חיפוש עבודה בus - מועסק מהארץ או מובטל מus?

DV Selectee

New member
חיפוש עבודה בus - מועסק מהארץ או מובטל מus?

היי חברים,

אז בצעדי ענק מתקרב הריאיון על בסיס זכייה בהגרלה (המספרים שלנו הבאים בתור). הריאיון יהיה בפברואר ואנחנו מתרגשים מאוד.

אנחנו מעוניינים לעבור עם קבלת הויזה (בערך באזור מרץ) ובתקווה להגר לשם כבר עם הצעת עבודה.

מקריאה בפורום, ראיתי שזה לא פשוט להשיג עבודה מהארץ וזה מצב קצת מלחיץ להגר ללא עבודה.

עם זאת, אני יודע שהרבה יותר קל למצוא עבודה דרך מיטאפים ויצירת קשרים (זו גם הדרך המועדפת עליי), אבל בסופו של דבר אהיה מובטל (אם לא אקבל הצעה מהארץ).

בעברית אני יכול להשמע מאוד כריזמטי כי יש לי הרבה תשוקה למקצוע וזה תמיד משתקף בשיחות. אבל מן הסתם באנגלית הכל יכול להיות (כמו רוב המהגרים, אני טוב באנגלית ביחס למדינת המוצא אבל כמובן לא מדבר ביום יום ועקב כך בדיבור אני לא תמיד מתבטא נכון).

בנוסף, אני מאוד רוצה לעזוב את מקום העבודה הנוכחי שלי כבר כמה חודשים כיוון שאני מחפש להתקדם ואני לא מרוצה שם, הסיבה היחידה שאני דוחה את העזיבה היא המעבר לארצות הברית.

האפשרויות העומדות לפנינו: עזיבה במרץ וחיפוש עבודה קדחתני (עם חיסרון אדיר של להיות מובטל - כמובן אעסוק במקצוע בזמני הפרטי אך עדיין מובטל), מה דעתכם על הדרך הזו? אפשרות שנייה, מעבר לחברה אחרת בארץ לפחות לשנה, נסיעה לקבלת הויזה ואז יציאה מארצות הברית לכמה חודשים ותוך כדי לחפש עבודה מהארץ, מה שיגרור דחיה של המעבר ב-עד שנה בערך ומאוד לא בא לנו (מה גם שלחפש עבודה מכאן יכול להיות בזבוז זמן), מה אתם אומרים על זה? אין אפשרות לרילוקיישן מהחברה הנוכחית וגם לא מעוניין להשאר שם.

מה אתם אומרים? לחפש עבודה כמועסק זה להשאר בארץ אבל אני רואה שהמון נכשלים בזה, מהעבר השני לחפש עבודה כמובטל זה אתגר כי ככל שהימים עוברים הלחץ רק גדל וחגורה מתהדקת. לאיזה מהאופציות סיכוי יותר טוב?

אני מפתח web מיומן עם כ3 שנות ניסיון מחברה גלובלית גדולה בלי תואר (צופה לקבל שכר של בין 80 ל100 ברוב ארהב ו110-120 אם זה סן פרנסיסקו, מדויק?).
מעוניינים להגר לכל מקום שיש בו עבודה בהייטק, באמת שאין לנו מקום ספציפי, אוהבים קיץ וחורף ומאוד רוצים להכיר את ארה"ב, קצת פחות מתחברים לטקסס בעיקר מהחשש מהנשק שם (אולי רק מכאן טקסס נראית יותר מסוכנת מהשאר) וגם צפון קרוליינה, אם כי מוכנים להבין שאולי זה סתם חשש ואנחנו טועים, אנחנו זוג נשוי בלי ילדים. מחפשים לגור באזור משפחתי בטוח ובכלל לא באזורים של צעירים. לגבי עלות מחיה, לא מתפשרים על ביטחון, נשלם כמה שצריך, אבל לא חייבים גם בית פרטי, מנסים לכוון לחדר שינה וחדר עבודה (2 חדרים סה"כ).

אוקיי, שפכתי הרבה אינפורמציה וקצת שטויות, תודה על העזרה!

iris mom of two

New member
אתה יכול להתחיל לחפש די מיידית

תוציא מספר טלפון וירטואלי אמריקאי. אל תפסול את אוסטין, אוסטין זה בטקסס, אבל לא טקסס, ולזוג בלי ילדים יכול להיות מקום נפלא.
&nbsp
אישית אני מכורה לניו אינגלנד בכלל ומסצ'וסטס בפרט, אבל זו רק אני.

DV Selectee

New member
השאלה כמה זה אפקטיבי

אני רואה שזה לא פשוט לחפש עבודה מהארץ, ואני מוכן לקחת סיכון ולטוס לארה"ב בלי עבודה ולהתחיל להגיע למיטאפים וליצור קשרים, השאלה איך מסתכלים על זה שם כשמועמד הוא מובטל, מהרושם שלכם, מה מעסיקים מעדיפים? מועמד מרחוק או מועמד מתוך US אבל מובטל? (בהנחה שאני צעיר מאוד, בן 24).

מסקר שפורסם לא מזמן ע"י stackoverflow נמצא שהכי קשה למצוא עבודה על ידי שליחת קו"ח ומנגד הכי קל דרך קשרים וחברויות.

נדחה את המעבר רק אם יש יתרון ברור ללחפש עבודה מהארץ.

Gidi Shemer

New member
אין לי תובנות לגבי עניין ההעסקה

אבל היות וציינת את צפון קרוליינה ואני מניח שאתה מתייחס לאזור ה- triangle, אני בכל זאת ממליץ לשקול שנית.
אני אמנם תושב האיזור אבל לגמרי לא נעלב כשלמישהו אזור זה או אחר לא מתאים מסיבה כזו או אחרת. מצד שני, אני חושב שאנשים לא מודעים לאיזור ולמה שהוא נותן. מודה שגם אני לא הכרתי בכלל את הסטייט לפני שעברתי לפה (משיקולי פוסטדוקטורט באוניברסיטה מסויימת) ודמיינתי משהו לגמרי אחר.
אם אתה זקוק לקצב התוסס של מנהטן או שיקגו, זה בהחלט לא המקום המתאים. אם אתה לא טיפוס כזה, שווה להתחיל להכיר את האיזור טוב יותר. מהרבה מאד בחינות זה אחד האזורים הטובים ביותר שתמצאו בארה״ב. נכון שזה מקום יותר למשפחות, אבל שווה גם לצעירים ללא ילדים.

DV Selectee

New member
איך האזור מבחינת בטחון אישי?

הזכרתי את צפון קרוליינה באותה נשימה עם טקסס, משניהם אנחנו סולדים מאותה סיבה (שאני מודה שהיא בעיקר מבוססת על קריאת אתרי חדשות מהארץ) והיא הבטחון ברחוב, האופי של האנשים וכל זה + נשק.
יכול להיות שאני מתבלבל עם דרום קרוליינה אבל לפי ההתרשמות שלי לפחות אחת מהן מסוכנת באופן יחסי לארה"ב (אני מדבר על הערים הגדולות ולא על rurals).

מבחינת הסביבה, לא מחפשים קצב תוסס, אבל גם לא שוללים. באמת שבשורה התחתונה מחפשים בעיקר אזור שיש בו אנשים טכנולוגיים, יזמות וסטארטאפים (לאו דוקא את המובן מאליו כמו סן פרנסיסקו וניו יורק) עם אחוזי פשע הגיוניים.

בכל מקרה, מאוד רוצה לדעת איך מתייחסים למהגר מובטל שמחפש עבודה בארה"ב. ראיתי שאנשים בפורום כתבו שחיפשו עבודה מהארץ וזה לא הצליח להם, מה הסטטיסטיקה בעניין הזה? יותר מוצאים או שיותר לא מוצאים?

Gidi Shemer

New member
פחות יותר- יותר בטוח מכל עיר בישראל שתחשוב עליה

לא בהכרח נועלים פה בתים או מכוניות, אם זה נותן לך סימן כלשהו.
טקסס, אגב, גדולה פי 32 מכל מדינת ישראל

ilanvag

New member
אוי א-ברוך...

כל אמריקני ממוצע שאני מדבר איתו על ישראל, ושלא מכיר את המדינה, בטוח שמסתובבים אצלנו עם שכפ"צים ברחובות, וכל הזמן יש ירי, סכינים ופצצות.

תאמין לי, אם שרדת מגורים בישראל, ועל אחת כמה וכמה אם אתה גר בתל-אביב או בירושלים -- אז כל עיר אמריקנית ממוצעת תהיה קטנה עליך...

בהקשר אחר - אין לי מושג כמה מרוויחים בתחום שלך, אבל הסכומים שאתה מדבר עליהם הם נמוכים למדי בשביל מחיה באזורי היי-טק יקרים כמו סאן פרנסיסקו, בוסטון, או ניו-יורק. דווקא שמעתי רבות ונפלאות על אזור RTP (ולא רק מגידי, מכיר כמה אמריקנים מהאזור), וממש לא הייתי פוסל על הסף.

אבל העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך - קרא את הפוסט הבא של ידידי בוסטון גיא, הפנם היטב את מה שכתוב בו, ופעל לפיו. אתה כרגע לא במצב להתחיל להיות בררן, לפני שיש לך אפילו הצעת עבודה אחת:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/456/182593732/ישראלים_בחו``ל/עוברים_לארצות_הברית

בהצלחה

DV Selectee

New member
תודה על התגובה, נא לא לסטות מהנושא

בסן פרנסיסקו אני מצפה לקבל 120-130 וגם בניו יורק.

הנושא הוא לא בררנות, אני מבקש לא לסטות מזה, הדבר היחיד שאני שואל הוא אם להתפטר מהעבודה ולעבור במרץ לארה"ב ולהתחיל בחיפוש קדחתני ברחבי כל ארצות הברית או להשאר כאן ולחפש מרחוק??
כי לחפש משם זה ברור שזה עדיף, אבל האם זה גם עדיף כשאני מובטל?

לא חושש משום מקום בארה"ב וגם לא שולל אבל זה ברור שיש בארהב אזורים יותר מסוכנים מאחרים וכמהגר שבחיים שלו לא ביקר שם אני בא להתייעץ בפורום, מה גם שאמרתי שאני מודע לזה שכל הידע שלי הוא מאתרים כמו niche וכד'

אני לא נמצא במצב שאין לי ברירה ורוצה לעשות החלטות מושכלות, כבר קראתי את הפוסט של בוסטון גאי מיד כשהוא פרסם אותו ולכן אני מתלבט אם לחפש מלכתחילה מארהב במקום לבזבז זמן בחיפוש עבודה מהארץ! אז נא להתמקד.

נתווכח בשרשור אחר על בטיחות בארהב, הייתי בריו דה ז'ניירו חודש והכל היה מעולה, אם נוהגים בזהירות כשצריך, אפשר להסתדר בכל מקום. לא שולל אזורים בטוחים בטקסס ובאף מדינה אחרת בארהב. אני מת על ארהב ורוצה לעבור כמה שיותר מהר.

DV Selectee

New member
היסטוריה של ארה"ב, אנשים שאחריהם אני עוקב בטוויטר

מנטליות של אמריקאים שאני פוגש בארץ ועוד המון דברים שיכולים לגרום לך לרצות לגור שם גם מבלי שגרת שם.

תודה שהקדשת מזמנך היקר להגיב באינטיליגנטיות אין קץ.

אין קשר

לאינטיליגנציה.
וכן, דווקא הקדשתי לך, ולאחרים, לא מעט זמן בכתיבת תגובות ונסיון לעזרה.
כן, אני חושבת שזה בעייתי (מעט) לכתוב שני משפטים כאלו באותה הודעה (ובכלל).
אתה לא מכיר את ארה"ב ואת החיים בה כלל. אי אפשר להתרשם מהחיים האמיתיים והמציאות כאן, מלעקוב אחרי אנשים בטוויטר, והנה אתה קובע קביעות נחרצות לגבי איזורי ענק בארה"ב (טקסס, צפון קרוליינה ועוד).
אחרי היכרות עם עשרות משפחות שהגיעו מישראל עם השנים, זו תכונה מאוד נפוצה.
מציעה לך, עוד לפני המעבר ועוד לפני התחלת ראיונות עבודה, לעבוד על להיות קצת יותר צנוע ועניו. זה יכול רק לעזור.
שיהיה לכם בהצלחה לאן שלא תעברו!

DV Selectee

New member
צודקת

האם להיות צנוע ועניו כולל לכתוב לבן אדם ששואל שאלה תגובה שלא קשורה בעליל לשאלה + מנסה ללגלג עליו?
ואז לנסות להעמיד אותו במקום?

ארה"ב היא חלום של המון אנשים שלא גרו שם מעולם בגלל ההזדמנויות האדירות שהיא מעניקה, כמות שטח עצומה לטייל בה, ההובלה שלה בכל התעשיות השונות, השליטה העוצמתית שלה בפוליטיקה ובכלכלה העולמית ועוד אין ספור סיבות.

שאלתי שאלה מאוד פשוטה, לנסות ללגלג היתה הדרך שלך לענות.

בדיוק כמו במקרה של KALLA

אתה מפספס פה תשובות אחת אחרי השנייה.
יש הבדל עצום בין לכתוב שארה"ב היא חלום של הרבה אנשים (הי - גם אני עברתי לחיות כאן) לבין לקבוע קביעות מאוד מסויימות על סמך דברים שאין להם קשר למציאות, על מקומות שאפילו לא ביקרת בהם בעצמך.

אתה רוצה להיתפס ולהיתקע ב - זלזול, זו כמובן החלטה שלך.

DV Selectee

New member
אין טעם להתפס על מה שרשמתי

כיוון שרשמתי בפירוש שאני לא שולל את המקומות האלה אלא זה רק הרושם שקיבלתי ואולי אני טועה (מקור: "אם כי מוכנים להבין שאולי זה סתם חשש ואנחנו טועים").

מבדיקה פשוטה ניתן לראות שאני טועה וטקסס וצפון קרוליינה לא נמצאות ברשימות במקומות הגבוהים בכל מה שקשור לכמות הפשעים האלימים וכנראה שהן מדינות מעולות.

אני חושב שפשוט אולי היה עדיף לפרסם איזה לינק או שניים שמוכיח שאני טועה, מאשר סתם לכתוב תגובה שלא מסבירה את עצמה. הדיון הזה מיצה את עצמו.

KallaGLP

New member
מה עם אזור סיאטל?

עדיין יותר זול מקליפורניה וניו יורק, אבל נמצא בתנופת התפתחות עצומה ויש הצע עבודה גדול, במיוחד בתחום התוכנה. בנוסף אין מס הכנסה של הסטייט, וזה אומר יותר נטו למשכורת. לדעתי כאן יש סיכוי לא רע למצוא עבודה, במיוחד אם אתה יכול לפרט על ניסיון קודם רלוונטי בוקורת החיים.

DV Selectee

New member
שוב תודה, אבל לא שאלתי לאן לעבור, אלא איך עדיף לחפש עבודה

אנחנו שוקלים את כל האזורים בארה"ב, איפה שיהיה עבודה בפיתוח לשם נעבור. סיאטל בהחלט אופציה מדהימה.

אבל שוב, השאלה היא אם לעבור מיד עם קבלת הויזה ולהתחיל בחיפוש קדחתני בכל רחבי ארה"ב מתוך ארה"ב אך כמובטל או להשאר בארץ ולחפש עבודה מכאן? אנחנו מאוד רוצים לעבור כמה שיותר מהר ומוכנים להתמודד בשמחה עם כל אתגר אבל מצד שני מעדיפים שהמעבר יהיה חלק.
מנגד, ההתרשמות שלי היא שאנשים כותבים בפורום שחיפוש עבודה מהארץ הוא פשוט בזבוז זמן ולכן אנחנו שוקלים לוותר על התענוג ומאוד מתאים לנו לעבור במרץ לארה"ב (חוזה שכירות מסתיים, אני יכול לסיים העסקה במקום העבודה וכו').

אבל שוב, הכל עניין של מה חכם לעשות ולא בפזיזות.

KallaGLP

New member
פספסת את כל הפואנטה בתשובה שלי.

כתבתי שבאזור כמו סיאטל לדעתי אפשר להגיע ולחפש עבודה במקום, כי זה שוק חם עכשיו בתחום שלך, לפחות אם הבנתי נכון במה אתה עוסק.
אני מציעה שתתרכז פחות בלחפש על מה לבוא בטענות לתשובות שאנשים טורחים וכותבים לך, וגם אם אתה לא מאה אחוז מרוצה מהתשובה ומחליט שהעצה לא מתאימה לך, הדבר המנומס הוא להגיד תודה ופשוט להתעלם ולעשות מה שאתה רוצה. אבל חשוב להבין שכל מי שעונה לך בא מזווית הראייה שלו ומהניסיון שלו ועם סגנון משלו, וכדאי לכבד זאת.

DV Selectee

New member
אוקיי, סליחה, עכשיו הבנתי

סליחה, בתחילה חשבתי שאת מציעה לי לשקול לחפש עבודה מישראל בסיאטל.

אני מבין שאת מאזור סיאטל והדעה שלך מעודדת אותי מאוד, האם ידוע לך על מקרים מוצלחים כאלו של אנשים שהיגרו וחיפשו עבודה כמובטלים ומצאו?

התחום שלי הוא פיתוח web, יכול להקרא גם front end או full stack או back end, עם התמחות בפיתוח SPA שזה נושא חם מאוד בארץ ובעולם.

KallaGLP

New member
כן, שמעתי על אנשים שעברו לכאן ללא עבודה ומצאו עבודה כאן,

ואני גם רואה ששיעור של בני/בנות זוג מתחום ההיטק שעובדים כאן (כלומר כאלה שעברו ללא עבודה בעקבות בן או בת זוג ומצאו כאן עבודה) גבוה יותר מאשר באזור עמק הסיליקון, למשל. כמובן שכל מה שאני כותבת מתבסס על דעות והערכות שלי, אני לא מומחית לעניין, אבל אתה בטח מבין שאף אחד לא יכול לדעת בוודאות את התשובה לשאלתך המקורית וזה במידה רבה עניין של מזל.

למעלה