חיפוש עבודה בus - מועסק מהארץ או מובטל מus?

DV Selectee

New member
לא רוצה להכנס לדיון בנושא זה, אבל...

אני מסכים שהממשל לא רוצה את ההגרלה, מצד שני הזוכה שזכה לפני היה משוייך לאזור EU ואני משוייך לאזור AS ויכול להיות שהדרישות יהיו שונות (כן כן, למרות ששנינו ישראלים).

ולמרות שהממשל לא רוצה את ההגרלה ונניח שההנחיות חודדו, מדוע לא עודכן שום אתר רשמי בהנחיות בכדי להציב אותן כברזל בדיוק כמו שבויזות האחרות זה מצויין? (מהרגע שהכותב לפני התראיין עברו כמעט 4 חודשים, יכלו לעדכן את ההנחיות באתרים הרשמיים).

בנוסף, לפי דעתי וזו רק דעתי, את ההנחיות המחמירות יתנו לזוכה שיהיה לו קשה באמת להשתלב בשוק העבודה האמריקאי (כי זה די ברור שמחפשים צעירים בהייטק ושלרוב קשה יותר לבן אדם מבוגר למצוא עבודה בתחום) ולא לבחור צעיר שכל חייו עוד לפניו ויש לו סיכוי גבוה להשתלב בשוק העבודה ושבפועל הסיכוי שיהיה לו את הסכום הזה הוא 0 אלא אם הוא בן של אוליגרך.

גם לצעירים בארה"ב אין את הסכום הזה.

אולי באמת לא רוצים את ההגרלה אבל לא חושב שיש היתר חוקי לעשות מאיתנו צחוק ולדרוש מזוג צעיר 100 אלף דולר.

אני מסכים שעם פחות מ20k$ לא יסתכלו עלינו, אבל אנחנו מגרדים את ה 30K$ ולא באים בידיים ריקות.

zuki3

New member
לא רלוונטי

הקונסול בישראל לא מתעניין מאיזה מדינה נולדת,
אין שום הבדל בשום שלב של התהליך מאיזה מדינה או אזור זכית,
אתה לא איש הייטק, אם אין לך תואר , אתה אפילו לא יכול לקבל ויזת עבודה, גם אם גוגל היתה רוצה לבקש עבורך ויזה.
מבחינת הממשל כדי להחליף תואר אקדמאי צריך 12 שנות ניסיון בעבודה מסוימת, ולך יש רק 3, שזה שווה לשנת לימודים אחת.

אתה בחור צעיר חסר השכלה, חסר כסף וחסר קשרים בארצות הברית,
אתה רוצה להמר, לך על זה, בינתיים כל מה שכתבת בכל השרשור הזה היה 99 אחוז שטויות של צעיר מתלהב שלא מבין מכלום.
אתה רוצה להפעיל את הראש ולהיות אחראי, לך תמצא מישהו שיהיה ספונסר שלך,
בהצלחה, אין לך מה לשכנע מישהו כאן,
אם ידרשו ממך הוכחות כלכליות ולא יהיה לך לא תקבל גרין קארד, זה מאד פשוט.

stas87

New member
כמה נקודות

ראשית, כל קונסוליה והדרישות שלה ולכן אין שום בייסליין רשמי. הקונסוליה בירושלים לא תדרוש את אותם הדרישות כמו בסנגל (ואני מניח שאתה מבין למה).
&nbsp
שנית, סתם שיהיה לך איזה קו בסיס באיזה סטטוס הגעתי לראיון. בן 30, תואר ראשון במדמ"ח, תואר mba בדרך, 10 שנות נסיון, devops ופיתוח, הסמכת ccie.
ובנוסף התחייבות מהמעסיק הנוכחי שיעסיק אותי תחת החברה האמריקאית אחרי שנעבור.
ובהל זאת התעקשו יותר מ 80 אלף דולר הון עצמי.

ilanvag

New member
אתה יודע מה גם עצוב וגם מצחיק בכל השרשור הזה

נכנסת לפה בשביל לקבל עזרה והדרכה, ואתה אולי לא שם לב לזה -- אבל אתה כל הזמן עסוק בלהטיף מוסר לכולנו ולהראות לנו כמה אנחנו טועים, וכמה אתה צודק.

עשית את זה לי (וגם לכמה אחרים), בנוגע לחיפוש עבודה -- אחרי שהשקעתי ועניתי לך, וגם חיפשתי תגובה (של בוסטון גיא) מהחודשים האחרונים עם עצות מועילות -- ואתה ענית בזלזול. הבנתי, חבל על הזמן שלי. לא טרחתי להשקיע יותר בתשובות עבורך.

ועכשיו אתה עושה בדיוק אותו דבר בנוגע להליכי הגירה. אומרים לך משהו, ואתה מתעקש שאתה יודע יותר טוב, ושבדקת "עם מקורות שלך". אז אם אתה יודע הכל יותר טוב מאיתנו, בשביל מה בכלל באת לפה להתייעץ? לך לריאיון, חכה שיפרשו שטיח אדום בפני כבודו, שייתנו לך את הגרין קארד ובנוסף גם "בונוס הגירה" של כמה עשרות אלפי דולרים על כך שכבודו מוכן להגר לארה"ב -- ובא שלום לישראל.

ורק אם לא הבנת - כל תחום הזה ההגירה לארה"ב נמצא כיום באי-וודאות ענקית, אפילו עורכי דין שעובדים שנים בתחום נמצאים בחוסר וודאות לגבי הרבה דברים, והדבר היחיד שכולם יודעים הוא שהדרישות לכל סוגי הוויזות והגרין קארדים הוחמרו בצורה משמעותית, לכל אורך הגיזרה. ממש לא מפתיע אותי, אישית, שהתחיל לדרוש הוכחת יכולת כלכלית במזומן גם בגרין-קארד מבוסס הגרלה, כפי שהיה עד כה בגרין קארדים אחרים (מבוססי משפחה, לדוגמה); זה לא היה הגיוני שדווקא בהגרלה יהיו קריטריונים פחות מחמירים, ועובדה שהם מתקנים את זה. כן, ממשל טראמפ רוצה אך ורק מהגרים עשירים, ועושר מתבטא בכסף מזומן שיש לך בחשבון הבנק כאן ועכשיו. לא מעניין אותם סיפורי סבתא שלך אודות "פוטנציאל", כי יש מיליוני סינים והודים עם לא פחות פוטנציאל מאשר לך, ובנוסף גם תואר אקדמי ולא פחות ניסיון עבודה מעשי. אז אם אתה חושב שהדרישה לראות 100K היא שטויות -- לך לריאיון עם 30K דולר, הסבר להם ושכנע אותם למה זה מספיק, ושיהיה לך בהצלחה.

ובשורה התחתונה -- בשביל מה באת לפה להתווכח עם כולנו? מה יוצא לך מזה? אתה אמיתי, או שאתה טרול?

DV Selectee

New member
באתי להתייעץ על אסטרטגיה לחיפוש עבודה

מחלק מהמגיבים קיבלתי תשובות מעולות (stas, rita, kalla) מחלק לא.

אני קורא המון בפורום ונעזר בו המון וכבר יצא לי לעקוב אחרי התשובות של צוקי שבמקרים מסויימים הן מטעות ומבוססות על תחושת בטן/רגשות/דעה (היו פעמים שהוא הטעה משתמשים אחרים למרות שידעתי על סמך אתרים רשמיים של הממשל).

כרגע התחום הוא אפור ואני חושב שתשובה כזו מספקת יותר מאשר "אתה חייב 100 אלף" כי בוא נסכים שאי אפשר לקבוע את זה (היחיד שיכול להעיד על מקרה אחד מתוך x הוא stas שמעיד מניסיון אישי).

גם רוב התשובות לא מקושרות לשום לינק ולא מעוגנות בעובדות.

עד כה, לפי מה שראיתי, הויזה היחידה שמצויין בפירוש שדרוש הוכחה של 625% נזיל היא ויזת הגירה על בסיס קשר משפחתי ואני לא שולל שיש החמרה בויזה על בסיס diversity אבל לפחות כדאי לראות מקרים.

אגב, בבלוג של britsimonsays יש מאות סיפורים על אנשים שעברו את הראיון והם מגוללים שם את כל הסיפור כולל השאלות שנשאלו והתנאים שהם הגיעו איתם לריאיון, משם ניתן ללמוד על מאות מקרים אבל לצערי אין שם מקרים של ישראלים ולכן אני נעזר בפורום באנשים טובים כמו rita, kalla ו stas.

אני מנסה לדלות מידע ומשקיע המון מאמצים בלאגור מידע ויש המון ג'אנק וצריך לדעת להתעלם מזה, כשאני מגיע להתייעץ אני באמת מקווה שאנשים שמגיבים ישקיעו במחקר לפני שהם מגיבים בשביל שנוכל לפתח דיון הגיוני.

iris mom of two

New member
אילן, זו הכנה

זה ממש פונקציה של הגיל. הבת שלי גם תמיד יודעת הכל יותר ממני...

Boston Guy

New member
מה שמצחיק בשירשור הזה הוא שהוא התפתח...

אחרי התגובה השנייה או השלישית של השואל - אפשר היה להבין עם מי (ומה) יש לאנשים עסק, ולנתק מגע.

DV Selectee

New member
אם אפשר לבקש להפסיק להתלוצץ על חשבוני

אני מבין שפתחתי בצורה מאוד נלהבת ותוקפנית ופיתחתם אנטי, אבל באמת נראה לכם מכובד להתחיל לפתח פה דיון על זה? אנשים מוסיפים לפה תשובות מעולות שעוזרות לי.

לא ציפיתי לגרום לכם לאנטי ואני מצטער שנוצר מצב כזה, המעבר הוא נושא מאוד מלהיט ומרגש וקשה לי לנטרל את הרגש כשאני מדבר על זה. אני שומר על זה בסוד מפני כל הסובבים אותי ורק לעתים רחוקות יוצא לי לדבר על זה בפתיחות.

Boston Guy

New member
התשובה היא - לא.

אתה יכול להקים לך פורום משל עצמך,
שבו תוכל להכתיב לאנשים שמשתתפים בו מה מותר להם להגיד ומה לא,
תוכל לנזוף בהם על כך שהם לא עשו עבורך עבודת תחקיר מעמיקה מספיק ולא הקפידו לצרף להודעות של ביביליוגרפיה בפורמט אקדמאי,
וכיוצ"ב.
בבחינת "ויקומו הגזרים ויכו את הגנן".

יהיה מעניין לראות מי יסכים להיות שפוט שלך בפורום כזה.

DTUT

New member
אתה אופטימי מידי

נכון שיכול להיות שיהיה לך מזל ותמצא עבודה מהר, אבל אתה צריך לתכנן ל WORST CASE.
אתה לא מכיר את השוק, ראיונות יהיו שונים , ובשפה שאתה לא שולט במאה אחוז מה שיקשה עליך להתבטא באותה רמה שאתה מתבטא בעברית.
&nbsp

rita2109

New member
חיפוש עבודה מהארץ

באופן כללי, אני התחלתי לחפש עבודה מהארץ עוד לפני שהיה לי ראיון בקונסוליה רק כדי לבדוק מה הולך בכלל בשוק ואיך דברים מתנהלים. בקורות חיים וב-cover letter ציינתי בפירוש שאני בעלת גרין קארד ונתתי תאריך מתי אני יכולה להתחיל (התאריך כמובן היה בגדר השערה בלבד). היו די הרבה מעסיקים שחזרו וערכו איתי ראיונות טלפוניים למרות שעדיין הייתי בארץ אז במובן הזה אם אתם מתכננים מעבר במרץ...זה הזמן להתחיל חיפושים...כף תוכל גם ללמוד על צורת הראיון ולהשתפשף בזה.
אישית אני בחרתי בדרך הראשונה שאתה מציע- הגעתי לפה וחיפשתי עבודה...לקח לי 3 שבועות למלוא עבודה במקצוע שלי.
במקרה אני גרה בטקסס ויכולה להגיד לך שהחחש מעניין הנשק הוא מיותר- הירי האחרון בקליפורניה אז לא רואה קשר.
הייתי מציעה לך לבדוק טוב את האיזורים שיש בהם ביקוש במקצוע שלך- אם בטקסס עסקינן לדעתי זה יהיה איזור סן אנטוניו. אני גרה באזור דאלאס ופה יש המון מפעלי ייצור שזו ההתמחות שלי.
אני יכולה להגיד שמבחינת עלויות מחיה, טקסס זולה, מבחינת המזג אוויר הקיץ הוא כמו בארץ והחורף...כל פעם משהו אחר. שנה שעברה היה קפוא עם קרח ושלג באזור דאלאס...מה יהיה השנה אלוהים גדול.
לא יודעת לגבי אזורים אחרים בארה"ב אבל פה באזור דאלאס מאוד מקובל לגור בקומפלקס דירות והטובים שבהם מן הסתם בטוחים.
הייתי מציעה שתיסגרו על אזיור מגורים ותתחילו לבדוק שם את עניין עלויות המחיה, משכורות וכו'
שיהיה לכם המון בהצלחה
אני עשיתי את המסלול של הזכיה בהגרלה...אם יש שאלות מוזמן לפנות בפרטי

אני אישית חושבת

שמאוד היה עוזר אילו היית כותבת ומציינת בפני כל קוראי הפורום (ולא רק כהודעה בפרטי) את הפרטים הבאים:
1. כמה כסף נדרשת להוכיח כי יש לך, בראיון לגרין כארד בקונסוליה?
2. האם יש לך תואר?
3. כמה שנות נסיון תעסוקתי יש לך?

וכל זאת כמובן לאור התשובות הסוטרות שנכתבו כאן בשרשור.

rita2109

New member
אם הכוונה אלי

לא ממש ברור לי למה זה כל כך חושב שאני אפרוש בפני כל משתתפי הפורום כמה כסף היה לי...תעשי חישוב לבד אם לא קשה לך....דירה בבעלותי, רכב, קרנות פנסיה והשתלמות וכסף נזיל בעו"ש
יש לי 2 תארים
10 שנות ניסיון
מספיק טוב לך?

Rita

לי ממש לא חשוב.
אני כבר בארה"ב, ויש לי גרין כארד.
אם תקראי למעלה, תראי שהיו כאן כמה גירסאות לכמה כסף צריך להוכיח שיש לך כשאתה מגיע לראשיון בקונסוליה אחרי שזכית בהגרלה. אין לי יצר חטטנות, סה"כ החישוב הרי מופיע באתר, והוא למעשה די פשוט.
פותח ההודעה המקורית כתב שיש לו 20K (וזהו) וחברים כאן בפורום טענו, וכנראה שבצדק, שזה לא מספיק.
כמו כן, לאור העובדה שמצאת עבודה כלכך מהר, אני חושבת שזה היה חשוב לציין שיש לך תואר (ואפילו 2, סחטיין) והרבה שנות נסיון, שוב, משהו שלפותח ההודעה - אין.
זהו, מה שנקרא, לפרוס תמונת מצב עכדנית.

תודה רבה על השיתוף, אני מאמינה שהנתונים האלה יעזרו להרבה קוראים שמשתתפים כל שנה בהגרלה.

KallaGLP

New member
זה חשוב, כי זה מראה שאת והשואל לא התחלתם מאותה נקודת מוצא,

ולכן בעייתי להשוות. היו לך גם תארים (שניים בעוד לו אין אפילו אחד), גם הרבה יותר שנות ניסיון בעבודה (10 לעומת 3 אצלו) וכנראה היה לך גם גב כלכלי חזק יותר בזמן המעבר.
זה לא אומר שהשואל ייכשל ולא יצליח למצוא עבודה, זה רק אומר שהוא צריך להיות ריאליסטי, זהיר ולא להשליך אוטומטית ממצבך למצבו.

oligomerization

New member
שלום

יש יתרונות וחסרונות בשני האופציות.

לגבי חיפוש עבודה מרחוק – בחברות הגדולות (אמזון,פייסבוק,גוגל,מיקרוסופט) – אין כמעט הבדל אם אתה מנסה להתקבל מרחוק או מקרוב (בהנחה שאתה לא מכיר חבר באחד החברות האלו) – כלומר, מגישים מועמדות לאחד המשרות ובדרך כלל בתחום התוכנה (אלא אם כן יש משהו מאד חריג בקו"ח) אתה תכנס לשלב הראשון שזה בדרך כלל 2 שיחות טלפוניות אחד עם כוח אדם ושיחה טכנית (בכל חברה זה קצת אחרת... לדוגמא באמזון – החלק הראשון כולל כמה שיחות טלפוניות טכניות וכדומה) – מה שאני רוצה להגיד שזה שאני גר בניו יורק או זה שאתה גר בתל אביב לא ישפיע יותר מדי על התהליך...
בחברות קטנות החיפוש עבודה מרחוק הוא קצת שונה – המון חברות קטנות יסתכלו על זה שאתה גר בישראל ואתה צריך לעבור לארהב ולהתאקלם כחסרון...
מה שכן, אם כבר לחפש מרחוק - אז ההיתרון שלך שאתה בישראל שהיא סוג של סיליקון וואלי – יש כל כך הרבה חברות טכנולוגיות עם מרכז פיתוח בישראל והמון סטארטאפים שפותחים סניפים בארהב להיות קרוב ללקוחות... אתה לא מחפש ריילוקיישין – אתה מחפש חבר בגוגל או חבר בפייסבוק או חבר באיזה סטארטאפ סייבר שקר כלשהו שמחפשים תוכניתן WEB שישב במשרד בארהב ליד לקוח...
בכל אופן, נכון שהמון אנשים בפורמים דיווחו על קשיים בחיפוש מרחוק... אבל לא כולם בתחום הייטק... אתה נמצא כרגע בתחום שיש דרישה גדולה

כמו שאומרים רק על עצמי יכולתי לדבר, ואני במקומך הייתי מתחיל לחפש מהארץ (מתחיל מינואר)– רואה לאן הרוח נושבת (כמו שאמרתי לחברות הגדולות אתה יכול בכיף לנסות להתקבל מרחוק – זה גם יתן לך פחות או יותר כיוון אך אתה... האם אתה עובר את הסינון הראשוני או לא?) אבל במרץ גם אם לא מצאתי עבודה ובהנחה שאין יותר מדי אינקדטורים שללים (אישתך בהריון,עשית כמה ראיונות טכנים בטלפון וזה היה סינית מבחינתך) הייתי עובר לארהב...
אם תסתכלו על זה כהרפתקה (אתם עדין צעירים אין לכם יותר מדי להפסיד) – ותבואו מוכנים לעבוד קשה – אין סיבה שלא תמצאו עבודה... אני יכול לספר לך המון סיפורים ממקור ראשון – אך אנשים הגיעו לקבוצת המיטאפ שלי בניו יורק בלי נסיון... ותוך שנה למדו ומצאו עבודה מכובדת... או על אישתי... שדפקה על הדלת של מעבדות ברחבי ניו יורק עד שמישהו הסכים ובסופו של דבר נכנסה לתוכנית יוקרתית לדוקטורט בתחום שלה (גם) בזכות המון אנשים טובים באינטרנט וספציפית בפורום הזה שנתנו לה עצות זהב...

עוד כמה נקודות:
תואר ראשון – מצד אחד אתה צעיר – למה לוותר? תבדוק מול האונברסיטה הפתוחה – אתה יכול לעשות את זה גם בחול – מצד שני – ראיתי המון גאונים שסגרו את הידע הנדרש בלימוד עצמי וכל מיני קורסים אונליין.

אם אין לך תיק עבודות \ פרופיל גיטאב \ הגיע הזמן לתת בראש...

המון חומר טוב נמצא ב – cracking the coding interview .

תכנס לקבוצות של ישראלים בפייסבוק – לדוגמא "שאלות ותשובות – עזרה לסטארטאפים " - נסה למצוא לידים.

תתחיל להכיר מקרוב את הפלטפורמות של הפרילנסרים (upwork.fivver)

בכל אופן, אני יכול לתת לך עוד המון טיפים ספציפים – ובכלל יש פה המון תותחים בפורם שנמצאים עשרות שנים בארהב עם נסיון גם בתעשיית הייטק – אבל אם תמשיך להיות לא נחמד לא תקבל הרבה עזרה...

למעלה