חיפוש עבודה בus - מועסק מהארץ או מובטל מus?

DV Selectee

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת!

קודם כל, המון תודה על התשובה אני בדיוק חושב לעשות מה שהמלצת!

ללא ספק, יש לי חבר טוב מאוד (עם תואר שני במדמ"ח מאונ' תל אביב, כ15 שנות ניסיון) שמכיר בחור שמקושר מאוד בסטארטאפים ישראליים בניו יורק והוא מתכוון להמליץ עליי ולקשר בנינו ככה שזה הדבר הראשון שאני מתחיל לעשות ממש עכשיו.

הייתי גם פרילנסר כשנה ויש לי תיק עבודות מאז + יש לי 2 פרוייקטים זעירים (לא ואו) בגיטהאב, פרופיל ב StackOverflow עם כמה תשובות מפורטות וכמה עשרות נקודות, וגם פרסמתי מאמר שאורך כ10 דקות קריאה בMedium והגעתי לכ4 אלף צפיות ו1.1 אלף קריאות עם כ-100 unique claps, ככה שאני מאוד משתדל להשקיע גם בזמני הפנוי לפיתוח עצמי, בנוסף אני הולך להרצות במיטאפ שמכיל כמאה איש במשרדים של חברה גלובלית גדולה וגם נחשב למפתח מאוד מוערך בחברה שבה אני עובד כרגע.

אני עובד קשה מאוד ולא מתכוון לתת להזדמנות הזאת להתפספס, ברגעים אלו ממש משדרג את האתר הפרטי שלי בשביל להציג בקורות החיים.

בקיצור המון עבודה לפני, ואני חושב שעזרת לי להבין שאני בדרך נכונה.

Econ2

New member
עזרה חלקית

אני אומנם בתחום קצת שונה (פיננסים) אבל גם אני לפני קצת יותר משנה הייתי במצב דומה.
עברתי לארה"ב בויזה J2 והתחלתי לחפש עבודה בתחום עם 3-4 שנות ניסיון בארץ ותואר ראשון מאוניברסיטה.
אני חושב שלמצוא עבודה מהארץ יהיה לך קשה עד קשה מאוד. שוב, אני לא מהתחום שלך אבל מהניסיון שלי בלי קשרים חזקים מאוד או הפגנת יכולות מרשימה (בפרוייקטים בגיטהאב וכדומה) יהיה לך מאוד מאתגר (בטח במקומות שהם לא ניו יורק/ואלי).
מה שכן, במקרה שלי אף אחד כמעט לא התעניין בהשכלה שלי וכולם התעסקו בניסיון שלי. לכן, אני בהחלט חושב שברגע שתהיה פה ותתחיל לשלוח קורות חיים או לעבוד עם מגייסים תוכל למצוא עבודה תוך חודש חודשיים (במידה ויש לך ניסיון רלוונטי).
לגבי שכר ועלויות - אני נמצא באזור שיקגו ועובד בחברת הייטק, מתכנת עם בין 3-5 שנות ניסיון מרוויח פה לפחות 90-100 אלף דולר
השוק בשנה האחרונה חם מאוד, לי לקח באופן אישי בסביבות חודש למצוא עבודה בשכר טוב מאוד. מכיוון שאתה בתחום יותר חם משלי אני לא רואה סיבה שאם אתה טוב ומקצועי לא תמצא עבודה יחסית מהר.
לגבי עלויות בתקופה הראשונית (גם אשתי ואני זוג בלי ילדים), אתה צריך (באיזור שיקגו) סכום לא קטן אבל לא מעבר ל-5 אלף דולר הוצאה חד פעמית פלוס 2.5-3 אלף לחודש להוצאות שוטפות. זה במידה ואתה חי בצורה סבירה (שוכר באיזור סביר ולא רוצה להתכלב יותר מדי) מה שכן אי אפשר להחזיק אוטו או משהו בסגנון.

מקווה שעזרתי

KallaGLP

New member
שים לב, אתה שלחת קורות חיים ובם אני מניחה שציינת את התואר.

ייתכן שאילו לא היה מצוין תואר כלל, בכלל לא היו חוזרים אליך. במקרים רבים תואר היא פשוט דרישת סף, שאין מה להתייחס אליה מעבר לזה שמדוואים שעומדים בה, כמו שפעם היה עם תעודת בגרות. אני לא אומרת שלא ניתן למצוא עבודה בלי תואר, ואני מניחה שזה גם תלוי בתחום, בתפקיד, בניסיון, בהצע וביקוש ואולי בעוד פרמטרים, אני רק לא בטוחה שבאמת לא התייחסו במקרה שלך לעצם קיום התואר.

אחת הבעיות בשירשור הזה

מעבר לעובדה שאין לך תואר ואין לך משאבים לעשות את הצעד הזה כרגע, זה ההתנהלות שלך מול האנשים שמנסים לעזור לך כאן בפורום מראה שיהיה לך מאוד קשה להתנהל מבחינה חברתית בארה"ב, וכן, מציאת עבודה וראיון זה בהחלט אינטרקציה חברתית. אמריקאים שונים מאוד מהישראלים, הם מאוד מנומסים, ואת מה שהם חושבים הם משאירים לעצמם או לכוס היין בבר אחרי העבודה. אם תהיה דוגרי עם אמריקאי תאבד אותו מיד, אמריקאי לא יגיד לך הרבה בפנים ואם תרצה להבין מה הוא חושב תצטרך ללמוד לקרא ניואנסים מאוד עדינים.

בהצלחה

למעלה