כי זה טרוליות (הסברתי לך את נושא הטונה בתגובתי הקודמת ס'2 "לא ידעתי שתינוק בן שנה אוכל כריך טונה ואתה עושה בדיוק את אותה טעות שאתה בעצמך הערת עליה בנושא כמות").

2) אתה הנושא כאן? או בטיחות התינוק שצריך להתחסן?
כפי שכתבתי ב-ס'3 "שיש כאלו שאינם יכולים לקבל את חיסון השעלת מטעמים בריאותיים"

3) היא לא מטופשת וקטנונית כפי שהסברתי ב-ס'5

4) קיבלת מענה יפה מ-shira29 על האפופטוזיס.

ס4

אני אתחשב בבקשתך למניעת דיון מחזורי ואתייחס רק לסעיף האחרון.
קיבלתי מענה יפה נטול רפרנס. כל עוד אין סימוכין רלוונטיים אלו רק מלים באוויר.

פולספגן

New member
קרא למשל על מצב של Oxidative Stress

המיטוכונדריה מפעילה את המנגנון, למשל באוטיזם כנראה הסיבה לאובדן תאי עצב מסוג פורקינייה.

שאלה

oxidative stress הינו תהליך שניתן למדוד די בקלות במעבדה. האם יש לך סימוכין שמראה קשר בין חשיפה לאלומיניום/כספית (למרות שכספית כבר ירדה מהפרק) בכמויות המצויות בחיסונים למצב מוגבר של oxidative stress בבני אדם? (ניסויים ששופכים אלומיניום על תאים בתרבית לא מתאימים). ברור לי שמתכות ברמות גבוהות יעשו שמות בכל מני תהליכים פיסיולוגיים כולל אפופטוזיס, השאלה היא האם הרמות המצויות בחיסונים בכלל קרובות לרמות הללו. ופלסבגן, בבקשה סימוכין, זה לא שאני לא מאמין לך אבל אותי חנכו שכשאתה קובע משהו בכזה בטחון, כדאי שיהיה לך מאמר טוב לצטט.

באיזה ריכוזים?

פולסבגן, אם את באמת רוצה לנהל דיון תהיי חייבת לפרט יותר ולגבות את הקביעות שלך בסימוכין. גם אני יכול לתת קביעות ואת בחיים לא תאמיני לי בלי שאביא את המאמר ממנו הוצאתי את זה.

כספית מחמצנת את קבוצת התיול של הגלוטטיון. הדבר עלול לגרום להיווצרות מוגברת רדיקלים חופשיים. העניין הוא שבשביל זה יש מנגנון בקרה על הגלוטטיון אשר מחזיר אותו למצבו המקורי (PDI ו ERO1). מובן שרמות גבוהות של כספית יפרו את הבלנס הקיים, אבל כמה כספית? האם הדבר נבדק על בני אדם או לפחות בע"ח בצריכה של כספית? בקיצור רפרנס רפרנס רפרנס

פולספגן

New member
יותר גרוע

היא גם נקשרת לאנזים שממחזר את הגלוטטיון ה GPx שם מחליף סלניום את קבוצת ה thiol ,עם אפיניות גדולה בכמה סדרי גודל לכספית.

אוקי, מה עם מה ששאלתי

בסדר כספית זה רעל. את לא מחדשת כלום. כמה כספית בהזרקה נותנת את האפקט המדובר? רפרנס.

פולספגן

New member
תגובה

1) מאיפה לקחת את ה-% האלו?

2) לא ידעתי שתינוק בן שנה אוכל כריך טונה ואתה עושה בדיוק את אותה טעות שאתה בעצמך הערת עליה בנושא כמות.

3) הסברתי לך וגם מפורט בעמ' שהפנתי אותך אליהם שיש כאלו שאינם יכולים לקבל את חיסון השעלת מטעמים בריאותיים ולכן הם נאלצים לקבל את ה-DT שהוא ללא מרכיב השעלת.
למידע נוסף על כך קרא את עמ' 83 הוריות נגד ואזהרות* ובמיוחד את סעיף 7.1.2 "תגובה כללית חמורה קודמת (של רגישות-יתר מיידית מסוג אנפילקטי או תגובה נוירולוגית חמורה) לאחר מתן תרכיב כפול או טוקסואיד נגד פלצת או נגד אסכרה."
האם אתה מצפה ממי שיש לו את הרגישות הזאת לקבל חיסון עם כספית

האם אתה מודע לנזקים הנוירולוגיים שזה יכול לעשות לו
הרי לאנשים עם רגישות, מספיק טריגר קטן בשביל לעשות נזק בלתי הפיך

4) עד השנה, כל תלמידי היסודי קיבלו את ה-DT.

5) למה אתה חוזר על דברים שהסברתי לך ש"הכספית הוחלפה באלומיניום כחומר משמר בנוסף לשימוש הקודם שהשתמשו בה כאדג'ובנט" [ההפנייה שכתבתי לך את זה בתגובתי הקודמת]

6) אל תהיה יהיר, שתבין את ההשלכות של המתכות והנזק שנגרם ל- DNA תבין גם את האפופטוזיס.

ראי תגובה למעלה

1. את ה% לקחתי מהקובץ שצירפתי לתגובה הראשונה. את הקובץ קיבלתי מפרופ' סומך כרפרנס.

2. לא ידעתי שתינוק בן שנה מקבל DT ולא DTaP

3. כאמור, לא מדובר בהוספה של החומר כחומר פעיל לשימור אלא כשיירים שנותרו. בואו לא נעשה פיל מזבוב.

4. אולי שנה שעברה קיבלוואלוי לא, אבלעכשיו בטוח לא, קרי הטיעון לא רלוונטי - ניצחתם את הממסד ועשיתם את העולם טוב יותר yay

5. כספית לא הוחלפה באלומיניום. האלומיניום תמיד היה שם. האם את טוענת שהגדילו את המינון של האלומיניום? האם יש לך מספרים ורפרנס?

6. אני יודע שאני יהיר, ואני שמח שאני בחברה טובה. אני רוצה הסבר מגובה ברפרנס איך אותם תוספים בריכוזים בהם הם ניתנים משפיעים על האפופטוזיס בגוף האדם. אם אין רפרנס, זה כאילו לא אמרת כלום.

פולספגן

New member
כנ"ל

1. זה לא "גבול אי חובת הדיווח", אלא פי 4 מהגבול.

2. לא רק בן שנה, אלא אפילו בן 4 חודשים לאחר שראו שיש לו רגישות בחיסון הראשון של גיל חודשיים ואם ידעו על כך קודם לכן, אז אפילו תינוק בן חודשיים יכול לקבל את זה.

3. כשתבין משהו על רגישויות, תבין שבמקרים האלו זבוב יכול להרוג
.
:- קרא קצת על תהליך של ניקוי מתכות.

4. לצערינו, השינוי הזה לא קרה ממלחמה שלנו, אלא שהחליטו שהחיסון של השעלת לא יעיל ולכן החליטו להוסיף עוד 2 מנות שלו ביחד עם ה-DT.

5.
מור סגמון, תוכל
למקד אותו, איפה זה מופיע באתר של חסון?

לא ברור

1. 0.6 מיקרוגרם זה פי 4 מהגבול??? איך זה מסתדר עם זה שעל 0.3ug אין חובת דיווח?
2. שוב מינון זעום של 0.6ug, חוץ מזה שנדמה ששמעתי באחד הפורומים שלכם על אפשרות מפטור רפואי מחיסון מסויים (כמו במקרים של אלרגיה). האם זה לא אחד מהמקרים הללו?
3. בשמחה - רפרנס רלוונטי בבקשה
5. אני מצטרף לבקשה עם דגש על למקד, כלומר 2-3 רפרנסים רלוונטיים לא מבול של רפרנסים מעיתונים שכוחי אל.

פולספגן

New member
מה לא ברור?

1. צודק, שכחתי שזה חצי כמות.

2. מה זה "אחד הפורומים שלכם"?
ה-DT נועד למי שרוצה להתחסן, אך לא יכול בגלל רגישות למרכיב השעלת.

3. קבל מקור לא מדעי, אך מסכם לך יפה את הכל, כי זה מה שמצאתי בשלוף.

לא ברור

.1 חיסונים שאושרו ע"י ה-FDA הכיל כ-50ug תמורסל, כך שלא יתכן שה-FDA קבע רף נומך מטיפולים שהוא עצמו אישר. אשמח אם תראי לי את הרפרנס שלך לרף הנמוך שאת טוענת לו.

2. קראתי פעם באיזה פורום באינטרנט על הורים שהתלוננו שיש להם פטור מחיסון מסויים ובכל זאת קיבלו יחס משפיל. אז על פטור כזה דיברתי.

3. לינק שבור, ואם המקור לא מכיל הפניות למאמרים, תחסכי ממני את בזבוז הזמן. טור דעה מטעם עצמי גם אני יכול לכתוב.

למעלה