חמות שעושה מה בא לה

רחי2

Member
חמות שעושה מה בא לה

כבר ממש קשה לי. בעלי מת מפחד מאימא שלו כי הוא מכיר אותה, אז תמיד אני בקו האש. והוא לא כל כך ממהר להגן עליי או להסכים איתי אם הוא יודע שאימא שלו תתעצבן עליו.
אני אתחיל קודם בזה שאזכיר לכם שאני וחמותי זה רק שלום ולהתראות, לא סובלת את ההתנהגות שלה באופן כללי והיא השפעה רעה על הילדה שלי. אהה והיא לא בדיוק מתה עליי כי אני מנסה לא להישבר מולה כמו שהיא רגילה מאחרים.
בעבר הסברתי לבעלי שהיא מרגילה את הבת שלי לדברים שלא מתאימים לי, ומלמדת אותה דברים שעליי לא מקובלים. (אבל הם כיפים לילדה או לסבתא, אז מי שואל אותי, אני אוויר שלפעמים קשה להם לעכל). מסיבה זו הסבתא והילדה שלי פחות מתראות, מה גם שהיא עסוקה בעזרה לגיסתי ששורצת אצלה בבית 24 שעות ולמעשה מגדלת את הנכדים האחרים אצלה.
ושלא תבינו לא נכון, אין אצלי שום קנאה בזה שהיא עוזרת לה, אני רואה את זה דווקא לחיוב כי ככה היא עסוקה בהם במקום בלהתעסק בלהגיד לי מה נכון עבורי ועבור הילדים שלי. (כן יש לי בן נוסף, שהיא כמעט ולא מתייחסת אליו, בטענה שהיא נפגעה ממני ונזהרת עם הבן הנוסף. לי אין בעיה עם זה כי הוא לא יקבל ממנה כל מה שאני מנסה להרחיק אותם מהבת שלי).
בכל מקרה עכשיו חנוכה, היא החליטה לקחת את הבת שלי להצגה. בעלי טוען שחמותי שאלה אותו קודם אם אפשר ולאחר שדיבר איתי, ואמרתי שלא מתאים לי!, אמר לה שזה בסדר ושיהנו.
אז קודם כל אני לא ממש מאמינה שחמותי באמת שאלה, אלא יותר קבעה לו עובדה ולא היו לו ביצים להגיד לה משהו. דבר נוסף שבואו נגיד שבאמת שאלה אותו לפני קניית הכרטיסים, למה אם אמרתי לא הוא בסוף אומר לה כן?!!
ממש מרתיח אותי, ואמרתי לו שזה שהן נהנות ביום כיף שכזה, אני סובלת אחר כך. לבת שלי יש בעיה קשה עם דחיית סיפוקים וגבולות, ואצל חמותי בכלל אין דבר כזה. אז אם אחרי יום שלם של כיף אני באה עם גבול כזה או אחר, הבת שלי עוד יותר לא סופרת אותי.
הסברתי לו שכמו שכולם סביבי אגואיסטים ודואגים לתחת שלהם, אז גם אני אהיה ככה. נמאס לי לרצות את כולם, כי בסוף אני נהפכת לסמרטוט של הסביבה, וממש לא בא לי על זה.
אז אם זה אומר שהוא צריך להעמיד את אימא שלו במקום, שייעשה את זה. אם זה אומר שישנאו אותי, שישנאו. לא מעניין אותי אף אחד כבר.
עכשיו בעלי כועס כי הוא העמיד או עומד במצב לא נעים. וחס וחלילה שיגיד לאימא שלו לא (כבר ציינתי דחיית סיפוקים במשפחה?!).
לי ולו היו לא מעט ויכוחים בנושא אימא שלו, וכל פעם שמתי לב שהוא המסכן שבאמצע ולא נעים כי זאת אימא שלו. זה שאימא שלו עושה דברים שלא מקובלים בחברה, או על אימהות צעירות לא מעניין אותו בכלל... יעדיף להכאיב לאישתו ולזרוק מילים באוויר שפוגעות, ואחר כך יגיד שכשהוא עצבני הוא אומר דברים שהוא לא לוקח עליהם אחריות.... רק לא להתעמת פעם אחת ולתמיד מול אימא שלו.
מה הבעיה של גברים בני 30 פלוס שרצו להתחתן עם מי שהם אמרו אהבת חייהם, הביאו איתה ילדים, רצו לבנות איתה משפחה, אבל בסוף נותנים דין וחשבון לאימא. ישמרו על קשר עם אימא שלא עושה להם טוב, גם אם זה להרוס את העתיד שלהם.
כמה אגואיסטיות יש באימא כזאת, שלא מוכנה לתת לבן שלה לחיות את החיים שלו. להרעיל אותו מול אישתו (ושמעתי שיחות כאלה בין שניהם) ולתת לו רעיונות כאילו אנחנו במאה הקודמת...

ילדים בד״כ יודעים טוב מאד את ההבדל

ויודעים שיש דברים שמותר אצל סבתא אבל אסור אצל אמא.

אני לא חושבת שיש מה לחשוש שבילוי אחד בהצגה יהרוס את החינוך של הילדה.

הילדים שלי, למשל, ידעו שיש סבתא שאיך שהיא נכנסת לבית היא נותנת ממתקים. הסבתא האחרת - לא נותנת ממתקים בכלל. הם מעולם לא פנו לסבתא האחרת בבקשה לממתקים. מגיל קטנטן הם יודעים מה לצפות ממי.

בעלך המסכן תקוע בין הפטיש לסדן. אמא שלו רוצה לעזור, לשמח את הילדה, ואשתו כועסת עליו

רחי2

Member
חייבת להביא עדכון

אתמול חמותי לקחה אותה להצגה, ובאמת כמו שחשבתי קרה.
הכל היה בסדר במהלך ההצגה (עד כמה שאני יודעת, כי אצל חמותי אסור לדעת מה קורה לילד). כששאלתי את הבת שלי איך היה, הדבר היחיד שאמרה זה שקנו לה מתנה!-לא משנה, זורמת.
השעה הייתה 5 בערב, ואמרתי לבעלי שמהדרך כדאי שיגיעו איתה אלינו לבית מאשר שירדו בבית שלהם במקום שהוא ייצא להביא אותה. (זה בדיוק ייקח להם עוד 10 דקות נסיעה בערך, לעומת שעה וחצי באוטו שלקח לבעלי). הסברתי לו יפה שככה היא תגיע בשעה סבירה ויהיה לה מספיק זמן להירגע מהיום שלה לפני השינה. וגם הוא יוכל לעזור לי עם הבן שלנו, ואני לא אצטרך שוב להיות לבד...
לבת שלי יש בעיה עם סיום של דברים, ובטח שזה משהו כיפי שנגמר. ואני מכירה אותה, ויודעת שבסוף אני נשארת עם העצבים שלה והכעס על משהו שנגמר.
אבל כמו שהסברתי במהלך הפורום, חמותי היא שקובעת לבעלי מה לעשות. אמרה לו שהיא יורדת בבית ושיבוא לקחת את הילדה. לקח להם שעה וחצי להגיע לבית, אין לי מושג למה. וחמותי הצטרפה אליהם כדי להדליק איתנו נרות. בפחות מחצי שעה הבת שלי הייתה צריכה לעבור ממצב של היי מטורף לטקס השינה שלנו. כמובן שהיה לה מאוד קשה.
אני לא התערבתי הפעם ופשוט נתתי לבעלי להתמודד עם שני ילדים בוכים שמחפשים תשומת לב ממנו כי הם לא רואים אותו בכלל.
בסוף היום אחרי שאני זאת שהרדמתי את שני הילדים הבוכים כי הוא הלך!, עצבני ועייף מלהיות חצי שעה בבית, אמר לי שרצה שיהיה לה כיף, והסברתי לו שאם זה שמישהו יהנה כמה שעות אומר שאני אוכל את העצבים של הילדה, אז נכון לעכשיו אני מעדיפה להמנע. להיות אגואיסטית כמו כולם ולדאוג לשקט שלי. בלי להתחשב במה יגידו מסביב.
אני מאוד מקווה שהפנים שיש משהו במה שאני אומרת. אם אני זאת שנמצאת איתם רוב הזמן, אז כנראה שאני מכירה קצת יותר ממנו ומאימא שלו שמטפטפת לו זרעים של הרס המשפחה שלו.

אין לי אלא להסכים שאת אגואיסטית -

רק שממש לא כמו כולם. רוב האנשים שמחים שהילדים שלהם נהנים, אפילו אם יש לזה מחיר בהשכבה של אותו לילה. אותו מצב שאת מתארת היה משמח אותי באותה מידה שהוא תסכל אותך. את באמת רוצה לשלול מהבת שלך את ההנאות האלה ואת החוויות האלה? זה מה שהורס את המשפחה שלך? שהילדה הייתה עם סבתא בהצגה והיא כל כך בהיי מזה שזה מפריע לשינה? אם יש משהו שמשמח אותי זה לראות את הילדות שלי שמחות. את רצינית שאם לבת שלך יש בעייה כשמשהו כיפי נגמר, הפתרון שלך הוא לשלול ממנה את הכיף?!??!

אם באת לקבל פה תמיכה מכלות וחמיות, את עלולה להתאכזב.

יכול להיות שחמותך היא אולי לא בדיוק דמות המחנכת האולטימטיבית, אבל זאת ממש לא סיבה שלא לאפשר לה לקחת את הילדה להצגה ולפנק אותה בסופגניה. אם החינוך שלך טוב ועיקבי, יום פינוק אחד כזה פעם ב... לא יכול לקלקל דבר. כמו שאמרת, אולי יהיה ערב קצת בכיינית, אבל למחרת השגרה המשפחתית תחזור לקדמותה. זה מחיר סביר לחלוטין לשלם כדי לחסוך מבעלך עימות עם אמא שלו. אגב, מה הוא אומר? האם יש לו בעיה עם זה שאמו תבלה עם הבת שלכם, או שמא בכלל אין לו זכות לדעה חופשי בנושא? תארי לעצמך שבעלך אומר לך שהוא לא מסכים שאמא שלך, או אחותך תיקח את הבת שלכם לסרט... לא נראה לי שזה יעבור בשתיקה... בקיצור - הפוסל במומו פוסל... כמה אנוכית יכולה להיות כלה שלא מוכנה לתת למשפחה של בעלה קצת נחת מהנכדים... כמה אנוכית יכולה להיות אשה שבמקום להקל על בעלה את ההתנהלות הלא פשוטה עם אימו הקשה, מערימה עליו עוד סייגים וקשיים ומעמידה אותו בין הפטיש לסדן. כמה אנוכית יכולה להיות אשה שלא מוכנה לוותר קצת על עקרונותיה הקדושים כדי שהילדים שלה יהנו מקצת פינוק עם סבא וסבתא. כמה חוסר ביטחון יש לך בחינוך שלך שאת חוששת שיום אחד כזה יחריב את כל מה שאת בונה חיים שלמים... או שחמותך במפגש אחד "תקלקל" לך את הילדה. כמה חוסר הערכה יש לך לילדה שלך שאת לא מאמינה שתדע להבדיל בין פינוק אצל סבתא לחיים האמיתיים בבית... ולא תצליח להתגבר על הפער. אף אחד לא טוען שאת צריכה לעבור לגור אצלה ושהיא תגדל לך את ת הילדים, אבל בין זה לבין להרחיק אותם מהסבים עד לרמה שאפילו להצגה אסור להם לקחת אותם - המרחק רב... אני ממליצה לך להגמיש קצת את עמדותייך, לתאם עם בעלך עמדה לגבי היחסים עם הסבים (תדירות מפגשים) ולעמוד בזה. הגישה שלך היום של להרחיק בלבד ולשאוף ל-0 קשר בין הילדים לסבתא תחריב את היחסים שלך לא רק איתה אלא גם עם בעלך, שינטור לך על ההתנהגות הזאת. אני מניחה שמה שיקרה עכשיו זה שאת תמטירי עלי שטף התנגדויות ונאצות, אבל זה לא מפתיע בהתחשב בדרך בה את מתייחסת לדעות ולרצונות של אחרים...

yeshpitaron

New member
אגב גם כלתי לא מרשה לי לקחת להצגה וזה צורם וכואב לי

והם אוהבים כל כך...ומי ששומע מרים גבה כי משהו כזה בנאלי לא רוצים...ואנחנו מכורים כל כך ולא מבינה למה???? ועוד יותר כואב שהצד שלה לוקח. לא רוצה להזדהות ואנסה להיות הוגנת בתגובות אבל בהנחה שחמותך אוהבת ובתום ליבה רוצה להעניק אגיד מה שאני מרגישה, דחייה, כאב לב, מהצד של הכלה, שתלטנות, קנאה, פחד, חוסר ביטחון, אנוכיות וחסור רגישות. מקווה שאת לא רוצה שחמותך תרגיש כך כי אלה או חלקם תחושות של סבתא שלא מאפשרים לה ליהנות מהנכדים.

אני צריכה סבתא שתקח את הילדים שלי להצגה

כי שלי ממש לא בקטע...
העיקר הם קונים דברים לפחות משהו

yeshpitaron

New member
מסכימה. גם אני חושבת שילדים יודעים לזהות

בוודאי כשזה לא שיטתי.

קראתי מאמרים בנושא שגם שעות שינה אם הן חורגות לעתים נדירות לא משפיעות על החזרת הילדים למסל
אגב, לא הבנתי למה מפריע לך שתיקח את נכדתה להצגה? במיוחד שאת כותבת שהיא עושה דברים כייפים לה ולילדה אז למה שלא תזרמי עם ילדתך לפחות? אם הילדה שלך נהנית וזה לא מזיק לה... לא מבינה. לפעמים יש שיקול מוצדק אבל כשברצף את לא ולא נשמע כוחני קצת לא? (אולי את פוחדת שתקשר לסבתא יותר מאשר לך? סתם מנסה לחשוב).

אולי תגדירי לעצמך מה מותר ומה אסור לסבתא? יתכן שכך תביני ותדעי אם את באמת או סתם אם שבאה בדרישות מוגזמות.

גם לי לא פעם הציעו גם לי לנסות לשים את עצמי במקום הצד השני כך הדברים עשויים להתבהר יותר....

רחי2

Member
בקשר להגדרות

מהרגע שנהפכתי לאימא לאט לאט למדתי מה נכון ומה לא מתאים לי. גם אם ביקשתי משהו שהיה לי חשוב, חמותי פשוט שמה פס על זה. אדם שאומר לי אני אגואיסט ועושה רק מה שטוב לי, זה לא אדם שהייתי רוצה שיהיה בקרבת ילדיי.
הרבה פעמים ניסיתי להגדיר לחמותי מה מקובל עליי ומה לא, אבל בכל פעם שלא הייתי בסביבה היא פשוט עשתה מה שלה נראה לנכון. בכלל עצבן אותי כשגיליתי שמשהו שביקשתי ולא התייחסו לזה, הייתה משקרת לי שדבר לא קרה ורק אחרי שאילצתי את בעלי לשאול ולנדנד היא אמרה את האמת.
אני לא מדברת רק על דברים שאולי נראים לאחרים שטותיים, אלא גם על דברים של בריאות הבת שלי! כמו שבא לה להשוויץ לאיזה קרוב משפחה, אז נראה לה נורמלי לקחת את הבת שלי ללא כיסא בטיחות. או למלא אותה בבמבה או שוקולדים במקום באוכל.
אז תאמינו לי שאחרי 5 שנים שמתייחסים אליכם כאוויר, מתי שהוא נשבר ולא מתחשבים באחרים.
מה גם שהבת שלי לומדת ממנה לשקר (אפילו פעם אחת הבת שלי אמרה לי שסבתא אמרה לה לא לגלות לי) וההתנהגות שלה דומה לזו של הסבתא.

yeshpitaron

New member
בת כמה הבת שלך אם אפשר לדעת שהיא כל כך

יודעת לספר לך מה אמרו לה לא להגיד. ואם את מדברת בכזו שנאה כלפי הסבתא ולא טוב לך עם מה שהיא עושה, אולי אל תבקשי גם שאת צריכה? אי אפשר חד צדדיות בשום מקום בעולמנו. את לא יכולה לבקש ממשהו לעשות לך טובה או להעמיד "ממתק" מולו ולבקש לא לגעת.

יודעת מה? נראה לי שאת רוצה שהסבתא תהיה מעין "עבד" קטן בלי תשלום. שתהיה למענך חסרת רגשות ואישיות ותשתנה כי יש לך חשק להראות לכל העולם שיש לך ילדים משלך והם החינוך הבלעדי שלך. אז יופי אף אחד לא יכול להתנגד לזה ו"מכובד" מאוד לנפנף בזאת אבל לא לשכוח שיש את הצד הזה שיום אחד יפסיק להיות הפרייר שירוץ אחרי ילדייך או ילדתך ויעבור מקום ואז תרימי גבה ולא תביני כמה רוע יש לה לחמות הזאת שהתרחקה בלי שתעשי לה כלום. כמה רעה תהיה בעינייך כשתפגין אדישות וחוסר אכפתיות. אבל גם לא יהיה מי שיסביר לך למה...ואולי גם אם תביני יהיה מאוחר.

אני מדברת מהצד של הסבתא עכשיו ומהמחשבה שיום אחד גם את תהיי...

אגב, הבת תהיה כמו הסבתא? ריבונו של עולם, התחתנת עם הבן שהתחנך נטו מהסבתא!!! עליו השפיעה יותר.

רחי2

Member
הילדה בת 5

ואולי לא הבנת כל כך מה שכתבתי. אני ממש לא מבקשת עזרה מחמותי.
אני הכי שמחה שהיא רחוק ולא מתערבת ולא קונה ולא כלום.
אני האדם האחרון שינצל מישהו, חמותי אפילו מתעצבנת "למה אני לא מנצלת אותה"-כן, ממש במשפט הזה. טוענת אפילו שאני לא בסדר שלא יודעת לנצל אותה..
בחיים לא ביקשתי ממנה משהו שקשור לילדים שלי. להפך, מהרגע שגיליתי את האופי שלה התרחקתי כמה שיכולתי. מכבדת אותה בתור אדם וזהו..
היא עוזרת לבת שלה, וזה בסדר גמור.

רחי2

Member
פינוק יתר

זאת הבעיה של חמותי מול הבת שלי.
מגיל 0 חמותי הייתה מפנקת אותה המון, כמה שהתנגדתי לכך כי ידעתי לאן זה יוביל.
אבל לחמותי היה כיף ונוח להיות האדם הכיפי, אז מי זאת האימא שתגיד לה מה לעשות.
בגלל חמותי הבת שלי למדה לבכות כדי לקבל את מבוקשה, משהו שקשה לנו כהורים באופן יום יומי.
מרגיש לי שהיא משחדת את הבת שלי במתנות כדי שתאהב אותה. אפילו הגננת שאלה אותי מי זאת הסבתא הזאת, ושזה קשר שמאוד מזיק לילדה. והגננת מכירה אותה רק מספר חודשים.
בגלל זה נהייתי אנטי לאישה הזאת, בגלל שהייתה אימא צעירה בלי שכל שהעדיפה לחיות כמו כל בת 20 ולא לדאוג לילדים שלה, היום היא מנסה לפצות אותם דרך הנכדים. היא אפילו אמרה לי שלנכדים תתן כל מה שלא נתנה לילדים שלה.
אבל סליחה, עם כל הכבוד, לכל ילד יש אימא ולא הסבתא היא שתקבע מה מתאים לכל משפחה. ואם האימא קובעת משהו, המינימום זה לכבד. ולא לעשות מאחורי הגב...
ואני בכוונה אומרת שהאימא קובעת, כי האבא הוא פשוט ילד קטן שמפחד מאימא שלו. חסר סבלנות כלפיי הילדים, וכל פעם שקצת קשה בורח ל"סיגריה"

yeshpitaron

New member
סבתות מפנקות, נקודה. אני כסבתא לא רוצה ולא בא לי

לחנך. את שלי עשיתי כעת מגיע לי ליהנות מיורשי העצר. וכן לילדיי יכולתי להגיד לא לאסור עליהם לא מעט דברים ואני "סבלתי" או נהניתי אבל לנכדים שלי בחיים לא אגיד לא או אדרוש משהו כשזה הגיוני בהבנה אוניברסלית למשל, אם הם באים והם מבלגנים או צובעים ומשחקים פלסטלינה או גזירות, לא מעניין אותי. שייהנו וכשילכו אני מסדרת בציק הרי הם לא יום יום כאן ואיך לדעתך סבתא אמורה להתייחס? להיות כמו פסל ולעשות הכל כדי שלא יאהבו אותה יותר מהוריהם? בקשה הזויה קצת לא?
&nbsp
מעניין איך הצד שלך. האם הצד שלך נוקשה עם הילדה ושומר על חוקיות גם אם זה אומר שהנכדה תהיה קשורה פחות או שלהם מותר???
&nbsp
אם חמותך מפנקת וכייפית כשהיא באה נאמר פעם בשבוע אז מה מפריע לך בזה? להיות עם אופי כבד מול ילד זו לא בהכרח מחמאה כשיש גבולות.
ילדים בוכים כדי לקבל משהו. הבת של גיסי הייתה ילדה בכיינית גם שלא הייתה מפונקת מכירה גם היום ילדים על כל דבר מייללים בלי קשר לסבתא. מדהים איך את כותבת מפורשות שמפריע לך שהסבתא כייפית ולכן קשה לך. זה ממש בולט שאת בתחרות אתה.
&nbsp
כל אדם שרוצה בקרבת אדם נותן מתנות ואיך רצית שתהיה לסבתא המסכנה הזו נכדה? בכותרת??? לא הצגה, לא מתנה, לא כייפית, לא פינוק. לכן הצעתי תכתבי מה כן ותראי שאין. מלבד כותרת. אני במקום הסבתא הייתי מסירה גם את הכותרת ונראה כשתקבלו אותו יחס את בעלך והנכדה אם לא יבער בך או יקומם אותך מול בעלך.
&nbsp
בחיים לא שמעתי שאדם כולל גננת אומרים שקשר קרוב בין הסבתא לנכדה מזיק לילדה. מי זאת הגננת המוזרה הזאת?
&nbsp
אכתוב שוב, ילדיי היו הכי עם הסבתא של אבי, אהבנו את שתיהן ושני הצדדים אבל הקשר עם הסבתא של אבי זכור לי לטוב עד היום. היא הייתה ילדה, שחקנית, שטותניקית, מפנקת עד בלי דיי שברחנו אליה והיום צוחקים ונהנים ומתגעגעים. אילו אימא הייתה אוסרת הייתי עלולה לכעוס מאוד ולפתח רגש אחר. אמנם ניסתה לא פעם אבל כשבגרנו לא עזר לה ...ככל שהתנגדה, התשוקה הייתה חזקה וגדולה יותר ואימנו שתחיה זכתה לבריחות לא מעט.
&nbsp
אימא בלי שכל מגדלת ילדים בלי שכל. עם אחד מהם התחתנת. כבדי אותה. עדיף שתעמדי מולה בגבורה ולא להתחבא מאחורי הסינר של בעלך ולהגיד לה מה כואב לך ולנסות להגיע לתוצאות הגיוניות. כואב לי שכלה מדברת על אם באופן מאוד שלילי ולו כי יש לה הרגשה של בלעדיות כלפי ביתה. נראה לך שלא תעדיף את חבריה בגיל ההתבגרות? ולמה שלא תקנאי לה אם עכשיו את עושה כן? ההבדל, כשתהיה בגיל ההתבגרות יהיה לה יותר כוח וחבל.
&nbsp
מניסיון, לילדי נתתי הרבה חופש. חופש עד כדי שקומם אחרים (אבל זו אני) והם רק הרוויחו. כן, היו תקופות שאהבו את הורי או אפילו את חמותי יותר ממני אלא שהם ילדיי וכך נשארו.
&nbsp
אנחנו כהורים נותנים לילדים שלנו כל מה שלא נתנו לנו הורינו. מה ההבדל? גם מעניין מה נתנה לה שאת עושה כזה סיפור...ממתק? מסכנה הילדה. אסור לה ממתק מסבתא. אסור לה הצגה עם סבתא.
&nbsp
נניח שאת נותנת לסבתא להחזיק את הנכדה (זה קורה בכלל? איך? הרי היא לא אמינה אין רק לנצל). סליחה, את מצפה שתשאל אותך על כל ממתק שהיא נותנת? אם זה לא ענייני בריאות, למה? כדי שתרגישי שאת האימא? תאמיני לי שאת אהובה ואת האימא.
&nbsp
את מפרשת שבעלך פוחד מהאימא אבל אני אומרת אולי מכבד. התחתנת עם גבר שיש לו הורים, תכבדי. סבתא של אבא זה לא רק כותרת.
&nbsp
מעניין איך ההתייחסות לצד שלך. סתם מעניין.

רחי2

Member
אז סתם לידע כללי

ההורים שלי מכבדים החלטות שלי ושל בעלי. אם ביקשנו משהו, הם לא מתווכחים וגם לא עושים דווקא.
אולי על הדף זה נשמע נורא הדברים שאני כותבת, אבל צריך לעמוד מול חמותי בשביל להבין כמה הזויה היא. אדם שאומר לי "אף אחד לא אומר לי מה לעשות", זה אדם אטום שלא מוכן לקבל מישהו אחר, ובטח שלא לכבד אחרים.
אם ביקשתי משהו כמו לא להעלות תמונות של הבת שלי לפייסבוק בגלל פרטיות, אני חושבת שזאת בקשה לגיטימית כדי לשמור עליה (לפחות כל עוד היא עדיין לא חשופה לאינטרנט). אבל מנגד מה שקיבלתי זה, "נראה לך שעכשיו אחרי שביקשת אני אוריד. שאנשים לא יחשבו שהורדתי רק בגלל שביקשת" (ואני לא צוחקת , אלא המילים)

yeshpitaron

New member
כאן הצדק אתך. תעמדי מולה ותגידי לה שאת דורשת את זה

הנה, דבר כזה גם אני חמות ולא מעיזה להעלות תמונות של הנכדים גם לא מבקשת רשות כי גם לי חשוב שלא יעשו את זה.
&nbsp
לעניין הזה מרתיח אותי! תבואי אליה בצורה יפה מולה ותבקשי ממנה להסיר. כאן אני מסכימה לחלוטין. עניין הממתקים ממש לא. את לא צודקת אבל די לי לכתוב על כך.

הבת שלך למדה לבכות מחמותך?

יש לבתך קשיים קוגניטיביים כלשהם? כי אין ילד בעולם שלא לומד בשלב מסוים לבכות כדי לקבל את מבוקשו - ואם נדרשה חמותך כדי שהיא תלמד את העניין הזה, משהו פה לא תקין...
וברצינות, אם את לא תתני לה את מבוקשה כשהיא בוכה, היא לא תבכה ל-ך כשהיא רוצה את מבוקשה, אלא רק לסבתא. כמו שכולם אומרים לך פה, ילד יודע יפה מאוד להבדיל בין איך כדאי להתנהג עם אנשים שונים - אם הבכי לא יועיל לה איתך, הוא ייפסק.

danakama10

New member
באמת יש כזו גננת מחוצפת

שתגיד להורים שהקשר של הנכדה עם הסבתא מאוד מזיק לנכדה??

גארוטה

New member
כאמא , ככלה

כחמות וגם כסבתא אני יכולה להגיד לך שהבעיה העיקרית היא מאבקי כח
בינך לבין בעלך...חמותך היא רק תירוץ.
לי את נקראת כמי שרוצה שעל פיה ישק דבר ולא משנה מה
שלא תטעי, אין לי שום כוונה לרדת עלייך רק לתאר לך איך את מצטיירת.
מהתאור שלך חמותך היא סבתא טובה ואכפתית שאוהבת את נכדיה ומתאמצת לשמור איתם על קשר ולפנק...כן לפנק, זה מה שסבתות עושות.

ממש מרתיח אותי, ואמרתי לו שזה שהן נהנות ביום כיף שכזה, אני סובלת אחר כך. לבת שלי יש בעיה קשה עם דחיית סיפוקים וגבולות, ואצל חמותי בכלל אין דבר כזה. אז אם אחרי יום שלם של כיף אני באה עם גבול כזה או אחר, הבת שלי עוד יותר לא סופרת אותי.

הבת שלך השכילה להבין את מערך הכוחות בינך לבין הסבתא והיא משתמשת בזה ועושה לך דווקא...אם מראש היא היתה לומדת ממך שלאמא יש חוקים וכללים אבל זה בסדר שלסבתא יש חוקים אחרים, לא היה לה צורך להשתמש במניפולציות וכולם היו נהנים.
קצת לשחרר את הקונטרול היה עושה טוב לכולם ובעיקר לך

yeshpitaron

New member
ר'ק אוסיף שבילדותי היה לנו תסריט כזה וכן

לאימי האהובה לא עזר מאום עם כל אהבתנו והערכתנו אליה. כל התנגדות שלה לצד של אבי, גרמה להתנגדות חזקה יותר שלנו. היום אני מבינה מנין זה בא לה אבל היא לא הנושא כאן ולכן, כדאי להבין קודם מנין יש את התסכול הזה שלא לתת לסבתא להיות ולפנק את הנכדים שאגב אני נתתי לחמותי את ילדיי כמה שרצתה. נהניתי מכל רגע לטוב ולרע הרי טובת והנאת ילדנו הכי חשובה אז מה זה משנה היכן טוב להם? תמיד ילדיי היו ילדיי וידעו שאני האימא והם הסבים והסבתות. כמו כמו שילד יודע לזהות את הבדלי החינוך בין ההורים כך בין הסבתא לאם.

למעלה