חיסונים: הדרך היעילה למנוע מחלות נגיפיות

Markup

New member
והנה עברנו לפסים אישיים כרגיל. כשאין תשובות

זה הסימן שנגמר הדיון. זה שהתשובות שלי לא התאימו למציאות שקבעתם לגבי, לא מעיד עלי כלום, רק עליכם ועל חוסר הגמישות המחשבתית שלכם, פשוט חיפשתם תשובה אחת חד משמעית, ואין כזו. טענתם שלא אוספים מידע, הציגו לכם מערכות, אז במקום להודות בטעות, שזה לא נורא כל כך, אתם עסוקים בהכחשת המציאות. נו, לא חדש.

פולספגן

New member
אתה שם
שאתה ממשיך לעשות לעצמך בושות?

אני אחזור על המלצתי מהתת דיון המדובר, כאשר ראיתי כמה מגוחך יצאת ואם אתה לא הצלחת להבין ואתה עדיין לא מצליח להבין את זה, תעשה טובה לעצמך ותן למישהו שאתה סומך עליו לקרוא את התת דיון הזה וההוא ולהסביר לך את מה שאינך מסוגל לראות ולהבין.

Markup

New member
טוב, גם כאן סיימנו עם הכפשות כדרכך...

לא הבנת את הדיון, לא נורא.

rainbow i

New member
בינתיים לא נמצאה המערכת

ואני משערת שהפרופ' קלר פשוט כתב את הדברים בהסתמך על מידע ונתונים שקיבל לצורך הכנת הכתבה.
אז אפילו לא עולה על דעתי שהוא שיקר או טעה...
יותר מזה, זה לא מתפקידו - מה הוא אמור היה לעשות?
ללכת בעצמו לסניף של טיפת חלב ולהתלונן על תופעת לוואי מחיסון כדי לבדוק בעצמו אם יש או אין מערכת?
להיכנס לאיזה דף עלום בפייסבוק ולדווח על תופעות לוואי כדי לבדוק אם מישהו עושה עם זה משהו?
את זה עושים תחקירנים של עיתונות ותקשורת, לא מומחים בעלי שם בתחומם שמתבקשים לפרסם מאמר דעה על חיסונים.

המאמר הזה מייצג נאמנה את המשפט שאומר שהפוליטיקה (והפוליטיקאים) מנותקת מהשטח.

amza

New member
לא הייתי מביא מערכת בפייסבוק כדוגמא

זה לא נשמע רציני.

כאמור, אני חוויתי משהו שאולי קשור,
אבל אני לא יודע אם מדובר בכלל באותו דבר.
הייתי צריך לבדוק יותר אולי. מפתיע שזה לא קרה לאף אחד אחר כאן.

zlp

New member
לא הבנת את הטיעון

העובדה שיש מידע שנאסף מהפייסבוק אומר שיש מערכת אליה המידע נאסף.

rainbow i

New member
אמנם נמחקו הודעות, אבל

חשבתי שנכון יהיה להחזיר את ההודעה לכאן:

זו אותה ה"מערכת" שהיתה נהוגה קודם, במסמך שצורף עם פירוט נהלי הדיווח

המסמך שצורף מתייחס בכלל לנהלים במערכת החינוך.
מתייחס לשנת הלימודים הקודמת.
נכתב ב-אוגוסט 2012.
והסעיף 14.4 מתאר בדיוק את אותם נהלים גם משנים עברו. דיווח פסיבי במשלוח ע"י הצוות המחסן.

לכן גם ניסיתי לשאול, מה פירוש "מעקב אקטיבי אחרי תופעות לוואי הקשורות בחיסונים"??

את סיפור ה"פיילוט בפייסבוק" מפעיל גוף פרטי שאוסף מידע. איך? דרך מילות חיפוש? יש פרופיל פייסבוק פתוח לציבור שבו הם יכולים לדווח על תופעות לוואי? (מקווה שאף אחד לא יתרגז, אבל המקומות היחידים בפייסבוק שבהם נתקלתי בריכוז של דיווחים על תופעות לוואי מחיסונים היו דפים של שירי גורמן, הדף של המתנגדים לפוליו והדף של חיסונים בע"מ).

במאמר מהארץ - שפורסם לפני עשרה חודשים - נכתב שהם שוקדים על הקמת פורום פתוח לציבור על מנת לאפשר דיווח על תופעות לוואי. כמה שוקדים? לפתוח פורום כזה לוקח יומיים-שלושה. אם רוצים ממש להשקיע בעיצוב ולבחור בקפידה רבה מי ינהל פורום כזה, ועל איזו פלטפורמה להושיב אותו כמה זמן ייקח? חודש? חודשיים?
(לד"ר פלשר הקצו שבועיים במשרד הבריאות לרכז דיווחים ומומחים, או להתחפף).
:)

zlp

New member
נכון יהיה אם מור יעתיק לכאן גם את שאר ההודעות

לא סביר שבגלל האלימות הנוטפת מכמה משתתפים כאן יפגע הדיון הלגיטימי.

בכל אופן, עניתי לך בפירוט בהמשך לאותה הודעה שאת מעלה כאן שוב.

rainbow i

New member
נדמה לי שאין כלי עריכה

שבאמצעותו ניתן למחוק מתוך תוכן ההודעות רק את הנאצות.

ואני מסכימה איתך, חבל שאלימות מילולית פוגעת בדיון לגיטימי.

נכון. ענית לי בפירוט להודעה הזאת, ואפילו חשבתי לכתוב במילותי את תמצית דבריך (שהיו לגיטימיים לגמרי לדעתי) - אבל אני לא רוצה לסלף או לעוות את דבריך. לכן אשמח אם תמצא לנכון להעלות אותם שוב.

zlp

New member
אין כלי עריכה כאלה

כשנמחקת הודעה נמחקות גם ההודעות המשורשרות אליה, אפילו הן לא ראויות להמחק.
ביקשתי ממור להעתיק את הדברים באופן ידני ולהדביקם כאן.

אנפילד

New member
חבל שאת נותנת תמיכה לטרולצ'יק הזה

סתם קוזאק נגזל... מדובר בטרול ידוע בכל רחבי תפוז...
את יודעת איפה הוא מטריל? בכל מקום שיש דיון פתוח בנושא חיסונים.
ומה מטרתו? לחרב את הדיון הפתוח בנושא חיסונים.
הוא כבר הודה בזה בעבר יותר מפעם אחת.
הוא חושב שאם הוא יענו כותב בנימוס אז זה בסדר. אז זהו - זה לא.

פולספגן

New member
איתך לא יכול להיות דיון לגיטימי ברמה של מבוגר

בדיוק כמו שלא אוכל לנהל דיון לגיטימי בנושא עם בניי, אלא אני מסתפקת בלהגיד לו "אמא יודעת יותר טוב מאחות בי"ס ומהמורה".

zlp

New member
מסתבר שבמשפחתך יש מסורת של סיפור צי'זבטים

אז אני בהחלט מתייחס לדברייך כאילו נכתבו בבדיחות הדעת.

אגב, אני מקווה שהמורה למדה אותו לאיית "בני" עם יו"ד אחת ושלא "תיקנת" אותה.

פולספגן

New member
עובר על חוקי הפורום ומערב את משפחתי?

חבל שבקישור השני שלך לא צרפתי את תגובתי אליך - ממש לא וחבל שאתה מבייש את עצמך
מי שישעמם לו וירצה לקרוא את כל הענף בעץ ולראות, שהוא כותב שאבשלום קור לא יודע לאיית את זה, המילונים כדוגמת אבן שושן לא יודעים לאיית את זה, האקדמיה ללשון לא יודעים לאיית את זה, רק זיפזיפון יודע

אגב, בניי זה ברבים ובהחלט אתקן את המורה, אם היא תכתוב "בני" בצורת רבים

zlp

New member
על אילו מחוקי הפורום עברתי?

לא אני עירבתי את משפחתך. את נתת כדוגמה את ילדייך ואת היחסים שלך איתם ואני "זרמתי איתך".

לא טענתי שאי אפשר לכתוב בשתי הצורות- להיפך. טענתי ששתי הצורות תקניות ולכן המילונים בהחלט נכונים, אלא שה"תיקון" שלך לא במקום.

אגב, כמה ימים לאחר הדיון בדקתי במילון ארמי-עברי של "אריאל". את מוזמנת להסתכל ולראות שהאיות שם הוא כפי שכתבתי.

ושוב- גם כאן טעית. אין ריבוי של היו"ד בצורת הרבים, ובכל מקרה את כתבת בלשון יחיד.

את מוזמנת להמשיך להתעקש.

פולספגן

New member
אני כתבתי על אבי? האם אתה גם רוצה לצחוק שהוא

היה בשואה?

לא, לא זרמת איתי, אלא הראת שאתה אידיוט גמור שחזר בתשובה (לרוב מדובר באנשים מאוד קיצוניים שעוברים לקיצוניות השנייה או למסוממים ופושעים שרוצים להראות שחזרו למוטב) ואפילו לא יודע את הדברים הטובים שהתורה מלמדת כגון "והדרת פני זקן", "כבד את אביך ואת אימך", אך העיקר שתשמור את השבת

zlp

New member
הבדיחה כולה על חשבונך

סביר שאביך, עליו השלום, היה אדם בעל חוש הומור משובח ש"מתח" אותך קצת ואת לא הבנת את המתיחה. הבדיחה כולה על חשבונך, ולא, חלילה, על חשבונו של אביך ז"ל.

כך או אחרת, את אכן זו שכתבה על אביה ואת זו שתיארה את הדינמיקה המשפחתית שלה כדי ללעוג לי.
ולעובדה שאביך היה (או לא היה) ניצול שואה אין שום קשר לזה.

שוב כרית לעצמך את הבור במו ידייך ושוב את מתלוננת שהוא עמוק מדי

פולספגן

New member
עכשיו, גם הרגת אותו?

אתה יצור נאלח וחסר חיים.
הדבר הזה מעיד בעיקר על עליבות הנפש שלך.
תת אנוש שכמותך.

למעלה