חמשירשור שבועי

עִידן

New member
חמשירשור שבועי

פגשתי המון תיקנים עכשיו חומים, שמנמנים, עם מבנה רחב אמנם בקומונה אין תריס אך יש נעליים ותרסיס כעת הם כולם נחים על הגב. ספרתי הברות, אבל אני מזכירה לכולם שגם במקצבים וגם בחשבון אני לא טובה.

giba70

New member
../images/Emo41.gifחמשירים לגל ../images/Emo104.gif

במי המפרץ הוא חולש ומוכיח כי הוא הגולש הוא "בא בימים" אך עם זיו עלומים אל לב כל העם הוא פולש אתמול הוא הביא המדליה כי לא התחרה באוסטרליה כזאת מזהב כמו לבו הרחב ולימור גם קפצה, אך לא דליה ויותר מאוחר בבריכה הברנז'ה הימית התחככה וגם קקלמנאקיס שר תיאודורקיס השמפניה שם לא הוזנחה אז המון הצלחה ותודה על אותה מדליה נחמדה על הדגל הרם שהראה לעולם: התקווה שלנו עוד לא אבדה!

ואם בבע"ח שבעל"ט עסקינן

על וילון בחדרי - מה מוזר! - נראה זחל מלא בשיער לאחר יום שלם החצוף התגלם ואני מחכה לפרפר... (סיפור אמיתי. עכשיו אני לא יודעת מה לעשות, כי ביום רביעי אני עוברת דירה, ואני לא רוצה שהוא ימות כשאני אעביר את הדברים. מצד שני - אולי הוא כבר מת, כי איזה זחל אידיוט מתגלם על וילון תחרה?)

shellyland

New member
../images/Emo99.gif

איזה כיף לך! גם את יודעת לשקול חמשירים בלי בעייה וגם יש לך זחל שיהפוך לפרפר. יש לי חולשה עמוקה לכאלה.

../images/Emo32.gif שאלה לא קשורה

יש איזה באג, או אצלי במחשב או ב"תפוז" (חוץ מהבאג שעומד לבקוע על הוילון שלי), ולפעמים הדף של הפורום עולה לי כשכל שמות הכותבים צבועים בכחול. רק שם אחד צבוע בסגול ולא בכחול - shellyland. מה קרה? (בדקתי, "החטא והשופטת" כחול גם הוא).

נֵץ

New member
זה דווקא פשוט יחסית

אין לי מושג למה הבאג הזה נגרם (אבל זה קורה גם אצלי), ופשוט מה שקורה הוא שהשמות (שהם, בעצם, קישורים) לא מקבלים את הצבע השחור ש"אמרו" להם לקבל, אלא את הצבעים הרגילים, שהם: קישור שלא נכנסת אליו הוא כחול, וקישור שנכנסת אליו הוא סגול (וקישור שאת לוחצת עליו עכשיו הוא אדום). כנראה על השם של שלילנד לחצת כדי לראות את הפרטים שלה...

ואתם יודעים מה יפה?

בשנה האחרונה (אוניברסיטה ועכשיו עבודה ב"ארומה") - למדתי לעשות גם אנאפסט וגם אנטיפסטי.

מוּסקט

New member
שיפוץ

בקומונה יש המון תיקנים רחבים שמנמנים וחומים ולמרות שאין תריס משתמשים בתרסיס ועכשיו על הגב הם נחים אבל ההתמדה של עידן ראוייה לציון, לא?

shellyland

New member
האחים טיסונה שיפוצים

(מי זוכר אותם?) השורה הראשונה שלך לא משופצת טוב. עידן לימדה אותי להגיד: נסי שנית!

shellyland

New member
ועוד משהו

תמיד מדהים אותי לראות איך שקילה של שירים היא דבר שבא ממש בקלות לחלק מהאנשים ואילו אחרים מתקשים להפנים אותו ברמות בלתי סבירות. למי שלא יודע לשקול - זה אחד הדברים הכי קשים ללמידה.

צימעס

New member
זה כמו ראיה מרחבית.

עוד מאפין משותף" נורא קשה לתפוס איך זה שיש אנשים שאין להם היכולת.

מוּסקט

New member
טוב, נו

תורידי לבד את ה(יש) האמת ניסיתי לשפץ עם כמה שיותר מילים מהחמשיר (או מה שזה לא היה) של עידן. לדאבוני, נאלצתי לוותר על הנעליים...

maec

New member
בשורה הראשונה

צריך להוריד את ה'יש' בקומונה המון תיקנים...

../images/Emo124.gifמצטערת להרוס לכולם---

אני שמחה שכולם משתלטים על הקטע הזה של המשקל, אבל לא מפריע לכם משהו בחריזה? זכרתי מהאוניברסיטה, שחרוז מינימאלי הוא כאשר יש זהות צלילית מהתנועה המוטעמת ועד סוף המלה, כך שלכאורה "תיקנים", "חומים" ו"נחים" חורזים תקנית (tikanIM, xumIM, naxIM - החֶרֶז באות גדולה), *אבל* - מכיוון שזה עדיין צרם לי, בדקתי את מחברתי, וגיליתי שלתנאי הזה מצטרפות עוד שתי נורמות משנה בחרוז העברי: "החרוז המדויק בשירה העברית החדשה במבטא הישראלי מחייב חרז, שישתתפו בו כל הצלילים מן התנועה המוטעמת האחרונה ועד סוף השורה, בתנאי שיהיו בו לפחות שני צלילים ולפחות אחד מהם יהיה מייצג את שורש המלה". כלומר - החרז במקרה הזה הוא IM, חרז דקדוקי בהחלט שלא מייצג את שורש המלה באף אחת מהמלים. לעומת זאת "תיקנים", "ישנים" ו"אחרונים" - בחרז נכללת גם ה-נ' (NIM) שעונה על כל הנורמות. אז בבקשה לשים לב גם לחריזה.

למעלה