חיפוש עבודה בus - מועסק מהארץ או מובטל מus?

DV Selectee

New member
מסכים

אני מסכים, אין תשובה ודאית וזה תלוי בהמון משתנים, אבל את בהחלט עוזרת לי להבין את רוח הדברים, יהיה לי הרבה יותר קל להגיע בביטחון לראיונות כשאני מבין את המצב בשוק וחשוב מכך, המידע הזה מקל עליי לקבל את ההחלטה להגר לארה"ב ולקחת את הסיכון לחפש עבודה כמובטל (באם אחליט לעשות זאת, בשיקול דעת והתבססות על תשובות נוספות משאר חברי הפורום).

תודה על תשובתך!

Alfa156 GTA

New member
כל הסיפור בכלל הוא שאף אחד לא ענה לך שהסיכוי שלך

למצוא עבודה מרחוק היא נמוכה, אפילו עד מאוד.
&nbsp

DV Selectee

New member
אז פשוט לסוע ולחפש מראש מתוך ארה"ב?

תראה, אין לי בית/משפחה להפסיד, זה לא סיכון אדיר בשבילי. רק רוצה לדעת באיזה אסטרטגיה כדאי לבחור...

מאוד מאתגר להרוויח 110-120K ב-NY או - CA בלי שיהיה לך תואר

השמש צריכה לזרוח לך מהישבן בשביל שמעסיק יסכים לשכור אדם ללא תואר אקדמאי בהייטק, ובטח בשביל שכר של מהנדס. דווקא בשני הסטייטים האלה יש המוני סינים והודים עם תארים שיסכימו לעשות את העבודה בשביל שכר נמוך יותר.

גם בסטייטים האחרים שהוזכרו, לא ישלמו לך את המספרים שציינת בלי תואר,

עוד שאלה היא כמה כסף יש לך בשביל מרווח נשימה, ואם יקח חודש למצא עבודה? ואם יקח 3 חודשים או חצי שנה? יש לך בנק מספיק גדול בשביל שכירות, אוכל, ציוד חורף (אם תבחרו במקום קר), אוטו? דלק? וכ"ו

DV Selectee

New member
יש לי ניסיון של 3 שנים בפיתוח

לא יודע, בישראל אני מקבל דרך הלינקדאין כמה הצעות עבודה בחודש (לפעמים פעמיים ביום), לא נתקלתי באיזשהו מחסום שאת מדברת עליו (קיבלתי גם הצעה מחברה גלובלית בהולנד - מבלי שפניתי אליהם כלל).

קשה לי להעריך כמה זה יכול להיות שונה בארה"ב.

הניסיון שלי הוא כמפתח מוביל בחברה גלובלית, החבר'ה אצלנו עם תואר שני מהאוניברסיטאות הטובות בארץ מאוד מעריכים אותי. מודה שגם כאן התחלתי לעבוד עם שכר נמוך משמעותית כי הייתי צריך להוכיח את עצמי וזה השתלם.

אני חושב שברוב המקומות (הלא יקרים) נחזיק עד 4-6 חודשים בלי עבודה, מעבר לזה כבר יהיה קשה.

DTUT

New member
מספר דברים

3 שנות ניסיון בלי תואר זה לא כזה שוס.
מה שקיבלת בלינקדאין זה לא הצעות עבודה, בסה"כ התעניינות למועמדות למשרה. הצעת עבודה זה שאתה מקבל חוזה עם שכר, הטבות ותאריך תחילת עבודה.
&nbsp

KallaGLP

New member
קח בחשבון שהמעבר עצמו בהכרח עולה הרבה כסף.

אפילו מי שעובר עם חבילת רילוקיישן עדיין מוצא את עצמו מוציא לא מעט כסף מהכיס בתקופת המעבר וההתארגנות במקום החדש, אז ללא חבילה כזאת אין בכלל על מה לדבר. העובדה שאין לכם ילדים היא לטובתכם, כמובן, אך גם לזוג יש הוצאות.
נכון, יש סיכוי להערכתי סיכוי לא רע שבמקום שבו יש שוק חם בתחום שאתה עוסק בו תמצא עבודה (שוב, אילו היה לך תואר ו/או יותר שנות ניסיון, ההימור היה יותר בטוח, אבל אתה צעיר וכבר יש לך מה להראות בקורות חיים, ואני לא רואה סיבה להיות יותר מדי פסימית), אבל תמיד יש גם סיכוי שלא תמצא, כי אין ודאות בשום דבר בחיים, כידוע. אתה צריך לקחת בחשבון שזה עלול לקחת יותר זמן ממה שתכננת ושמגורים בכל אזור שהוא קרוב למרכזי הייטק גדולים יעלו לך יחסית ביוקר, ויהיו גם הוצאות אחרות שכל עוד אינך עובד ייפלו כולן עליך, כמו ביטוח בריאות, שלא לדבר על מצבי חירום, חלילה. לכן, אפילו אם דרישות הסף הכלכליות נמוכות יותר ממה שכתבו פה, באינטרס שלך צריך להיות לעבור עם מספיק כסף כדי לשרוד פה גם מעל חצי שנה, אם יהיה צורך, כי אם תאלץ לחזור מפני שלא היה לך מספיק כסף למשוך עוד זמן ולתת לזה עוד סיכוי, מעבר נוסף חזרה לארץ יהיה עוד עוד מעבר יקרר וגם חבל אחרי שכבר מלכתחילה שרפת כל כך הרבה כסף כדי לנסות את מזלך בארה"ב.

KallaGLP

New member
זה לא בהכרח מדויק. אם יש ניסיון מקצועי בתחום,

זה בהחלט יכול להחליף תואר. אני מכירה מישהי בלי תואר שעובדת כמהנדסת לכל דבר, ותמיד הצליחה למצוא עבודה, כולל בחברות כמו אינטל. השאלה כמה ניסיון ובמה בדיוק ועד כמה יש ביקוש. נורא קשה להעריך ככה, בלי להכיר.

stas87

New member
אני לפי דעתי כדאי לך להתחיל לחפש מפה ולראות לאיפה נושבת הרוח

לדעתי כדאי לך קודם להתחיל לחפש מרחוק ולראות בכלל אם ולאן נושבות הרוחות..
זאת מכמה סיבות:
&nbsp
1. לא היית אף פעם בארה"ב, לא מכיר את המנטליות האמריקאית, ולא את אופן העבודה של הארגונים ואת אופן הגיוס שלהם.
2. אין לך שום כיוון לאן לעבור, לא עשית סיור מקדים בשום מקום ואתה עובר "על עיוור" ומשמועות ומקריאה באינטרנט.
3. יש לך הון למגורים של כ 4-6 חודש ללא עבודה, תקופה קצרה מאוד בהיבט של מהגר טרי, ויכולה להוביל לכשלון ולחזרה ארצה מהר מאוד.
4. יש לך איזה שהוא לחץ לא מוסבר לעבור כמה שיותר מהר ומהסיבות הכי לא נכונות (חוזה דירה נגמר, אפשר להתפטר מעבודה וכדומה)
5. איזה שהם סטיגמות לגבי מקומות מסויימים בלי שום סיבה.
&nbsp
לדעתי, כל זה יכול מהר מאוד להכשיל את המעבר וההגירה ולגרום לזה שתחזור לפה מהר מאוד ובלי שום גרוש. או שתתחיל לעבוד מעבודות מזדמנות שלא קשורות למקצוע כלל וכל זאת כדי לשרוד שם..
&nbsp
לדעתי, תתחיל בלכתוב קורות חיים בפורמט אמריקאי, תיצור לך מספר טלפון מקומי וכתובת וירטואלית מקומית. תבחר 5-10 איזורים גאורפיים פוטנציאלים שיש בהם היצע משרות הייטק במקצוע שלך ותתחיל לשלוח להם קורות חיים.
&nbsp
מהר מאוד תוכל לראות אם ומי נענה לקורות חיים שלך ומתקשר/מזמין אותך לראיון. תראה אם אתה מצליח לעבור את הראיון הטלפוני ואם מזמינים אותך לראיון פרונטלי. תקבע כמה שיותר ראיונות לתקופת זמן קצרה (לדוגמא שבוע) ותטוס להתראיין.
&nbsp
במקביל תנצלו את הכניסה הראשונה לארה"ב לטובת סיור איזורי מגורים פוטנציאלים.
&nbsp
אל תשכח שיש לך אופציה לבקש RE ENTRY PERMIT לתקופה של שנתיים.
&nbsp
אני כותב לך את כל זה כזוכה בהרגלת DV2017 שחזר שלשום מנסיעת ההפעלה הראשונה של ה GC. שבה גם בקשנו RE ENTRY PERMIT לשנתיים.
&nbsp
טיפ לראיון בקונסוליה, להוכחת הון עצמי אתה צריך להראות כ 100 אלף דולר נזיל (20 אלף דולר לזוג כפול 5 שנות מחיה).
&nbsp
בהצלחה!

DV Selectee

New member
תודה על התגובה, אבל 100 אלף דולר נזיל??

לפי מה שהבנתי (ואני די בטוח שהבנתי נכון), צריך להראות 20 אלף דולר בלבד נזיל (שווה ערך לשנה אחת של מחיה "מעל" קו העוני). הקביעה שלך שצריך 100 אלף דולר נשמעת לי מאוד לא הגיונית, יש לך מקור מהימן לזה? עם כל המקורות שביררתי לעומק מדובר על 20K$ להוכחת הון עצמי.

תשובות:
1. צודק אבל אני מחובר לאתרים כמו glassdoor שנותנים המון טיפים למציאת עבודה והם מוכוונים לשוק האמריקאי.
2. אני חושב ש99% מהמקומות שבהם יש הייטק בארצות הברית יהיו אחלה מקומות בשבילנו ואני לא בורר, אז לא יודע בשביל מה צריך להתכונן יותר מידי.
3. לא יודע, לא נשמע לי שזה נחשב לתקופה קצרה מאוד, צריך לצפות לשנתיים בלי עבודה בארה"ב?
4. איזה סיבות טובות יש ללרצות לעבור מהר? רק אם רודפים אחריי?
5. הדיון על סטיגמות היה על 2 סטייטים מתוך 50 וגם זה נאמר עם הסתייגות מפורשת, בפועל לא אפסול שום מעבר לטקסס או צפון קרוליינה.

הקו"ח שלי תמיד היו כתובים באנגלית, עם הקפדה על הצמדות למוסכמות בינלאומיות. אני בוחר את כל האיזורים בארה"ב שיש בהם הייטק בלי העדפה.

מסכים שאנסה לחפש עבודה מהארץ עד הריאיון עצמו אבל מרגע הריאיון נראה שעדיף פשוט לעבור.
ללא ספק אחת האפשרויות היא לבקש RE ENTRY PERMIT אבל כרגע נראה שאנשים מחפשים שנתיים מהארץ ולא מוצאים כלום ואילו מי שעובר על עיוור דוקא מוצא עבודה.

stas87

New member
המקור להון העצמי הינו הקונסולית...

בראיון הראנו שיש לי הון עצמי נזיל של כ 80 אלף דולר, לאחר דיון ובדיקה שאלה אם יש עוד, כי היא רוצה לראות שיש בערך 120 אלף דולר..
&nbsp
אנחנו היינו זוג ותינוק.

DV Selectee

New member
התינוק מסביר את הדרישה הגבוהה הזו

לזוג הדרישה היא 20k$.

כשמדובר בתינוק ניתן לצפות בהחלט של5 שנים הקרובות בטוח תצטרכו להוציא הון וכנראה לכן הייתם צריכים להוכיח סכום כזה גדול (מן הסתם לגדל תינוק בארה"ב זה הוצאה רצינית).

בכל מקרה, אתחיל גם לחפש עכשיו אבל אני חושב שהרוח נושבת ללטוס לשם, אני מדבר עם המון אנשים כל הזמן, במקרה הכי גרוע נפסיד כמה אלפים אם לא אמצא עבודה אחרי 3 חודשים ונבקש rep. אתן את הכל ואסתדר.

stas87

New member
התינוק דווקא חצי מדרישה למבוגר

הדרישה היא כ 10 אלף דולר לשנה למבוגר למשך 5 שנים. זוג עם תינוק זה 25 אלף דולר לשנה כפול 5 סהכ 125 אלף דולר.

zuki3

New member
הסכום שלך נכון, לא החישוב, אין הבדל בן מבוגר לתינוק

משפחה עם 3 נפשות ולא משנה בני כמה הם, הם יכולים להיות בכל גיל שהוא זה 20 כפול 1.25 כפול 5

zuki3

New member
זה חישוב מתמטי

לא ניחוש, זה קו העוני של משפחה בכמות נפשות * 1.25 * מספר שנים עד האזרחות
, במקרה של זוג בלי ילדים יוצא 101 אלף דולר .
בעבר לא דרשו את זה מזוכי ההגרלה רק משאר מבקשי גרין קארד, אבל כנראה כרגע דורשים את זה מכולם, כמו שכתב זה שלפניך שהוא גם מהזוכים ודרשו ממנו, ולכן, אם ידרשו ממך, אתה צריך להוכיח שיש לך 101 אלף דולר נזיל או לחלופין ספונסר אמריקאי (שגר בארצות הברית) ומוכן לקחת אותך על אחריותו.

DV Selectee

New member
אין סיכוי שאשיג עוד 70 אלף דולר בחודשיים

אין לי שום נכסים/חסכונות מעבר לזה, אני בן 24.

אז זה בעצם הגרלה לעשירים בלבד? באמת מצפים שלא תשיג עבודה ב5 שנים?

ואו אם זה אמיתי אז חבל לי על הזמן...

zuki3

New member
הממשל האמריקאי לא רוצה את ההגרלה הזו

לכן אין לו שום אינטרס לעזור לך,
מבחינתו שלא תבואו, ואם תבואו, אז רק שיש לכם מספיק כסף,
ושוב, אם הדרישה היום מהזוכים כמו מכל שאר מבקשי גרין קארד,
אתה צריך או 101 אלף דולר נזיל
או, למצוא אזרח אמריקאי שגר בארצות הברית, רצוי שיעבוד (ואז הדרישות יהיו נמוכות ולא כפול 5) ויהיה מוכן לחתום לך , תתחיל לחשוב איזה קרוב משפחה או חבר אמריקאי אתם מכירים ויסכים לעזור לך.

DV Selectee

New member
מעניין... עשיתי מחקר קטן בשעה האחרונה

ראשית, אין לנו קרובים שיעזרו לנו בארה"ב אז אם זה נכון די אכלנו אותה.

שנית,
באתר הרשמי בהחלט מצויין תחת ויזת הגירה על חובת הוכחה של נכסים בשווי 125% מקו העוני כפול 5 שזה בעצם כ-100K$ למשפחה בת 2 נפשות.
מקור
בעמוד המקור הדרישה נמצאת תחת סעיף "Can the immigrant visa applicant count assets that he or she owns that are outside the United States, such as real estate or personal property?"

לעומת זאת, בעמוד שמתאר תהליך ויזה מסוג DV, לא קיימת הדרישה הזו כלל
מקור

באתר הרשמי של הקונסוליה בירושלים תחת ויזת DV לא מצויין בפירוט מה הסכום הדרוש
מקור
תחת EVIDENCE OF FINANCIAL SUPPORT

ואילו תחת ויזות אחרות כמו על בסיס משפחה, כן מצויין בפירוש שצריך לעמוד ב125% * 5.
מקור
EVIDENCE OF FINANCIAL SUPPORT

מה אתה אומר? נראה שתחת DV הנושא הזה מאוד מטושטש... אולי בכל זאת לא מבקשים שם את הסכום הזה?

zuki3

New member
זה בדיוק מה שכתבתי מקודם

שלהגרלה לא היתה הדרישה הזו, רק לשאר מבקשי גרין קארד,
מצד שני אנחנו יודעים שהממשל לא רוצה את ההגרלה,
ויש את הכותב שכתב מקודם ,הוא זכה שנה לפניך, וכן דרשו ממנו, אתה יכול לנסות לברר מזוכי השנה שעברה בישראל ולראות אם דרשו מכולם או לא.
אני מעריך שכן דורשים מכולם ופשוט חידדו את הדרישות,
אבל תנסה למצוא כאן או במקומות אחרים את זוכי DV2017 ולשאול אותם,
אני משער שזה לא מטושטש, אלא יש הנחיות לקונסולים, רק שאתה לא יודע אותם,
וגם אם זה מטושטש, אתה בדיוק נופל על ההגדרה של דרישות מחמירות, אתה צעיר, בלי תואר אקדמאי, ולכן צריך לדרוש ממך את המקסימום, הגיוני.

למעלה